Whisper,
KREJT duke iu falenderu motrës
"fjollat" që më ka ndihmu me e kursy veten me iu përgjigj shkrimit tand, unë vetëm iu them edhe njëherë lexojeni atë shkrim sikur t'ua kisha dhënë unë përgjigjen.
Ndërkaq, tani po i kthehem
Bianconero-s,
Tash, Bianco, unë nuk e di si qëndron puna me ju, kur është fjala për fenë, megjithatë, mbi të gjitha do të thoja që ju këtë shkrim të më sipërm ASKËRKUND nuk e keni përshtat me shkrimin që unë kisha postuar.
Sido që të jetë, po ta lidhim fenë këtu, atëherë po iu them- JU keni mendimin tuaj, UNË kam mendimin tim, sa i përket kësaj çështjeje.
Unë vetëm mund t'iu them se Islami për mua le që është feja e PLOTË në çdo aspekt, por ai edhe ka luajtur një rol jashtzakonisht HUMAN dhe ka kontribu për të mirë për mua dhe bashkëkombasit e mi (që përqafuan këtë fe) në çdo aspekt, duke filluar që nga aspekti
moral e
shpirtëror deri tek ai
mendor, MADJE ç'është më kryesorja, ISLAMI kontribuoi për mbijetesën tonë si popull, duke i dhënë një
shkelm të madh sundimit bizantino-grek e sllav, të cilët synim të vetën patën asimilimin dhe zhdukjen e plotë kulturore dhe etnike të shqiptarëve.
Me këtë dua të them gjithashtu se, ISLAMI
duke qenë një fe e kundërt me atë të SLLAVËVE- okupatorit tonë, më ka bërë EDHE MË SHUMË të jem krenare që jam pjesë e tij, kështuqë as mos të iu shkojë mendja se do të mundeni ju, apo kushdo që mendon si ju, të ma ktheni mendjen, gjë që, JO EDHE RASTËSISHT E KAM VËNË FIRMËN TIME TË TILLË, në mënyrë që ju, sulmuesit e Islamit ta keni NJËHERË E PËRGJITHMONË TË QARTË se sulemt e juaja hasin në veshin e shurdhër tonin(musliamnëve)!
- Më mirë feja e TURKUT se feja e SLLAVIT!
MODERN?! Në ç'mënyrë me qenë modern?
- Me e lënë anësh kulturën, traditën tonë dhe ta përvetësojmë një kulturë e traditë të huaj (siç po ndodh FATKEQËSISHT me shumicën e shqiptarëve sot)?
- Me shkel mbi fatkeqësinë e një pjese bukur të madhe të popullit tonë dhe të i gëzohemi jetës, madje edhe duke e MIRËPRITUR artistin ARMIK në trojet tona dhe duke këndu bashkë me te në koncert?
- Me u shthur komplet, siç bën perendimi "modern"?
- Me u asimilu?
Nëse modernizmin e kuptoni në këtë mënyrë, atëherë po ju them MBAJENI PËR VETE KËTË MODERNIZËM, sepse feja ime ISLAME nuk më mëson në këtë mënyrë, ajo është aq e pastërt sa ta pranojë një ndytësirë të tillë prej këtij lloji modernizmi!
E pra, siç e kuptuat deri tani, këshillën tuaj e hedh në kosh, atje në dhomë diku në qosh....
Selam,
zEm
P.S. Kisha parë e dëgjuar që njerëzit të asimilohen duke jetuar në vende të huaja, por njeriu të asimilohet duke jetu në vendin e vet, s'kisha dëgjuar e parë KURKUND HIÇ!
Krijoni Kontakt