Mund te zgjidhni cdo rruge qe PERENDIA na ka dhene dhe ju garantoj qe te gjithe do takohemi ne nje vend dhe nuk do e vrasim me mendjen se kush fe eshte me e mira,me e bukura dhe me drejta po do jetojme ne harmoni duke pranuar njeri tjetrin ashtu sic (shpresojme) erdhem deri ketu pa inate e pa krenari femerore (haje mollen se do behesh si PERENDIA) e pa zemerim ne zemrat tone qe po na mbulon me helm dita dites duke vertetuar ate qe vet profetet e pare kane thene `do vije dita e Apokalipsit se keshtu eshte thene`.
Me duket me e arsyeshme qe mundohemi ne kete rruge sesa une jam i pari e ti me i miri.
Me qene se je besimtare i krishtere po te pergjigjem me fjalet e Bibles:
Kapitulli 14 :
"Zemra juaj mos u tronditte;besoni ne Perendi dhe besoni edhe ne mua!
Ne shtepine e Atit tim ka shume banesa;perndryshe do t'ju thoja

ne po shkoj t'ju pergatis nje vend.
Dhe kur te shkoj dhe t'ju pergatis vendin,do te kthehem dhe do t'ju marr prane meje,qe aty ku jam une ,te jeni edhe ju.
Ju e dini se ku po shkoj dhe e njihni edhe udhen."
Thomai i tha:"Zot,ne nuk e dime se ku po shkon;pra si mund ta njohim udhen?"
Jezusi i tha:" Une jam udha,e verteta dhe jeta;askush nuk vjen tek Ati perveēse nepermjet meje,
Po te me kishit njohur,do te kishit njohur edhe Atin tim

ysh tani e njihni dhe e keni pare."
Dhe pastaj historia vazhdon ne Bibel me tej.
Le te ndalemi ketu Tears_of_speed, :Nuk ka rruge tjeter per te shkuar tek Perendia,vetem nepermjet Jezusit. Qe te gjithe i sillen anes problemit ,sepse nuk kane kurajon te thone te verteten

verteta ka vetem nje emer - Jezus.
Ai eshte udha e verteta dhe jeta.
Ne kapitullin e 15 ,vargu 5 ,Jezusi thote:"Pa mua ju nuk mund te beni asgje."
Vella,kerkoje Jezusin te vije ne jeten tende,dhe ke per te pare ndryshimin qe ka per te ndodhur ne jeten tende.
Ne kapitullin 16,vargu 23 thuhet:"Ne te vertete,ne te vertete po ju them se ēdo gje qe t'i kerkoni Atit ne emrin tim Ai do t'jua jape."
Zoti te bekofte dhe ndihmofte ne te gjitha problemet e tuaja.
Krijoni Kontakt