Close
Faqja 7 prej 22 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 220
    musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga NoName
    Cili shtet apo shoqeri ne kete Bote eshte i ndertuar sipas modelit Islam?
    Cili shtet apo shoqeri ne kete Bote mbeti i ndertuar sipas modelit te Krishtere?

Dje ne Spanje u miratua nga parlamenti spanjoll, njohja e martesave homoseksuale, edhe pse Kisha Katolike ishte kategorikisht kunder nje vendimi te tille. Edhe shtete te tjera Evropiano-Perendimore e kane nxjerre nje ligj te tille.

Pa harruar edhe precedentin tjeter me kushtetuten evropiane. Asnje fjale nuk u shkruajt ne te ne lidhje me trashegimine apo traditen e Krishtere te kontinentit plak, nje shuplake tjeter kjo per te gjithe besimtaret e devotshem dhe institucionet shpirterore te Krishtera ne Evropen Perendimore.

Numri i njerezve qe shkojne ne kisha ne shtete si France, Angli, Gjermani, Itali, ka qene ne ulje ne keto dekadat e fundit, aqsa sekularizmi ne keto vende sponsorizohet nga vete shteti.
    Me gjeresisht lexo ne po kete forum, ne temen Sekularizmi nė rritje nė Evropėn Perėndimore

Verejtje: Hapesi i temes se cekur nuk eshte fundamentalist islamik!
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Zoti ėshtė Dashuri! Maska e NoName
    Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    I dashtun Shiu,

shume mire qe te vazhdojme te diskutojme per te zhduk tymin e fondamentalizmit islamik.

1. Fondamnetalizmi islamik eshte nje rrezik per te gjithe Boten.

Ky eshte nje fakt qe mbeshtetet tek te gjithe ata te vramit ne Afrike, Azi, Afganistan, Tunizi, Turqi, SHBA...

Problemi, per ne shqiptaret eshte e tmerrshme kur lexohet ky lajm:

Die Italiener belauschen Mahdjoub in einer Mailänder Hinterhof Moschee im Gespräch mit einem Glaubensbruder. Die beiden Terrorverdächtigen, Anhänger des Al Quaida Ablegers „Ansar al Islam“, unterhalten sich über die Verflechtungen des europäischen Terrornetzwerks. In dem Protokoll heißt es:

„Wir brauchen Ausländer. Wir haben Albaner, Schweizer, Briten (...) In Deutschland haben wir Dolmetscher und Buch-Übersetzer (...). Wichtig ist, d ihr Glaube an den Islam ernsthaft ist.“

http://www.br-online.de/daserste/rep...iv/2004/00101/

Dihet qe ka dhe gjerman, qe jane kthy ne islam dhe kane shku dhe ne Izrael te bejne atentate, pra kjo nuk do te thote se ne rast se ka shqiptare qe jane anetar te rrjetit terrorist, jemi ne shqiptaret te gjithe te tille, POR ne shqiptaret duhet ta luftojme terrorizmin me eger se te tjeret, sepse per ne eshte ne loje mbiekzistenca.

Ne rast se ne Gjermani terroristet mund te bejne atentate, te vrasin njerez, ata nuk munden kurre te ZHDUKIN Gjermanine.

Tek ne ndryshon puna:

Ne rast se nuk jane 1 as 10, por behen 100 apo 1000 keta fundamentaliste mund te na cojne ne lufte civile dhe Europa dhe SHBA nuk do te na shpetojne me.

Per rolin e Europes dhe te SHBA, historikisht dhe ne vitet e fundit eshte e mira te hapim nje teme krejt te vecante, qe te qartesohen mitet dhe e verteta.
    Nje gje eshte e qarte si drita e diellit:

Shteti i RSH ekziston sot i pa ndame mbas 1997 ne saje te SHBA.

Kosova eshte protektorat i OKB dhe do te mund te fitoje pavaresine ne saje te SHBA. (qe konsiderohet armiku ma i madh i fondamentalistave islamik)

2. Ti thua, une kam Kuranin dhe ai me mjafton e nuk me interesojne teologet e interpretimet.

Dakort, por problemi eshte se jane pikerisht ato interpretimet qe i sjellin rremujat.

do thone qe eshte e shkrume ne Kuran qe Ai duhet te jete kushtetuta e vendit,

do thone qe eshte e shkrume ne Kuran qe duhet me guru grate qe tradhetojne burrat

do thone qe eshte e shkrume ne Kuran qe burri duhet me pase 7 gra

do thone qe eshte e shkrume ne Kuran kush pin birre duhet me i pre doren.

etj, etj

Pra kush ka te drejte?

KU shkruhet ne Kuran qe gruaja duhet te jete e veshun me te zeza dhe e mbulume nga koka deri tek kambet?

KU shkruhet ne Kuran se gruas eshte e ndalume me punu si mjeke, sic bane talibanet?

Talibanet krimet e tyre kunder njerezimit ( sidomos kunder grave) i mbeshtetnin ne Islam, ne Kuran, pra jane talibanet qe poshteronin Kuranin dhe islamin e jo une qe tmerrohem nga fakti qe kishte njerez dhe shtet ne 2000 qe ndalonin muziken!?

Ata deklaronin se jane zbatuesit e vertete te Kuranit, nuk ja caktova une kete titull.

Mire talibanet,

po ne Algjeri.

A ka lexu kush permbi historine e Algjerise mbas fitores se Pavaresise nga Franca?

Nje tmerr i vertete, nje lufte civile e papare ne emer te Islamit.

Keto nuk i shpik une, keto jane fakte !!

Nuk bej une lufte ne emer te Islamit, as nuk them une qe ata bejne lufte ne emer te Islamit kete e thone ATA VETE.

me nderime,
    NoName

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    I dashtun Shiu,

shume mire qe te vazhdojme te diskutojme per te zhduk tymin e fondamentalizmit islamik.
    I dashtun NoName,

shume mire qe te vazhdojme te diskutojme per te zhduk edhe tymin mesjetar te fundamentalizmit te krishtere.

1. Fondamnetalizmi islamik eshte nje rrezik per te gjithe Boten.

Ky eshte nje fakt qe mbeshtetet tek te gjithe ata te vramit ne Afrike, Azi, Afganistan, Tunizi, Turqi, SHBA...
    1. Fondamentalizmi i krishtere eshte nje rrezik per te gjithe Boten.

Ky eshte nje fakt qe mbeshtetet tek te gjithe viktimat civile te pafajshme, ne Palestine, Afganistan dhe Irak nese flasim per historine e re, e poashtu ne te gjitha shtetet afrikane dhe aziatike nqs kthehemi vec disa dekada mbrapa e lere me nese kthehemi vec ca shekuj.

Fondamentalizmi islamik ka ne dore ca kallasha e granata, fondamentalizmi i krishtere ka arsenal berthamor. Gjersa Iranit i behet gjithe ajo zhurme per pasurimin e uraniumit, Izraeli posedon 400 koka berthamore, te sponzoruara nga shtetet perendimore, ne krye me SHBA.

Problemi, per ne shqiptaret eshte e tmerrshme kur lexohet ky lajm:

Die Italiener belauschen Mahdjoub in einer Mailänder Hinterhof Moschee im Gespräch mit einem Glaubensbruder. Die beiden Terrorverdächtigen, Anhänger des Al Quaida Ablegers „Ansar al Islam“, unterhalten sich über die Verflechtungen des europäischen Terrornetzwerks. In dem Protokoll heißt es:

„Wir brauchen Ausländer. Wir haben Albaner, Schweizer, Briten (...) In Deutschland haben wir Dolmetscher und Buch-Übersetzer (...). Wichtig ist, d ihr Glaube an den Islam ernsthaft ist.“

http://www.br-online.de/daserste/rep...iv/2004/00101/
    Ketu gje s'mora vesh se nuk e njoh gjermanishten. Por ta lexoj me poshte interpretimin tend:

Dihet qe ka dhe gjerman, qe jane kthy ne islam dhe kane shku dhe ne Izrael te bejne atentate, pra kjo nuk do te thote se ne rast se ka shqiptare qe jane anetar te rrjetit terrorist, jemi ne shqiptaret te gjithe te tille, POR ne shqiptaret duhet ta luftojme terrorizmin me eger se te tjeret, sepse per ne eshte ne loje mbiekzistenca.

Ne rast se ne Gjermani terroristet mund te bejne atentate, te vrasin njerez, ata nuk munden kurre te ZHDUKIN Gjermanine.
    Perderisa po ekzistokan amerikane (si rasti i nje talebani amerikan qe u zu ne Afganistan) e edhe gjermane, gje jane kthy ne islam e jane marre me veprimtari terroriste, kjo nuk do te thote se te gjithe amerikanet apo se te gjithe gjermanet jane terroriste, per shkak te atyre 2 personave. Analogjikisht, perderisa asnje shqiptar nuk u zu ne ndonje rrjet terrorist te Bin Ladenit tregon se shqiptaret muslimane nuk praktikojne ate lloj te "islamizmit" alla taleban. Perkundrazi, shqiptaret muslimane jane shume tolerante karshi religjioneve te tjera dhe askujt prej tyre nuk u pengon askush qe praktikon fene e vet. Por, shqiptari musliman gjithsesi do te iritohet kur vijne lloj-lloj tipash qe futen dere me dere per t'ua leshuar ne duar kalamajve ca broshura per Jehovain apo cfaredo tjeter, duke u munduar te manipulojne me femije te moshes se papjekur. Te tilla raste ke me mijera ne Kosove e megjithate askush nuk beri kurrfare atentati ndaj ketyre misionareve (te papranuar edhe nga Kisha jote!!!). Pra, toleranca eshte ne maksimum.

Tek ne ndryshon puna:

Ne rast se nuk jane 1 as 10, por behen 100 apo 1000 keta fundamentaliste mund te na cojne ne lufte civile dhe Europa dhe SHBA nuk do te na shpetojne me.
    Kjo situate qe pershkruan ti eshte hipotetike, dmth ti supozon se cka mund te ndodhe nese ndodhe kjo. Faktet nga realiteti, gjegjesisht nga perditshmeria tregojne se nuk ekziston asnje organizate terroriste, bile as celule e ndonje organizate te tille, ne mesin e shqiptareve muslimane. Perderisa te tille nuk ekzistojne fare, ti flij i qete se nuk paraqesin kurrfare rreziku per ty e as per asnje te krishtere nese ndonjerit i eshte kujtuar te leshoje mjekerr apo te vesh pantallona trecerekeshe. Te tillet edhe vete muslimanet i shikojne disi si jo fort simpatike, por gjithsesi nuk mund te thuash se bene akt terrorist me mjekrrat e tyre, sepse me sa di une qimet e mjekrres ende nuk jane shpallur si mjete luftarake.

Per rolin e Europes dhe te SHBA, historikisht dhe ne vitet e fundit eshte e mira te hapim nje teme krejt te vecante, qe te qartesohen mitet dhe e verteta.
    Nje gje eshte e qarte si drita e diellit:

Shteti i RSH ekziston sot i pa ndame mbas 1997 ne saje te SHBA.

Kosova eshte protektorat i OKB dhe do te mund te fitoje pavaresine ne saje te SHBA. (qe konsiderohet armiku ma i madh i fondamentalistave islamik)
    Asnje shqiptar musliman (apo musliman shqiptar, si te duash), nuk mohon rolin e SHBA-ve ne clirimin e Kosoves dhe ate qe ka bere Klintoni per Kosoven, bashke me Toni Blair e te tjere. Klintoni eshte ende i adhuruar ne Kosove dhe turma te medha populli kane dalur ta takojne kur ka qene ne vizite ne Kosove. Por, nese e shikojme nga nje kendveshtrim me i gjere, nqs SHBA ben nje veper per t'u lavderuar, nuk do te thote se automatikisht duhet te jete imun ndaj kritikave per veprimet tjera qe kane bere tjeterkund. Politika amerikane kritikohet edhe nga vete amerikanet, ke shume senatore demokrate qe i bejne apel George W. Bushit qe te terhiqet nga Iraku meqe eshte nje lufte e padrejte. Dhe beso se ata senatore nuk jane muslimane e as nuk jane te sponsoruar nga qarqe islamike, por flasin e veprojne sipas ndergjegjies se vet.

2. Ti thua, une kam Kuranin dhe ai me mjafton e nuk me interesojne teologet e interpretimet.
    Kete askund s'e kam thene. Korigjoje kete fjali.

Dakort, por problemi eshte se jane pikerisht ato interpretimet qe i sjellin rremujat.
    Intepretime te ndryshe ke edhe mes teologeve te krishtere se mos te ishin keto divergjenca ne interpretime nuk do te kishe kaq kisha e sekte te ndryshme qe kundershtojne njeri-tjetrin.

do thone qe eshte e shkrume ne Kuran qe Ai duhet te jete kushtetuta e vendit,
    Kushtetuta, apo me saktesisht Korniza Kushtetuese e vendit tim nuk eshte e bazuar ne Kuran dhe askund nuk kam shkuar as une, e as edhe ndonje udheheqes fetar musliman ne Parlamentin e Kosoves per te kerkuar inkorporimin e Sheriatit ne te. Prandaj, perderisa asnje musliman shqiptar i Kosoves nuk ka kerkuar nje gje te tille, akuzat e tua jane te pabaza.

do thone qe eshte e shkrume ne Kuran qe duhet me guru grate qe tradhetojne burrat
    Kete e ke edhe ne Dhjaten e Vjeter, te cilen ti duhet ta besosh poaq sa e beson dhe Dhjaten e Re. Kjo s'eshte me rendesi. Une nuk mbaj ne mend te jete ekzekutuar ndonje grua ne kete menyre ne Kosove as sot, as ne te kaluaren. Por, kam degjuar apo lexuar per burrat e tradhetuar qe ia kane numeru plumbat ne lule te ballit gruas qe ka tradhetuar. Apo me mire, shiko se c'thote Kanuni i Lekes per keto raste. Biles, edhe nqs shikon ne rastet ne boten islamike, veshtire se do te gjesh raste te ekzekutimeve te tilla sepse kusht per ta akuzuar nje femer per tradheti bashkeshortore eshte te gjinden 4 deshmitare okulare dhe te besueshem, te cilet do te deshmojne per aktin, gje qe eshte pothuaj e pamundshme sepse askush nuk ben tradheti bashkeshortore para publikut.

do thone qe eshte e shkrume ne Kuran qe burri duhet me pase 7 gra
    Sipas Kuranit duhet ta kesh 1 grua. Jane kushtet e caktuara kur te lejohet deri ne 4, e ato kushte jane goxha te veshtira per t'i plotesuar, keshtu qe duhet te mbetesh ne 1.

do thone qe eshte e shkrume ne Kuran kush pin birre duhet me i pre doren.
    Ketu tregoj se nuk e njeh as Islamizmin, as Kuranin, as Sheriatin. Nuk i prehet dora atij qe pin birre, por atij qe vjedh. Por, nuk mbaj mend as une, as babai im, as gjyshi im e as qe kam hasur te shkruar diku se ndonje shqiptari i eshte prere dora per hajni. Keshtu qe flij rahat edhe per kete.

KU shkruhet ne Kuran qe gruaja duhet te jete e veshun me te zeza dhe e mbulume nga koka deri tek kambet?
    Kurani nuk eshte katalog i modes prandaj une nuk i ke te cekura as dizajnet e as ngjyrat e veshjes se femres. Une ne Kosove nuk kam pare asnje grua te mbuluar me te zeza, por andej kah Mirdita kur kam kaluar rruges per ne Tirane, kame pare mjaft.

KU shkruhet ne Kuran se gruas eshte e ndalume me punu si mjeke, sic bane talibanet?
    Askund ne Kuran ne shkruan qe gruaja te mos shkollohet. Perkundrazi, Islamizmi eshte fe qe rekomandon (dhe urdheron) qe te gjithe njerezit te mesojne sa me shume. Nqs kane bere talebanet, ata jane vec nje 0.01% (apo me pak) e numrit te pergjithshem te muslimaneve ne bote, keshtu qe nuk mund te nxjerresh pergjithesim nese bazohesh ne menyren se si ata e interpretojne Kuranin.

Talibanet krimet e tyre kunder njerezimit ( sidomos kunder grave) i mbeshtetnin ne Islam, ne Kuran, pra jane talibanet qe poshteronin Kuranin dhe islamin e jo une qe tmerrohem nga fakti qe kishte njerez dhe shtet ne 2000 qe ndalonin muziken!?
    Prape ti me talebanet. Ata jane nje minoritet aq i vogel ne raport me numrin e pergjithshem te muslimaneve, sa nuk mundesh t'i marresh si etalon per ta vleresuar Islamizmin si fe. Poashtu edhe ne krishterizem ke sekte nga me te cuditshmet, me ca ide te krisura, te mos i numeroj se jane shume.

Ata deklaronin se jane zbatuesit e vertete te Kuranit, nuk ja caktova une kete titull.
    Edhe Kisha Katolike thote se eshte zbatuesja e vertete e Bibles, por ja qe Ortodokset nuk pajtohen me kete. E te mos i permendim evangjelistet, protestantet, etj etj. ku secili prej tyre proklamon se eshte bartesi i vertete i fjales se Hyjit.

Mire talibanet,

po ne Algjeri.

A ka lexu kush permbi historine e Algjerise mbas fitores se Pavaresise nga Franca?

Nje tmerr i vertete, nje lufte civile e papare ne emer te Islamit.

Keto nuk i shpik une, keto jane fakte !!
    Ne Algjeri kane ndodhur krime, por mos harro se Algjeria vone eshte cliruar nga kolonizatoret franceze e se sa kopila jane francezet u tregua edhe gjate fushates se bombardimeve te NATO-s ne Kosove, kur ishin pikerisht francezet ata te cilet u tregonin serbeve se cilat do te jene caqet qe do te goditen, duke u dhene mundesi serbeve t'i zbrazin kazermat para goditjeve.

Shihi tash dhe protestat ne France. Kur protestuan muslimanet, u shpallen ckamos edhepse ato protesta zgjaten pak dite. Tani vete francezet protestojne me jave te tera duke perdorur dhe dhunen e megjithate askush nuk del te thote se studentet qe protestojne jane terroriste.

Nuk bej une lufte ne emer te Islamit, as nuk them une qe ata bejne lufte ne emer te Islamit kete e thone ATA VETE.
    Pune e madhe cka thone Talebanet, i ke me mijera kilometra larg. Tjeterkush po mirret me ta. Ti shiko bashkekombasit e tu muslimane te cilet s'besoj te te kene bere ty personalisht, familjes tende apo kujtdo tjeter prej shoqerise tende ndonje te keqe, e lere me ndonje akt terrorist.

U zgjata pak, po nejse.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    “Tė mos ishte feja Islame, populli shqiptar do tė ishte shumė mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar-F.Konica "

"Te mos ishte feja islame, populli shqiptar di ishte shume me teper ne numer, shqiptar, dhe nuk do trashegonin ne gjuhen e tyre gjysmen e fjalorit turko-arab, dhe tani do flisnim shqip e jo gjysem shqip e gjysem turqishte-arabisht.-Xfiles"

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga xfiles
    “Tė mos ishte feja Islame, populli shqiptar do tė ishte shumė mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar-F.Konica "

"Te mos ishte feja islame, populli shqiptar di ishte shume me teper ne numer, shqiptar, dhe nuk do trashegonin ne gjuhen e tyre gjysmen e fjalorit turko-arab, dhe tani do flisnim shqip e jo gjysem shqip e gjysem turqishte-arabisht.-Xfiles"
    Sa injorant paska qene Konica karshi gjeniut xfiles...

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Te shikojme pak si e enderrojne shtetin myslymanet. Pas kesaj shikojme ne qofte se eshte fondamentalizem apo jo.

Tek Plani Kushtetues per Shtetin Islamik, An-Nabani parashikon me siguri fitoren e HUT ne gjithe boten islamike dhe me pas perhapjen e Isalmit ne te gjitha vendet jo-islame. Vizioni i An-Nabanit per shtetin e ardhshem islamik permban nje strukture politike ne te vilen nje kalif i zgjedhur nga nje sure (keshill) do kete fuqi diktatoriale ne nje sistem absolutisht te centralizuar.

Kalifi do kete kontroll mbi ushtrine, sistemin politik, ekonomine dhe politiken e jashtme. Do mbizoteroje sharia (ligji islamik), arabishtja do hete gjuha zyrtare e shtetit dhe roli i grave do jete reptesisht i kufizuar. Ministri i mbrojtjes qe do kete titullin te emirit te Xhihadit do pergatiti popullin per xhihadin kunder botes jo-islame. Sherbimi i detyrueshem dhe stervitja e xhihadit do jete e detyrueshme per gjithe myslymanet mbi 15 vjec.

Kush ishte An-Nabani? Taqqiudin an-Nabhani Filastini (mth Palestinezi) ishte sheik, kishte studiuar ne Universitetin Al azar te Egjiptit dhe ishte mesues dhe gjykates ne Palestine deri ne krijimin e shtetit te Izraelit. Me pas u vendos ne Jordani (1953) dhe krijoi atje HUT-in. Ka shkruajtur shume libra, midis tyre Shteti Islamik me 1962.

C'fare eshte Hut? Hizb ut-Tarir al-Islami (Partia e Rilindjes Islamike) eshte nje levizje (fondamentaliste) islame qe kerkon vendosjen e kalifatit dhe te ligjit islamik ne gjithe boten islame.

Ku i lexova? Tek: Taqiuddin an-Nabhani, The islamic State, 1962

Ahmed Rashid, Jihad: The Rise of Militant Islam in Central Asia, 1999

Tani eshte apo jo ky shtet fondamentalist?

Zoti ėshtė Dashuri! Maska e NoName
    Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    'Shiu',

sa per sqarim pyetja ime fillestare ishte:

Si?

Pra, si luftohet fondamentalizmi islamik?

1. Te jemi te qarte qe rreziku ekziston edhe ne territoret shqiptare !!

Tjeter?

Tani dhe nje here permbi lirine e fese dhe te predikimit.

Thone se eshte nje fondamentalist ai qe predikon nderrimin e fese.

Nuk eshte e vertete.

Nuk eshte fondamentalist ai qe predikon.

Thelbi i lirise fetare eshte qe cdo fe, cdo njeri eshte i lire te ushtroje dhe te predikoje.

Per shembull cdo hoxhe, cdo pop, cdo prift, predikon dhe mundohet qe te te ktheje ne fene e vet. Kjo eshte krejt e natyrshme dhe nuk e ben ate fondamentalist.

Dhe fete jane ne konkurence me njera-tjetren, por nuk eshte e domosdoshme te jene ne lufte.

Mirepo nga diskutimet qe ben ti shfaqet edhe nje problem tjeter thelbesor.

Cdo mysliman shqiptar duhet t'ia qartesoje vetes:

Cfare eshte islami?

Fe apo gjithcka.

Une mendoj qe diskutimin permbi fete dhe fanatizmin ta vazhojme ne temat tjera perkatese.

Ketu le te diskutojme permbi rrezikun e fondamentalizmit islamik.

Une jam shume krenar qe krejt forumistat, po e diskutojme kete teme pa asnje fyerje, keqkuptim apo inat (ne perjashtim te disa forumistave te ashtuquajtur islamist si psh. ti, fjollat, zana e malit etj).

Per ne nuk duhet te kete as tema tabu dhe nder ne nuk mund te kete as fyerje, as urretje.

me respekt,
    NoName

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Shiu
    Sa injorant paska qene Konica karshi gjeniut xfiles...
    Jo Shiu,
    kam respekt per Faik konicen por aty ku e ka gabim e ka.
    Pastaj nuk ka vetem faik konice por ka edhe koka te tjera te zgjuara qe nuk e perkrahin islamin,
    nese keni Faikun ne krah mos kujtoni se keni ndonje gje te madhe.

Fjalet e njerezve te medhenj nuk jane gjithmone te medha.

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    'Shiu',

sa per sqarim pyetja ime fillestare ishte:
    Si?
    Pra, si luftohet fondamentalizmi islamik?
    Pergjegjia eshte: njejte sikur qe duhet te luftohet fondamentalizmi kristian i perfaqesuar nga tipa si ti, qe per nje muaj grumbullon >500 postime, te gjitha gjithe mllef dhe urrejtje.

1. Te jemi te qarte qe rreziku ekziston edhe ne territoret shqiptare !!
    Te jemi te qarte: rreziku nuk ekziston sepse askund s'u publikua asnje lajm per ndonje veprim te rrezikshem nga cilido shqiptar musliman. Dhe asnje musliman nuk po ju thirr ne islamizem e juve po ju shkyhet fyti duke thirrur ne katolicizem. E qe askush s'po ju degjon, atehere arsyen kerkojeni te vetja juaj.

Tani dhe nje here permbi lirine e fese dhe te predikimit.
    Thone se eshte nje fondamentalist ai qe predikon nderrimin e fese.
    Nuk eshte e vertete.
    Nuk eshte fondamentalist ai qe predikon.
    Thelbi i lirise fetare eshte qe cdo fe, cdo njeri eshte i lire te ushtroje dhe te predikoje.
    Per shembull cdo hoxhe, cdo pop, cdo prift, predikon dhe mundohet qe te te ktheje ne fene e vet. Kjo eshte krejt e natyrshme dhe nuk e ben ate fondamentalist.
    Dhe fete jane ne konkurence me njera-tjetren, por nuk eshte e domosdoshme te jene ne lufte.
    E vertete, eshte liria e besimit dhe liria e predikimit, e garantuar edhe me karten e Kombeve te Bashkuara. Por, kjo nuk do te thote te organizohen "Referendume" qe kerkon ti per konvertime masive te popullates, gjera keto shume qesharake dhe moti te tejkaluara. As nuk do te thote qe lloj-lloj debili te futet ne shtepine time per t'iu dhene kalamajve literature ku mesohen metodat e vetevrasjes.

Me qesharakja qe lexoj ne kete forum eshte psh. kur nje ortodoks thote se per shqiptaret muslimane duhet ta perqafojne katolicizmin, apo kur te njejten e thote nje komunist, apo variante tjeter e ateistit. Le te kalojne ata vete ne katolicizem, askush s'po i ndal, por jo! Ata ne temat tjera i gjejne 1001 te meta Kishes Katolike, por nuk hezitojne qe te na e rekomandojne si "gjella e dites" neve muslimaneve.

Mirepo nga diskutimet qe ben ti shfaqet edhe nje problem tjeter thelbesor.
    Cdo mysliman shqiptar duhet t'ia qartesoje vetes:
    Cfare eshte islami?
    Fe apo gjithcka.
    Cdo musliman e di cka eshte Islami, nuk ka nevoje nje katolik t'ia spjegoje. Ti si katolik mund te spjegosh c'eshte katolicizmi.

Une jam shume krenar qe krejt forumistat, po e diskutojme kete teme pa asnje fyerje, keqkuptim apo inat (ne perjashtim te disa forumistave te ashtuquajtur islamist si psh. ti, fjollat, zana e malit etj).
    Nese eshte dikush ne kete forum qe ekskluzivisht mirret me genjeshtra, propagande dhe fyerje, atehere ai je ti, zotrote. E nese dikush nga forumistet ta kthen ndonje "shpulle" - duroje, se edhe Krishti ka thene qe kur dikush te godet, ktheje faqen tjeter. E mos u anko, se ti je hapesi i ketyre temave provokative .

Per ne nuk duhet te kete as tema tabu dhe nder ne nuk mund te kete as fyerje, as urretje.
    Keshille e mire. Nisja nga vetja.

Shiu,Konica ne kohen kur turqit ishin akoma ne shqiperi,ai kishte emigru ne Belgjike,pra thania e tij do jete ba ne ndonji moment dehjeje me raki flamanesh!

Qe ne momentin kur une kam degju qe muslimanet martohen edhe me vajza axhash e vajza tezesh,une nuk kam dasht ma me ndigju asigja per ket fe kaq te ulet!
    Merre si te dush!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

Faqja 7 prej 22 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rreziku i ecurive aktuale dhe armiqtė
    Nga Gresa_01 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-11-2008, 19:50
  2. Islami ne rrezik apo rreziku islamik?
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 07:00
  3. Rreziku Berisha si deshtim i socialisteve (Fatos Lubonja)
    Nga Antimafia nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 09:43
  4. Copėtimi - Rreziku Mė I Madh Pėr Kosovėn
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 07-05-2004, 11:44
  5. Rreziku i ri kosovar i trafikimit tė njerėzve
    Nga mani nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-03-2003, 11:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •