Goran Bregovici eshte serb nga Sarajeva e Bosnjes. Gjate kohes se ish-Jugosllavise formoi grupin Bijello Dugme bashke me sllovene, kroate, boshnjake, sllavo-maqedone, e shqiptare. Poashtu, krijoi edhe kengen shqip, Rroka Mandolinen e ne kete koncert do kendoi edhe ritme e folklor shqiptar. Une nuk mendoj se ardhja e tij ne Tirane eshte nje gje antikombetare. Edhe Ardian Gaxha mbajti koncert ne Beograd, bile shume te suksesshem, e poashtu jane ftuar edhe shume grupe si Jericho etj. per koncert ne Beograd, por qe e kane refuzuar deri tani, Jericho me arsyetimin e moskthimit te kufomave shqiptare dhe moszbardhjen e fatit te te zhdukurve te luftes.
Per muziken, mua me pelqen muzika e tij, dhe ky vjen me nje orkester te tere, shume te madhe, me dhjetera instrumentiste. Une shpesh mendoja qe keshtu duhet te dal edhe ndonje shqiptar te perpunoi perlat e muzikes sone popullore, rok, etj. ne orkestra te medha, me shume instrumenta. Padyshim qe eshte nje nga muzikantet me te mire te Ballkanit, jo me kot ka qene redaktor muzike ne kanalin francez te muzikes, MCM.
Tung
PS: Une jam nga Kosova, e do isha totalisht kunder koncerteve te Ceces, Dragana Mirkoviqit, e disa kengetareve tjere qe kane fyer kombin tone disa here. Por, Goran Bregovici jo vetem qe nuk na ka fyer, por na ka respektuar dhe bile ka bere edhe kenge ne shqip, e edhe tani ne koncert do kendoj edhe kenge shqiptare. Pra, nuk ka arsye te dilet kunder tij.
Krijoni Kontakt