Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 71
    shtriga Maska e shtrigaa
    Anëtarësuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    kudo midis jush
    Postime
    290
    ne Selanik kan 4 vjet qe behen keto kurse dhe biles jan falas.plot femij e te rritur ven te mesojn gjuhen e nenes.
    Kur linda qava dhe te tjeret qeshen......
    Kur te vdes tjeret do te qajn dhe une do qesh
    Jam_Ajo

i/e regjistruar Maska e klor
    Anëtarësuar
    11-01-2005
    Postime
    3

Ylberi ka nevojë për shumë ngjyra.........

Në vend që të urojmë çdo përpjekje që bëhet në ndihmë të arsimimit dhe emancipimit te shqiptarëve kudo që ndodhen, e sidomos atyre në emigracion, përpiqemi si të “fusim shkopinj në rrota”. Jemi fantastik!
    Në Selanik është e vërtet që disa shoqata, njëra prej tyre shoqata Nënë Tereza organizojnë prej vitesh grupe për mësimin e gjuhës shqipe, dhe është në nderin e tyre. Kuptohet shoqatat ndihmohen dhe huazojnë mjedise nëpër organizma të ndryshme për të realizuar këtë punë fisnike dhe humane.
    Për sa i përket Shkollës Shqiptare të Athinës këtu nuk flitet për një shoqatë. Është një investim privat serioz. Është një shkollë me klasa dhe laborator kompjuterik modern ku bëhet mësim gjatë gjithë vitin. Këtu u jepet mundësia shqiptarëve, fëmijë e të rritur, të mësojnë kompjuterin, gjuhën shqipe dhe gjuhë të huaja.
    Është qendër testimi për Greqinë e Certifikatës Europiane për Kompjuter Xpert.
    Madje, Shkolla Shqiptare në Athinë ka mbështetur shoqatat në Athinë duke dhuruar bursa falas për anëtarët e këtyre shoqatave sa herë i është dhënë mundësia.
    Pra nuk ka vend për krahasime.
    Le të ndihmojmë që këto “Trena” të dijes e emancipimit të ecin paralelisht dhe jo ti vëmë të përplasen.

shtriga Maska e shtrigaa
    Anëtarësuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    kudo midis jush
    Postime
    290
    vecse eshte me para apo une kuptoj gabim?
    Kur linda qava dhe te tjeret qeshen......
    Kur te vdes tjeret do te qajn dhe une do qesh
    Jam_Ajo

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Ketij Lorencit apo kujtdo tjeter bravo iu qofte vetem se problemi nuk u zgjidh!

Kur shkoja une ne lice beja 9 ore mesim (6 me 7 ore rregullisht plus dy me tre ore perforcim) u ktheja ne shtepi ne 5 mbasdite per ti hapur librat ne 7 dhe per ti mbyllur ne 12 te nates. Vetem keshtu arrita ta kaloje liceun me nje note mesatare.

Pra problemi nuk zgjidhet keshtu, se femijet shqiptare nuk kane kohe per kurse te tilla. Une jam i pari qe nuk do e coja femijen tim ne nje kurs me teper, se ketu femijet po behen cyryke nga mesimet e tepruara!

Gjithashtu shkolla qe njihen vetem ne Shqiperi nuk iu interesojne banoreve shqiptare ketu po dhe askund tjeter ne Europe!

Pra zgjidhja e vetme eshte nje: te lodhet Tirana qe te behen shkolla si ato minoritaret ne Shqiperi. Kjo nuk do te thote qe kerkojme te ngrihet minoritet ketu por qe kerkojme nje zgjidhje per 700 000 Shqiptaret qe jetojne me kete vend.

Nese krijohen shkolla te tilla atehere shume mesime te teperta (sic jane psh. mesimi i Gjermanishtes, nderkohe qe nxenesi shqiptar mundohet te mesoje Greqishten dhe Anglishten domosdo, mesimi i fese apo mesime te tjera jo aq te nevojshme te zevendesohen me mesime qe iu referohen nxenesve shqiptare). Keshtu nga njera ane keta nxenes nuk do ndjehen inferiore nga te tjeret dhe nga ana tjeter do ken mundesine te kultivojne gjuhen dhe traditat e tyre historike.

Vetem keshtu mund te mbrohet disi komuniteti shqiptar nga helenizimi dhe iu jepet mundesia femijeve tane qe mos te shikojne Shqiperine si dicka te panjohur per ta (pra perforcohet edhe shpresa e riatdhesimit -dicka qe i intereson Shqiperise por edhe emigrantit te Greqise qe e shikon veten si qytetar te dores se trete)!

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga shtrigaa
    vecse eshte me para apo une kuptoj gabim?
    Mendjen tek leket e ke ti gjithmone

Nejse pergezime per hapjen e kesaj shkolle shqipe..
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-03-2006
    Postime
    2

Lightbulb ΜΕ Mire Nje Veze Sot Se Sa Nje Pule Mot

I nderuar zoti KRYEPLAK ju faleminderit per mendimet tuaja !
    Mendojme se ato jane kopetenca te qeverise Shqiptare dhe qeverise Greke.
    Kurse ne qe diten punojme bashke me vellezerit Greke ,pas pune vime dhe
    mesojme ne keto kurse bashke me vllezerit Shqiptar , se keshtu do na quajne
    qytetare te shkalles se pare.Tek te rrime e te shajme erresiren,le te ndezim me
    mire nga nje qiri.
    Sa te rriten pulat mot,ne ketu ne kurs po hame nga nje veze sot.

Me respekt

I juaji Tomori

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-07-2006
    Postime
    1

Mos bashkimi i shqipetareve ne Greqi sjelle pasoja te ndryshme per sa i perket legali

SHkolla shqiptare ne Athine me drejtorin e saje z.Lorenc Koka dhe mesuesit e kesaje shkolle kane bere nje pune teper serioze duke ndihmuar bashkeatdhetaret e tyre ne zhvillimit e ideve kualifikimin e tyre dhe duke i bere te njohur me metoden elektronike per integrim te persosur ne standartet e familjes EVROPIANE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kujtim Muceku : 11-07-2006 më 13:02

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-07-2006
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    1
    pergezime klasa

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Citim Postuar më parë nga Tomor
    Sa te rriten pulat mot,ne ketu ne kurs po hame nga nje veze sot
    Po kur te mbarohen vezet?!

Pergezimet me te sinqerta per Lorenc Koken dhe tere atyre qe kane dhene kontributin e tyre.Eshte dicka pozitive ne historine e emigracionit popullit shqiptar.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919

Thumbs up

Urime dhe perj meje Lorenc Kokes ,asnje insiative nuk eshte e lehte te meret dhe sidomos ne nje shtet kaq racist kundrejt shqiptareve (jo se ne jemi te kulluar).
    S do mend qe mesimet duhet te paguhen sepse personi ne fjale eshte privat dhe nuk ka pse flak djersen dhe mundin e vet.Plus qe ketu ne Athine eshte veshtire shqiptaret te dergojne femijet e tyre te mesojne shqip sepse shumica ndihen inferiore dhe duan te kalohen per greke ,shumica e femijve te lindur , si ne Shqiperi si ketu, nuk dine fare shqip edhe pse prinderit e flasin greqishten shatra-patra.
    Keshtu qe eshte nje levizje e zgjuar prej patriotit ta veje mesimin e shqipes falas.Kjo tregon marketing , patriotizem dhe guxim (protovulia)

Urime,urime ,
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  3. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •