Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    i/e regjistruar Maska e PORTI_05
    Anëtarësuar
    13-11-2005
    Postime
    290

Lista e revistës Forbes për miliarderët e botës

Lista e revistës Forbes për miliarderët e botës

13-03-2006

Ndërsa tregu i aksioneve u mëkëmb gjatë vitit të kaluar, 102 të pasur në mbarë botën u shtuan listës duke fituar titullin e miliarderëve.

Numri i miliarderëve arriti në 793 gjatë vitit të kaluar dhe pasuria e tyre e marrë së bashku u rrit me 18 përqind në 2 presje 6 trilion dollarë sipas revistës Forbes që radhit njerëzit më të pasur në botë për vitin 2006.

Botuesi i revistës Steve Forbes thotë se lista vazhdon të rritet pasi ekonomia globale po rritet me rritme që nuk janë parë që pas luftës së dytë botërore.

Shtetet e Bashkuara kanë tani 30 miliarderë të rinj, India, 10, Kina nga 2 ka tani 8 dhe Rusia nga 27 ne vitin 2004 ne 33 në vitin 2005. Themeluesi i Microsoftit Bill Gates është përsëri më i pasuri i botës për të 12 vit me rradhë, me 50 miliardë dollarë i pasuar përsëri nga Warren Buffett pasuria e të cilit ra në 42 miliardë nga 44 që ishte një vit më parë.

Në vendin e tretë është manjati meksikan i telekomit Carlos Slim Helu me 30 miliard dhe themeluesi i IKEAs Ingvar Kamprad në vendin e katërt me 28 miliardë dollarë.

Vetëm gjashtë nga 78 miliarderet femra e kanë vënë vetë pasurinë e tyre dhe nuk e kanë trashëguar. Miliarderja më e re është 22 vjeçarja Hind Hariri, vajza e kryeministrit libanez Rafik Haririt

i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Vetëm gjashtë nga 78 miliarderet femra e kanë vënë vetë pasurinë e tyre dhe nuk e kanë trashëguar. Miliarderja më e re është 22 vjeçarja Hind Hariri, vajza e kryeministrit libanez Rafik Haririt
    Eh kjo si e dyshimte eshte ?Ku i gjeti leket kjo?Ndoshta ka lidhje dhe atentati me kete gje.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga forum126
    Eh kjo si e dyshimte eshte ?Ku i gjeti leket kjo?Ndoshta ka lidhje dhe atentati me kete gje.
    aha, gjithmone me konspiracione kuranore ju myslymanet

Tema të Ngjashme

1. Nje dritare e hapur tani edhe ne Skandinavi
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-06-2007, 13:15
  2. 2007, viti më i pasur në histori
    Nga Davius në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 19:04
  3. Doli numri i ri i revistes "Urtia"
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-04-2006, 11:19
  4. Lista e revistës Forbes për miliarderët e botës
    Nga ARIANI_TB në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 21:34
  5. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-03-2003, 07:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •