Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9

Tema: E pamundura

Parlamenti Rinor Maska e Failed Rapper
    Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    253

E pamundura

Pershendetje ne rradhe te pare

Qe prej periudhes post-mesjetare, Njeriu, u vu ne qender te vemendjes. Mendja e thjeshte dekartiane u konsiderua, si "kurora e krijimit" dhe nuk kishte "asgje" qe mendja nuk ishte ne gjendje te bej.
    Nderkohe, une mendoj, se nder te vetmet gjera te pamundura per njeriun eshte:
    Te bej nje tjeter, qe te beje ate qe ai do, por pa nderhyre ne vullnetin e lire te ketij mendimi
    Me konkretisht, nese une dua qe nje vajze te me doje, si mund ta bej une ate te me doje, por pa nderhyre ne vullnetin e saj te lire?
    Cdo gje qe nuk na vret na ben me te forte

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Te bej nje tjeter, qe te beje ate qe ai do, por pa nderhyre ne vullnetin e lire te ketij mendimi
    (lexo me vemendje qe mos themi 101 here te njejtat muhabete!)
    Psikologjikisht e pamundur per Njeriun Sot, eshte te arrije te konceptoje skematikisht ne te njejten menyre, ashtu si te tijen dmth, "fillin, tejzgjatjen, trajektoren, e deri tek devijimet e paparashikuara" te arsyetimit te menyres se te arsyetuarit te te ngjashmit te tij, ne rrethana po aq te nderlikuara si kjo me poshte:

Me konkretisht, nese une dua qe nje vajze te me doje, si mund ta bej une ate te me doje, por pa nderhyre ne vullnetin e saj te lire?
    Veē si mjulti (lol) pas opinges, a si miza 'trahanase'(lol) mo ju qep se te te te... (besoj se e ke paraysh 'deriēken' ku dua te dal.) ...me shume s'te them dot, se s'ka kshu mė t'azėrtė! Duhet ta pesosh njehere qe kur te te vijne prape mėntė, te mos te ti hane mė qėntė, si njeher e nje kohe. lool

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anėtarėsuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Citim Postuar mė parė nga Failed Rapper
    Pershendetje ne rradhe te pare

Qe prej periudhes post-mesjetare, Njeriu, u vu ne qender te vemendjes. Mendja e thjeshte dekartiane u konsiderua, si "kurora e krijimit" dhe nuk kishte "asgje" qe mendja nuk ishte ne gjendje te bej.
    Te jesh vetevetja dhe i sinqerte ndaj asaj vajzes..Ne qofte se ajo ta ka bere te qarte qe ska ndjenja per ty,ska menyre qe te ndihmon ta besh per vete(kuptohet behet fjale per ndjenja te sinqerta)..Me respekt Anisela
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Citim Postuar mė parė nga Anisela
    Te jesh vetevetja dhe i sinqerte ndaj asaj vajzes..Ne qofte se ajo ta ka bere te qarte qe ska ndjenja per ty,ska menyre qe te ndihmon ta besh per vete(kuptohet behet fjale per ndjenja te sinqerta)..Me respekt Anisela
    Mendoj se 99.99% e te gjitha vajzave kan te njejtin mendim me ty , ke ajo perqindje futem dhe une ..

Peshendetje Anisela
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    Citim Postuar mė parė nga Failed Rapper

nuk ka femra qe s'duan ,ka vetem meshkuj qe s'dine......

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Paskam bere shume mungesa ketu...me falet, apo jo o Rapi i Fadilit?!

Ne vazhdim te asaj qe kam thene,
    ka ca femra o ti grupi i temes qe te lesh koken pas tyre, s'te vjen keq! Mbi gjithcka, kane Karakter. Nje lloj karakteri te tille qe une e kam shume te veshtire ta pershkruaj, po eshte paradoxale pasi s'e kam aspak te veshtire 'ta perjetoj' madheshtine ne vetvete, ne po te njejten shkalle. Ka ca te tjera pastaj (kto jane me qillo), qe ti sjellin zorret ne fyt! Edhe qurrat t'ju hedhesh te vjen keq (te vjen keq per qurrat, e kam fjalen)

Kshuqe, bej kujdes grupo! Nuk u shuan femrat!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EXODUS : 10-05-2006 mė 13:29

Parlamenti Rinor Maska e Failed Rapper
    Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    253
    Nje aberracion i vogel qe kam vene re. Shembulli nuk eshte real. Eshte me shume per te konkretizuar ate qe kam shprehur me larte. Mos e analizoni ate. Me duhet te di, se ne nivel potencial cfare konsideroni si te pamundur. Gjithesesi, falemnderit qe keni shkruar ne kete teme
    Cdo gje qe nuk na vret na ben me te forte

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Rapper, po ajo qe thua ti (te besh nje vajze/njeri te te doje pa cenuar vullnetin e saj) eshte kontradiktore ne vetvete, pasi eshte pikerisht vullneti i lire i saj qe i jep mundesine asaj te doje apo te mos doje, apo te urreje, apo cdo gje tjeter qe ajo vepron si njeri, pra me vullnet te lire

Lista e te pamundurave pastaj eshte e gjate; p.sh. ti nuk mundesh dot te besh mendjen apo trurin tend te pushoje se punuari, qofte edhe per nje cast, etj etj

ThjeShtENjeMysAfiR Maska e fatijonuk
    Anėtarėsuar
    16-03-2006
    Vendndodhja
    In the land of the unkown man
    Postime
    137
    Failed Rapper nuk e di nese jam ne vije me temen qe ke hapur por une mendoj keshtu:

Ne nje skele te madhe njeriu mund te manipulohet dhe ai ben cfare dikush tjeter deshiron. Pershembull, qytetaret e nje shteti jetojne jeten e tyre bazuar ne rregulla e ligje te vendosura nga dikush tjeter. Atehere mund te thuash e debatosh qe nje foshnje i lindur do te jetoje dhe mesoje te njejten gje ne jeten e tij/saj me "vullnet te lire" sepse persa i perket ati femije cdo gje qe ai/ajo meson eshte ne menyre "natyrale". Si rezultat femija rritet dhe krijon besime te imponuara, pershembull, besime fetare (musliman, krishtere etj), besime patriotike, besime kulturore etj, etj,
    Por ama ne e dime qe kjo nuk eshte dicka "natyrale" sepse keto jane disiplina te imponuara qysh diten e pare qe njeriu ka marre fryme ne kete bote.
    Ndoshta nga ky debat mund te lindin pyetjet te tjera "cfare eshte vullneti?" dhe "cfare eshte natyrale ne kete bote?" per te krijuar nje debat te balancuar
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fatijonuk : 11-05-2006 mė 08:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •