Pse jetojme ?
Pse kemi lindur ne kete bote ?
Cili eshte qellimi jone ?
Te korrim suksese ne jete ?
Te jemi te lumtur ?
Te ndihmojme ata qe kane nevoje ?
Si mendoni ju ?
Pse jetojme ?
Pse kemi lindur ne kete bote ?
Cili eshte qellimi jone ?
Te korrim suksese ne jete ?
Te jemi te lumtur ?
Te ndihmojme ata qe kane nevoje ?
Si mendoni ju ?
eshte proces biologjik i pashtershem jeta
arsye tjeter eshte vazhdimesia dhe pasiviteti i qenies humane
(eshte e bukur jeta lal)![]()
all u need is love
a valle ka qellim? apo thjesht eshte sespe eshte?![]()
vazhdimesia biologjike lal
e thashe me lart
ky eshte qellimi kryesor
pastaj se si e shpjegojne filozofet eshte gje tjeter
all u need is love
Postuar mė parė nga Pilivesa
![]()
![]()
Ashtu ju paste partia! Me kete rini ambicioze edhe Kines e Indise ia marrim.
Qellimi im...mbareshtimi i kalamqve...ose siē thote Plivesa: Riprodhimi.
hahaha po more jemi akoma pjelle e Xhaxhit Enver , nga mbrapa do i rrime KinesPostuar mė parė nga Ex Oriente Lux
Qellimi ?
Sikur ta dija vertet se cili ishte nuk do te hallakatesha si nje Odise rrugeve te NY por i kisha rene shkurt edhe e kisha ujdisur kete pune.
Qellimi: ????????Postuar mė parė nga Pilivesa
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 25-03-2006 mė 21:41
po pra, kete mendoja edhe une qe the, po ti akoma nuk ke thene se kush mendon ti se eshte qellimi i jetesPostuar mė parė nga Ex Oriente Lux
.........
mos harrojme qe ne jemi nje grimce ne pafundesine e jetes (nje pike ne nje drejtez, te flasim gjeometrikisht lol) keshtu qe mbase jemi ne si qenie qe duam patjeter ti japim nje qellim sublim jetes, kendveshtrim ky qe nenkupton se jeta eshte 'produkt' i joni si te themi...
mbase jeta ska ndonje qellim sublim pervec te qenit (to be, to live, to continue), dhe ne kete kendveshtrim i bie qe qellimi kryesor i jetes per ne si qenie njerezore eshte qe te vazhdojme te japim ate qe morem, pra jeten (prinderit na dhane jete, dhe ne te japim jete); pra riprodhimi
...............
tani nese ti mendon se riprodhimi eshte synim ose mjet (dhe jo qellim ne vetvete) bujrem na thuaj cili mendon ti se eshte qellimi, dhe mbro tezėn tende -_-
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga diikush : 25-03-2006 mė 21:43
Nuk doja te jepja nje pergjigje shume serioze, pasi ndihem si ne humor te mire, por pergjigja jote po me "detyron" ne heshtje te kunderpergjigjem denjesisht. (me behet qefi qe e konsideroni nick tim burim buzeqeshjesh lol, ka te njejtin efekt tek une )
Pyetja eshte shume e gjere.
Shpjegimi praktik: Per njerez te ndryshem qellimet ne jete jane te ndryshme, dhe ky pohim nuk eshte se kerkon ndonje diplome shkolle apo llogari bankare te dhjmate. Personalisht, mendoj qe qellimi ne jete varet dhe e paraqet veten nga/ne vlerat, synimet, objektivat qe secili ka.
Shpjegimi filozofik-psikologjik: Te gjithe ne na ka ndodhur qe te vendosim objektiva edhe te mos i realizojme per njeren apo tjetren arsye. Pasi ka ndodhur kjo gje, ne justifikohemi me "parendesine" e ketyre objektivave, me qellim qe te bejme veten te ndihemi mire. Si egosite qe jemidisa prej nesh(ata qe kane me teper kembengulje) vazhdojne te ndjekin verberisht instiktet e tyre edhe pse shpesh here jane gjetur ne fytyre te perplasur ne toke, nderkohe qe ka te tjere qe ju largohen ketyre veshtiresive edhe ndjekin nje rruge "te mesme". Pra duhet te egzistoje dicka qe te jete "larg" kapjes se njeriut ne menyre qe si te "justifikoje egzistencen edhe qendrimin e tij ne toke".
Pse jetoje?- Pyetje e drejte, por me sakte do ishte "Perse vazhdojme te jetojme", pasi Une nuk zgjodha te jetoj, por zgjodha te vazhdoj te jetoj!
Te jemi te lumtur?- Une nuk besoj tek egzistenca e lumturise. E kam permendur edhe diku ne nje postim, besoj tek vet-kenaqesia, por jo lumturia.
Pilivesa.
Krijoni Kontakt