Close
Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 148
    i/e regjistruar Maska e refet
    Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    agim a e din kush jane besimtaret e vertet te krishter ?
    mateu 21 :21
    "per te vertet po ju them ne pacit fe dhe mos dyshofshit do te beni jo vetem sa iu ba fikut , por edhe nese thoni ketij mali COHU E HIDHU NE DET DO TE BEHET ASHTU..........."
    agim shkodra kjo eshte nje kusht qe te jesh besimtar i drejte krishter .po te pyes a e ke lujte majen e kodres apo jo , nese se ke bere kte atehere agim ti po dyshojke ne besimin tend?
    e tjeter here po te tregoj kushtin e dyte per te qene i krishtere i vertet.
    pershendetje

Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    pershendetje agim shkodra
    isusi ka thene ne mateu 21:21 se nese i thuhet malit cohu e hudhu ne det ashtu edhe do te behet .
    agim mos keqkuptohna kte nuk e them une po ka thene isusi e mendoj se pasi kjo vjen nga bibla asnje i krishtere kte sduhet ta mohoje .pajtohna me pergjigjen tende ne disa pika por mendoj qe fjalet e isusit cdo i krishtere duhet ti mare pa kundershtime.
    dmth njeriu duhet ti pershtatet fese (duhet te besoje ate qe shkruan) DHE JO FEJA TI PERSHTATET NJERIUT.
    argument e ke ne matej 16:23
    " JEZUSI I THA PJETRIT
    SHPORU PREJ MEJE HE DJALLE.JE SKANDUL PER MUA ,SEPSE NUK I KE MENDE PUNET E HYJIT POR PUNET E NJERZVE"
    agim duhet kto gjera te kesesh kujdes se kjo jep te kuptoni se isusi do tju largoje nga meshira e vete, po qe se besoni si ka thene.

Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    agim per te qene ithtare i vertet i isusit duhet me i ba edhe kto sende
    mateu 19:21
    " jezusi u pergjegj
    NESE DO TE JESH I PERSOSUR SHKO E SHIT CKA KE , FALJUA SKAMNORVE E KE PER TE PASUR
    THESAR NE QIELL, PASTAJ EJA E ME NDIQ MUA"
    agim ti si i krishtere sa e kuptoj une nga ky verset ti nuk ban me pas asnje sende " SHKO E SHIT CKA KE" ktu nuk thuhet se duhet me dhen lemoshe tepricen por thuhet shiti krejt cka ke e me u dhene skamnorve , e mbas kesaj atehere te lejohet ta ndjekish isusin ne mesimet e veta.
    matej 19:24
    " ESHTE MA E LEHTE TE PERSHKOHET DEVJA NEPER VRIME TE GJILPERES SE I PASURI TE HYJE NE MBRETERINE QIELLORE"
    agim nga kjo kuptojme se me pas pasuri nuk shkohet ne mbreterine qiellore . agim sban me pas pasuri.
    pajtohna agim shkodra se duhet me u ndihmue skamnorve por me shit gjitcka ?
    kte si e spjegojme agim ? por jo me i kundershtue fjalet e isusit

Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    pershendetje agim
    1.nuk pajtohna me ty agim qe thua se dicka duhet pranuar e dicka ska vlere . ti si i krishtere duhet me e pranuar krejt biblen e jo disa versete me i mohuar??
    2. ne gjonin 3:16 me te verete shkruan se hyji dha te vetmin bir per shkak se e deshti boten.
    po ne te njejeten bibel shkruan
    izaia 43:3-6 ku zoti thot
    " ............................................VERIUT DO TI THEM ME JEP
    SILNI BIJTE E MIJE PREJ SE LARGU
    BIJAT E MIJA PREJ SKAJEVE TE TOKES"
    e ne jeremija 31:7-9 shkruan
    "SEPSE KESHTU THOTE ZOTI .......................................
    SEPSE JAM BABA I IZRAELIT , EFRAIMI ESHTE DJALI IM I MADH"
    agim gjoni thote ndryshe e jeremija e izaia ndryshe. gjoni thote se zoti ka nje te vetmin bir, kurse jeremija thote se zoti ka birin e madh qe quhet efraim?? e izaia thote se zoti ka shum femi ka bije e bija.
    po te pyes agim a nuk te duket kjo si mospajtim njera me tjetren ???
    po kuj me i besue agim gjonit ,jeremise apo izaise.
    pse kaq ndryshime njera me tjetren?
    naten e mire agim shkodra

Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    agim pershendetje
    1. pajtohna agim me ty se vari nuk eshte fundi i jetes,besoj agim edhe ne diten e logarise besoj edhe ne jeten mbas vdekjes nuk po i mohoj kto gjera.
    2.agim aspak nuk jam ne dyshim per ekzistencen e zotit . zoti ekziston dhe ai eshte krijues i gjithesise e na jemi krijesat e tija .
    3. agim dyshoj se kjo bibla nuk eshte fjale e zotit . dyshoj sepse ka shum versete qe kundershtohen mes veti.
    diku shkruan se zoti ka bije e bija e diku shkruan se zoti ka nje te vetmin bire.
    nuk mundet zoti me ba ksi gabime agim. zoti eshte pa gabime ai nuk gabon .zoti nuk eshte i lindur dhe as qe ka linde diken .
    agim nuk thom se feja e krishtere eshte plot me absurde se i urej te krishteret mos keqkuptohna , por dua te them se ne bibel jane perzier fjalet e zotit me fjalet e njerzve edhe te gjitha ato trajtohen si fjale te zotit..

Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    pershendetje agim
    me duket se po largohesh nga tema. jam musliman agim nuk jam ateiste. nuk bisedon agim me nje ateist , prandaj nuk ka nevoje qe te spjegojshe per egzistimin e zotit.
    jam plotesishte i bindur ne egzistencen e zotit. qelimi agim eshte se besimi i juaj i krishtere eshte i manget e me te meta agim.
    nuk kam qelim ofendimi agim dhe nuk dua qe te hidherohesh me mua por e verteta eshte se ne bibel thuhet e paverteta per isusin . nga ana tjeter zotit i pershkruhen atribute te pahijeshme etj.
    agim shkodra te them se qelimi i te gjithe te derguarve te zotit ka qene thirja qe njeriut te besoje ne nje zot dhe atije ti mos i baje shok.
    agim shkodra na muslimanet e duam isusin dhe e nderojme ate, e duam edhe marine dhe besojme se ajo eshte femra ma e mire qe ka jeuar ne toke.
    dalimi ndermjet nesh muslimanve dhe juve te krishterve eshte se na te derguarit i duam dhe i respektojme por i vetmi qe meriton te adhurohet eshte zoti i gjithemeshirshem.
    agim shkodra islami eshte i paq nga kto sende qe i pershkruhen isusit ne bibel prandaj te theras qe ta pranojshe islamin .
    vetem zoti udhezon ne ruge te drejte , une vetem te bera nje propozim te pranojsh islamin.

Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    nuk kam qelim ofendimi agim . e drejta jote eshte a je i krishtere apo musliman apo ateist etj. une agim askend nuk mundi te udhezoj ne ruge te drejte .
    po ti agim si beson ne bibel me thuaj? nuk dha pergjigje konkrete
    une si musliman i besoj te gjitha ajetet e kuranit pa asnje dyshim.
    prsh me spjego kte verse ku isusi thote
    MATEJ 15:24
    " UNE JAM I DERGUAR VETEM TE DELET E HUMBURA TE SHTEPISE SE IZRAELIT"
    isusi agim me sa e kuptoj une ktu thote se eshte i derguar vetem te izraeli?
    po ti agim cka je ?
    nese e beson biblen kte verset sduhet me haruar kure .
    pershendetje agim

Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    kadale agim me duket se ke filuar te hidherohesh e me quan si njeri i semure .
    une vetem kerkova nje spjegim per versetin matej 15:24 .
    agim ti ske te drejte te hidherohesh e te zemrohesh sipas mesimit te isusit
    mateu 5:22
    : e une po ju them kushdo zemrohet kundra velaut te vet do te jete pergjegjes para gjygjyte
    e kush i thot velaut te vete budala do te jete pergjegjes para sinedrit
    e kush thote i mare do te pergjigjet ne zjar te ferit "
    agim shkodra ke kujdes si silesh se te pret gjygji.e te pret feri????????
    agim shkodra a je i bindur se bibla thote te verteten per isusin? po ose jo pa shum filozofi .
    pershendetje shkodra

Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    agim shkodra nuk je i qarte. doja vetem nje pergjigje a beson se bibla thote te verteteten per isusin apo jo?
    po ose jo
    kuranin plotesishte e besoj pa asnje dyshimi.
    ska pse te vjen keq per mua agim .une vetem i citoj ato qe shkruan bibla, se nuk te vjen ti mire agim eshte pune tjeter.
    agim pa shum filozofi te lutem po ose jo. te shofim sa besim ke ne mesimet e bibles????????
    pershendetje

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    BIBLA ESHTE LIBRI ME I LEXUAR NE BOTE
    as kristianet qe shkojne ne kishe nuk e lexojne biblen sa e lexojne muslimanet kuranin.Cdo musliman lexon cdo dite nga 10 deri ne dhjeta faqe kuran po krishteret nje here ne jave sa lexojne nga bibla kur shkojne ne kishe.
    "Shoku Mjekesise"

Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Bashkbisedimi i muslimanit me tė krishterin
    Nga Klevis2000 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 94
    Postimi i Fundit: 30-03-2011, 03:18
  2. Vlera e kohės nė jetėn e muslimanit
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-04-2009, 07:58
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 10:28
  4. "Benedikti VXI do ta largojė kishėn nga dialogu me myslymanėt"
    Nga i fundit nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 27-09-2006, 19:32
  5. Daci: Nuk pres shumė nga dialogu Prishtinė-Beograd
    Nga mani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-09-2003, 17:03

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •