Disa me qėllim a pa qėllim,me dashje apo pa dashje ngatėrroinė nacionalizmin ,etno-nacionalizmin,shovenizmin dhe racizmin.
Po
Jo
Absenim
Disa me qėllim a pa qėllim,me dashje apo pa dashje ngatėrroinė nacionalizmin ,etno-nacionalizmin,shovenizmin dhe racizmin.
tani nuk mund te themi qe nuk ka raciste sidomos neper forum me njeri tjetrin tregohen shume nuk duhen njeri me tjetrin per ēfare do lloji nuk diskutohet.
nuk ka njeri qe te mos jet racist,le cthone une nuk jam e te tjera,une per veten time jam nuk e di por me racen e zeze i kam inat,nuk munt ta shpegoj,
<<<<<<I KORCARE I IC FARE<<<<<<
edhe une jam patriot i vertet shqiptare,racist jam ne Kosove e Shqiperi,a skam gje kunder kinezve e zezakve magjupve e shkive neper botePostuar mė parė nga Angjelini
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kolombi : 13-04-2006 mė 00:13
Duhet te dish dicka, per te kuptuar qe sdi asgje.
Jemi thua ? Pik e zeze po pse mburreni kot more djema. Apo ju pelqen si tingellon fjala rracist. Ne nje kohe kur hebrejte vriteshin e masakroheshin ne tere europen ne ishim i vetmi komb, pa dallim feje, krahine dhe ideje qe i pranuam ne shtepite tona, ne jemi i vetmi komb qe ha dajak nga greku mengjes drek darke e perseri po t'ja ngacmosh disave(nje shumice e madhe kjo) te hidhen ne fyt e te akuzojne si nacionalist i terrbuar(edhe pse keto disa mund ta kene dhe te thyer kurrizin), i vetmi komb qe perqeshet nga te huajt e perseri kemi dashamiresine me te madhe ndaj tyre, ose me sakte ndjenjen e inferioritetit dhe ne qekena rracist ? Pik e zeze, rrituni i her e pastaj hajde e mbajeni veten per rraciste.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Ne me shume jemi rraciste ngaqe ngado qe shkojme na shkelin me kembe dhe skemi ca tu bejme (Italianeve grekeve serbeve etj), keshtu qe ushqejme ndjenja rraciste ndaj tyre....
700 her o dikskutu kjo teme .
Jemi rracista dhe do mbetemi . tradita dhe kultura qe kemi e ben shume te veshtire mos jesh i tille . shnet
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Moltisanti : 29-03-2006 mė 15:46
Por diēka e tille eshte plotesisht e kuptueshme duke pare rrethanat dhe kushtet ne te cilat kane jetuar dhe duhet te jetojne Shqiptaret. Ne te njejten kohe eshte nje fatkeqesi e madhe, sepse rracizmi, ēfardo lloj qofte, ju errreson pamjen njerezve dhe humabasin energji te ēmuara qe mund ti vene ne pune per diēka shume here me te dobishme. Individet humbasin diēka teper te ēmueshme per veten e tyre, dhe shoqeria humbet vlerat themelore per te qene shoqeri e denje. Gjeja me elementare dhe e rendesishme eshte qe duhet te njihet si plage e shoqerise dhe duhet dekurajuar dhe delegjitimuar qendrimi i pjeses me te madhe te shoqerise ndaj keti fenomeni te turpshem.
Edhe pse nuk eshte diēka realiste te ndryshohet sjellja e shoqerise per nje nate, duhet te sensibilizohet shoqeria duke filluar nga socializimi i brezave te ri ne shkolla deri tek te gjitha institucionet e shtetit dhe ato jo qeveritare, se racimi nuk eshte nje virtur per tu krenuar apo per tu pranuar ne shoqeri, por eshte nje ves primitiv injorant i turpshem, absurd dhe teper negativ per ēdo aspekt te shoqerise, dhe pasqyron anen me te erret te te qenit.
The important thing is not to stop questioning. -Albert Einstein
Kjo ishte mė e bukur:Postuar mė parė nga Sui Juris
"rracizmi, ēfardo lloj qofte, ju errreson pamjen njerezve dhe humabasin energji te ēmuara qe mund ti vene ne pune per diēka shume here me te dobishme."
Sa herė hapen tema tė tilla tė kėrcen nė kokė pyetja e ligjshme se ē'dreqin kuptojnė njerėzit me fjalėn racizėm. Pastaj filloj e mendoj pėr lidhjet nėntokėsore tė turpit, plagės, errėsirės, primitivitetit, injorancės, negativitetit dhe humbjes sė energjisė, kur statusi i qenies ndryshon modalitet nga dritėsia, modernizimi, dituria, pozitiviteti dhe shfrytėzimi i duhur i energjisė nė plagėn e turpshme tė racizmit. Pėrpara ectė internacionalja e re.
ne shqipetaret me njerin tjetrin jemi raciste, por me te huajt behemi vellezer keq kuptohemi na shqiptaret ndermjet njerit tjetrit shikojm tja rasim njerit tjetrit ndersa te huajt na e rasin neve.
Krijoni Kontakt