I dashtun Shiu,
shume mire qe te vazhdojme te diskutojme per te zhduk tymin e fondamentalizmit islamik.
1. Fondamnetalizmi islamik eshte nje rrezik per te gjithe Boten.
Ky eshte nje fakt qe mbeshtetet tek te gjithe ata te vramit ne Afrike, Azi, Afganistan, Tunizi, Turqi, SHBA...
Problemi, per ne shqiptaret eshte e tmerrshme kur lexohet ky lajm:
Die Italiener belauschen Mahdjoub in einer Mailänder Hinterhof Moschee im Gespräch mit einem Glaubensbruder. Die beiden Terrorverdächtigen, Anhänger des Al Quaida Ablegers Ansar al Islam, unterhalten sich über die Verflechtungen des europäischen Terrornetzwerks. In dem Protokoll heißt es:
Wir brauchen Ausländer. Wir haben Albaner, Schweizer, Briten (...) In Deutschland haben wir Dolmetscher und Buch-Übersetzer (...). Wichtig ist, d ihr Glaube an den Islam ernsthaft ist.
http://www.br-online.de/daserste/rep...iv/2004/00101/
Dihet qe ka dhe gjerman, qe jane kthy ne islam dhe kane shku dhe ne Izrael te bejne atentate, pra kjo nuk do te thote se ne rast se ka shqiptare qe jane anetar te rrjetit terrorist, jemi ne shqiptaret te gjithe te tille, POR ne shqiptaret duhet ta luftojme terrorizmin me eger se te tjeret, sepse per ne eshte ne loje mbiekzistenca.
Ne rast se ne Gjermani terroristet mund te bejne atentate, te vrasin njerez, ata nuk munden kurre te ZHDUKIN Gjermanine.
Tek ne ndryshon puna:
Ne rast se nuk jane 1 as 10, por behen 100 apo 1000 keta fundamentaliste mund te na cojne ne lufte civile dhe Europa dhe SHBA nuk do te na shpetojne me.
Per rolin e Europes dhe te SHBA, historikisht dhe ne vitet e fundit eshte e mira te hapim nje teme krejt te vecante, qe te qartesohen mitet dhe e verteta.
Nje gje eshte e qarte si drita e diellit:
Shteti i RSH ekziston sot i pa ndame mbas 1997 ne saje te SHBA.
Kosova eshte protektorat i OKB dhe do te mund te fitoje pavaresine ne saje te SHBA. (qe konsiderohet armiku ma i madh i fondamentalistave islamik)
2. Ti thua, une kam Kuranin dhe ai me mjafton e nuk me interesojne teologet e interpretimet.
Dakort, por problemi eshte se jane pikerisht ato interpretimet qe i sjellin rremujat.
do thone qe eshte e shkrume ne Kuran qe Ai duhet te jete kushtetuta e vendit,
do thone qe eshte e shkrume ne Kuran qe duhet me guru grate qe tradhetojne burrat
do thone qe eshte e shkrume ne Kuran qe burri duhet me pase 7 gra
do thone qe eshte e shkrume ne Kuran kush pin birre duhet me i pre doren.
etj, etj
Pra kush ka te drejte?
KU shkruhet ne Kuran qe gruaja duhet te jete e veshun me te zeza dhe e mbulume nga koka deri tek kambet?
KU shkruhet ne Kuran se gruas eshte e ndalume me punu si mjeke, sic bane talibanet?
Talibanet krimet e tyre kunder njerezimit ( sidomos kunder grave) i mbeshtetnin ne Islam, ne Kuran, pra jane talibanet qe poshteronin Kuranin dhe islamin e jo une qe tmerrohem nga fakti qe kishte njerez dhe shtet ne 2000 qe ndalonin muziken!?
Ata deklaronin se jane zbatuesit e vertete te Kuranit, nuk ja caktova une kete titull.
Mire talibanet,
po ne Algjeri.
A ka lexu kush permbi historine e Algjerise mbas fitores se Pavaresise nga Franca?
Nje tmerr i vertete, nje lufte civile e papare ne emer te Islamit.
Keto nuk i shpik une, keto jane fakte !!
Nuk bej une lufte ne emer te Islamit, as nuk them une qe ata bejne lufte ne emer te Islamit kete e thone ATA VETE.
me nderime,
NoName
Krijoni Kontakt