Close
Faqja 9 prej 37 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 367
    Freedom Maska e Bianconero
    Anëtarësuar
    07-11-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga Zana e malit
    Whisper,
    KREJT duke iu falenderu motrës "fjollat" që më ka ndihmu me e kursy veten me iu përgjigj shkrimit tand, unë vetëm iu them edhe njëherë lexojeni atë shkrim sikur t'ua kisha dhënë unë përgjigjen.

Ndërkaq, tani po i kthehem Bianconero-s,

Tash, Bianco, unë nuk e di si qëndron puna me ju, kur është fjala për fenë, megjithatë, mbi të gjitha do të thoja që ju këtë shkrim të më sipërm ASKËRKUND nuk e keni përshtat me shkrimin që unë kisha postuar.

Sido që të jetë, po ta lidhim fenë këtu, atëherë po iu them- JU keni mendimin tuaj, UNË kam mendimin tim, sa i përket kësaj çështjeje.
    Unë vetëm mund t'iu them se Islami për mua le që është feja e PLOTË në çdo aspekt, por ai edhe ka luajtur një rol jashtzakonisht HUMAN dhe ka kontribu për të mirë për mua dhe bashkëkombasit e mi (që përqafuan këtë fe) në çdo aspekt, duke filluar që nga aspekti moral e shpirtëror deri tek ai mendor, MADJE ç'është më kryesorja, ISLAMI kontribuoi për mbijetesën tonë si popull, duke i dhënë një shkelm të madh sundimit bizantino-grek e sllav, të cilët synim të vetën patën asimilimin dhe zhdukjen e plotë kulturore dhe etnike të shqiptarëve.

Me këtë dua të them gjithashtu se, ISLAMI duke qenë një fe e kundërt me atë të SLLAVËVE- okupatorit tonë, më ka bërë EDHE MË SHUMË të jem krenare që jam pjesë e tij, kështuqë as mos të iu shkojë mendja se do të mundeni ju, apo kushdo që mendon si ju, të ma ktheni mendjen, gjë që, JO EDHE RASTËSISHT E KAM VËNË FIRMËN TIME TË TILLË, në mënyrë që ju, sulmuesit e Islamit ta keni NJËHERË E PËRGJITHMONË TË QARTË se sulemt e juaja hasin në veshin e shurdhër tonin(musliamnëve)!

- Më mirë feja e TURKUT se feja e SLLAVIT!

MODERN?! Në ç'mënyrë me qenë modern?

- Me e lënë anësh kulturën, traditën tonë dhe ta përvetësojmë një kulturë e traditë të huaj (siç po ndodh FATKEQËSISHT me shumicën e shqiptarëve sot)?

- Me shkel mbi fatkeqësinë e një pjese bukur të madhe të popullit tonë dhe të i gëzohemi jetës, madje edhe duke e MIRËPRITUR artistin ARMIK në trojet tona dhe duke këndu bashkë me te në koncert?

- Me u shthur komplet, siç bën perendimi "modern"?

- Me u asimilu?

Nëse modernizmin e kuptoni në këtë mënyrë, atëherë po ju them MBAJENI PËR VETE KËTË MODERNIZËM, sepse feja ime ISLAME nuk më mëson në këtë mënyrë, ajo është aq e pastërt sa ta pranojë një ndytësirë të tillë prej këtij lloji modernizmi!

E pra, siç e kuptuat deri tani, këshillën tuaj e hedh në kosh, atje në dhomë diku në qosh....

Selam,
    zEm

P.S. Kisha parë e dëgjuar që njerëzit të asimilohen duke jetuar në vende të huaja, por njeriu të asimilohet duke jetu në vendin e vet, s'kisha dëgjuar e parë KURKUND HIÇ!
    Pershendetje Zane (sa keq, qe nuk mendoj se e perfaqeson denjisisht nickun qe mban), si te kam? Mire dukesh ne pamje te pare, ne forme dhe me vjen mire : )

Tja ndjesh dhimbjen e tjetrit nuk eshte e veshtire, aq me shume kur eshte dhe dhimbja jote, dhimbje e perbashket, dhimbja e nje kombi.

Drama e shqiptareve te Kosoves mos i ndodhte as armikut me te madh. Nese shqiptaret URREJNE SERBET, KANE PLOT ARSYE DHE SIGURISHT TE DREJTE. Nuk duhet pergjithesuar sepse nuk kane qene ose jane ''serb'' te gjithe serbet, por mbetet t'i perfaqesoje nje pjese e konsiderueshme, prandaj miqesite apo paqja e tepert nuk eshte normale, sepse ne fund ne kemi mbetur duke i lepire te ndenjurat turkut, serbit, grekut dhe cdo pakistanezi te rendomte, pasi na kane vrare e perdhunuar brez pas brezi. Pra nuk me cudit irritimi yt zonjusha apo zonja Zane ne lidhjen me ahengun serb dhe pothuaj ke plotesisht te drejte sepse akoma skemi as varret me nje tufe lule tek koka, dhe o burra ne dasem!.

Por le per te deshiruar dhe me vjen keq kur mbron me fanatizem ekstrem ''vellezerit'' e nje bote qe ste perket vetem per faktin qe ndajne te njejtin besim me ty, dhe per te cilin je teper krenare, gje e cila nuk me duket aspak normale sepse gjak kemi derdhur nga serbi, gjak kemi derdhur nga turku dhe sic e kam thene dhe me pare, nga lufta kunder ''dashnoreve'' (mos u keqkupto se kam vene thonjezat) te tu, ai eshte heroi yne kombetar, njeriu me i madh qe ka pas dhe ka kombi yne. Pra, pse nuk i ke te dyja palet armiq sikur une? Pse i harrojme kaq shpejt ne padrejtesite qe na jane bere, pse kendohen himne turke ne vendin tone?! Pse nuk ''proteston'' nga asgje arabe ti? Pse nuk ngrin zerin kur mohojne Nene Terezen ne vendin e saj?! Pse je anti-amerikane kur do kishim me shume jete te humbura ose shuar fare si komb nga mos-prania e tyre?! Amerikanet jane njerez humane sic jane edhe evropianet, por sikur gjithe kombi yne te kishte mentalitetin tend besoj se do na linin ne doren e UCKse e cila nuk e kishte fuqine e duhur te na mbronte. Dhe pasojat do i kishim mesuar me kohe dhe sdo ishim fare sot duke i dhene jete (ose vdekje) forumit shqiptar!

Pra je krenare qe ke fe te ndryshme me te okupatorit serb dhe je krenare nga qe mban ate te okupatorit turk!!! Sa ''EFin'' keq! Gjithesesi une spo luftoj islamin por vetem injorancen, por ne fund me shume se veten nuk dua njeri dhe kjo mbetet primare per mua. Por mori Zani, te jesh e sigurte qe verbimin tend sdo e adhurojne dhe do e perbuzin krijesat e tua sepse vetem nje hap i ndane nga jeta te ciles ne kete shekull, perfundimisht i ka ardhe koha te jetohet. Sa per kulturen, ajo qe mban nuk eshte e jotja se do kishe nderin ta kishe tenden dhe jo ate te huajen qe ke!

Dakort, ''Kosova eshte gjaku im qe nuk falet'' (Kim Mehmeti), por le mos ti ndajme armiqte tane te mbytur nga fanatizmi. Le te ndjehemi pas 600 vitesh te gjithe shqiptare! (Nje fare ILIRIA E PARA eshte 100% shqiptar dhe duhet marre shembull tek ai).

Te lutem hiqe petkun dhe llogjiko pak. Behu per nje moment pa ndienja te forta dhe thuaj nje fjale sic mund ti kete hije nje Zane Shqiptare. Te jesh mondern do te thote e kunderta e tipit tend. Feja islame e di se ste thote se jesh moderne sepse perndryshe do ishe kur je kaq e devotshme, ajo mundesisht te denon me vdekje nese e le dhe sic duket je frikacake e madhe, sidoqofte nese ke nevoje per ndihmen e vellait, ma bej nje ze

Selam moj moter, Krishti ne bashkepunim me Muhametin te ndihmofshin ne cdo hap te jetes.
    Mekat qe talenti nuk eshte semundje ngjitese, sepse kesisoj nuk do te kishim kaq shume budallenj neper kembe.

Frederik Rreshpja

Jam Tea :) Maska e My_Soul
    Anëtarësuar
    07-02-2004
    Vendndodhja
    Diku...
    Postime
    464
    Per kete ziheni ju? S'qenka kushedi se cfar, lol por zerin e paska te mire.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    HAKUNA MATATA

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Postime
    1,349

Lightbulb

Në një deklaratë këngëtari serb citohet të ketë thëne se “Si sulmuesi si mbrojtësi janë të njëjtë”.
    Pra sipas këtij autorit serb,kjo do të thotë se si okupatorët si çlirimtarët janë të njëjtë në luftën e armatosur!!!
    -Qytetarët e Sarajevës,Mostarit,Srebrenicës, Dubrovnikut,Vukovarit, etj., nuk besoj se mendojnë sikurse ky autori serb për katastrofat që iu ndodhën popujve të rajonit!
    Si duket ky këngëtari qëllimin e ka pasur tek ruajtja e integritetit te ish-mbretërisë serbo-sllave!
    -Kur ky këngëtar nuk ka derdhur një pikë loti për vendlindjen e tij Sarajevën , sigurisht që ai as që është interesuar ndonjëherë për shqiptarinë!
    Vërtetë është për të ardhur keq kur lexon shkrimet simpatizuese të shqiptarëve për këtë autor dhe muzikën e tij!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    307
    Shkrimi im ke vetem si provokim qe te shoh reagimet e juaja, dhe me keto reagime te juaja vetem qe vertetuat paragjykimin tim.
    Kurse me debatet qe po i beni me zanen e malit ju vetem se po tregoni fanatizmin tuaj dhe edukaten qore qe keni, kurse se ka ne Shqiperi musliman qe kendojne serbisht sigurisht jane ndonje nacionaliteti tjeter apo muslimana me emer, se per Islamin nuk dine per tej hunde.
    "Arsyeja e mosarsyes që i bëhet arsyes sime aq shum ma dobëson arsyen sa që me arsye e vajtoj bukurinë tënde"

Citim Postuar më parë nga Titi
    Sa te zgjuar e kemi kte vajze , shume te rralle ,çedo qe Vetem Zane mali s'je , te mendonin te gjithe si ty "malore" nuk do exzistonim si komb !! Njerze si puna jote jane te semure nga fanatizmi dhe injoranca , ik se ndofta i duhet ndonje martir Islamabadve ne irak , ose provo behu sekretarja e Bin Ladenit qe fshihet si morracak neper shpellat e afganistanit !!

Lexo pak parafolsin se te ka dhene nje shembull te mire se si duhet te llogjikosh para se te flasesh broçkulla .
    A e din se kush reagon, ai i cili e ka mizen nen kesule. Keshtu je edhe ti mor Titit, qe per moskujdesi, me kishe shtu reputacionin, se duhej te me mangesoje ate, meqe shkrimet e mia nuk te pelqejne!....

Por TITO, pardon Titi....sigurisht qe jam me e mencur, sepse une kam jetuar me dhunen sllave, une e perjetova dhunen sllave, dhe SIGURISHT jam ME E ZGJUAR se ti sepse DERISA UNE qaj me lot tek shoh kufomat e shqiptareve te ardhura nga Serbia ne Kosove (sot ne LAJME) per RIVARROSJE, ti po me thua "injorante", "fanatike" dhe "debile" PIKERSIHT qe une ndjej dhimbjen e bashkekombasve te mi TE CILET i humben anetaret e familjes PIKERISHT nga ky SERB qe ju e adhuroni dhe i gezoheni koncertit te tij!

JAM krenare qe jam MALORE, aspak edhe nuk ofendohem qe me quan ashtu, perkundrazi, sepse me mire MALORE e me qene nje SHOTE GALICE (shqiptare plus muslimane) sesa nje qytetar b.th palare sikurse TI....

Nese une "Islamabad" e me fytyre te bardhe, ti je SERBOFIL me fytyre te nxire!

zEm
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zana e malit : 31-03-2006 më 18:39
    Të mos ishte feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqiptar-F.Konica

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    bravo zana

po dije se ka edhe asish, qe nuk kane perjetuar dhune serbe edhe i marrin si banglladesh muzike dhe ai qe ia don e pelqen atij - ai eshte nje kafshe shqiptare, se jo shqiptar. Kafshes nuk i ben pershtypje aspak kur e sheh drithin e helmte, po mesyen te ushqehet (vec kur t'rrotullohet e ngordhur

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga PrInCiPiEl
    Në një deklaratë këngëtari serb citohet të ketë thëne se “Si sulmuesi si mbrojtësi janë të njëjtë”.
    Pra sipas këtij autorit serb,kjo do të thotë se si okupatorët si çlirimtarët janë të njëjtë në luftën e armatosur!!!
    -Qytetarët e Sarajevës,Mostarit,Srebrenicës, Dubrovnikut,Vukovarit, etj., nuk besoj se mendojnë sikurse ky autori serb për katastrofat që iu ndodhën popujve të rajonit!
    Si duket ky këngëtari qëllimin e ka pasur tek ruajtja e integritetit te ish-mbretërisë serbo-sllave!
    -Kur ky këngëtar nuk ka derdhur një pikë loti për vendlindjen e tij Sarajevën , sigurisht që ai as që është interesuar ndonjëherë për shqiptarinë!
    Vërtetë është për të ardhur keq kur lexon shkrimet simpatizuese të shqiptarëve për këtë autor dhe muzikën e tij!
    Fjalet e tua more djale ... ne veshin e shurdher te pseudoartistdashesve shqiptare shkojne. Kemi disa qe mezi presin qe "tingujt e mrekullueshem shqiptar t'i kendoje goja e sllavit". Me hipokrizi se ky lloj patriotizmi kamaleontesk i cili bie ere kudo nuk ka ku te shkoj. Pashe qe dikush shkruajti per Yannin ketu. Mos me krahasoni Yannin me kete cetnik prej Serbie. Yanni eshte disa nivele me lart si njeri, si muzike si prestigj dhe tash per tash eshte e veshtire qe t'ja marri ndonje pianist ne bote. Nese Yanni vjen ne shqiperi ajo po qe do ishte nder per ne, pamvaresisht se ai esht Grek, pak a shume Yanni eshte rritur ne Amerike dhe talenti i tij eshte i padiskutueshem plus qe me sa di une nuk eshte perzier kurre me idiotesite greke. Ndersa te ngrihet gjith Shqiperia ne kembe per kete njeri, qe vjen ne kohen me te papershtashme eshte skandal. Atehere perse kerkon Kosova(Dardania) te ndahet nga Serbia duke qene se keta jane vllezer ose kaluar vllezer. Ndersa per debilat e tjere qe me sjellin ndermend se feja e turkut qeka me e mire se e sllavit nuk di cte them, mos i keni fut gjo ndonje doppio rakie perpara se me ardh ? Apo harrova qe ju muslimanet shqiptare nuk pini me demek. Boll me keto traplleqe. Si Turku si Sllavi si Greku nje m... jane qe ta dini. Besoni ne Zotin qe besoni, lutjuni Zotit ne shqip, krijoni klerin e duhur fetar shqipfoles dhe faluni ne shqip se ju degjon dhe ne shqip dhe lerini keto feja e njonit feja e tjetrit.

Si me ardh tani Bin Ladeni ne Amerike e me dhene ndonje lekture rreth islamit ne Harvard i thone kesaj, qe ai me siguri di shume rreth islamit derisa eshte ne gjendje t'i perdredhi njerezit si te doje... dhe te dyndet Amerika ta shofi car do thote. Pervec ndonje hippie debil nuk besoj se do kete njeri te sakte nga trute e kokes qe do ikte.

Pike e zeze.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 31-03-2006 më 19:21
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Une nuk e kisha degjuar kurre kete kengetar por duke pare debatet tuaja (dhe duke qene me mendimin se muzika nuk ka kufije , raca, etj etj) hyra ne internet dhe pashe qe Goran Bregovic ka kenduar kengen "Kallashnikov" qe kushedi sa here e kam degjuar neper pub-e.
    Duke kerkuar biografine e tij kam gjetur keto te dhena:

Nacido en Sarajevo, de madre ortodoxa serbia y padre católico croata, la cosa se complica todavía más cuando se sabe que su mujer es bosnia musulmana. Una situación de esquizofrenia, que fue gravemente acentuada por la reciente y cruenta guerra yugoslava, que partió familias en dos y tres bandos, y llevó el dolor y la muerte a un país que tan sólo unos meses antes parecía ser un modelo de convivencia entre culturas.
    Ka lindur ne Sarajeve, me nene serbe ortodoxe dhe baba kroat katolik, situata komplikohet akoma me shume kur mesohet se gruaja e tij eshte myslymane boshnjake.Nje situacion skizofrenik, qe ishte shume e tensionuar ne kohen e luftes jugosllave, qe e ndau familjen ne 2 dhe 3 grupe, dhe çoi ne dhimbje dhe vdekje ne nje vend qe vetem disa muaj me pare dukej si modeli i bashkejeteses midis kulturave.

El comienzo de la guerra civil que iba a desangrar su país, les coge a ambos en París, trabajando en la película Arizona Dream, y Goran, que se considera a sí mismo yugoslavo y balcánico, afirma que cuando empezó la guerra, yo estaba desesperado, todo el día mirando la televisión. Después me di cuenta de que era ridículo estar así, que debía ponerme a trabajar. Me acusaron de no tomar partido, pero ¿por quién íba a tomar partido, estando mi familia dividida entre croatas, serbios y musulmanes? No era mi guerra, no sabía de qué parte estaba. Pensaba que el día que esta idiotez terminara, sería útil para todos tener algo de lo que sentirse orgulloso, y por eso escribía música. Pesimista sobre las posibles consecuencias de la guerra, señala que el principal problema de mi país es ser pobre. Lo era antes de 1992 y lo sigue siendo ahora. La guerra no ha cambiado nada.
    Fillimi i luftes civile qe gjakosi vendin e tij , i gjen te dy (e ka fjalen per te dhe Kosturicen) ne Paris, duke punuar per filmin Arizona Drim, dhe Goran, qe e konsideron veten jugosllav dhe ballkanas, afirmon qe kur filloi lufta, une isha i deshperuar, gjithe diten duke pare TV.Pas e kuptova qe ishte qesharake te qendroja ashtu, dhe qe duhet te punoja.Me akusuan qe nuk morra nje pozicion, por: ne krah te kujt te pozicionohesha, duke qene se familja ime ishte e ndare mes kroateve, serbve dhe myslymanev? Nuk ishte lufta ime, nuk dija ne ke ane isha.Mendoja qe diten kur kjo idiotesi te mbaronte , do ishte e dobishme per te gjithe qe te ishin krenar per diçka, dhe per kete shkruaja muzike.Pesimist mbi pasojat e mundshme te luftes, nenvizon qe problemi kryesor i vendit tim eshte se eshte i varfer.Kjo ishte para vitit 1992 dhe vazhdon te jete dhe tani. Lufta nuk ka nderruar asgje.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Eshte duke dhene nje interviste tek Klani (Zone e lire ) dhe ne Intervisten Djath apo emblesire (çfare do te hani) pyetjes:
    Ke preferon Miloshevic apo Koshtunica ai ju pergjigj : Me mire rri pa ngrene.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

Edhe mua më pëlqen muzika ballkanike, por megjithatë duhet të them që megjithëse përpiqet me zemër, përsëri nuk i afrohet dot origjinales turke (si dhe popit egjyptian) që është pa ekzagjerim një muzikë fantastike që buron nga zemra. Se si shpeshherë imitacionet nuk dalin aq të arritura sa origjinali.

Po ky Bregoviçi kush është?
    Alle Serben müssen sterben

Faqja 9 prej 37 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Polifonia Popullore
    Nga Eni në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 23-05-2023, 16:43
  2. Lista e 813 personave në kërkim nga Interpoli
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  3. Libra te rinj
    Nga dodoni në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 11-01-2012, 21:14
  4. Kishat dhe Misionet e Veprimit Katolik ne Shqiperi
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-04-2006, 16:50
  5. Romani shqiptar numeron 500 tituj ne 130 vjetorin e tij.
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 23-09-2002, 22:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •