Close
Faqja 24 prej 24 FillimFillim ... 14222324
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 233 prej 233
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,038
    Postimet në Bllog
    22
    Banda e Durrësit, burg për jetë për 4 të pandehur

TIRANE- Gjykata e Apelit për Krimet e Rënda vendosi sot të lerë të pandryshuar vendimin e Gjykatës së Krimeve të Rënda për të pandehurit e ‘Bandës së Durrësit’.

Në vendimin e saj përfundimtar, gjykata ka lënë në fuqi dënimin me “burgim të përjetshëm” per të pandehurit Lulzim Berisha, Plaurent Dervishaj, Indrit Taullai dhe Endrit Dokle. Për anëtarët e tjerë të Bandës së Durrësit, gjykata ka vendosur një total prej 235 vitesh burg. Adriatik Coli, i cili fitoi statusin e të penduarit, është dënuar me 8 vite burg.

Dënime të tjera; me 25 vite burg janë dënuar të pandehurit Sardian Sulejmani, Elvin Hoxhosmali, Altin Olloni e Kujtim Buna.

Me 20 vite burg; Alban Neli, Kristjan Begu, Ahmet Ajeti, Osman Korpuzi e Altin Nikolla ndërsa për të pandehurin Spartak Kalthi, Gjykata e Krimeve të Rënda vendosi dënimin me 10 vite burg për faktin se gjatë kohës së kryerjes së krimeve Kalthi ka qenë minoren.

Panorama

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,038
    Postimet në Bllog
    22

Për: Banda e Durrësit: Vendimi i gjyqit, “burg për jetë” për 4 anëtarë

Endrit Dokle dënohet për herë të dytë, drejtonte nga burgu trafikun e heroinës

Endrit Dokle dënohet për herë të dytë, drejtonte nga burgu trafikun e heroinësTIRANË- Endrit Dokle i njohur si një nga krerët e “Bandës së Durrësit’ dënohet për herë të dytë nga Gjykata e Krimeve të Rënda për trafik droge. Gjykata e ka dënuar me 16 vite të tjera burg Doklen, pasi gjatë kohës që ndodhej në burg ai drejtonte një rrjet të trafikut të heroinës.

Ai së bashku me 16 anëtarët e bandës famëkeqe u dënuan në verën e vitit 2012 për vrasje, rrëmbime trafik droge e femrash. Dokle mori dënimin maksimal burgim të përjetshëm, ndërsa sot ai merr dënimin e dytë.

Gjykata e Krimeve të Rënda për të njejtën akuzë ka dënuar edhe Izet Krasniqin me 16 vite burg.

Verën e vitit 2012 Gjykata e Krimeve të Rënda dha vendimin për 16 të pandehurit e ‘Bandës së Durrësit’. Gjykata dënoi me 4 burgime të përjetshme dhe me 245 vite burg, 16 anëtarët e ‘Bandës së Durrësit’ të cilët akuzohen për së paku 9 vrasje. Gjykata vendosi të dënojë me burgim të përjetshëm drejtuesit e kësaj bande Lulzim Berishën, Endrit Doklen, Indrit Taullain dhe të shumë kërkuarin Plaurent Dervishajn.

Historia e Bandës së Durrësit

Nëntë ekzekutime, pesë atentate si dhe rrëmbimi për 18 muaj i dëshmitares së një vrasjeje, janë vetëm disa nga krimet që dyshohet se kanë kryer të cilësuarit si anëtarë të "Bandës së Durrësit". Banda e nisi aktivitetin e saj kriminal që në vitin 1992 dhe sipas organit të akuzës, drejtohej nga Lulzim Berisha e Klodian Saliu (i vrarë). Fillimisht, të dyshuarit si anëtarë të saj merreshin me trafikun e drogës apo femrave. Në pamje të parë, dukej se gjithçka shkonte më së miri. Derisa në vitin 1998 u shënua dhe vrasja e parë që sipas prokurorisë është kryer nga vetë krerët e saj.

Ekzekutimet e njëpasnjëshme për shkak të prishjes në pazaret e drogës, bënë që prokuroria të ngrinte dyshimet se bëhej fjalë për një organizatë kriminale që vepronte në qytetin e Durrësit. Rekrutimi i vrasësve me pagesë ishte karakteristika kryesore e kësaj bande që ishte kthyer në një makth të vërtetë për qytetarët durrsakë.

Në vitin 2005 u bë dhe goditja e bandës, ku mes të tjerëve prangat në duar provuan dhe Lulzim Berisha e Endrit Dokle, që sipas organit të akuzës, kanë drejtuar fraksionet e bandës famëkeqe.

(ma.ar/BalkanWeb)

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,038
    Postimet në Bllog
    22

Për: Banda e Durrësit: Vendimi i gjyqit, “burg për jetë” për 4 anëtarë

Bie burgimi përjetë për Lul Berishën, Gjykata e Lartë e dënon me 25 vjet

Emri:  lul-berisha.jpg

Shikime: 10412

Madhësia:  24.0 KB

Shkalla më e lartë e gjyqësorit rrëzon dy burgime përjetë për bandën e Durrësit, me argumentin se në vitet 1998-2000 nuk ekzistonte dënimi për krijim organizate. Lulzim Berisha do të qëndrojë në qeli 25 vjet për pesë vrasje, ndërsa kunati i tij do të rigjykohet
    lul berishaTiranë Gjykata e Lartë rrëzoi dje burgimin e përjetshëm ndaj Lulzim Berishës, i akuzuar nga Prokuroria e Krimeve të Rënda si kreu i “Bandës së Durrësit”. Larg mediave, shkalla më e lartë e gjyqësorit shqyrtoi rekursin e 16 të pandehurve të “Bandës së Durrësit” dhe në kohë rekord dha vendimin ndaj tyre, duke konfirmuar dënimet për 14 nga të pandehurit. Për dy prej tyre, Gjykata e Lartë vendosi prishjen e vendimit të Apelit. Lulzim Berisha, i njohur si kreu i grupit i shpëtoi dje dënimit më të rëndë që njeh legjislacioni ynë. Gjykata e Lartë vendosi që ai duhet të vuajë 25 vjet burgim. Ndryshime ka pasur edhe për kunatin e tij, Plaurent Dervishajn, i dënuar me burgim të përjetshëm në mungesë, pasi nuk është arrestuar ende nga policia. Sipas vendimit, çështja e Dervishajt duhet të rigjykohet. Gjatë një procesi që zgjati për 6 muaj, gjykata shqyrtoi pretendimet e të pandehurve, por në përfundim, shkelje u konstatuan vetëm në vendimet ndaj Berishës dhe Dervishajt. Gjatë seancës së djeshme, gjykata kishte parashikuar shpalljen e vendimit në orën 12:00 të mesditës, por për arsye ende të paqarta, vendimi u shpall tej orarit zyrtar. Seanca nisi rreth orës 15:00 të ditës së djeshme dhe ka zgjatur për rreth tre orë, ku gjykata ka lexuar përpara palëve vetëm dispozitivin, ku përshkruheshin akuzat dhe masat e dënimit për secilin nga të pandehurit. I vetmi interpretim i gjykatës që iu bë prezent edhe palëve në proces ishte ndryshimi i cilësimit juridik të akuzës ndaj të pandehurit Lulzim Berisha, i cili akuzohet për të paktën 5 vrasje, dhe tre tentative vrasjeje. Sipas gjykatës, ky i pandehur rezulton të ketë ushtruar aktivitet kriminal përgjatë viteve 1998-2000, kohë gjatë të cilës nuk ka qenë në fuqi dënimi për krijim, drejtim apo pjesmarrje në organizatë kriminale. Si pasojë e ndryshimeve ligjore të bëra në vitin 2004, Gjykata e Lartë ka çmuar se ndaj Lulzim Berishës duhet të aplikohet ligji penal i kohës dhe të dënohet për vrasje me dashje, sikundër ka qenë parashikimi ligjor në kohën kur kanë ndodhur krimet. Mbi bazën e këtij arsyetimi, Gjykata e Lartë ka vendosur të dënojë Lulzim Berishën me 25 vjet burgim, duke rrëzuar kështu vendimet e shkallës së parë dhe Apelit të Krimeve të Rënda, që dënonin të pandehurin me burgim të përjetshëm. Argumenti i përdorur dje nga Gjykata e Lartë është njohur më herët edhe nga shkalla e parë, e cila në vendimin përfundimtar ka vendosur të shpallë të pafajshëm Lulzim Berishën për akuzën e krijimit të organizatës kriminale. Ky vendim ka ardhur pikërisht mbi bazën e argumentit se në kohën e kryerjes së veprave penale, nuk ka ekzistuar ligji që parashikonte dhe ndëshkonte krijimin e organizatës kriminale. Por pavarësisht rrëzimit të kësaj akuzë, Gjykata e Shkallës së Parë të Krimeve të Rënda dënoi të pandehurin Lulzim Berisha me burgim të përjetshëm për vrasjen e shtetasit Marsel Sotiri, duke e dhënë përfundimisht ndaj të pandehurit dënimin kapital. Ende nuk dihen argumentet e Gjykatës së Lartë për uljen e masës së dënimit, pasi arsyetimi i dhënë në seancën e djeshme është i njëjtë me atë të përdorur nga shkalla e parë. Gjatë seancës së djeshme gjykata dërgoi për rigjykim çështjen ndaj Plaurent Dervishajt, i dënuar me burgim të përjetshëm në mungesë. Gjatë shqyrtimit të rekursit të avokatëve të tij, gjykata ka konstatuar shkelje proceduriale kryesisht për njoftimin e të pandehurit nga ana e gjykatës. Për 14 të pandehurit e tjerë, Gjykata e Lartë ka lënë në fuqi të njëjtat dënime, duke lënë në burg përjetë Endrit Doklen dhe 10 vjet heqje lirie për Adriatik Colin, i penduari i “Bandës së Durrësit”.

Vendimi i Apelit për Lulzim Berishën

“Krijimit të organizatës kriminale”, i pafajshëm

“Vrasje me paramendim”, në bashkëpunim, ndaj Dritan Sallaku”, 25 vjet burgim

“Vrasje me paramendim”, mbetur në tentativë ndaj Marsel Sotirit, 20 vjet burgim

“Vrasje me paramendim”, kryer në bashkëpunim ndaj Eduart Ongarit, 25 vjet burgim

“Vrasje me paramendim”, në bashkëpunim ndaj Marsel Sotirit, burgim i përjetshëm

“Vrasje me dashje”, mbetur në tentativë ndaj Ilir Nelajt, 15 vjet burgim

“Vrasje me dashje”, mbetur në tentativë ndaj Agim Rexhepit, 15 vjet burgim

“Vrasje me dashje”, kryer në bashkëpunim ndaj Viron Currit, 18 vjet burgim

“Vrasje me dashje”, kryer në bashkëpunim ndaj Arjan Pajës, 18 vjet burgim

“Prodhim dhe mbajtje pa leje të armëve luftarake”, 6 vjet burgim

Përfundimisht, në bashkim të dënimeve, dënimin me burgim të përjetshëm.

Krimet për të cilat akuzohet “Banda e Durrësit”

Banda kriminale ka nisur të veprojë në Durrës prej vitit 1998, kur Lulzim Berisha, në bashkëpunim me Plaurent Dervishaj, Adriatik Colin, Klodian Saliun dhe Ilir Xhungën vranë me armë zjarri Dritan Sallakun. Seriali i vrasjeve u bë edhe më i qartë kur në pranverën e vitit 2006 u arrestuan shtatë persona, mes të cilëve katër të akuzuar si vrasës me pagesë. Njëri prej tyre, Adriatik Coli u pendua dhe bashkëpunoi me drejtësinë pas riatdhesimit nga Italia, duke treguar një pjesë të mirë të shkaqeve dhe autorëve të ngjarjeve kriminale.

17 tetor 1998

Organizata kriminale e drejtuar nga Lulëzim Berisha dhe Klodian Saliu akuzohet për vrasjen e shtetasit Dritan Sallaku, më 17 tetor të vitit 1998 në qytetin e Durrësit. Kjo mbahet si vepra e parë kriminale e këtij grupi.

29 tetor 1998

Pa kaluar as dy javë nga vrasja e parë, organizata e Berishës dhe Saliut akuzohet se ka kryer dy vrasje të tjera. Bëhet fjalë për ekzekutimin e shtetasve Viron Curri e Arjan Paja më 29 tetor 1998. Në këtë ngjarje u plagos edhe Marsel Sotiri

22 gusht 1999

Një vit më vonë, i vetmi person që arriti t’i mbijetojë atentatit të 29 tetorit 1998 është zënë në pusi nga ana e grupit të Berishës dhe Saliut. Më 22 gusht 1999, Marsel Sotiri ekzekutohet në një pritë, në lagjen Plazh të qytetit të Durrësit.

9 korrik 2000

Organizata kriminale e drejtuar nga Lulëzim Berisha dhe Klodian Saliu akuzohet nga prokuroria e policia edhe për një tjetër vrasje. Këtë herë ata kanë kryer atentatin ku u vra shtetasi Dritan Disha. Kjo vrasje ka ndodhur më 9 korrik 2000 në fshatin Shënavlash të Durrësit

14 janar 2002

Një tjetër vrasje i është faturuar organizatës kriminale Berisha-Saliu. Më 14 janar të vitit 2002 i kanë zënë pritë dhe më pas ka kryer ekzekutimin e shtetasit Ervin Lame në lagjen numër 3 të Durrësit

2003

Në vitin 2003, si pasojë e kontradiktave të brendshme, organizata është ndarë në dy organizata të tjera, të kryesuara respektivisht nga Lulzim Berisha dhe Klodian Saliu. Të dyja këto organizata tashmë janë bërë rivale të njëra- tjetrës duke filluar një luftë ndërmjet tyre

26 shkurt 2005

Pas kësaj ndarjeje, organizata e kryesuar nga Lulzim Berisha ka marrë hak ndaj rivales së saj duke organizuar atentatin për vrasjen e Klodian Saliut. Kjo vrasje është kryer në autostradë më datë 26 shkurt të vitit 2005, pranë fshatit Maminas të rrethit të Durrësit

13 tetor 2005

Vetëm 9 muaj ka vonuar kundërpërgjigjja e ish- organizatës së Klodian Saliut. Tashmë ajo drejtohet nga Indrit Dokle dhe akuzohet se ka kryer vrasjen e Avni Gashit, më 13 tetor 2005 në Tiranë. Pas vrasjes, trupi i Gashit është hedhur në fshatin Romanat të Durrësit

30 tetor 2005

Hakmarrja e grupit të kryesuar tashmë nga Indrit Dokle nuk është ndalur me kaq, por 27 ditë më vonë ai ka organizuar vrasjen e shtetasit Ilir Kolgjini, i njohur si mik i Lul Berishës. Kjo vrasje ka ndodhur më 30 tetor të vitit 2005 pranë stadiumit kombëtar “Qemal Stafa”.

MAPO
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Faqja 24 prej 24 FillimFillim ... 14222324

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  5. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •