Close
Faqja 3 prej 37 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 367
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Goran Bregovici eshte serb nga Sarajeva e Bosnjes. Gjate kohes se ish-Jugosllavise formoi grupin Bijello Dugme bashke me sllovene, kroate, boshnjake, sllavo-maqedone, e shqiptare. Poashtu, krijoi edhe kengen shqip, Rroka Mandolinen e ne kete koncert do kendoi edhe ritme e folklor shqiptar. Une nuk mendoj se ardhja e tij ne Tirane eshte nje gje antikombetare. Edhe Ardian Gaxha mbajti koncert ne Beograd, bile shume te suksesshem, e poashtu jane ftuar edhe shume grupe si Jericho etj. per koncert ne Beograd, por qe e kane refuzuar deri tani, Jericho me arsyetimin e moskthimit te kufomave shqiptare dhe moszbardhjen e fatit te te zhdukurve te luftes.

Per muziken, mua me pelqen muzika e tij, dhe ky vjen me nje orkester te tere, shume te madhe, me dhjetera instrumentiste. Une shpesh mendoja qe keshtu duhet te dal edhe ndonje shqiptar te perpunoi perlat e muzikes sone popullore, rok, etj. ne orkestra te medha, me shume instrumenta. Padyshim qe eshte nje nga muzikantet me te mire te Ballkanit, jo me kot ka qene redaktor muzike ne kanalin francez te muzikes, MCM.

Tung

PS: Une jam nga Kosova, e do isha totalisht kunder koncerteve te Ceces, Dragana Mirkoviqit, e disa kengetareve tjere qe kane fyer kombin tone disa here. Por, Goran Bregovici jo vetem qe nuk na ka fyer, por na ka respektuar dhe bile ka bere edhe kenge ne shqip, e edhe tani ne koncert do kendoj edhe kenge shqiptare. Pra, nuk ka arsye te dilet kunder tij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 29-03-2006 më 14:51
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Skofiar Maska e Skofiar
    Anëtarësuar
    07-08-2005
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    731
    Bokerrima a je shka ti qe flet shqip se fort po i adhurojshe ato ndytesira

Une per here te pare po e degjoj nje emer te tille Goran Bregoviq, nje majmun te papastert e nje shka te flliqur.

25 & ju duken pak. Po sikur te mendonit per te varferit, per invalidet e luftes per femijet ne Kosove e Shqiperi qe nuk kan as buke te mjaftueshem.

A mendoni ndonjehere per keta femije, apo jeni ne perendim dhe keni bere pak dollar per ti derdhur Goranit.

Kriminelit 25 dollareX 5000 shikues =25000 si shperblime per krime,Vetem vazhdoni se kurr ne nuk kemi me pas vetedije kombetare si popujt tjere.

Po te ishte muzike e njohur do ta shiqonin edhe anglezet , gjermanet, francezet, amerikanet:ata nuk i degjojne keto ndytesira

Sikur ti dhuroheshin 25000 dollar femijeve qe ju kan vra prinderit ne lufte mu nga keta serbofoles, a e dini se sa gjest te madh human kishit bere.A e dini se per nje kohe do tua kthenit buzeqeshjet ketyre femijeve pa prinde.

Vene gishtin ne koke dhe benu pjestare te denje te kombit e leni keto marrina e keta Gorana per te cilet nuk vlene as emri te u citohet, e le me te shkohet ne koncertet e tyre.

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Citim Postuar më parë nga Skofiar
    Bokerrima a je shka ti qe flet shqip se fort po i adhurojshe ato ndytesira

Une per here te pare po e degjoj nje emer te tille Goran Bregoviq, nje majmun te papastert e nje shka te flliqur.

25 & ju duken pak. Po sikur te mendonit per te varferit, per invalidet e luftes per femijet ne Kosove e Shqiperi qe nuk kan as buke te mjaftueshem.

A mendoni ndonjehere per keta femije, apo jeni ne perendim dhe keni bere pak dollar per ti derdhur Goranit.

Kriminelit 25 dollareX 5000 shikues =25000 si shperblime per krime,Vetem vazhdoni se kurr ne nuk kemi me pas vetedije kombetare si popujt tjere.

Po te ishte muzike e njohur do ta shiqonin edhe anglezet , gjermanet, francezet, amerikanet:ata nuk i degjojne keto ndytesira

Sikur ti dhuroheshin 25000 dollar femijeve qe ju kan vra prinderit ne lufte mu nga keta serbofoles, a e dini se sa gjest te madh human kishit bere.A e dini se per nje kohe do tua kthenit buzeqeshjet ketyre femijeve pa prinde.

Vene gishtin ne koke dhe benu pjestare te denje te kombit e leni keto marrina e keta Gorana per te cilet nuk vlene as emri te u citohet, e le me te shkohet ne koncertet e tyre.
    Po edhe zotrote, me sa po shoh, ja paske mbathur vete; qenke rregulluar ne Gjermani. Eshte mire kur jep keshilla nga larg.

Qe te mos perseris ato qe u thane me siper nga whisper, dodoni e Gunnar, po te them qe na merzitet me kete patriotizem pathetik, kur beheni me "katolik se papa". Shikoni punen tuaj e familjen tuaj. Lereni politiken, ta zgjidhin ata qe e kane marre persiper.

Serbet kane bere krime, greket bejne krime, turqit kane bere, romaket kane bere; te gjithe kane bere e bejne krime. Se mos shqiptaret jane me te mire.
    Dhe sa per dijeni kosovaret qene te paret ata qe futen "pisllikun" ne Shqiperi, krimin, drogen e mashtrimin.

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anëtarësuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    Nuk dua te besoj qe Goran Bregovic te arrine te bej perqarjen mes nesh ne forum.Secili ka shijen, mendimin dhe njenjat personale,andaj secili le ta jeton jeten si mendon dhe deshiron vet.Me dhemb kur shof fjale te tilla dhe perqarje te disa personave eper te cilet kam pasur dhe kam respekt.Andaj gjakeftohtesi,jemi nje komb e nje gjuhe,ai vjen e shkon ( e mos u kthefte ) nese me nje koncert arrin te na ndaj ne si vellezer te nje kombi.

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga Poeti
    Moj Kuqelashe,

Do të të përgjigjem me një fjali që e përdornin bullgarët në luftën e II botërore (sepse pretendonin që na kishin çliruar): “ Ne ju çliruam, ne do të ua bëjmë atë punë”, mos vallë se na i hapët dyert (fatëmirësisht unë nuk kisha nevojë për atë miqësi) dhe që ishte detyrë patriotike (thuani se është folklorizëm) tani do të na shkelni në plagën plotë dhembje?? Mos iu qoftë hallall kurrë .
    Po gjuhen serbo-kroate a ben ta dish apo quhet anti-patriotizem ? lol
    Ti tashi po flet ne emrin tend apo ne emrin e Kosoves se te jete keshtu , duhet mbledhur parlamenti i forumit per te shqyrtuar krizen politike
    O Poet , eshte kengetar ai dhe nuk ben politike por muzike!Perderisa te mos kete ndonje repertor lahutor serb per kreshniket e tyre dhe serbine e madhe , pse te mos kendoje ne Tirane ?
    ...

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Cka ndonje gje te keqe ne kete mes? Arti duhet ndare nga politika dhe duhet respektuar. Le te ruajme dinjitetin e civilizimin tone duke e mirepritur kete ngjarje kulturore. Kjo gje do te na nderonte si komb. Bregovic eshte shume i njohur me kenget e kompozimet e tij muzikore, me mire do te ishte debati ne lidhje me kete ceshtje sesa duke u marre me politike.
    Ezekiel 25-17.

i/e larguar Maska e Gjallica
    Anëtarësuar
    26-12-2002
    Vendndodhja
    My MinD iS yOuRs...YoUr HeArT iS mInE...!
    Postime
    596
    Per mua ia vlen ta blesh bileten e ketij grupi , kan ze shume te bukur.
    Lol Sikur ta kishin lene koncertin per me vone do na kishin bere pune
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gjallica : 29-03-2006 më 16:41

C O B sanguin Maska e whisper
    Anëtarësuar
    14-11-2004
    Vendndodhja
    Toronto ( perkohesisht ne Tirane)
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga Poeti
    Mbajeni mos e lëshoni, se po ju ikën.
    Grekët, Rusët, e të tjerët kanë vrarë në Kosovë, apo këtë e bënë ata që flasin gjuhën e njejtë sikur Gorani juaj?
    Mos vallë do të thuani se ai është tjetër, ndoshta? Dhe mund të jetë sikur ata apo ato që i dëgjonit me vite: lepa Brena e shoqet dhe shokët e saj. Më vie vërtetë keq që aq pak dhembje paskeni për vëllezërit tuaj, është për të qarë...

Hmmmm....Poeti a ndjehesh sadopak artist brenda teje ? Nese po , nuk duhet te artikuloje fjalet e mesiperme per nje artist te kalibrit si Bregovic...Nejse...

Po sjell ketu nje interviste te vjeter te Bregovic e cila shpresoj te qetesoje ca kosovare te serte te forumit te kuptojne qe misoni i Bregovic ne Tirane e ka emrin ART DHE MIQESI NDERBALLAKNIKE, i cili me shume se sa shqiptareve te Shqiperise duhet t'u vleje atyre shqiptareve te Kosoves te cileve akoma koka u nxjerr tym :

September 25, 1995 Vreme News Digest Agency No 208

Interview: Goran Bregovic
    Melting-Pot Refugee
    Prepared by Svetlana Vasovic and Igor Mekina

- What are your memories of Sarajevo when you were starting as a musician?

In the seventies, Sarajevo was a specific melting pot of artists. Poets of, probably, the best generation happened to be in one place. I remember the long poetic marathons. Sarajevo was small, but it was a real metropolis. It was multicultural, there were many people of different nationalities and incredible stories could be heard. Like those about Serbs who, during World War II, looked after the property of their Jewish neighbors and returned to them every last bit when they came back...

The spirit of tolerance and respect for everything different was present everywhere. This has come to an end. After all this 'cleansing', only backward villages will remain and it will be awful. This is the end of the 20th century culture which is based on mixing, blending and differences. Can you imagine Kant nowadays walking around his little village? It was unimaginable for the end of the 20th century, but is now becoming a realistic metaphor of our future. This is why, on the other hand, I feel so close to France. The French are the most open of all European nations and have the longest tradition of the blending of cultures.

- What is your most distinct memory before the beginning of this war?

Right before the war in Bosnia broke out, I had the opportunity to stand in front of the camera and point to the street where I was born, just at the moment when Muslims were being called to the mosque for prayer and at the same time bells were ringing in both the Catholic and Eastern Orthodox churches. The street was right next to the Muslim quarter and was called Milos Obilic (the famous Serbian hero) street. It could have been called any other name, but the fact that it was called so can be understood only as a metaphor. I then said that everything beneath us, within our sight, was very difficult to build but easy to pull down.

- By not staying in Sarajevo, did you, Kusturica and many others betray Sarajevo and Bosnia?

No, because our Sarajevo no longer exists. I personally don't support any of the leaders in Bosnia. Just as the Bosnian Serb leadership is willing to send its men to commit unbelievable crimes, Bosnian Muslim and Croat leaders are willing to send their people and sacrifice them for their political aims. The result is that people are being killed everywhere. These are the consequences of the disgusting politics and it is sad that the unfortunate, half-literate people had to vote for such national parties which had announced the war in their programs. Before the beginning of the war, I saw figures of literacy and education levels in Bosnia. Awful. To let those people vote in free elections was the same as putting a bomb in their hands.

- Once, before the elections, you said you would vote for the Muslims. Do you still think so?

I said this when the Muslims seemed to have no back-up state and their policy seemed peaceful and most constructive. Unfortunately, they gave it up later.

- Shouldn't you, as a Bosnian, help Bosnia in some way?

This Bosnia does not need independent artists, it needs poets and artists which will serve the young Muslim or Croatian state. I never served Yugoslavia and now I don't intend to serve any of the Serbian or Croatian or Muslim states. I don't need them.
    Ndryshuar për herë të fundit nga whisper : 29-03-2006 më 16:33
    ......dhe Udhe e Qumeshtit ne qiell
    drejt gjinjve te tu me ndjell...

................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Kosovarët i ndjej dhe jam krah tyre për vuajtjet që kanë hequr në shekuj nga sërbët.
    E vërteta është se, që të pëlqesh një këngë apo muzikën e një vendi tjetër, nuk do të thotë që je pro atij shteti apo populli në të gjitha pikat.
    Unë për shëmbull, pëlqej shumë muzikën greke, aq shumë sa i urrej si popull.
    Të kthehem tek tema.
    Goran Bregoviç pa dyshim është një nga VIP-at e Ballkanit, duam apo nuk duam ne. Bashkëpunimet e tij me artistë të popujve të Ballkanit dhe më gjërë, kanë pasqyruar edhe më shumë punën e tij artistike në botë.
    Unë e njoh si autor këngësh që prej disa vitesh, kur ai bashkëpunonte me Jorgo Dalarën.
    E kam parë në TV greke koncertin e tij në Athinë, së bashku me Zdravko Çoliç dhe këngët më kanë pëlqyer.
    Nuk mundemi që çdo gjë ta lidhim me politikën, sepse bëjmë gabim të madh. Nëse do duhej që çdo gjë ta lidhnim me politikën dhe me ato çfarë na bëjnë e ju bëjmë të tjerëve, duhet së pari, ti kishim ngrënë të gjallë ata 30 mijë minoritarë grekë në Shqipëri, sepse grekët sillen shumë keq, ndaj shqiptarëve në Greqi.
    Jam dakort me dodonin...duhet akoma më shumë kulturë nga ne, për të treguar që jemi të zotët.
    Psh, më pëlqeu shumë takimi mes kosovarëve dhe sërbëve në Durrës para 2 ditësh, por më shumë, më pëlqeu që përfaqsuesi i sërbëve të Kosovës, Ivanoviç, fliste një shqipe të kulluar.
    A ka mundësi o miq të shohim rrugën e pajtimit dhe të sheshimit të dhunës, masakrave, dhunimeve, vrasjeve për arsye që dihen??
    Era e Kosovës ka ardhur dhe nuk është e largët dita e pavarësisë së saj...pas kësaj, nuk do ishte më mirë që të mundoheshim për të qenë miq, se sa të mbajmë mëri ndërshekullore ndaj atyre që dolëm fitimtarë??
    Muzika është urë lidhjesh.
    I uroj mirseardhjen Bregoviçit

PS: Nuk ju duket pak si mbiemër shqiptar ky Breg, kodër, mal??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Vendndodhja
    aty-ketu
    Postime
    42
    Po more duhet me shku ne koncert te serbit sepse nuk perzihet kultura me politike po thone, bile sipas disave qe po e njohin aq mire kulturen edhe muziken, serbet edhe kane me u vrare ndermjet veti per te siguruar biletat per te pare kulturen dhe muziken shqiptare po qe se vendos per shembull Ardit Gjebrea te mbaj koncert ne beograd dhe ate ne pallatin e kongreseve te serbise.

Faqja 3 prej 37 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Polifonia Popullore
    Nga Eni në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 23-05-2023, 16:43
  2. Lista e 813 personave në kërkim nga Interpoli
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  3. Libra te rinj
    Nga dodoni në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 11-01-2012, 21:14
  4. Kishat dhe Misionet e Veprimit Katolik ne Shqiperi
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-04-2006, 16:50
  5. Romani shqiptar numeron 500 tituj ne 130 vjetorin e tij.
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 23-09-2002, 22:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •