Close
Faqja 24 prej 37 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 367
    i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Citim Postuar më parë nga Titi
    Ne 98 mer mik , une i kom pas kosovaret ke shpia per 2 vjet e ca , shkum biles i morem ke kampi rrefugjatve ke pishinat , kshu qe leji maloket se ti nuk ja di as kuptimin e fjales, (malok nuk quhen te veriut ) por quhen ne pergjithsi njerzit bylmeza ,te trashe nga ment e kaptines si puna e disave ktu .

Te dalim ke Tema , siç e thashe me siper , shume i nxituar mu duk vendimi i kryebashkiakut per punen e çelsave !!
    Por nuk me pelqyen dallimet qe bejne disa ktu ne opinionin e tjerve , vetem pse dikujt i pelqen muzika sllave apo greke , edhe o burra ta ofendojme , ta quajm serb, e bla bla bla . Mos paragjykoni njerzit nga gustot se eshte gjeja me e ulet tek dikush .

Ps....Dibran s'ke pse habitesh , 2006 plako nqf se nuk e di

kapitull i mbyllur kjo teme , shnet
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::
    Jo mor djale une habitem me ju te gjithe sepse jeni duke bere GORAN BOLOVIQIN shume te njohur, sepse ne nuk e dime valle se kush eshte ai.Ai tani bene qejfin e vete dhe i la shqipetaret te kacafiten njeri me tjetrin,ja keshtu jane serbet qe me tregoheni me te mençur, gjoja se ai qenka fshatare ose malok ose qytetare,ose kam pasur 98 shume kosovare ja çka ju ben BOLOVIQI.une i njoh te gjithe pa marre parasysh se çfare krahine eshte jo te shaje SHQIPTARIN per nje serb.

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    ballkani ka tashme identitetin e vete, ballkani eshte cigan plot me fe, plot me gjelle aziatike, plot me muzike cigane, perplot me shpirt cigan. vellezerit dhe motrat e mia, kot ziheni, mos e luftoni kot ngreni ju dore kunder vetes. kudo qe te shkosh ne shiperi, ne serbi, ne grqei ne bosnje etj etj do shini vetem nje kulture, kulturen cigane, boten tone - le te kercejme xhixhilene e ti thyjem te gjitha sonte.

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    E keni komplikuar kete teme me shume sec duhet. Kosavart nuk e dun Bregovicin. Kete une e kuptoj, kane edhe arsye te mos ta duan. Por ama mos te me thone edhe mua ..pse e degjon dhe e fton Bregovin ti? E degjoj sepse me pelqen, dhe ne shtepine time bej cfare te dua une e ftoj ke te dua une. I them gje kosovarve une pse e ftut Ibrahim turkun me bo koncert ne Prishtine? Jo, sepse seshte puna ime ti jap mend tjetrit se ca duhet te beje ne shtepine e vet. Sensibilizimin tim perkunder intolerences serbe ndaj shqiptarve kosovar e kam, por nuk e coj aq larg sa te ngaterroje politiken me art sepse po e bera tregoj qe e kam edhe une shpirtin te helmatisur nga fara e urrejtjes perpetuale. E dime qe ka nena kosovare qe akoma vajtojne te humburit e vet, i kemi thene ngushellime, i ndihmuam me sa patem mundesi ne 99-2000 por nuk do te rrijme gjithe jeten duke mbajtur zi per nenat kosovare. Si ato plakat qe vishen me te zeza tere jeten kur u vdes burri. Per mire apo per keq jeta vazhdon.
    Dhe sa per dijeni Bregovic nuk eshte serb, ai eshte jugosllav Bosnje, prodhimi me i mire i Jugosllavise titiste ku njerezit martoheshin mes vetit pa dallim etnije ose feje.

Ne e perkthyem Ivo Andricin pavaresisht se sllavet nuk e perkthejne Kadarene. Me kete gjest kemi treguar qe ngrihemi mbi inatet provinciale ballkanike, tregojme nje shpirt bujar dhe fisnik. Tregojme qe jemi te prirur drejt paqes dhe zhvillimit, per te miren tone. Nese serbi se kupton eshte faji dhe humbja e tij, jo e imja. Keshtu o dodon qe po don me na konfliktu perjetesisht me ato idete e tua demode.

Sa oer gjestin e Rames ai mbetet i diskutueshem. Mund te kena te drejte ata qe e shohin si eksesiv, por ama mund te kete te drejte Rama qe mund te jete treguar me largepames sesa ne forumistat. Prandaj ne jemi forumista e ai politikan, sepse kemi nivele te ndryshme perceptimi realist.

Ma I Forti Maska e K1nG_BanDo
    Anëtarësuar
    21-02-2005
    Vendndodhja
    GjaKovë
    Postime
    15
    Turpppppppp .. te kan .. besoj qe organizatoret dhe ata qe e perkrahin ket gje s kan Gjak shqiptari ne venat e tyre.. s di si nuk shifni me larg se Hunda Juaj mer .. vllezerit dhe mortart tona jan duke u kalbuer ende neper varrezat masive ne vende te serbiss qe jan vrar e pushkatuar Mizorisht.. dhe ende sot e asaj dite as eshtrat s jau kthejn fa,iljeve te tyre.. ne shtetin em te shqiptarve organizohet koncert ..ne gjuh serbe me kengtar serb Marriii turp te kan.. s di car t them me shum .....
    K1nG '4' EvEr

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Citim Postuar më parë nga Lunesta
    E keni komplikuar kete teme me shume sec duhet. Kosavart nuk e dun Bregovicin. Kete une e kuptoj, kane edhe arsye te mos ta duan. Por ama mos te me thone edhe mua ..pse e degjon dhe e fton Bregovin ti? E degjoj sepse me pelqen, dhe ne shtepine time bej cfare te dua une e ftoj ke te dua une. I them gje kosovarve une pse e ftut Ibrahim turkun me bo koncert ne Prishtine? Jo, sepse seshte puna ime ti jap mend tjetrit se ca duhet te beje ne shtepine e vet. Sensibilizimin tim perkunder intolerences serbe ndaj shqiptarve kosovar e kam, por nuk e coj aq larg sa te ngaterroje politiken me art sepse po e bera tregoj qe e kam edhe une shpirtin te helmatisur nga fara e urrejtjes perpetuale. E dime qe ka nena kosovare qe akoma vajtojne te humburit e vet, i kemi thene ngushellime, i ndihmuam me sa patem mundesi ne 99-2000 por nuk do te rrijme gjithe jeten duke mbajtur zi per nenat kosovare. Si ato plakat qe vishen me te zeza tere jeten kur u vdes burri. Per mire apo per keq jeta vazhdon.
    Dhe sa per dijeni Bregovic nuk eshte serb, ai eshte jugosllav Bosnje, prodhimi me i mire i Jugosllavise titiste ku njerezit martoheshin mes vetit pa dallim etnije ose feje.

Ne e perkthyem Ivo Andricin pavaresisht se sllavet nuk e perkthejne Kadarene. Me kete gjest kemi treguar qe ngrihemi mbi inatet provinciale ballkanike, tregojme nje shpirt bujar dhe fisnik. Tregojme qe jemi te prirur drejt paqes dhe zhvillimit, per te miren tone. Nese serbi se kupton eshte faji dhe humbja e tij, jo e imja. Keshtu o dodon qe po don me na konfliktu perjetesisht me ato idete e tua demode.

Sa oer gjestin e Rames ai mbetet i diskutueshem. Mund te kena te drejte ata qe e shohin si eksesiv, por ama mund te kete te drejte Rama qe mund te jete treguar me largepames sesa ne forumistat. Prandaj ne jemi forumista e ai politikan, sepse kemi nivele te ndryshme perceptimi realist.
    Nuk dua te hy shume ne teme, vetem desha te di nese ti ke qene ndonjehere ne serbi,se ne greqi ndoshta ke qene dhe ze s'munde te beni prej grekeve kaq kisha ore ti i mençur pike.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga a Tree walking
    ballkani ka tashme identitetin e vete, ballkani eshte cigan plot me fe, plot me gjelle aziatike, plot me muzike cigane, perplot me shpirt cigan. vellezerit dhe motrat e mia, kot ziheni, mos e luftoni kot ngreni ju dore kunder vetes. kudo qe te shkosh ne shiperi, ne serbi, ne grqei ne bosnje etj etj do shini vetem nje kulture, kulturen cigane, boten tone - le te kercejme xhixhilene e ti thyjem te gjitha sonte.
    OPA!!!

Qe ta marri vesh anen tjeter te medaljes disa nga ju, ju ftoj te lexoni kete Artikull te Kosovarit me mistrec qe gjallon: Migjen Kelmendi

http://gazetajava.com/artman/publish/article_443.shtml

Per ata qe pertojne, autori e hap me

Citim Postuar më parë nga Migjen Kelmendi
    Me 1 Prill, Ditën e Rrenave, Tirana pat rastin me e shijue dhe me dal mendsh me muzikën e njanit nga autorët ma të njoftun në Ballkan, Goran Bregovic, të cilit thonë se fjala autor nuk i shkon, sepse asht ‘rrenc’. ‘Rrenc’ si autor, si krijues, sepse krejt arti i tij asht njifar rrene, njifar pjelle e mendjes se turbullume me raki e droga, nji konglomerat idiomash muzikore e ritmesh rome e turke, nji lojë, nji mahi.
    dhe e mbyll me

Këto dy komanda, „Pucaj“ dhe „Juris“, ishin fjalët ma të shpeshta të Goranit në Tiranë. Natyrisht, të hequna prej konteksti, ato janë ironi, sarkazëm, lojë….mahi….Tirana e ka pasë fatin mos me i ndie në fushëbeteja këto komanda, te bedenat e qytetit, po në koncert, në fushëbetejen metaforike të Bregovicit. Mirëpo, jo edhe familjet e viktimave në ish Jugosllavi. Nuk mund të mahitesh me nji fakt historik si Srebrenica, Sarajeva, Qyshku, Reçaku, Bllace...sepse, si thotë Gluksmann, refuzimi për t’u ballafaquar me faktet ma të randa historike e me u mahit me to, paralajmëron rikthimin e mizorisë.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393

Lunesta,

Bregovici, edhe pse eshte kroat, sepse ne pergjithesi kombesia mirret nga babai (pervec tek hebrejte ku eshte e kunderta), ai eshte serb, sepse jeton ne Beograd dhe jam i sigurte qe ashtu e ndjen veten ai.

Per punen e Andriqit, ishte mendimi im ai, une kam kete karakter qe mbaj inate me te huajt, ata te huaj qe nuk me respektojne mos te presin respekt nga une. Ndoshta eshte me mire ashtu si thua ti, por keshtu jam une.

Une po te dua te futem ne politike, mund te kem nje pozite goxha larte ne strukturat politike qe ne start. Keshtu qe, pse Rama eshte politikan e ne jemi forumiste, nuk dtth. qe Rama ka nivel me te larte perceptimi realist. Mendimi im, natyrisht.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Citim Postuar më parë nga dibrani2006
    Nuk dua te hy shume ne teme, vetem desha te di nese ti ke qene ndonjehere ne serbi,se ne greqi ndoshta ke qene dhe ze s'munde te beni prej grekeve kaq kisha ore ti i mençur pike.

Skam qene ndonje here ne Serbi por edhe po te kisha qene ca? Duhet ta ngaterroj Bregovicin me Milloshevicin? Njerin e denon gjithe bota, tjetrin e adhuron gjysma e saj. Bregovic do japi koncert ne USA ne vere ne 8 qytete, vetem ne New York ka shitur 12 000 bileta qe tani. Ta marrim inat edhe ameriken qe po i hap deren? Pfft.

Ne greqi po kam qene, ne Korfuz dhe Krete. Te sugjeroj te shkosh, do te kenaqesh me siguri. Buzuk, det, diell dhe jete nate pafund. Yummmm.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Skam qene ndonje here ne Serbi por edhe po te kisha qene ca? Duhet ta ngaterroj Bregovicin me Milloshevicin? Njerin e denon gjithe bota, tjetrin e adhuron gjysma e saj. Bregovic do japi koncert ne USA ne vere ne 8 qytete, vetem ne New York ka shitur 12 000 bileta qe tani. Ta marrim inat edhe ameriken qe po i hap deren? Pfft.

Ne greqi po kam qene, ne Korfuz dhe Krete. Te sugjeroj te shkosh, do te kenaqesh me siguri. Buzuk, det, diell dhe jete nate pafund. Yummmm.
    Mbi 90% e atyre qe kane blere biletat e koncertit te tij ne NY jane serbe me origjine. Edhe Adelina kishte 20-30 mije ne koncert ne NY para disa kohesh dhe sipas informacioneve qe kam te pakonfirmuara, eshte paguar me mbi 100 mije dollare naten.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Citim Postuar më parë nga dodoni
    Lunesta,

Bregovici, edhe pse eshte kroat, sepse ne pergjithesi kombesia mirret nga babai (pervec tek hebrejte ku eshte e kunderta), ai eshte serb, sepse jeton ne Beograd dhe jam i sigurte qe ashtu e ndjen veten ai.

Per punen e Andriqit, ishte mendimi im ai, une kam kete karakter qe mbaj inate me te huajt, ata te huaj qe nuk me respektojne mos te presin respekt nga une. Ndoshta eshte me mire ashtu si thua ti, por keshtu jam une.

Une po te dua te futem ne politike, mund te kem nje pozite goxha larte ne strukturat politike qe ne start. Keshtu qe, pse Rama eshte politikan e ne jemi forumiste, nuk dtth. qe Rama ka nivel me te larte perceptimi realist. Mendimi im, natyrisht.
    Mire o dodon, por deri sa te behesh politikan mendimi im nuk do te ndryshoje.

Bregovici ka kaluar pjesen me te madhe te jetes se vet ne Sarajeve ku kishte edhe grupin e vet Kopsa e Bardhe (BD). Sarajeva ka qene qyteti me kozmopolitan i ish-jugoslaavise, aty mblidheshin artiste e boheme nga tere jugosllavia. Edhe nje kenge qe ka bere keshtu e ka titulluar...pljuni i zapjevaj moja jugoslavijo..

Po ne LA kush do ta shohe Goranin? Apo edhe ketu serbe? Heren e fundit qe e pashe ne koncert shumica ishin boshnjake te cilet kenget e Bijelo Dugmes i kendonin ne kor.. Ti a pe koncertin qe dhane ne vere ne Zagreb ku ishin 85 mije vete tek ish stadiumi i dinamos?

Po te jap edhe nje keshille shume miqesore o dodon. Mos u fut ne politike me ato mendime qe ke. Politika eshte fleksibilitet dhe ekuilibrim, e jo ide fikse dhe paramendime sic ke ti. Nuk negociohet duke thene ...une keshtu mendoj dhe pike...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lunesta : 12-04-2006 më 18:24

Faqja 24 prej 37 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Polifonia Popullore
    Nga Eni në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 23-05-2023, 16:43
  2. Lista e 813 personave në kërkim nga Interpoli
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  3. Libra te rinj
    Nga dodoni në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 11-01-2012, 21:14
  4. Kishat dhe Misionet e Veprimit Katolik ne Shqiperi
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-04-2006, 16:50
  5. Romani shqiptar numeron 500 tituj ne 130 vjetorin e tij.
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 23-09-2002, 22:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •