Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 65
    i/e regjistruar Maska e huggos
    Anëtarësuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Me keni lene 'pa goje' miq per kompentencen e treguar.. ne perkthimin nga italia e amerika te "greqishtes se lashte"

ju uroj shendet... se s'kam c'tjeter t'ju uroj
    detyra ime është që me gjithë fuqinë time t'i shërbej këtij brezi; duke bërë kështu, njëkohësisht, kam dhënë kontributin tim më të mirë edhe pë brezin e ardhshëm... - george mueller

_____________ Maska e ornament
    Anëtarësuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    huggos mbaju trim, ne filozofojme mos e harro. Gjithashtu greket e njohin greqishten e vjeter me keq se perendimoret, perveç alfabetit gjuha e sotme s'ka asnje lidhje me te vjetren. Greqishten moderne e SAJOI nje greko- çifut i FRANCES, ate e shnderroi ne gjuhe zyrtare KISHA ORTODOKSE GREKE, ndryshe greket sot do te flisnin TE GJITHE SHQIP. Mos e harro kete!

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anëtarësuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Pu, puuuuu..

ja cdo te thote te lexosh shume gazeta .......
    detyra ime është që me gjithë fuqinë time t'i shërbej këtij brezi; duke bërë kështu, njëkohësisht, kam dhënë kontributin tim më të mirë edhe pë brezin e ardhshëm... - george mueller

s'mendoj se duhet shtuar ndonje gje, pervec se ndoshta te sugjeroj nja dy-tre libra per ata qe do kene ndonje interes per t'i lexuar. kane si qellim te te japin nje sifare hyrjeje ne ate me te cilen merret kjo disipline. nuk e di se sa a dobishme do ishte nje gje e tille, pasi vete s'i "hyra" filozofise ne kete menyre.

disa nga librat qe me vijne nder mend jane (ka dyzina te tjere neper dyqane, patjeter, por jo te gjithe ja vlejne):

Bertran Russell: The Problems of Philosophy
    A Western History of Philosophy
    Simon Blackburn: Think

te fala,

H.

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    H. ke te drejte keto libra nuk bejne shume pune per te te futur ne rrugen e filozofise. Pasi rastesia (shkolla) e ka sjelle ti kem lexuar dhe asnjeri nga keta qe shkruajne librat apo dhe vete shembujt nga filozofia e lashtesise ne keto libra nuk ma mbushen mendjen se ja vlen te merresh me filozofi. Per vete faktin se nuk me jep per te ngrene. Dhe PO eshte e gjitha per te ngrenen, se cilido njeri qofte po mos kish per te ngrene nuk do harxhonte as nje sekonde kohe te mendonte ku po shkelte e jo me te filozofonte nese duhej apo jo te kishte shkelur.

Sigurisht kur te dal ne "pension" nese do dal ndonjehere, dhe kur te kem pare shume ne jete do filloj filozofite e mia, se historira keto dite shkruajne e lexojne te gjithe.

Ndersa mendimet me lart, ah te gjithe predikojne nga pak, disa e kane nisur me Krishtin, disa me faktin se jane te sigurt se cdo dokument i vjeter i diteve tona, ka egzistuar vertet ne te kaluaren.

varet se ç'kupton me "ushqim"....nqs ti akoma kupton vetem qe merret nga goja, atehere, jo, nuk ja vlen.

dhe pse s'tu "mbush" mendja ty, nuk do te thote aspak se s'ja vlen te merresh me filozofine...filozofia nuk pretendon qe gjithkush t'ja vari asaj, te doje te merret me te, ta dashuroje ate, t'i kuptoje hallet dhe vuajtjet e saj...ashtu sikurse çdo disipline tjeter nuk pretendon qe te gjithe t'i vihen asaj dhe ta nxjerrin tabanin...e thene, ndryshe asnje disipline nuk eshte per te gjithe e nuk eshte e thene te pelqehet nga te gjithe--aq me pak ndoshta filozofia--se s'te jep buke, si ç'mund te te japi ta zeme, Speech Therapy. por kjo eshte vetem nje arsye e dobet; nje tjeter shume e vertete por edhe e hidhur ndoshta ne kete kohe barazie! dhe egalitarizmi! eshte fakti qe shumica e studenteve qe u kerkohet te marrin nga nje kurs te pergjithshem filozofie per te plotesuar kriteret e duhura, thjesht nuk u ngacmohet dot intelekti deri aty sa te vleresojne veshtiresine e problemeve njerezore ne shoqeri e ne natyre me te cilat Filozofia ne fund te fundit merret...

dhe, JO, nuk eshte e vertete qe njerezit po te mos kene per te ngrene nga goja, nuk filozofojne dot....njerezit kane plot per te ngrene ne SHBA, dhe eshte pikerisht ketu, ku eshte jashtzakonisht e veshtire te filozofohet...te mendohet. filozofia behej pikerisht ne agore/shesh publik, ku njerezit mblidheshin sebashku dhe kuvendonin, dikur ne shoqeri humane relativisht te lira....lluksi dhe pasuria jane pikerisht ato qe e veshtiresojne aftesine per te menduar...

pa he!... Maska e korçar
    Anëtarësuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Secili ka mendimin e vet persa i perket dobishmerise te filozofise; dhe jo vetem per te por per gjithçka...

Vetem nje gje:"Mos genjeni veten! se te marresh pjese ne nje debat te ketij lloji nuk do te thote se je FILOSOF apo qe i afrohesh intelektit te tyre. Kjo e fundit, me shume per ata qe konsiderojne se duke ju kundervene kesaj shkence njerezore, apo hyjnore, ju duket sikur ngrene nivelin e tyre te inteligjences."

Primum vivere deinde philosophari
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Nq se shikoni pergjigjet e mia ne fillim te kesaj teme un jam nga ata njerez qe jane pro filozofise si dege jo vetem studimi ne shkolle, por edhe e domosdoshme ne jeten e njerzve. Gjithsesi njeriu duhet te jete pak me i hapur ne idete e tij, dhe me cfare kam vene re une si "filozofet" mbrojne kete shkence me fanatizem, ashtu dhe ata qe nuk e praktikojne "nuk e mbrojne" perseri me fanatizem (kete lloj fanatizmi vura re tek pergjigja me lart, dhe kjo me shtyu ti ktheja pergjigje).

Ti e te tjere mund te thoni e te thoni/themi po e jo sa te duam gjithe diten, megjithate si fund njeriu e zgjedh te harxhoje jeten apo ta ndertoje ashtu sic do. (sigurisht kundershtimet dhe fanatizmat jane cfare na bejne te ngrihemi ne mengjes )

Mendoje dy here kur thua se ushqimi qe marrim nga goja nuk ja vlen provo te jetosh dy jave (jo me shume) pa ngrene, pa pune, ne rruge dhe me fole per filozofi pas dy javesh. (kete eksperiment beje ku te duash ne Amerike ose dhe ne Hene).

pa he!... Maska e korçar
    Anëtarësuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Nuk e di kujt i referohet kjo parafolsja por dicka me thote qe e ka me mua. Do me falesh po, ku e pe fanatizmin te lutem se une sikur nuk po e shikoj?
    Pastaj fanatike jemi te gjithe ne fund te fundit.

Nqs deshiron te dish kush eshte "ai", veshtro te metat qe ai ve re te parat tek tjetri.
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-11-2002
    Vendndodhja
    fl
    Postime
    93
    MJERE NE QE FILOZOFOJME THUAJ.......
    glob

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rezultatet e zgjedhjeve vendore, 18 shkurt 2007
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 12-06-2007, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •