Close
Faqja 16 prej 37 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 367
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2005
    Postime
    359
    Citim Postuar më parë nga anja bojku
    Ndjehem shume e zhgenjyer nga ju te shqiperise (vete nga shqiperia jam)..

Jeni bere aq brez fallco, me ide qe jan komplet bosh si e si te dukeni modern e perendimor, sa akoma se kuptoni ironine e ketij evenimenti. Kaq jeni te dashuruar mbas vetes dhe fjaleve te mellaja qe sapo i keni mesuar sa cdo banalitet qe nxirni nga goja ju tingellon si malleshtor.

Turp turp turp. Keni treguar vertet sa thelle e keni kompleksin inferior!!!

U kerkoj falje vellezerve dhe motrave kosovar per debil-llekun dhe fallcitetin qe treguam ne 'javen serbe' .
    Mua me vjen kec qe ti nuk di te shkruash shqip dhe ngritesh ne bisht kunder nje brezi te tere. Nuk shkruhet - fjalet e mellaja- por -fjalet e medhaja-. Nuk shkruhet -si malleshtor-, por shkruhet - si madheshtor-.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ideus : 09-04-2006 më 11:31

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga dodoni
    Labeati,
    Nuk e di se si mund te thuash se ky mentalitet eshte alla-Hamas?
    Pikerisht kjo qe thu ti vete ma poshte asht i tille:
    ... Poashtu vet fakti qe eshte serb dhe kendon serbisht, per shume njerez qe kane pesuar shume te keqia nga ta, eshte i padeshirueshem dhe kjo eshte me se normale...
    me kete logjike i bjen qe ne kete vend nuk duhet te shkele asnji turk, grek, italian apo gjerman... sepse qeveria e tyne dikur mund te kete ba te keqija ne Shqipni e shum njerz mund te kene pase damtime prej tyne?!

....
    Ti nuk ke jetuar me serbe, por une e di ne Prishtine, gjithe serbet qe kam njohur, me burra e me gra, pervec pleqve e femijeve, kane qene te veshur ne kohen e luftes se Kosoves, dhe kane bere shume e shume te keqia. Pra, nuk njoh asnje serb, te pakten te Kosoves, (me shume prej tyre jam rritur) qe nuk eshte kriminel lufte.
    Nqse jane kriminel lufte dhe ti je ne gjendje me e provue mundesh me i padite si te tille... perndryshe mbetet propagande boshe.... edhe serbet pretendojne se shqiptaret jane kriminela etj etj po ku jane faktet?

Ti mund ti duash serbet vet, por nuk mund ti besh tjeret ta duan serbin. Dhe kete duhet ta kuptosh njehere e pergjithmone.
    Mos spekullo kot!
    Askush nuk mund te me kallxoje se si te sillem, ke me dashte e ke jo.
    Parullat leni per ndonje miting a mbledhje partie....

Kosova nuk mund te jete multietnike, sepse eshte 95% shqiptare, pra eshte me monoetnike se shumica absolute e shteteve tjera ne bote.
    Pa hy ne aritmetike Kosova asht multi-etnike... dhe ky asht nji standard nderkombetar... qe don me thane qe te gjitha etnite ne Kosove te jetojne me te gjitha te drejtat...

Jo vetem serbet por edhe turqit po kerkojne gjuhe te dyte turqishten ne Prizren e komuna tjera... pra cdo dokument shtetenor do te dale ne shqip-serbisht apo shqip-turqisht ne varesi nga lokaliteti.
    (Meqe ra fjala une kujtoja se mbas 300-400 mije vete qe u shperngulen per ne turqi nuk kishin mbete ma turq ne Kosove po si duket paska me shumice).

Sot ndoshta nuk asht multietnike perderisa duhen me mijra ushtare per me mbrojte komunitetin serb prej dhunes potenciale... por themi si duhet me kene...

Ashtu sic jetojne shqiptaret pa forca nderkombetare ne Bujanovc, Medvegje etj... ashtu duhet te jetojne edhe serbet e Kosoves te lire e pa frike ne shtepijat e tokat e veta....

Perndryshe ky asht mentalitet alla-Hamas ku asnje izraelit nuk mund te jeteoje i lire ne Palestine pervecse i rrethuar me tanke... nderkohe qe palestinezet kane shume te drejta ne Izrael...

Mirepo, pakicat do kene gjithe te drejtat e tyre kombetare por nese presin qe ti duam, kjo nuk do ndodh asnjehere pervec nese kerkojne falje kolektivisht dhe bejne nje ndryshim radikal ne mentalitetin e tyre. Ky eshte shteti qe do ndertojme. Ke ndonje gje kunder ti?
    Pse po pata gja kunder ca bahet?

Pse more me te kerkue falje ty kolektivisht? A-ja e demokracise eshte pergjegjsia INDIVIDUALE,

Nuk ka pergjegjesi kolektive.
    Kurr nuk mund te ndertoje shtet demokratik Kosova me kete mentalitet...

Ky asht mentaliteti i terroristave... si Hitleri qe fajesoi kolektivisht hebrejt, si Sunite e Shiate e Irakut qe fajesojne kolektivisht e vriten po ashtu pa selektim... si edhe terroristat islamik qe vrasin cdo amerikan a europian qe u bjen ne dore... per shkak se i konsiderojn pergjegjes per veprimet e qeverive...

Sa per Bregovicin... shume mire qe erdh ne Tirane e dha koncert se ju sherben edhe ju "gjelave" te mesoheni me kulturen e lirise...

Ndersa per celesin e Rames tham qe ishte e teprueme... duket si servilizem...nuk ka ndonje nder te madh Tirana se erdhi nji kangtar ballkanik me dhane koncert me bileta per me fitue pare....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Labeati : 09-04-2006 më 11:34

Perjashtuar nga Mod. Maska e serbslayer
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Postime
    7
    Hjade modernizem Hajde
    Ne Gjermani eshte ber ilegale denoncimi i gjenocidit ndaj Hebrejve ...
    Ne shqiperi i japen shkavit javen edhe parat ...
    hajde ju te ngritur qe jeni hajde ..
    Mjerr shqiperia per ju "te ngriturit"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-02-2005
    Postime
    127
    Citim Postuar më parë nga Borix
    Ndjej neveri per ju qe shkruani nga erresirat e intelektit (injorances) tuaj. E para, une jam shqiptar, jetoj ne Shqiperi, ne kete republike. Kur ne na ndodhen peripecirat e '97, nuk kam degjuar as edhe nje ze kosovari te shprehe qofte keqardhje qofte sadizem (per kete te fundit dyshoj...). Me c'te drejte e me c'logjike dilni ju e hidhni teza kundrejt nje kengetari ballkanik duke argumentuar se nuk duhej ftuar (e jo me t'i jepej celesi i Tiranes)? Ju, nga ana ligjore, nuk jeni pjese e Republikes se Shqiperise (mbase shpirterisht po, por kjo nuk ka rendesi). Atehere, nese keni ndonje pezm, dili protestoni ne Tirane. Ne kete menyre, te pakten, dikush do t'ju degjoje. Por une po ju siguroj qe nuk do t'ju mbeshtese asnje Tiranas...
    Flm qe e the troc ate qe desha te them gjith kte kohe. Ndjenja shpirterore eshte klase e dyte; ligjore e para. Shume humaniste kjo llogjike.

Nuk eshte e nevojshme te na sigurosh per moskokecarjen e tiranes; Kjo u vertetua me kohe.

Armiku i shqiptarit eshte vete shqiptari-
    -----haha edhe ky injoranti qe e shkruajti kte fraze i shkreti ishte i erresuar ne intelekt.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2005
    Postime
    359
    Te vika KEC? edhe ti mire forte e dike shqipen. KEQ jo KEC

Ja, vetem per ty e ndryshova. E kuptove tani ku e kam fjalen? : )
    Per vet faktin se nuk je rrite ne Shqiperi nuk ke te drejte t'i fusesh hundet gjithandej ku nuk di. Me cfare civilizimi duam te identifikohemi? Me racizem, me indiference ndaj te tjereve. Fundja Goran Bregovic nuk ka qene ndonje komandant ne asnje nga lufterat e ish Jugosllavise. Eshte artist, edhe duhet te respektohet per punen e tije.
    Nuk arsyetohet drejtshkrimi juaj i dobet me arsyen se jeton jashte vendit. Merr kurse private.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-01-2006
    Postime
    25
    zotriut e kesaj teme ,i kam shenuar ca fjale ne mesazhin tim te fundit,por ce do kur me e shpejt goma fshirese se te lexohet dic ne drejtim(ai qe luan vetem denon vehten e vet)...
    Ne pyetjen se ka njerez te keqinj dhe te mire,te gabueshem dhe pa gabime?une pergjigjem se jo,mu nga kjo duhet te nisemi dhe te mendojme per hapin qe do marrim,sepse per te startuar dic eshte lehte,po mos ishte dhe rendesia,qellimi dhe arritja e asaj cfare startojme e cila kerkon maturi dhe analize logjike ,(poqese nuk ka te beje me provokimin,mendjelehtesi,sarkazem te grades astrologjike,apo thjesht me nje naivitet historik)pa deme ne asnje sfere...
    Labiliteti(leku qe vlen me shume se vete njeriu,aqe iu ka mbetur juve pas 30 vite ,regjim kinez) eshte virusi numer nje tek ju ne Shqiperi,vazhdoni...jeni per cdo antipati

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316

Flm qe e the troc ate qe desha te them gjith kte kohe. Ndjenja shpirterore eshte klase e dyte; ligjore e para. Shume humaniste kjo llogjike.

Nuk eshte e nevojshme te na sigurosh per moskokecarjen e tiranes; Kjo u vertetua me kohe.

Armiku i shqiptarit eshte vete shqiptari-
    -----haha edhe ky injoranti qe e shkruajti kte fraze i shkreti ishte i erresuar ne intelekt.
    Bojku, luftrat ne pergjithesi jane pjelle e ndjenjave shpirterore te cilat e kalojne cakun (te kujtoj luften e dyte boterore...). Prandaj, une i druhem kesaj bashkesie ndjenjash qe mbizoteron tek ty (si nga shqiperia) dhe tek ata (si nga kosova) - kundrejt nje kengetari te thjeshte ballkanas qe jeton ne France (hahahhaa).
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-01-2006
    Postime
    25
    zotriut te kesaj teme ,i kam shenuar ca fjale ne mesazhin tim te fundit,por ce do kur me e shpejt goma fshirese se te lexohet dic ne drejtim(ai qe luan vetem denon vehten e vet)...
    Ne pyetjen se ka njerez te keqinj dhe te mire,te gabueshem dhe pa gabime?une pergjigjem se jo,mu nga kjo duhet te nisemi dhe te mendojme per hapin qe do marrim,sepse per te startuar dic eshte lehte,po mos ishte dhe rendesia,qellimi dhe arritja e asaj cfare startojme e cila kerkon maturi dhe analize logjike ,(poqese nuk ka te beje me provokimin,mendjelehtesi,sarkazem te grades astrologjike,apo thjesht me nje naivitet historik)pa deme ne asnje sfere...
    Labiliteti(leku qe vlen me shume se vete njeriu,aqe iu ka mbetur juve pas 30 vite ,regjim kinez) eshte virusi numer nje tek ju ne Shqiperi,vazhdoni...jeni per cdo antipati

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    une mendoj se nuk e keni kapur mire thelbin e muhabetit. po nuk e pranuat qe jeni cigane nuk mund te vazhdohet me tej. vetem nje cigani i vallezon shpirti me muzike cigane, i derdh lot zemra. kjo tregon qe tirana eshte cigane. borix ti je racist, pastaj ku e ka then hitleri ate per shqiptaret? ti je dhe genjeshtar - po sido qe te ishte, tani shqiptaret nuk jane me ne shqiperi se ne jemi shtet multietnik me shumice rome. nqs nuk e pranoni origjinen eshte gje e keqe sepse kultura jone eshte e lashte dhe e bukur. muzika ballkanike e tregon kete. falemnderit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-02-2005
    Postime
    127
    Citim Postuar më parë nga Ariani_KS
    Per vet faktin se nuk je rrite ne Shqiperi nuk ke te drejte t'i fusesh hundet gjithandej ku nuk di. Me cfare civilizimi duam te identifikohemi? Me racizem, me indiference ndaj te tjereve. Fundja Goran Bregovic nuk ka qene ndonje komandant ne asnje nga lufterat e ish Jugosllavise. Eshte artist, edhe duhet te respektohet per punen e tije.
    Nuk arsyetohet drejtshkrimi juaj i dobet me arsyen se jeton jashte vendit. Merr kurse private.

oh jo jo kurre indiference!!! me mire indiference ndaj vuajtes se kosovareve...shume me mire keshtu se fundja fundit skemi pse ti servilizohemi kosovareve....nuk do ishim europian nese e respektojme ethnosin tone. Europiani eshte multikulturor dhe nuk e ven ethnosin e vet para te tjereve keshtu dhe ne te ndjekim shembullin e nenes Europe.

mire une, po ti qe je atje si do ja besh hallit te gjuhes? Shkollen ne prag te deres e ke dhe akoma s'din Shqip.

Faqja 16 prej 37 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Polifonia Popullore
    Nga Eni në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 23-05-2023, 16:43
  2. Lista e 813 personave në kërkim nga Interpoli
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  3. Libra te rinj
    Nga dodoni në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 11-01-2012, 21:14
  4. Kishat dhe Misionet e Veprimit Katolik ne Shqiperi
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-04-2006, 16:50
  5. Romani shqiptar numeron 500 tituj ne 130 vjetorin e tij.
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 23-09-2002, 22:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •