Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 65 prej 65
    ExceLlenCe Maska e LlaCiPaCi
    Anëtarësuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    InsaNe In The MembranE
    Postime
    895
    Kush tha qe Filozofia nuk jep pergjigje??? Me ante te filozofise behen pytje qe jo vetem marrin si pergjigje nje mendim shum te miremenduar. Pergjigjet filozofike nuk mund te jene te pranueshme per te gjithe... po vetem nga mendjet filozofike, ato me te ndriturat qe do te sherbenin si pik nisje per mendimin edhe te atyre qe nuk arrine te filozofojne . Me ane te pergjigjeve qe u kane dhene pytjeve filozofike sot kemi figura te njohura qe prej 500 vitesh para krishtit si : SOKRATI , ARISTOTELI , BUDDHA ejt.
    Duhet theksuar qe dhe NAPOLEON BONAPARTI ka qene filozofi me vete. Ai me filozofine e tij arriti te pushtoje shum vende. Pse mos te themi qe ai arriti ti pushtoj kto vende se pari me pergjigjet filozofike qe u jepte pyetjeve te tij po prap filozofike, dhe se 2-ti me ushtrin e tij.

Ps: Nje nga theniet e tij me filozofike eshte kjo. Kush nuk di ta perkthej tme kerkoj tja perkthej une. Per tani po e shkruaj ne Origjinal

"Go to the people. Learn from them. Live with them. Love them. Start with what they know. Build with what they have. The best of the leaders are those when the job is done, when the task is accomplished, the people will say. We have done it ourselves"
    Ndryshuar për herë të fundit nga LlaCiPaCi : 10-07-2007 më 08:10

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2007
    Postime
    197
    Psikologu i madh Frojdi e ka një thënie të njohur: "Dija është guxim, pra guxo të dish!" Kjo do të vlente edhe për filozofinë, por edhe për shkencën e për artet.

PSE FILOZOFOJMË?!

Sepse, përveç spekulimeve se ka qenie më inteligjente se ne njerëzit, deri më sot, nuk eklziston asnjë e vërtet tjetër.
    Filozofia shtron pyetje. Të dish të shtrosh pyetje nuk është pak. Me anë të pyetjeve dhe dilemave arrijmë atje ku nuk arriti SIZIFI. Një gjykatës i mirë me shtatë pyetje që në jurispodencë quhen të ARTA e kupton nëse është kryer a jo një krim. Filozofi i madh i Greqisë antike SOKRATI s' bënte gjë tjetër veçse shtronte pyetje. Ai, siç thash, s' bënte gjë tjetër, por gjithnjë arrinte atje ku donte.
    Ne, raca njerëzore filozofojmë sepse duam ta njohim botë. Dikush do të thoshte paj për atë është mendimi shkencor. Por, punën dhe rolin që e kryen filozofia asesi nuk mund ta kryej shkenca.
    Mendimi filozofik është i lashtë sa edhe vetë njeriu. Derisa në mendimin shkencor ka kufizime, në mendimin filozofik nuk ka.
    Filozofia është fiskultura e mendjes, e cila me QERREN E SAJ MAGJIKE na shetit nëpër shtresat më të panjohura dhe vazhdimisht na e shton etjen që të zhytemi sa më thellë.
    Të jesh filozof është lehtë, madje fare lehtë; mjafton të habitesh me Jetën, Vdekjen, Botën, të habitesh me ekzstencën. Pra, mjafton të habitesh...

TË GJITHË ATA QË NUK HABITEN, NUK MUND TË BËHEN FILOZOFË KURRË...
    Ndryshuar për herë të fundit nga trysil : 10-11-2007 më 13:48 Arsyeja: plotësimi i një fjalie

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2008
    Postime
    6
    Une po e shoh shume menidem te mir ketu amo une per veten tima sa kum arrit me kuptu ne filozofi esht fak se egzistoj shum pytje dhe filozofia eshte mindem me then nje shkenc qe mirrt me studimin e botes ne totalitetin e saj ne tersi po nuk ka arrit end ti ndriqoj shum qeshtje ku po e marr veq si p.sh qeshtjen e tjterin te sartir qe nuk ka dhe fakte te bindshme per tjter ne fakt egzistencen e tjrit e shum qeshtje me shum mindimi im esht se filozofi mirret me shum qeshtje po nuk arrin ti ndriqoj ato veqtme jep thenje te shumta

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Duke marre shkak nga nje koment i Sokolit ne nje teme, ku shprehet "Filozofia vetem ben pyetje dhe nuk jep pergjigje" me lindi pyetja:

Valle perse njerezit filozofojne?

Cfare fitojme duke bere pyetje e vrare mendjen per te gjetur pergjigje. Cili eshte ndikimi direkt i filozofise tek njerezit? A filozofojne te gjithe njerezit? A eshte filozofia luks i disa individeve? Cfare te ben filozof.

Do te isha tej mase i interesua te lexoja mendimin e te gjithe atyre qe shkruajne ne kete forum.

Albo
    Fillozofia nuk nxjerr qe ne drite,ben drite mbi arsyet o gjerat qe jan nxjerre.

SE DUHET TE FILLOZOFOJM,DUHET FILLOZOFUAR E NUK DUHET FILLOZOFUAR,POR DUHET FILLOZOFUAR;NE CDO RAST DOMETHENE DUHET FILLOZOFUAR.
    SE NE FAKT FILLOZOFIA EGZISTON,JEMI SIGURISHT TE DETYRUAR TE FILLOZOFOJM,NGA MOMENTI QE AJO EGZISTON.
    DHE NE RAST SE AJO NUK EGZISTON,EDHE ATEHERE JEMI TE DETYRUAR TA KERKOJME SI ASNHJEHER FILLOZOFIN,QE NUK EGZISTON,E DUKE E KERKUAR BEJME FILLOZOFI,NGA MOMENTI QE KERKIMI ESHTE SHKAKU E ORIGJINA E FILLOZOFIS.
    aristoteli.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Filozofia dhe zemra e saj - logjika/arsyeja - kane qene e vazhdojne te jene ne qender te vemendjes se qenies njerezore sepse jane mjetet me te vjetra dhe me te forta ne kerkim te se vertetes. Ky eshte qellimi perfundimtar i yni - kerkimi i se vertetes.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema të Ngjashme

1. Rezultatet e zgjedhjeve vendore, 18 shkurt 2007
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 12-06-2007, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •