Close
Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 142
    Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Fare miqesisht (ose me mire fare sinqerisht, pasi realisht nuk kemi aq miqesi bashke...)

Shume i sforcuar me dukesh ne ato qe shkruan. E ke lene ndonjehere veten te lire te shkruaje ca i vjen ne mendje...i mbledh keto fjalet e i mendon, e i tharton deri sa te nxjerrin nje kuptim (dhe kjo nuk eshte gje e keqe po...si studim historik me shume se letersi e lire). Cfare tha Shekspiri e cfare beri Don Kishoti apo Helena e ka shprehur tjeter njeri - ti thuaj ato te tuat ne keto qe shkruan.

Pastaj ca jane gjithe ato "Tė lotofsha lotin mu nė lot!" "Jeten mu ne jete" sikur lexoj kullen para dy vjetesh para se te merrte rrugen e Perendise...ka shkrime te tij tek forumi i vjeter me fjale te njejta.

Ke shkrime te bukura ne brendesi te ketyre faqeve po do te keshilloja: lere veten te lire dile shiko si jetojne njerzit sot ca u punon truri mos i shtrydh kot te vjetrat se ja u nxorre djerset.

Pershendetje!

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Fiori,

keshille me te vertete e mire. Sepse diamantet me te shkelqyeshem prodhohen diku ne presionin e sketerres.

Vellezerisht, StarCraft.

Fori! Mendime te ketilla jo vetem qe i lexoj me endje te madhe (betohem), por edhe i dua, shume (betohem prape).
    I dua vertet shume, se pa to...
    se pa to do te isha teper praktik
    se pa to do te isha gjynah, i mjere, i shkrete, i pandjere.
    Mbase pa to mund edhe te shkruaja
    periodikisht.

Nese ndonje kompliment, ma vdes vargun, mendime te tilla, m'a ringjallin, m'i japin jete, ma bejne te vlefshem, m'i gjejne zbatim...

O Star, t'a vazhdoj une ate mejtimin tend (megjithse sipas kesaj teorise se re, te njerezve akoma me te rinj nuk i duhet nxjerre djersa)?

...sketerres ne te cilen shoqeria jone bashkekohore e ka bezdi te zhytet gjate se s'mban dot fryme.
    • Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.

• Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetė.

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Me dashje anashkaloji te gjitha shkrimet duke perlqyer poezine e sokolit, si gjithnje e kam pelqyer pasi ajo nuk eshte thjesht poezi...(mbase dicka me shume e me e forte e me rende)dua te pergezoji Fiorin per sinqeritetin dhe origjinalitetin.
    eshte hera e pare ose me mire nder te rrallat here qe me pelqen shume!
    Ka arritur ta lexoji sokolin deri tek mundimi dhe heshtja.... mbas shperthimit te tij.

...
    Kete gje kam tentuar tia them une disa here, e kam kursyer pasi e di qe ka shume ndjesi prej poeti e preket.
    Ka plot ndjesi edhe bashkohore (te cilat e di qe as ai nuk i cmon , por c'ti besh... ngjiten jashte vullnetit te tij (vullnetit tone)!
    Tani Fiori ka filluar te shoh letersine ne detaje , kjo me kanaq sinqerisht. Megjitheate nuk jam pastruar krejt nga dyshimet.(lol)
    Kol' te pershendes... dhe te uroj(te deshiroj) ardhje me te shpeshta ne faqen tende.
    miqresisht, elinda.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Sokol.

Une dua te ta "vdes" vargun tend, ne kenaqesine qe me sjell leximi i tij ...
    Ji Vetvetja!

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Sokol "plaku", megjithese pa te lexuar te gjithe, tek tu "ka Majakovsk", nje keshille; kthehu ne Shqiperi te behesh "DIĒKA", kam frike se ne States s'do te besh me shume nga ē'beri NOLI.

Une mendoj se ti je ne fazen, kur duhet ta marresh REZIKUN (t'ja kushtosh jeten letersise) me te dyja duart, fatkeqsisht ne ket bote ēdo gje paguhet, sa me i LARTE ĒMIMI, aq me i LARTE PERFITIMI.

i/e regjistruar Maska e lozonjare
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    46
    o koli o lol
    sa i mire qe je , aman o lol po ku e ke kete syndyk kaq me vlere se do vij ta roberoj . pse kujton se je vetem i mire je i keq ne miresine tende se mjaft komplimenta ke marre deri tani . te desha ste dua, ik se te kam inat shume .........................

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Mir ben o lol, mal i larte e plot ferra Tomori, mund me te gris te najlontat (siē thote Brari) tu kerku me u ngjit ne te, hehe sidomos ju te "roztat" qe nga gusha, faqet, nicku, e deri tek maniqyri thonjve te kembeve, ne fakt ju femrat 100%.
    Ju qe ēdo gje e vleresoni me "te mire" e "te keqe", sikur te qe pjeshke.
    Letersia lol, si dhe Artet ne pergjithesi, sidomos ajo e verteta, vesh majat e maleve qe ndodhen mbi rete e ku per te vjetrit (gjysherit tane) ishte shtepia e Zotit. Pra ndodhet aty ku syri njeriut te zakonte nuk arrin dot, aty ku KERKOHET sakrifice per ate QE SHKRUAN si dhe per ate QE LEXON, aty ku E MIRA dhe E KEQJA nuk EGZISTON.

i/e regjistruar Maska e lozonjare
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    46
    o koli aman me dreq sa mire qe ma perzien antikitetin ne poezine tende , kot ste kam xhan une ty , po do ngelem enigmatike per ca kohe .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-11-2002
    Vendndodhja
    fl
    Postime
    93
    Me dukesh se nje vere Boheme po pi,
    te hidhur,ngadhnjimtare,
    qiellin kristalin,qe te sterpik ne gji,
    i kthen ne fara yjesh dhe zjarresh.

Nje turm mizash ke mbi ate stomak te qelbezuar,
    legjione te zi larvash te buta dalin,
    e si nje leng i trashe rrjedhin harbuar,
    mbi lekuren ferkohen e pjeseve te tulta.

...Dhe une nis te te kundroj skeletin krenar,
    si nje lule e perzhitur,
    kaq fuqishem shperhapet era ne acar
    sa te gjithe bien pertoke te zvenitur.

Kur ti frymon aromen e gjinjve te femres ne zjarrmi,
    syri i saj per te qene i lire,ne dalldisje bie
    po ti spektaklin e kthen ne mizeri,
    dhe i vjell vrerin frutave plot shije.

Me kembet lart ne ajer,femra tere afsh,
    gjithe zjarr,djers e vrer
    ngren dhe te tregon,ashtu cinike dhe e avashte,
    barkun qe i kundermon ere.

Te gjithe i skerrmisin dhembet ne lojen tende te kenaqesise,
    ne rrugicen tende cdo zemer do donte te shtrydhej per nate,
    ne ate rrugice ku mund te strehohet edhe universi i pamate.

O fisnikeri ne lluce zhgerryer!O sublimja shemti!
    Eliksirin e buzeve ku dashuria te krekoset si pallua,
    ti nga nata merr hashashin e mikluar duke ia pire ne gji,
    po cisternat e syve te tu s`ma shuajne etjen mua.

Flake per bebezat e tua merr prej llampadareve!
    pasionin plot vrull ndiz ne syte e vulgareve!
    ti,qe i gjithi je i ashper,i bute dhe frereleshuar.

Tabuti yt do te jem,o murtaje e embel ,e dashur!
    jam helm qe i pergatitur prej engjejve vjen,
    ska rendesi nese parajsen apo ferrin ke per nene
    te kalbesh vetem une skam per te te lene.

ky dedikim vjen per ty Koli qe ethshem vibrove ekstazat e mia pertace...dhe pjellore
    me respekt arusha84
    glob

Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •