Close
Faqja 3 prej 24 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 233
    Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    I akuzuari për 6 vrasje dhe trafik droge në Shqipëri, Lul Berisha, akuzohet për falsifikim dokumentesh në Maqedoni

Pasaporta rrezikon ekstradimin e Lul Berishës

Ened Janina

TIRANË- Përdorimi i një pasaporte false maqedonase nga Lulëzim Berisha rrezikon ekstradimin e tij në drejtim të Shqipërisë. Gjatë arrestimit të dy ditëve më parë, policia maqedonase i ka gjetur Berishës një pasaportë false me emrin Qenan Emini. Në lidhje me këtë çështje, policia maqedonase ka filluar një procedim penal në ngarkim të të fortit të Durrësit. Në rast se Maqedonia nuk e pushon këtë procedim, atëherë Berisha mund të ekstradohet në drejtim të Shqipërisë vetëm pasi të vuajë dënimin për falsifikim të dokumenteve. Ndërkohë, paraditen e djeshme, Lulëzim Berisha ka dalë përpara gjykatës maqedonase ku ka marrë masën e sigurisë arrest me 30 ditë burgim. Lajmi është pohuar dje nga burimet zyrtare të Policisë së Shtetit, të cilat shtuan se kreu i policisë shqiptare, Bajram Ibraj, ndodhet në Maqedoni, duke u kujdesur për detaje të kësaj çështjeje.
    Në momentin e arrestimit nga policia maqedonase, Lulëzim Berisha ka paraqitur një pasaportë, sipas të cilës ai nuk ishte personi që po kërkohej. Madje, Berisha u ka treguar policëve një pasaportë maqedonase në të cilën ndodhej fotografia e tij. Në bazë të kësaj pasaporte, Lulëzim Berisha nuk ishte një shtetas shqiptar, por një shqiptar i Maqedonisë me emrin Qenan Emini. Kjo pasaportë është verifikuar nga ana e policisë maqedonase dhe ka rezultuar se ishte e falsifikuar. Ndërkohë, policia maqedonase ka verifikuar gjurmët e gishtave, të përcjella nga homologët shqiptarë dhe më në fund ka rezultuar pa më të voglin dyshim se i arrestuari është Lulëzim Berisha. Por pikërisht kjo pasaportë e falsifikuar duket se i ka komplikuar disi procedurat për ekstradimin e tij nga Maqedonia në Shqipëri. “Në Maqedoni shtetasi Lulëzim Berisha mbante një pasaportë false me emrin e shtetasit maqedonas Qenan Emini dhe për këtë policia e Tetovës ka filluar procedimin penal ndaj tij për veprën penale të falsifikimit”,- thanë dje burimet zyrtare të policisë shqiptare. Tashmë, policia maqedonase është duke e hetuar Berishën për pasaportën e falsifikuar dhe kjo gjë mund të sjellë edhe dënimin e tij. Nëse ai dënohet, atëherë duhet të vuajë dënimin për falsifikim të dokumenteve në burgjet maqedonase dhe më pas të vijë në Shqipëri, ku akuzohet për një sërë veprash shumë herë më të rënda. Momentalisht, Berisha është duke vuajtur masën e sigurisë me 30 ditë burgim që i ka dhënë dje gjykata maqedonase.
    E gjithë procedura për ekstradimin e Lulëzim Berishës si dhe mbledhja e materialeve në lidhje me këtë çështje po ndiqet nga vetë kreu i policisë shqiptare, Bajram Ibraj. Ai ka shkuar në Maqedoni menjëherë pas arrestimit dhe ka marrë kontakte me krerët e policisë vendase. Gjatë ditës së djeshme, Ibraj ka zhvilluar një takim pune me homologun e tij maqedonas, Cane Capragoski. Takimi është zhvilluar në Shkup, në ambientet e Ministrisë së Brendshme të Maqedonisë. Në qendër të kësaj bisede ishte operacioni i zhvilluar, përmes të cilit u bë e mundur kapja e Berishës. “Bajram Ibraj dhe Cane Capragoski zhvilluan një takim pune me drejtuesin e Policisë së Tetovës, Zemri Qamili, të cilit iu shprehën falenderimet për realizimin me sukses të operacionit.Në takimin e zhvilluar në Tetovë, të pranishmit shprehën bindjen se shtimi i kontakteve të drejtpërdrejta jo vetëm mes drejtuesve, por dhe ekspertëve të policisë, si në nivel qendror dhe në atë vendor, ka bërë të mundur forcimin e bashkëpunimit mes policive të të dy vendeve, duke dhënë dhe rezultate konkrete në luftën ndaj krimit, siç është dhe rasti më i fundit i kapjes së shtetasit Lulëzim Berisha. Nga ana e tij, drejtori i Policisë së Tetovës informoi nga afër të pranishmit në takim për mënyrën e organizimit dhe kryerjes së operacionit”,- thanë dje burimet zyrtare të Ministrisë së Brendshme. Sipas tyre, arrestimi i Lulëzim Berisha u bë i mundur në sajë të bashkëpunimit mes policisë shqiptare, policisë maqedonase, si dhe administratës së UNMIK-ut në Kosovë.

BERISHA-SALIU

Pazaret e prishura ndanë organizatën

TIRANË-Grupi i drejtuar nga Lulëzim Berisha dhe Klodian Saliu ka kontrolluar për vite me radhë botën e nëndheshme të krimit në qytetin e Durrësit. Aktiviteti i kësaj organizate të madhe kriminale është regjistruar nga policia 12 vjet më parë, qysh në vitin 1994. Duke filluar që nga ajo kohë, Saliu dhe Berisha, ishin pothuajse të paprekshëm në qytetin e tyre. Por mania e tyre për të fituar sa më shumë dhe emri se kush do të ishte kryetari i grupit solli edhe shkatërrimin e kësaj organizate të madhe kriminale. Për nëntë vjet me radhë, dyshja Berisha- Saliu mbajti frerët e nënbotës së Durrësit deri sa në vitin 2003 filluan kontradiktat e brendshme, të cilat sollën edhe ndarjen e tij. Kjo ndarje u pasua me vrasje gjakatare që arritën deri në ekzekutimin e kreut të grupimit rival të Berishës, Klodian Saliut një vit më parë. Për herë të parë, në vitin 1994, policia shqiptare shënoi në regjistrat e saj krime të kryera nga një grupim i rrezikshëm kriminal. Ai përbëhej nga një numër i madh anëtarësh, por krerët e tij ishin Lulëzim Berisha dhe Klodian Saliu. Në këtë mënyrë ka funksionuar kjo organizatë nga viti 1994 deri në vitin 2003. Në këtë vit dy krerët e organizatës, tashmë e fuqizuar së tepërmi, filluan një luftë të heshtur me njëri- tjetrin. Gjatë vitit 2003 e në vazhdim, grupimi i drejtuar tashmë nga Klodian Saliu ka organizuar disa atentate për të vrarë Berishën. Pasi i shpëtoi atentateve të bëra nga rivali i tij, ishte koha e Lul Berishës që të merrte hak. Më 26 shkurt të vitit të kaluar, Klodian Saliu është vrarë në një atentat në autostradën Tiranë- Durrës, teksa po lëvizte me makinën e tij në afërsi të fshatit Maminas.

OPERACIONI

Si u arrestua Lul Berisha

TIRANË- Emri i Fiorentina Kotorrit, një vajzë e re nga Gramshi, ka dalë në skenë gjatë hetimit të lidhjeve të Lul Berishës. Dhe intuita e grupit hetimor nuk ka gabuar, teksa i është vënë mbrapa studentes simpatike. Tre ditë pas “arratisjes” së Berishës, vajza ka dalë nga Shqipëria dhe nëpërmjet Qafë-Thanës ka shkuar në Maqedoni. Ndërkohë, burimet operative të policisë dhe prokurorisë tregonin se Lul Berisha kishte shkuar në Kosovë. Në këtë moment ka filluar edhe “gjuetia” e të fortit të Durrësit në Kosovë dhe Maqedoni. Të dhënat për kalimin e saj në Maqedoni ishin regjistruar nga sistemi TIMS i policisë shqiptare. Kaq i ka mjaftuar prokurorëve për të nisur kërkimin e kësaj vajze. Hapi i parë i hetimit ka qenë marrja e kasetës filmike të kamerave të pikës kufitare të Qafë- Thanës, të cilat kishin regjistruar çdo lëvizje të ndodhur në datën që ishte larguar Kotorri. Në këtë kasetë dukej shumë qartë se Fiorentina Kotorri kishte shkuar në Maqedoni me një makinë, targa e së cilës është shënuar nga ana e hetuesve të prokurorisë.Targa është zbuluar rreth dy javë më parë dhe menjëherë i është përcjellë policisë shqiptare, e cila ia ka dhënë homologëve maqedonas për të kryer verifikimet e rastit. Policët maqedonas kanë gjetur një moment të mirë, kur Lulëzim Berisha dhe Fiorentina Kotorri nuk e kishin mendjen dhe ka kryer arrestimin në qytetin e Tetovës, pa i lënë kohë të fortit të Durrësit që të reagonte. Menjëherë pas kësaj, Prokuroria për Krimet e Rënda ka filluar procedurat dhe përpilimin e dosjes që do të shërbejë për ekstradimin e tij nga Maqedonia në Shqipëri.

URDHRI

Prokuroria e Krimeve të Rënda ka siguruar dëshminë e një anëtari të bandës së Lul Berishës, për të akuzuar të njohurin si i forti i Durrësit. Pasi ka siguruar urdhër-arrestin në gjykatë, organi i akuzës ka vendosur arrestimin e Berishës

ARRATISJA

Ditën e planifikuar për arrestimin e Berishës, një agjent ka ndjekur çdo lëvizje të tij. Sipas policisë, Lul Berisha ka drekuar në një lokal, i shoqëruar me njerëz të tjerë dhe ka shkuar në shtëpi. Por gjatë aksionit, ai nuk është gjetur aty

ARRESTIMI

Policia maqedonase arrestoi në një apartament në Tetovë, Lulëzim Berishën. Ai u kap së bashku me mikeshën e tij, ndërsa ishte i pajisur me një pasaportë të falsifikuar maqedonase. Drejtësia shqiptare bën gati procedurat e ekstradimit

Shekulli
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Nga njohja me Lul Berishën, tek dorëzimi në organet e drejtësisë. “Shekulli” boton dëshminë e Adriatik Colit, pa cënuar hetimin

I penduari: Rrëfej vrasjet e Lul Berishës

Coli dëshmoi me detaje vrasjet si dhe rivalitetin mes miqve, që më pas u bënë armiqtë më të egër të njëri-tjetrit

Flamur Vezaj

TIRANË- Zanafilla e organizatës së Lul Berishës, ekzekutimet e njërës prej bandave më gjakësore në Shqipëri, rivaliteti mes miqve, që më pas u bënë armiqtë më të egër të njëri-tjetrit. E gjithë historia e rrëfyer për hetuesit e çështjes nga i penduari i kësaj organizate, Adriatik Coli, është siguruar nga “Shekulli”, por duke mirëkuptuar organet hetimore në punën e nisur për zbardhjen e gjithë aktivitetit të organizatës, redaksia vendosi të mos publikojë detaje dhe emra që cënojnë hetimin e mëtejshëm të kësaj çështjeje. I penduari që “groposi” organizatën kriminale të Lul Berishës pohon se rreziku që i kanosej jetës së tij e detyroi të dorëzohej para organeve të drejtësisë dhe të rrëfejë gjithçka di për vrasjet, atentatet apo rrethanat në të cilat ato ndodhën, e që para dëshmisë së tij ishin shënuar në regjistrat policorë si ngjarje fare të zakonshme e pa asnjë lidhje me njëra-tjetrën. Ishte dëshmia e tij që ngriti në këmbë Prokurorinë e Krimeve të Rënda dhe Policinë e Shtetit për të realizuar më pas njërin prej operacioneve më të suksesshme të muajve të fundit kundër krimit të organizuar. I penduari Coli ka rrëfyer njohjen e tij me Lul Berishën, në dhjetor të vitit 1997, lidhjet me të gjithë anëtarët e akuzuar të këtij grupi si dhe vrasjet gjakftohta apo motivet që qëndrojnë pas tyre.
    Në dëshminë e dhënë përpara oficerëve të policisë gjyqësore, Coli ka shpjeguar se është një nga vrasësit e Ilir Koldashit. Vetëm dy ditë pas vrasjes, ai është larguar në drejtim të Italisë, ku ka qendruar për katër muaj. Teksa ai qëndronte në Itali duke iu fshehur policisë shqiptare, ka mësuar se persona të tjerë e kishin vënë nën shënjestër. Këtë herë Coli ishte bërë person i kërkuar nga njerëzit e “ish- shefit” të tij, Lul Berishës, por edhe nga njerëzit e Ilir Koldashit. Në këto kushte, ai ka vendosur të kthehet në Shqipëri, është dorëzuar në polici dhe ka kërkuar që të bashkëpunojë me drejtësinë për të treguar të gjitha “mëkatet” e bandës. Në fillim të dëshmisë së tij, Adriatik Coli rrëfen sesi është njohur me Lul Berishën, “të fortin” e Durrësit, menjëherë pas atentatit që këtij të fundit i është bërë në verë të vitit 1998. “Kjo ngjarje ka ndodhur në verë, ndoshta në vitin 1998, tek lokali i “Xhorxhit të Nores" që ndodhet në afërsi të NISH Gomës së vjetër në Durrës. Nga Luli dhe nga persona të tjerë, kam mësuar se bashkë me Festin atë ditë që u qëllua Luli ka qenë edhe shtetasi K. P. Të dy këta shtetas kanë qëlluar ndaj Lulit. Edhe Luli i kishte qëlluar ata me pistoletë, po nuk i ka goditur. Unë jam informuar për ngjarjen në orën 17:00 të pasdites dhe shkova në spital tek Luli, ku gjeta edhe disa djem të tjerë që kishin qenë te lokali, që nuk më kujtohen me emër. Që atë natë, Luli erdhi në shtëpinë e tij dhe unë e vizitoja dhe e ruaja për natë, prandaj edhe miqësia jonë u forcua”,- tregon në dëshminë e tij Coli. Sipas tij, Berisha dhe Klodian Saliu janë njohur me njëri- tjetrin në verën e vitit 1998. Të dy këta persona kishin pasur një konflikt me shtetasin Arben Haxhia, por Saliu është njeriu që kishte qëlluar me armë duke e vrarë atë. Kjo vrasje forcoi miqësinë ndërmjet dy kapobandave.
    Në dëshminë e tij, Coli ka shpjeguar edhe lindjen e konfliktit me rivalin e tyre, Marsel Sotiri. “Grupi ynë i kryesuar nga Lul Berisha dhe Klodian Saliu kishte konflikte të ashpra me grupin e kryesuar nga Marsel Sotiri. Për këtë arsye, Luli dhe Klodi vendosën të vrasin Marsel Sotirin. Rreth muajit tetor të vitit 1998, ata na thanë se kishte bërë në plan për të vrarë Marsel Sotirin dhe për këtë gjë ai i tha personit J.M që të shkonte në Maminas dhe të ruante kur të kthehej Marseli nga Tirana, pasi ai punonte tek Antikontrabanda”,-thuhet në dëshminë e Colit. Sipas tij, Marsel Sotiri i shpëtoi atentatit të parë, por ai nuk mund të falej. Dyshja Berisha- Saliu planifikuan një tjetër atentat. Këtë herë përdorën si karrem një femër, e cila u lidh me Sotirin dhe ndërkohë iu tregonte të gjitha lëvizjet e tij. Sipas të penduarit, vrasja e Sotirit ndodhi vetëm pak ditë më vonë. Ndërkohë, edhe vetë Coli është bërë objekt i një atentati. Ai tregon se: “një ditë, nga fillimi ose mesi i nëntorit të vitit 1998, nuk më kujtohet data e saktë, unë dola me të fejuarën time. Atë natë mua më qëlluan me kallash nga një makinë tip “Benz” i bardhë, në momentin që po përcillja të fejuarën në shtëpi. Unë isha me “Lancia”-n e Lulit. Unë u plagosa në këmbën e majtë, krahun e majtë dhe një plumb më kapi zorrën e trashë dhe e fejuara u plagos në krah”,-thotë Coli, duke shtuar se edhe për këtë atentat është marrë hak.

ÇARJA E BANDËS

Banda Berisha- Saliu filloi përçarjet e saj të para në momentin që ky i fundit ra në burg, i dyshuar për vrasje, në vitin 2000. “Gjatë kohës që Klodi ishte në burg, marrëdhëniet mes meje dhe Indrit Dokles nga njëra anë dhe Lul Berishës e Indrit Taullaut u ftohën. Në këtë kohë erdhi nga Amerika Plaurenti, kunati i Lulit dhe grupi i Lulit u forcua. Kur shkëmbeheshim rrugës, shiheshim me inat dhe shanim nëpër dhëmbë. Pasi doli Klodi nga burgu, edhe ai mbështeti veprimin tonë dhe nuk shoqërohej më me Lulin”,- thotë në dëshminë e tij Coli. Ai tregon se natën e vrasjes së Saliut i gjithë grupi kishte qenë bashkë por vonë në darkë ishin ndarë për të shkuar në shtëpi. Rreth orës 22.30 të asaj dite Colin e ka marrë në telefon Dokle dhe i ka thënë se Saliu kishte bërë aksident me makinë në autostradë por kur kishin ardhur në spital ushtarak kishin mësuar se ai ishte vrarë me armë.

VRASJA E GASHIT

Vrasja më gjakftohtë që është kryer nga grupi i Dokles është ajo e Avni Gashit. Dokle mendonte se ky ishte personi që kishte tradhtuar Saliun tek Berisha dhe për këtë gjë duhej të vdiste. Në këtë kohë, banda kishte një shtëpi tek “21 Dhjetori” në Tiranë. “Indriti i telefonoi Avniut dhe i tha që të vinte tek shtëpia jonë dhe ai erdhi. Në atë kohë, në shtëpi gjendeshim unë, Indrit Dokle, Kujtim Buna, Sardian Sulejmani. Indriti e pyet edhe njëherë Avni Gashin për vrasjen e Klodit dhe Avniu po tregonte ngjarjen, ashtu siç e kishte treguar më parë. Në një moment, Sardiani doli nga pas tij dhe e qëlloi me pistoletë në kokë. Më pas ne e morëm trupin e tij dhe e vendosëm në bagazhin e makinës së Indrit Dokles dhe njëkohësisht pastruam vendin. Trupin e hodhëm afër një lavazhi anës rrugës Tiranë-Durrës, nga rruga e vjetër”, -thotë Coli.

DËSHMIA

“Tre atentatet e dështuara ndaj Lul Berishës”

TIRANË- Menjëherë pas vrasjes së Klodian Saliut, Adriatik Coli dhe Indrit Dokle kanë filluar planet për të marrë hak tek Lul Berisha. Ata ishin të sigurtë se ai kishte vrarë shokun e tyre dhe për ta ekzekutuar nevojitej një vrasës me pagesë, që të mos njihej në Durrës. “Për këtë gjë, Indrit Dokle gjeti një shokun e tij që quhej Altin Olloni, i cili jeton në Tiranë dhe me të bisedoi që ky i fundit të gjente ndonjë njeri që bën vrasje me pagesë. Altini e mori përsipër këtë gjë dhe pas disa ditësh ai na takoi me dy shokët e tij nga Burreli. Ata morën përsipër që të vrisnin Lulin. Për të realizuar vrasjen, Indrit Dokle bleu një veturë “Pasat” pa targa. Një ditë, ata u nisën për të vrarë Lulin dhe me vete kishin armë automatike dhe pistoleta. Rrugës për në Durrës i ndaloi një polic i qarkullimit, i cili kishte parë armët. Ata u larguan me vrap nga frika dhe i lanë armët megjithë makinën në rrugë”,- rrëfen Coli. Duke qenë se atentati i parë dështoi, Olloni gjeti një tjetër vrasës me pagesë, Selman Hetin. “Sela qëndroi disa ditë në Durrës, ku ne i treguam sesi do të vepronte për të vrarë Lulin. Një ditë, Sela e pa Lulin para lokalit të tij, “C’era una volta” në Durrës dhe në këtë moment, Sela u afrua dhe e qëlloi Lulin me pistoletë. Luli në atë moment ishte i shoqëruar me dy persona të tjerë, njëri prej të cilëve u plagos. Edhe Luli u plagos në krahun e majtë. Indrit Dokle i dha Selës 25 mijë euro për punën, pasi ai vetëm sa e plagosi Lulin”,- tregon Coli. Kjo bëri që Berisha të lëvizte vetëm me mjete të blinduara. Duke ditur këtë fakt, Dokle porositi antitanke në Kosovë. Madje, nga Kosova erdhën edhe njerëzit që do t’i shpjegonin sesi punonin antitanket. “Rreth muajit gusht 2005, kosovarët panë Lulin dhe njëri prej tyre e fshehu pistoletën në trup dhe në këtë moment ai plagosi veten. Kosovari tjetër e ndihmoi për ta çuar në spital. Edhe kjo tentativë dështoi. Në këtë kohë ne u lidhëm me një shokun tonë, Genti Gashi, i cili do të na ndihmonte në vrasjen e Lulit. Personi që na gjeti kundratanket gjeti përsëri dy shtetas nga Kosova dhe i solli në Durrës”,-shton i penduari i organizatës. Ai shton se edhe atentati i tretë ndaj Lul Berishës kishte dështuar, pasi antitanket e porositura në Kosovë ishin të skaduara.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Leonard Murati, pronari i një lokali në qendër, dhe Erald Bajrami akuzohen për një vrasje dhe një pengmarrje

Arrestohen në Durrës rivalët e Lul Berishës

Ened Janina

TIRANË- Arrestohen me urdhër të Prokurorisë për Krimet e Rënda dy rivalë të Lul Berishës. Leonard Murati dhe Erald Bajrami janë prangosur paraditen e djeshme në qytetin e Durrësit, pas një urdhër-arresti të lëshuar nga ana e prokurorisë. Dy të arrestuarit akuzohen se kanë marrë pjesë në organizata kriminale dhe kanë kryer krime në kuadrin e këtyre organizatave. Nga hetimet e deritanishme të prokurorisë rezulton se Murati dhe Bajrami janë të implikuar në dy prej krimeve të kryera nga banda rivale e Lulëzim Berishës, ajo e Marsel Sotirit. Lajmi është pohuar dje nga burime të Prokurorisë për Krimet e Rënda. Sipas tyre, të arrestuarit e djeshëm akuzohen më konkretisht si bashkëpunëtorë me persona të tjerë në një vrasje të ndodhur në vitin 1998 dhe një pengmarrje.

Operacioni
    Pasi kanë marrë në dorë dy urdhër-arreste, drejtuesit e Policisë së Durrësit janë hedhur menjëherë në aksion për t’u vënë prangat Leonard Muratit dhe Erald Bajramit. Duket se punonjësit e policisë nuk kanë pasur probleme në identifikimin e vendndodhjes së tyre, pasi Murati gjendej thuajse çdo ditë në lokalin e tij ”Bar- Center”, që ndodhet në qendër të Durrësit. Një numër i madh punonjësish policie i janë drejtuar lokalit të tij, ku edhe i kanë vënë prangat. Mësohet se i akuzuari si bashkëpunëtor i Muratit, Erald Bajrami, është arrestuar në banesën e tij. Asnjëri prej tyre nuk ka bërë rezistencë ndaj operacionit të forcave të policisë së Durrësit. Burime nga policia e qytetit bregdetar pohojnë se lokali i Muratit është bërë shpeshherë pre e kontrolleve pas krimeve të bujshme të ndodhura, për arsyen se pronari i saj njihej si ndër të “fortët” e Durrësit, deri në vitin 2000. Gjatë këtij viti duket se Nard Murati është tërhequr me “lezet” drejt biznesit të tij, për të punuar vetëm në prapaskenë për llogari të bashkëpunëtorëve të tij të vjetër.

Hetimi
    Gjatë hetimit në aktivitetit të bandës së Lulëzim Berishës dhe rivalit të tij, Marsel Sotirit, prokuroria ka hasur edhe emrat e dy personave, të cilët nuk ishin implikuar më parë. Grupi hetimor ka siguruar prova dhe dëshmi që tregojnë se Leonard Murati dhe Erald Bajrami kanë marrë pjesë fillimisht në bandën e Lul Berishës, e më pas janë grupuar në krah të Sotirit. Burimet e prokurorisë shpjeguan dje se dy të arrestuarit kanë qenë pjesë e bandës së Lul Berishës deri në vitin 1998. Për shkaqe ende të pasqaruara mirë nga hetimi, Murati dhe Bajrami janë ndarë nga kjo pjesë e grupit dhe kanë kaluar në krahun e Marsel Sotirit. Duke qenë pjesë e kësaj organizate ata kanë kryer disa krime të ndryshme. “Më konkretisht ata dyshohet se kanë kryer krime në kuadrin e organizatës kriminale. Materialet tregojnë se të arrestuarit kanë marrë pjesë, së bashku me persona të tjerë, në një vrasje të ndodhur në vitin 1998. Gjithashtu emri i tyre del edhe në një pengmarrje të kryer në qytetin e Durrësit”,- thanë dje burimet e prokurorisë. Sipas tyre, dosja e dy të arrestuarve po trajtohet disi veçan dosjes së bandës së Lul Berishës dhe Klodian Saliut. Përsa i takon provave që janë të përbashkëta për të dyja dosjet, ato do të përfshihen tek të dyja hetimet. Burimet shpjeguan se pasi janë siguruar prova të mjaftueshme është nxjerrë edhe urdhër- arresti. Pasi edhe gjykata ka miratuar arrestimin e tyre, në bazë të provave të paraqitura nga prokuroria, urdhër- arresti i është dërguar për ekzekutim policisë së Durrësit, e cila paraditen e djeshme i ka hedhur prangat Leonard Muratit dhe Erald Bajramit. Gjatë ditës së sotme, ata do të merren në pyetje për të sqaruar pozicionin e tyre në lidhje me ngjarjet që akuzohen. Ndërkohë hetimet në lidhje me ta do të vazhdojnë për të zbuluar krime të tjera, në të cilat mund të jenë implikuar. Dyshimet e organit të akuzës janë se Murati mund të jetë implikuar në disa ngjarje të vjetra të ndodhura përpara vitit 1998.

Shekulli

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Në orën gjashtë të mëngjesit është bërë shkëmbimi i të burgosurit nga forcat speciale maqedonase me RENEA-n

Ekstradohet nga Maqedonia Lul Berisha, i forti i Durrësit

Dashamir Biçaku

TIRANE- Lulëzim Berisha, i forti i Durrësit, vjen në Shqipëri nën masa shumë të rrepta sigurie. I arrestuar kohë më parë në Maqedoni, ai ka ardhur mëngjesin e djeshëm në vendin tonë duke përdorur formulën e vjetër të “depërtimit”. Berisha akuzohet si kreu i pothuajse të gjitha bandave kriminale të qytetit të Durrësit gjatë viteve të fundit. Për këtë gjë Prokuroria për Krimet e Rënda ka ngritur një sërë akuzash të rënda mbi të. Berisha kishte mundur që t’i shpëtonte arrestimit të parë të policisë shqiptare po më pas kishte rënë në prangat e asaj maqedonase. Tashmë Berisha është në pritje të komunikimit të akuzave nga ana e Gjykatës për Krimet e Rënda. Sipas burimeve, ky komunikim mund t’i bëhet paraditen e sotme.
    Nėn masa tė rrepta sigurie tė Policisė Shqiptare dhe asaj Maqedonase, Lulëzim Berisha, është deportuar dje në Shqipëri, nëpërmjet kufirit tokësor nga pika e kalimit kufitar të Tushemishtit. Berisha, i cilësuar si një ndër krerët organizatave kriminale të Durrësit, e njohur si një ndër më të përgjakshmet rivale për pazare trafiqesh, ka dalë nga burgu i Tetovës ku mbahej i izoluar dhe është përcjellë për në pikën e kalimit kufitar të Tushemishtit në Shqipëri. Gjatë gjithë rrugës, nga burgu e deri në kufi, Berisha ka qenë nën ruajtjen konstante të forcave speciale maqedonase. Ndërkohë sapo ka hyrë në kufirin shqiptar ai është marrë në dorëzim nga forcat speciale të RENEA-s, të cilat e kanë sjellë në mënyrë urgjente në kryeqytet. Burime të policisë që kanë qenë të pranishme në momentin e dorëzimit të Berishës pohuan se ai ishte i lidhur me pranga në duar. Më pas ai është futur në një mjet të blinduar të policisë shqiptare, Pas mbërritjes së tij në Tiranë, Berisha është sistemuar në një prej qelive të burgut 313, në seksionin e sigurisë së lartë të tyre. Ekstradimi i Berishës, është njoftuar zyrtarisht nga policia jonë si një sukses, ndërkohë që mënyra se si u krye ky ekstradim ka qenë krejtësisht e papritur dhe e paparalajmëruar.
    Drejtuesit e policisë dhe të Ministrisë së Drejtësisë e kanë komentuar dje këtë ekstradim si një veprim në vazhdim të një procesi të vazhduar që prej arrestimit të Berishës. Ky i fundit, u arrestua nga policia maqedonase në muajin mars të këtij viti, ndërsa ndaj tij, policia shqiptare kishte lëshuar një urdhër arresti me akuzat e krijimit të organizatës kriminale të armatosur, trafikut ndërkombëtar të drogës në bashkëpunim, vrasjeve të njëpasnjëshme e akuza të tjera. Burime të Policisë Shqiptare ndërkaq thonë se sikur të vonohej më tepër ekstradimi i Berishës mund të ishte rrezikuar seriozisht nga ndërhyrjet e njëpasnjëshme që kishin filluar të bëheshin në drejtim të autoriteteve gjyqësore maqedonase. Burimet e Policisë Shqiptare pohojnë se ata kishin mundur të merrnin të dhëna të sigurta se persona të interesuar ishin gati të paguanin shuma të konsiderueshme parash me qëllim mosekstradimin e Lulëzim Berishës në drejtim të Shqipërisë. Ndaj këtij të fundit, Gjykata e Shkallės sė parė pėr Krime tė Rėnda ka caktuar masėn e sigurisė “arrest me burg në mungesë”, që në muajin mars të këtij viti. Ndërkaq në Shqipëri, policia shqiptare përpara arrestimit të Berishës, kishte mundur të arrestonte disa prej anëtarëve të tjerë të bandës së tij me të njëjtat akuza. I vetmi person që tashmë është i lirë dhe mbetet më i kërkuari i kësaj bande është Plarent Dervishi, kunati i Berishës, i cili besohet se fshihet në Itali, që prej kohësh, pas goditjes së bandës së Berishës nga policia e qarkut të Durrësit.

DËSHMIA

“Tre atentatet e dështuara ndaj Lul Berishës”

TIRANË- Menjëherë pas vrasjes së Klodian Saliut, Adriatik Coli dhe Indrit Dokle kanë filluar planet për të marrë hak tek Lul Berisha. Ata ishin të sigurt se ai kishte vrarë shokun e tyre dhe për ta ekzekutuar nevojitej një vrasës me pagesë, që të mos njihej në Durrës. “Për këtë gjë, Indrit Dokle gjeti një shokun e tij që quhej Altin Olloni, i cili jeton në Tiranë dhe me të bisedoi që ky i fundit të gjente ndonjë njeri që bën vrasje me pagesë. Altini e mori përsipër këtë gjë dhe pas disa ditësh ai na takoi me dy shokët e tij nga Burreli. Ata morën përsipër që të vrisnin Lulin. Për të realizuar vrasjen, Indrit Dokle bleu një veturë “Pasat” pa targa. Një ditë, ata u nisën për të vrarë Lulin dhe me vete kishin armë automatike dhe pistoleta. Rrugës për në Durrës i ndaloi një polic i qarkullimit, i cili kishte parë armët. Ata u larguan me vrap nga frika dhe i lanë armët megjithë makinën në rrugë”,- rrëfen Coli. Duke qenë se atentati i parë dështoi, Olloni gjeti një tjetër vrasës me pagesë, Selman Hetin. “Sela qëndroi disa ditë në Durrës, ku ne i treguam sesi do të vepronte për të vrarë Lulin. Një ditë, Sela e pa Lulin para lokalit të tij, “C’era una volta” në Durrës dhe në këtë moment, Sela u afrua dhe e qëlloi Lulin me pistoletë. Luli në atë moment ishte i shoqëruar me dy persona të tjerë, njëri prej të cilëve u plagos. Edhe Luli u plagos në krahun e majtë. Indrit Dokle i dha Selës 25 mijë euro për “punën”, pasi ai vetëm sa e plagosi Lulin”,- tregon Coli. Kjo bëri që Berisha të lëvizte vetëm me mjete të blinduara. Duke ditur këtë fakt, Dokle porositi antitanke në Kosovë. Madje, nga Kosova erdhën edhe njerëzit që do t’i shpjegonin sesi punonin antitanket. “Rreth muajit gusht 2005, kosovarët panë Lulin dhe njëri prej tyre e fshehu pistoletën në trup dhe në këtë moment ai plagosi veten. Kosovari tjetër e ndihmoi për ta çuar në spital. Edhe kjo tentativë dështoi. Në këtë kohë ne u lidhëm me një shokun tonë, Genti Gashi, i cili do të na ndihmonte në vrasjen e Lulit. Personi që na gjeti kundratanket gjeti përsëri dy shtetas nga Kosova dhe i solli në Durrës”,-shton i penduari i organizatës. Ai shton se edhe atentati i tretë ndaj Lul Berishës kishte dështuar, pasi antitanket e porositura në Kosovë ishin të skaduara.

17 tetor 1998
    Organizata kriminale e drejtuar nga Lulëzim Berisha dhe Klodian Saliu akuzohet për vrasjen e shtetasit Dritan Sallaku. Kjo vrasje ka ndodhur pikërisht më 17 tetor të vitit 1998 në qytetin e Durrësit, dhe mbahet si vepra e parë kriminale e këtij grupi

29 tetor 1998
    Pa kaluar as dy javë nga vrasja e parë, organizata e Berishës dhe Saliut akuzohet se ka kryer një tjetër vrasje. Këtë herë bëhet fjalë për ekzekutimin e shtetasve Viron Curri e Arjan Paja më 29 tetor 1998. Në këtë ngjarje u plagos edhe Marsel Sotiri

22 gusht 1999
    Një vit më vonë, i vetmi person që arriti t’i mbijetojë atentatit të 29 tetorit 1998 është zënë në pusi nga ana e grupit të Berishës dhe Saliut. Më 22 gusht 1999 ata i kanë bërë pritë shtetasit Marsel Sotiri në lagjen Plazh të qytetit të Durrësit dhe e kanë vrarë atë

9 korrik 2000
    Organizata kriminale e drejtuar nga Lulëzim Berisha dhe Klodian Saliu akuzohet nga prokuroria e policia edhe për një tjetër vrasje. Këtë herë ata kanë kryer atentatin ku u vra shtetasi Dritan Disha. Kjo vrasje ka ndodhur më 9 korrik 2000 në fshatin Shënavlash të Durrësit

14 janar 2002
    Një tjetër vrasje i është faturuar organizatës kriminale Berisha- Saliu nga ana e policisë dhe prokurorisë. Kjo organizatë akuzohet se më 14 janar të vitit 2002 i ka zënë pritë dhe më pas ka kryer ekzekutimin e shtetasit Ervin Lame në lagjen numër 3 të Durrësit

2003
    Në vitin 2003, si pasojë e kontradiktave të brendshme, organizata është ndarë në dy organizata të tjera, të kryesuara respektivisht nga Lulzim Berisha dhe Klodian Saliu. Të dyja këto organizata tashmë janë bërë rivale të njëra- tjetrës duke filluar një luftë ndërmjet tyre

26 shkurt 2005
    Pas kësaj ndarjeje, organizata e kryesuar nga Lulzim Berisha ka marrë hak ndaj rivales së saj duke organizuar atentatin për vrasjen e Klodian Saliut. Kjo vrasje është kryer në autostradë më datë 26 shkurt të vitit 2005, pranë fshatit Maminas të rrethit të Durrësit

13 tetor 2005
    Vetëm 9 muaj ka vonuar kundërpërgjigjja e ish- organizatës së Klodian Saliut. Tashmë ajo drejtohet nga Indrit Dokle dhe akuzohet se ka kryer vrasjen e Avni Gashit, më 13 tetor 2005 në Tiranë. Pas vrasjes, trupi i Gashit është hedhur në fshatin Romanat të Durrësit

30 tetor 2005
    Hakmarrja e grupit të kryesuar tashmë nga Indrit Dokle nuk është ndalur me kaq por 27 ditë më vonë ai ka organizuar vrasjen e shtetasit Ilir Kolgjini, i njohur si mik i Lul Berishës. Kjo vrasje ka ndodhur më 30 tetor të vitit 2005 pranë stadiumit ndërkombëtar “Qemal Stafa”

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    HETIMI / Gati kërkesa e tretë për pasuritë e të arrestuarit, biznese dhe llogari bankare

Tri sekuestro pronave të Lul Berishës

Prokuroria: I dyshuari për 12 akuza, pronar i dhjetëra trojeve

Pasuritë e Lulzim Berishës janë bërë objekt i dy kërkesave të depozituara në gjykatë për sekuestrimin e tyre, ndërsa kërkesa e tretë mbërrin të hënën.

Organi i akuzës ka hartuar tashmë një listë më të plotë me pronat e të akuzuarit për 12 vepra penale. Prokuroria konfirmoi se të hënën, më 17 korrik, do të dorëzojë në gjykatë kërkesën e tretë për bllokimin e pasurive të biznesmenit durrsak. Veç ish-fabrikës së Fermentimit të Duhan-Cigareve, e cila ka hyrë në procesin e sekuestros konservative, edhe 23 dynymë sipërfaqe toke në bregdet dyshohet se i përkasin personazhit të cilësuar si drejtuesi i “Bandës së Durrësit”. Siç pretendojnë burimet e Prokurorisë së Përgjithshme, në listën e pasurive për të cilat do të kërkohet sekuestro është edhe një vilë luksoze e ndërtuar vitet e fundit në një prej trojeve të shumta, që dyshohet se janë në pronësi të Lul Berishës. Ndërsa ai është ekstraduar nga Maqedonia dhe po mbahet në burgun e sigurisë së lartë në Tiranë, hetimi pasuror kishte filluar kohë më parë. Veç akuzave që policia ka radhitur në adresë të tij, Lul Berisha, sipas Prokurorisë, do të penalizohet edhe me bllokimin e pronave, të cilat dyshohet se janë vendosur në rrugë të paligjshme. Kërkesa e tretë, e cila, sipas Prokurorisë parashikohet të mos jetë e fundit, është fokusuar më shumë në pasuritë bankare dhe biznesin, sesa në pronat e paluajtshme të Lul Berishës. Burimet hetimore refuzuan të japin detaje, duke pohuar se lista me provat përkatëse do t’i dorëzohet autoritetit përgjegjës, që është Gjykata e Krimeve të Rënda në Tiranë.

Pasuritë
    Por ndërsa organi i akuzës ka përfunduar kërkesën e tretë të sekuestrimeve, hetimi pasuror mësohet se po vazhdon në drejtim të zbulimit të disa trojeve dhe sipërfaqeve të tokës, që dyshohet se i përkasin Lul Berishës. Veç bizneseve të picerisë në Durrës, hetuesit kanë pohuar se i dyshuari për 12 vepra penale, që u arrestua në Tetovë të Maqedonisë më 6 prill të këtij viti, ka në zotërim të tij, ose të personave të tretë sipërfaqe të tjera toke në qytetin bregdetar dhe rrethinat e tij. Argumenti me të cilin Prokuroria pretendon se do të bllokojë pronat e Berishës janë akuzat e ngritura ndaj tij në hetimin penal. Lul Berisha, akuzohet se në kuadër të një grupi kriminal, që ka vepruar të paktën që nga viti 1998, ka kryer trafikim ndërkombëtar narkotikësh dhe veprimtari të tjera fitimprurëse. Nisur nga ky aktivitet, i zbuluar gjatë hetimeve penale, organi i akuzës dyshon se pronat e shumta të Lul Berishës janë vendosur nga fitimet e aktivitetit kriminal dhe si të tilla duhet të sekuestrohen. Faza e fundit dhe vendimtare për kërkesat e Prokurorisë është vendimi i gjykatës për konfiskimin. Deri atëherë, të gjitha pronat për të cilat është kërkuar sekuestro, janë të bllokuara për të mos u shitur apo tjetërsuar, por sërish pronar i tyre është Lul Berisha, i ekstraduar pak ditë më parë nga Shkupi në Tiranë.

Privatizimi i fabrikës, hetim zyrtarëve

Pronësia e Lul Berishës mbi ish-fabrikën e Fermentimit të Duhan-Cigareve në Durrës, është zbuluar rastësisht falë një hetimi të fituar për arsye të tjera në Prokurorinë e Tiranës. Objekti i këtij hetimi kanë qenë shkeljet e komisionit të privatizimit, që kishte lejuar shitjen e objektit shtetëror disa herë nën vlerën e saj reale të njësuar edhe prej ekspertëve.

Deklarimi
    Hetimi pret dëshminë e “kapos”

TIRANE – Pas komunikimit të akuzave dhe caktimit të masës së arrestit, veprimi i radhës, ku protagonist do të jetë Lul Berisha, është marrja e deklarimeve të tij. Ai është cilësuar nga policia dhe Prokuroria, si drejtues i organizatës kriminale të Durrësit, e drejtuar fillimisht prej tij dhe më pas e ndarë në dy pjesë. Nisur nga akuza e drejtimit të grupit kriminal, hetuesit besojnë se Lul Berisha ka informacion për shumë episode të dosjes. Shkaku u vonesës në pyetjen e Lul Berishës mësohet të jetë pikërisht përgatitja e hetuesve për të ndërtuar një seancë në interes të zbardhjes së krimeve, për të cilat akuzohet organizata kriminale e Durrësit.

Prokuroria: U sekuestruan 57 makina luksoze
    Krimet e Rënda: Bllokuam 12 milionë euro të trafiqeve

TIRANE – Zyra e Hetimeve Pasurore në Prokurorinë e Krimeve të Rënda ka sekuestruar rreth 12 milionë euro pasuri të vendosura nga trafiqet e paligjshme. Shuma, e cila është kapur në kesh, por edhe në formën e pronave, është vendosur në sekuestro konservative gjatë tetë muajve të fundit. Sipas burimeve të Prokurorisë së Përgjithshme, zyra e Hetimeve Pasurore ka zhvilluar hetime intensive në 16 dosje të hapura, gjatë të cilave ka zbuluar pronësinë e të arrestuarve për trafik, në biznese, objekte banimi, lokale, restorante dhe mjete motorike, që i përkasin prodhimeve të fundit. Sipas burimeve të gazetës, lista me pronat e sekuestruara fillon në tetor 2005, kur një operacion i gjerë i Prokurorisë së Krimeve të Rënda sekuestroi rreth 1 milion dollarë pajisje dhe para, që i përkisnin një rrjeti të trafikut të klandestinëve dhe falsifikimit të dokumenteve. Më pas, një servis modern, (që kishte kontratë më dy ministri për riparimin e makinave) në autostradën Tiranë-Durrës, bashkë me dy makina luksoze, u kthye në objektin e sekuestrove të Prokurorisë. Hetimet e Prokurorisë kanë vijuar me arrestimin e personave të tjerë të akuzuar për trafikim narkotikësh, shfrytëzim prostitucioni, trafik armësh dhe veprimtari të tjera fitimprurëse. Prokuroria e Përgjithshme ka pohuar se për më shumë se gjysmën e dosjeve të hetuara nga Krimet e Rënda, janë zhvilluar hetime pasurore, të cilat janë plotësuar me bllokimin dhe sekuestrimin e dhjetëra pronave në Tiranë, Durrës, Vlorë, Lushnjë dhe qytete të tjera. t.s

Panorama

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Dyshohet për proceduara abuzive

Hetim privatizimit të uzinës së fermentimit nga familja e Lul Berishës

Prokuroria e Krimeve të Rënda ka iniciuar verifikimin e procedurave të privatizimit të ish-uzinës së fermentimit në qytetin e Durrësit, e cila tashmë rezulton në pronësi të motrës së Lul Berishës. Burime pranë këtij organi janë shprehur për Gazetën, se ka dyshime të forta që procesi i privatizimit të ish-uzinës së fermentimit ka qenë në kundërshtim me rregullat dhe ligjet për një proces të tillë. Për të vërtetuar këto dyshime, organi i akuzës ka kërkuar verifikimin e këtij procesi nga ekspertët kontabël, të cilët pritet të fillojnë së shpejti nga puna. Ndonëse ky verifikim nuk ka të bëjë me procedimin penal të nisur ndaj Lul Berishës dhe bandës së tij, burime pranë organit të akuzës janë shprehur se është detyrim ligjor i këtij organi të kërkojë verifikimin, në rast se konstaton konsumimin e ndonjë vepre penale. Nëse rezultatet e ekspertëve kontabël do të japin fakte dhe prova konkrete për abuzime në procesin e privatizimit të ish-uzinës së fermentimit, atëherë procedimi penal për këtë rast pritet t'i delegohet për kompetencë Prokurorisë së Durrësit. Burime pranë Prokurorisë së Krimeve të Rënda janë shprehur se verifikime të tilla do të bëhen edhe për prona të tjera të personave që procedohen nga ky organ për krime të ndryshme. ga.ja

GSH

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    "forti" i Durrësit merret për herë të parë në pyetje

Lul Berisha para hetuesve: E vërteta e akuzave ndaj meje

Laureta RRYÇI, Aulona KADILLARI

Qetësinë Lulzim Berishës duket se nuk ia prish dot jo vetëm prezenca e grupit të gatshëm por edhe ajo e tre prokurorëve dhe një oficeri gjyqësor të krimeve të Rënda. Në mëngjesin e të martës që shkoi, djaloshi nga Durrësi për disa minuta me rradhë ka dëgjuar prokurorin teksa e cilësonte si të pandehur për pesë akuza. Edhe pse në dhomën ku ndodheshin më shumë se shtatë vetë, Berisha ka pasur në anën e tij vetëm avokatin, përsëri ai ka folur me një qetësi që shumë prej të arrestuarve mund ta kishin zili. Prokurorët që iu është besuar çështja e kanë njohur atë me vrasjet që akuzohet si dhe me provat që kishin mbledhur ata për të faktuar implikimin e 39-vjeçarit. Ndërsa Lulzim Berisha shpesh herë në shpjegimet që ka dhënë nuk ka nguruar të shprehë habinë se përse ishte shpallur person në kërkim vetëm pak muaj më parë për ngjarje të ndodhura në 98-ën.

Përballja me akuzat
    Lulzim Berisha ka qenë në ambientet e ajrimit, të Paraburgimit 302, kur ka vënë re disa gardianë të grupit të gatshëm që i drejtoheshin drejt tij. Ata i kanë treguar se në dhomën ku takonte avokatin kishin ardhur tre prokurorët, Anton Martini, Behar Dibra dhe Sokol Malaj, si dhe oficeri gjyqësorë Arben Frashëri. Me ta ishte i pranishëm dhe avokati i tij Arben Qeleshja. 39-vjeçari nën masa të rrepta sigurie është shoqëruar për në dhomën e pyetjeve. Në prezencë të prokurorëve ai ka thënë se nëse gardianët e grupit të gatshëm ishin thirrur për sigurinë e tij kjo nuk ishte e nevojshme pasi për të nuk kishte arsye pse të ruhej. Më pas fjalën e ka marrë një prej prokurorëve ku dhe i ka lexuar vendimin e prokurorisë se përse merrej i pandehur për pesë akuza. Në dokumentin zyrtar thuhej se Lulzim Berisha akuzohet për vrasjen Dritan Sallakut dhe plagosjen e Ilir Nelës dhe Agim Xhepit, në vitin 1998. Po në këtë vit akuzohet për vrasjen e Arjan Pajës dhe Viron Currit dhe plagosjen e Marsel Sotirit. Në vitin 1999 për vrasjen Eduard Ongarin dhe vrasjen e Marsel Sotirin si dhe akuza e fundit për armbajtje pa leje. Listës së vrasjeve në krahasim me atë që bëri publike Ministria e Brendshme në momentin e arrestimit të tij i është hequr vetëm ekzekutimi i Klodian Saliut. Për këtë vrasje me sa duket ende Prokuroria e krimeve të Rënda nuk ka mbledhur provat që vërtetojnë implikimin e 39-vjeçarit. Pas kësaj prokurorët e kanë pyetur Berishën për të mësuar versionin e tij për këto vrasje që vite më parë tronditën qytetin e Durrësit.

Dëshmia e vakët
    "Unë kam qenë në dhjetor të vitit që shkoi tek prokuroria e krimeve të Rënda për të treguar mbi atentatin që më bënë si është e mundur që nuk më komunikoi njeri akuza". Këto kanë qenë fjalitë e para të Lulzim Berishës që për nga ndërtimi i tyre më shumë kanë qenë në natyrën e një pyetësori se sa të një dëshmie. Sipas burimeve nga institucioni i akuzës, i pandehuri ka treguar se deri në mars lëvizte lirshëm jo vetëm në qytetin e tij të lindjes por nëse kishte punë edhe në të gjithë Shqipërinë dhe se nuk kishte pasur ndonjë probleme. "Ajo që më habit është se përse vetëm tani akuzohem për vrasje të ndodhura në vitin 1998. Unë nuk kam lidhje me këto vrasje", ka vijuar më tej Berisha me pyetjet e tij ndaj prokurorëve. Ndërsa largimin nga Shqipëria për t'u fshehur në Maqedoni, Berisha e ka justifikuar se do të qëndronte i fshehur derisa të vërtetohej se ai nuk kishte gisht me këto ekzekutime. Mirëpo, teksa ka ardhur momenti që Berishës do t'i duhej të jepte alibinë për të gjitha vrasjet që akuzohej ai bashkë me avokatin, kanë kërkuar të njihen me të gjitha provat që prokuroria ka kundër tij. Vetëm pasi të njihet me to, 39-vjeçari do të tregojë gjithçka që di mbi këto vrasje që sipas prokurorisë bëhet fjalë për ekzekutime mes bandash. Kërkesa e tij e ka ndërprerë seancën duke lënë kështu për një tjetër ditë marrjen e dëshmisë me detaje të Lul Berishës.

Më kë qëndron në qeli Lul Berisha

Lulzim Berisha, i cilësuar si drejtuesi i bandës së Durrësi, ose i ashtuquajtur ndryshe dhe i "forti" i Durrësit prej disa javësh ndodhet në qelitë paraburgimit të 302. Sipas burimeve nga ky institucion mësohet se Berisha qëndron në një qeli së bashku me dy të paraburgosur të tjerë. I veshur gjysmë sportiv i "forti" i Durrësit nuk u ka sjellë asnjë problem gardianëve të këtij burgu. Të njëjtat burime pohojnë se, shpesh herë Lul Berishën e takon bashkëshortja dhe motra.

Organizata Berisha

Lulzim Berisha
    Akuzohet nga prokuroria si drejtuesi i organizatës kriminale të krijuar në vitin 1994 me të njëjtin emër. Është arrestuar në Maqedoni dhe tani qëndron në qelin e Paraburgimit 302.

Plaurent Dervishaj
    Plaurent Dervishaj, i kërkuar nga FBI është një nga anëtarët e Organizatës së Lulzim Berishës që nga viti 1997. Ai akuzohet nga prokuroria për vrasje dhe pjesëmarrje në organizata kriminale.

Indrit Taullaj
    Është një nga anëtarët e bandës së Durrësit, i shpallur në kërkim nga policia. Miku i Lulzim Berishës, i cilësuar si drejtues i bandës akuzohet për veprën penal të vrasjes.

Lul Berisha akuzohet për:

1. Vrasjen më datë 17 tetor 1998 të Dritan Sallakut dhe plagosjen e Ilir Nela dhe Agim Rexhepi
    2. Vrasjen më datë 29 tetor 1998 të Arjan Paja dhe Viron Currit dhe plagosjen e Marsel Sotirit
    3. Vrasjen më datë 5 korrik 1999 të Eduard Ongari
    4. Vrasjen më datë 22 gusht 1999 të Marsel Sotiri,
    5. Armëmbajtje pa leje

Tirana Observer

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Ditari që fundosi bandën e Lul Berishës

Para mesnatës së 28 shkurtit 2005 një makinë është afruar me shpejtësi pranë automjetit tip “Benz” me targa DR 8907 C me të cilin udhëtonte Klodian Saliu.

Ditari i viktimës, që do të gjendej më pas në shtëpinë e tij do të hidhte dritë mbi një serial vrasjesh e atentatesh të mbetura pa autorë deri në vitin 2005. Biznesmeni 29-vjeçar u qëllua disa herë me pistoletë, ndërsa makina e autorëve u largua me shpejtësi. Atentati në autostradë ishte ekzekutimi i radhës në serialin e vrasjeve mes rivalëve brenda "Bandës së Durrësit". Prokuroria e Krimeve të Rënda pas më shumë se një viti e gjysmë hetim ka zbardhur aktivitetin e organizatës kriminale që dyshohet të jetë krijuar në vitin 1994. Kur kishin kaluar 11 vite nga krijimi i organizatës kriminale, sipas hetimeve të Prokurorisë rivaliteti mes atyre që në fillim kishin qenë të gjithë bashkë, kishte arritur kulmin. Shkak për zinxhirin e vrasjeve ka qenë përpjekja e rrymave brenda bandës për të kontrolluar linjat monopol të trafikut të lëndëve narkotike. Në dosjen voluminoze të Prokurorisë së Krimeve të Rënda, e cila u dorëzua dje në gjykatë, ndodhen 17 persona të pandehur. Pothuajse të gjithë akuzohen për vrasje dhe pjesa më e madhe e viktimave të këtyre atentateve janë shënuar brenda grupit kriminal. Një organizatë kriminale, e cila u nda në dy pjesë dhe secila palë "pajtoi" vrasës me pagesë me qëllim eliminimin e rivalit. Një prej të akuzuarve si vrasës me pagesë, ka dëshmuar se ishte paguar 150 mijë euro për të vrarë Lulzim Berishën, njeriun që akuzohet se ka krijuar dhe drejtuar bandën, derisa Klodian Saliu pas mosmarrëveshjeve të brendshme krijoi grupin e tij rival. Vrasësi ka marrë vetëm 25 mijë euro pasi kishte plagosur Lulzim Berishën me kërkesë të grupit, që dyshohet se është drejtuar nga biznesmeni 29-vjeçar deri kur Klodian Saliu u vra në atentat në autostradë e që më pas, sipas hetimeve, është vendosur nën udhëheqjen e Endrit Dokles. Dokle pas atentatit ndaj Klodian Saliut kishte fajësuar njerëzit e Lulzim Berishës për këtë ngjarje dhe ka tentuar të hakmerrej për këtë. Hetimi

Kur kishin kaluar gati dhjetë ditë nga vrasja e Klodian Saliut, dosja penale e kësaj ngjarjeje mbërriti në Prokurorinë e Krimeve të Rënda. Ky institucion filloi hetimin duke administruar provat mes të cilave ndodhej edhe një ditar i Klodian Saliut, që sipas burimeve hetimore, ishte gjetur në shtëpinë e biznesmenit 29-vjeçar pas vrasjes së tij në autostradë. Ditari përmbante hollësi për rivalët e Klodian Saliut dhe konfliktet me grupin e drejtuar nga Lulzim Berisha. Me kalimin e kohës Prokuroria e Krimeve të Rënda filloi të zbulojë një e nga një personat e implikuar në dhjetëra vrasje e atentate të ndodhura në Durrës e Tiranë nga vitet 1995 deri në 2001. Për të gjitha këto ngjarje, dosjet ishin pa autorë, por dukej se Prokuroria e Krimeve të Rënda kishte arritur të zbardhte fillin e ngjarjeve. Dosjet e pezulluara i tërhoqën në Prokurorinë e Krimeve të Rënda ku rifilluan hetimet për secilën nga ngjarjet. Seriali i vrasjeve u bë edhe më i qartë kur në pranverën e vitit 2006 u arrestuan shtatë persona mes të cilëve katër të akuzuar si vrasës me pagesë. Njëri prej tyre, A.Coli u pendua dhe bashkëpunoi me drejtësinë pas riatdhesimit nga Italia, duke treguar një pjesë të mirë të shkaqeve dhe autorëve të ngjarjeve. Trafiqet

Lulzim Berisha ndodhej në burg në Itali kur një nga anëtarët e bandës së tij, pikërisht Klodian Saliu devijoi. Ishte viti 1998 dhe megjithëse në Shqipëri nuk ishte sekuestruar asnjë gram drogë, policia italiane dyshonte se bashkëpunëtorët e Lulzim Berishës kryenin trafik droge nga Turqia në drejtim të Italisë. Një biznes fitimprurës, që duket se ka shkaktuar devijimin e Klodian Saliut, të cilin e priste veçse rivaliteti i ashpër Lul Berishës, pas rikthimit të tij në Shqipëri kur la pas qelinë italiane. Pas kthimit në Shqipëri deri në vitin 2005 Lul Berisha u përball me tri tentativa vrasjeje ndaj tij por arriti të shpëtonte falë supermasave të sigurisë nga të cilat rrethohej gjithnjë. Pasojë e rivalitetit mes rrymave të ndryshme brenda "Bandës së Durrësit", dyshohet se ka qenë edhe ekzekutimi i Avni Gashit, më 12 maj 2005 që është qëlluar me një plumb në kokë brenda në makinë në afërsi të "21 dhjetorit" në Tiranë dhe më pas është gjetur i hedhur në një kanal në Romanat të Durrësit. Këtë vrasje Prokuroria e Krimeve të rënda ia faturon grupit të drejtuar nga Endrit Dokle.

Panorama

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Kërkesa për gjykim mbërrin në Gjykatën e Krimeve të Rënda

Banda e Lul Berishës, dosja e plotë e prokurorisë

Në Tiranë, sot më datë 16. 06. 2007.

Ne, Sokol Malaj, Anton Martini dhe Behar Dibra, me detyrë prokurorë në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda Tiranë, pas përfundimit të hetimeve paraprapake për procedimit penal Nr.35, të vitit 2005, ju paraqesim për gjykim të pandehurit:

1. Lulzim Berisha, i biri i Ademit dhe i Rabijes, i datëlindjes 13.05.1971, lindur dhe banues në Durrës, më kombësi dhe shtetësi shqiptare, i martuar, me dy fëmijë, me arsim të mesëm, i padënuar më parë, hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”, i mbrojtur nga av.Arben Qeleshi.
    Akuzuar: Për kryerjen e veprave penale të:
    “Krijim të Organizatës Kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Kryerje e Krimeve nga Organizata Kriminale”, të parashikuar nga neni 334 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Dritan Sallaku ndodhur më datë 17.10.1998, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Ilir Nela ndodhur më datë 17.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim ngelur në tentative” në dëm të shtetasit Agim Rexhepi ndodhur më datë 17.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim të kryer në bashkëpunim ngelur në tentative” në dëm të shtetasit Marsel Sotiri ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 78-25-22 te K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Viron Curri ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Arjan Paja ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Eduart Ongari ndodhur më datë 05.07.1999, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Marsel Sotiri ndodhur më datë 22.08.1999, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Prodhim dhe mbajtje pa leje të armëve dhe municioneve luftarake”, të parashikuar nga neni 278/2 të K.Penal.

2. Plaurent Dervishaj, i biri i i Njaziut dhe i Liljanes i datelindjes 02. 12. 1972 lindur dhe banues në Durrës me kombësi dhe shtetësi shqipetare, i martuar, me arsim të mesëm, i dënuar më parë hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    -“Pjesëmarrjes në Organizatë Kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Kryerje e Krimeve nga Organizata Kriminale”, të parashikuar nga neni 334 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Dritan Sallaku ndodhur më datë 17.10.1998, të parashikuar nga neni 78-25 te K.Penal.
    - “Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Ilir Nela ndodhur më datë 17.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Agim Rexhepi ndodhur më datë 17.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim të kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Marsel Sotiri ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Viron Curri ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25 te K.Penal.
    - “Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Arjan Paja ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Eduart Ongari ndodhur më datë 05.07.1999, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Marsel Sotiri ndodhur më datë 22.08.1999, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Prodhim dhe mbajtje pa leje të armëve dhe municioneve luftarake”, të parashikuar nga neni 278/4 të K.Penal.

3. Indrit Taullaj, i biri i Kujtimit dhe i Haties i datëlindjes 11. 04. 1975 lindur dhe banues në Durrës, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, beqar, i dënuar më parë hetuar me masë sigurimi “arrest në burg” në mungesë.
    - “Pjesëmarrjes në Organizatë Kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Dritan Disha ndodhur më datë 09.07.2000, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Prodhim dhe mbajtje pa leje të armëve dhe municioneve luftarake”, të parashikuar nga neni 278/4 të K.Penal.
    - “Rrëmbimit ose mbajtja peng e personit” parashikuar nga neni 109/1 dhe 25 i K. Penal.

4. Endrit Dokle, i biri i Mensurit dhe i Rahimes, i datëlindjes 31.12.1983, lindur në Kukës dhe banues në Tiranë, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, beqar me arsim të mesëm, i padënuar më parë, hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    - “Krijim të Organizatës Kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Dritan Disha, ndodhur më datë 09.07.2000, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim”, në dëm të shtetasit Erion Lame, ndodhur më datë 14.01.2002, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim”, në dëm të shtetasit Avni Gashi, ndodhur më datë 12.05.2005 të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim ëe kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Lulzim Berisha, ndodhur më datë 05.04.2005, të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes në rrethana të tjera ciëesuese, ndaj dy ose më shumë personave” në bashkëpunim e mbetur në tentative në dëm të shtetasve Lulzim Berisha, Isuf Morina dhe Ram Haxhiaj ndodhur më datë 05.05.2005, të parashikuar nga neni 79/dh – 25 - 22 të K. Penal.
    - “Vrasjes me paramendim kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Lulzim Berisha ndodhur më datë 30.08.2005 të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.
    - “Trafikim të armëve dhe municioneve”, të parashikuar nga neni 278/a/2 të K.Penal.
    - “Prodhim dhe mbajtje pa leje të armëve dhe municioneve luftarake”, të parashikuar nga neni 278/2 të K.Penal.
    - “Rrëmbimit ose mbajtja peng e personit” parashikuar nga neni 109/1 dhe 25 i K. Penal.

5. Sardian Sulejmani, i biri i Bajramit dhe i Liljanes, i datëlindjes 01.05.1985, lindur në Tiranë dhe banues në Durrës, me kombësi dhe shtetësi shqipetare, me arsim ëe mesëm, beqar, i padënuar më parë hetuar me masë sigurimi arrest në burg.
    - “Pjesëmarrje në organizata kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim”, në dëm të shtetasit Avni Gashi, ndodhur më datë 12.10 .2005 të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Lulzim Berisha ndodhur më datë 30.08.2005 të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim të kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Lulzim Berisha, ndodhur në muajin gusht të vitit 2005 të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.

6. Kujtim Buna, i biri i Hajdarit dhe i Fatimes, i datëlindjes 03.08.1978 lindur në Kukës dhe banues në Tiranë, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, me arsim tetëvjeçar, beqar, i padënuar më parë, hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    - “Pjesëmarrjes në organizatë kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    -“Kryerje e Krimeve nga Organizata Kriminale”, të parashikuar nga neni 334 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim”, në dëm të shtetasit Avni Gashi, ndodhur më datë 12.05.2005 të parashikuar nga neni 78-25 te K.Penal.
    - “Trafikim të armëve dhe municioneve”, të parashikuar nga neni 278/a/2 të K.Penal.
    - “Prodhim dhe mbajtje pa leje të armëve dhe municioneve luftarake”, të parashikuar nga neni 278/2 teëK.Penal.

7. Altin Olloni, i biri i Llambi dhe i Elefterisë i datëlindjes 1977 lindur në Kukës dhe Banues në Tiranë, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, me arsim tetëvjeçar, beqar, i padënuar më paëe, hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    - “Pjesëmarjes në organizatë kriminale”, të parashikuar nga neni 333 paragrafi 1 dhe 2 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” të mbetur në tentativë në dëm të shtetasit Lulzim Berisha të parashikuar nga nenet 78/2 – 25 – 22.
    - “Vrasjes në rrethana të tjera cilësuese, ndaj dy ose më shumë personave” në bashkëpunim e mbetur në tentativë ndaj shtetasve Lulzim Berisha, Isuf Morina dhe Ram Haxhiaj e parashikuar nga neni 79/dh – 25 e 22 të K.Penal.

8. Elvin Hoxhosmani, i biri i Ismail dhe i Tushes i datëlindjes 14. 06. 1983 lindur dhe banues në Burrel, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, me arsim tetëvjeçar, beqar, i dënuar më parë, hetuar me masë sigurimi arrest në burg.
    - “Pjesëmarjes në organizata kriminale”, të parashikuar nga neni 333 paragrafi 1 dhe 2 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” të mbetur në tentativë në dëm të shtetasit Lulzim Berisha të parashikuar nga nenet 78/2 – 25 – 22.
    - “Vrasjes në rrethana të tjera cilësuese, ndaj dy ose më shumë personave” në bashkëpunim e mbetur në tentativë ndaj shtetasve Lulzim Berisha, Isuf Morina dhe Ram Haxhiaj e parashikuar nga neni 79/dh – 25 e 22 të K.Penal.
    - “Prodhim dhe mbajtje pa leje të arëeve dhe municioneve luftarake”, të parashikuar nga neni 278/4 të K.Penal.

9. Alban Neli, i biri i Aqifit dhe i Dritës, lindur më 01.01.1979 në Burrel dhe banues në Burrel, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, me arsim tetëvjeçar, beqar, i dënuar më parë, hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    - “Pjesëmarrje në organizatë kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Kryerje e krimeve nga organizata kriminale”, të parashikuar nga neni 334 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” ngelur në tentativë në dëm të shtetasit Lulzim Berisha, ndodhur më datë 05.04.2005, të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.

10.Selman Heti, i biri i Besimit dhe i Aishes, i datëlindjes 15.05.1983, lindur e banues në Burrel, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, me arsim tetëvjeçar, beqar, i padënuar më parë, hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    - “Pjesëmarrje në organizatë kriminale”, të parashikuar nga neni 333/2/3 i K.Penal.
    - “Kryerje e krimeve nga organizata kriminale”, të parashikuar nga neni 334 i K.Penal.
    - “Vrasjes në rrethana cilësuese kundër dy ose më shumë personave, kryer në bashkëpunim”, në dëm të shtetasit Lulzim Berisha etj, ndodhur më datë 05.04.2005, të parashikuar nga neni 79/dh – 25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” ngelur në tentativë në dëm të shtetasit Lulzim Berisha, ndodhur në muajin gusht të vitit 2005, të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.

11. Spartak Kalthi, i biri i Ndues dhe i Fedies, lindur më 19.12.1988 në Burrel dhe banues në Burrel, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, me arsim tetëvjeçar, beqar, i padënuar më parë, hetuar me masë sigurimi arrest në burg.
    - “Pjesëmarrje në organizate kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” ngelur në tentativë në dëm të shtetasit Lulzim Berisha ndodhur në muajin gusht të vitit 2005, të parashikuar nga neni 78-25 -22 të K.Penal.

12.Altin Nikolla, i biri i Nikollës dhe i Luçies, i dtl. 17.03.1983, lindur dhe banues në fshatin Shkall, Bashkia Manëz, Rrethi Durrës, me kombësi dhe shtetësi shqiptare arsim tetëvjeçar, beqar, i padënuar më parë, hetuar me masë sigurimi arrest në burg.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” të mbetur në tentativë në dëm të shtetasit Lulzim Berisha, të parashikuar nga nenet 78/2– 25– 22 të K.Penal.
    - “Prodhim dhe mbajtje pa leje të armëve dhe municioneve luftarake”, të parashikuar nga neni 278/2- 25 të K.Penal.

13.Kristian Begu, biri i Thomait dhe i Dafinës i datëlindjes 05. 06. 1976 lindur në Manzë, Durrës dhe banues në lagjen 15 Durrës, i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare me arsim 8-vjeçar i padënuar më parë hetuar me masë sigurimi “arrest në burg” në mungese.
    Akuzuar: Për kryerjen e veprës penale të:
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” të mbetur në tentativë në dëm të shtetasit Lulzim Berisha, të parashikuar nga nenet 78/2– 25– 22 të K.Penal.

14. Bujar Gashi, i biri i Rakipit dhe i Fatimes i datëlindjes 01. 09. 1971 lindur në Kukës dhe banues në Durrës beqar, me kombësi dhe shtetësi shqipetare me arsim 8-vjeçar i padënuar më parë hetuar me masë sigurimi “arrest në burg” në mungesë.
    - “Pjesëmarrjes në Organizatë Kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Dritan Disha, ndodhur më datë 09.07.2000, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.

15. Dritan Coli, biri i Shabanit dhe i Nurijes, i datëlindjes 14. 03. 1971 lindur dhe banues në Durrës me kombësi dhe shtetësi shqipetare, i padënuar më parë, me arsim 8-vjeçar i martuar me dy fëmijë hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Dritan Sallaku ndodhur më datë 17.10.1998, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “ Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Agim Rexhepi ndodhur më datë 17.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim të kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Marsel Sotiri ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Viron Curri ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Arjan Paja ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim”, në dëm të shtetasit Erion Lame, ndodhur më datë 14.01.2002, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim”, në dëm të shtetasit Avni Gashi, ndodhur më datë 12.05.2005 të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim të kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Lulzim Berisha, ndodhur më datë 05.04.2005, të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes në rrethana të tjera cilësuese, ndaj dy ose ëe shumë personave” në bashkëpunim e mbetur ëe tentativë në dëm të shtetasve Lulzim Berisha, Isuf Morina dhe Ram Haxhiaj ndodhur më datë 05.05.2005, të parashikuar nga neni 79/dh – 25 - 22 te K. Penal.

16. Ahmet Ajeti, i biri i Elmiut dhe i Xhemiles i datëlindjes 01. 02. 1983 lindur dhe banues në fshatin Magurë, komuna Lipjan Kosovë.

17. Osman Karpuzi, i biri i Beratit dhe i Sofijes i datelindjes 19. 12. 1978, lindur dhe banues në fshatin Sedllavë, Kosovë.

Prokuroria Për Krime të Rënda në datë 03. 04. 2005 ,ka regjistruar procedimin penal Nr. 35 për veprat penale të: Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” në ngarkim të shtetasit Kledjan Saliu “Mbajtjes pa leje të armëve luftarake me pasoja të rënda” dhe Grupit të strukturuar kriminal të parashikuar nga nenet 78 – 25, 278/4 dhe 333/a të K. Penal. Gjatë hetimeve të mëtejshme në kuader të këtij procedimi rezultoi se i pandehuri Lulzim Berisha dhe shtetasi Kledjan Saliu (aktualisht i vrarë) që nga viti 1997 e në vazhdim kanë krijuar dhe drejtuar një organizatë kriminale në të cilën bënin pjesë të pandehurit Plaurent Dervishaj, Indrit Taullaj, Adriatik Coli, Indrit Dokle si dhe shtetasit Ilir Xhunga, Arben Paja, aktualisht të vrarë. Kjo organizatë kriminale në kuadër të veprimtarisë së saj ka kryer një numër të madh veprash penale, hetimet për të cilat një pjesë ishin pezulluar për zbulimin e autorëve.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë më datë 09. 03. 2006 pasi ka rifilluar hetimet dhe ka regjistruar procedimin penal Nr.34 në lidhje me ngjarjen e datës 17.10.1998 ku ka mbetur i vrarë shtetasi Dritan Sallaku dhe janë plagosur Ilir Nela dhe Agim Rexhepi dhe ky procedim penal i është bashkuar procedimit penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Durrës ka regjistruar procedimin penal nr 506 në lidhje me ngjarjen e datës 29 10. 1998 në lidhje me vrasjen e shtetasve Viron Curri, Arjan Paja dhe plagosjen e shtetasit Marsel Sotiri si dhe procedimin penal Nr.274 në lidhje me ngjarjen e datës 10.07.2000 në lidhje me vrasjen e shtetasit Dritan Disha. Për shkak të konkluzioneve të aktit të ekspertimit tekniko balistik Nr. 2154, datë 05.08.2000 ku përcaktohet se një sasi prej 30 gëzhojash të qitura në ngjarjen e datës 29.10.1998 ku janë vrarë shtetasit Arjan Paja e Viron Curri janë qitur nga e njëjta armë që ka qitur 13 gëzhojat e gjetura në vendin e ngjarjes ku është vrarë shtetasi Dritan Disha 09.07.2002, procedimi penal Nr. 506 të vitit 1998 është bashkuar me procedimin penal Nr. 274 të vitit 2000, duke u njohur procedimi i ri me numër 506. Ky procedim penal është rifilluar në datë 09. 03. 2006 dhe është regjistruar me numër 30 dhe i është bashkuar procedimit penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 09.03.2006 ka rifilluar hetimet dhe ka regjistruar procedimin penal Nr.33 në lidhje me ngjarjen e datës 05.07.1999 ku ka mbetur i vrarë shtetasi Eduart Ongari. Ky procedim penal është bashkuar me procedimin penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë më datë 09.03.2006 ka rifilluar hetimet dhe ka regjistruar procedimin penal Nr.32 në lidhje me ngjarjen e datës 22.08.1999 ku ka mbetur i vrarë shtetasi Marsel Sotiri. Ky procedim penal është bashkuar me procedimin penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë më datë 09.03.2006 ka rifilluar hetimet dhe ka regjistruar procedimin penal Nr.29 në lidhje me ngjarjen e datës 28. 07. 1999 ku janë vrarë me armë zjarri shtetasit Arben Paja dhe Ilir Xhunga, për veprat penale të parashikuar nga nenet 333, 334, 78 – 25 dhe 278/2 te K. Penal. Ky procedim penal është bashkuar me procedimin penal Nr 35 të vitit 2005. Pas kryerjes së hetimeve ky procedim penal është ndarë dhe është pezulluar për zbulim autori.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 09. 03. 2006 ka rifilluar hetimet dhe ka regjistruar procedimin penal Nr 28 në lidhje me ngjarjen e datës 12. 12. 1998 në lidhje me plagosjen e shtetasve Adriatik Coli dhe Rudina Tanku. Ky procedim penal është bashkuar me procedimin penal Nr 35 të vitit 2005. Duke marrë parasysh që nuk u zbuluan autorët e kësaj vepre penale materialet për këtë ngjarje janë veçuar dhe kanë marrë numër 35/1 .
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 09. 03. 2006 ka rifilluar hetimet dhe ka regjistruar procedimin penal Nr.31 në lidhje me ngjarjen e datës 14. 01. 2002 ne lidhje me vrasjen e shtetasit Erjon Lame. Ky procedim penal është bashkuar me procedimin penal Nr 35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 18. 03. 2006 ka regjistruar procedimin penal Nr 35 ne lidhje me ngjarjen e datës 05. 04. 2005 ku nga kontrolli i mjetit tip “Pasat” me targa SË04135 u gjetën 4 armë zjarri. Ky procedim penal i është bashkuar procedimit penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 20. 03. 2006 ka regjistruar procedimin penal Nr.37 në lidhje me ngjarjen e datës 05.05.2005 ndodhur në lagjen 4 në qytetin e Durrësit ku janë plagosur shtetasit Lulzim Berisha; Ram Haxhia dhe Isuf Morina. Ky procedim penal i është bashkuar procedimit penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 18. 03. 2006 ka regjistruar procedimin penal Nr 37 në lidhje me ngjarjen e datës 30.08.2005 ndodhur në lagjen 4 në qytetin e Durrësit ku është plagosur qytetari kosovar Ahmet Ajeti. Ky procedim penal i është bashkuar procedimit penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 18. 03. 2006 ka regjistruar procedimin penal Nr.36 në lidhje me ngjarjen e datës 13.10.2005 ku gjatë këqyrjes së vendngjarjes në vendin e quajtur fshati Memaj, Durrës është gjendur i vrarë shtetasi Avni Gashi. Ky procedim penal i është bashkuar procedimit penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 18. 03. 2006 ka regjistruar procedimin penal Nr.38 në lidhje me ngjarjen e datës 04.12.2005 ku rreth orës 21 e 30 minuta persona te pa identifikuar kanë qëlluar me armë në drejtim të banesës së shtetasit Lulzim Berisha në qytetin e Durrësit. Si pasojë e të shtënave është plagosur në këmbë shtetasi Plaurent Dervishaj. Ky procedim penal është bashkuar me procedimin penal nr.35 të vitit 2005. Pas kryerjes së hetimeve paraprake për këtë procedim penal, me qenë se nuk janë zbuluar autorët e ngjarjes materialet në lidhje me këtë ngjarje janë ndarë duke marrë numër procedimi 35/3.
    Nga hetimet e kryera nuk u bë e mundur që të zbulohen autorët e vrasjes së shtetasit Klodian Saliu dhe është vendosur ndarja e procedimit penal Nr.35 të vitit 2005 duke iu dhënë materialeve në lidhje me ngjarjen e vrasjes së shtetasit Klodian Saliu dhe plagosjes së shtetasit Osman Truma në datë 26. 02. 2005 e Nr 35/3
    Gjithashtu, në lidhje me veprën penale të “Pastrimit te produkteve të veprës penale” të parashikuar nga neni 287 i K. Penal dhe “trafikimit të lëndëve narkotike” të parashikuar nga neni 283/a i K. Penal, ndaj të pandehurit Lulzim Berisha megjithëse janë kryer hetime është e nevojshme që të priten letërporositë drejtuar autoriteteve të huaja pasi hetimi nuk është i plotë dhe për sa më sipër është vendosur ndarja e procedimit penal Nr 35 të vitit 2005 duke iu dhënë materialeve në lidhje me akuzen e “Pastrimit të produkteve të veprës penale” të parashikuar nga neni 287 i K. Penal ndaj të pandehurit Lulzim Berisha dhe materialet hetimore në lidhje me veprën penale të “Trafikimit të lëndëve narkotike” të parashikuar nga neni 283/a i K. Penal, nr 35/4.
    Nga hetimet paraprake për procedimin penal Nr 35 të vitit 2005 ka rezultuar si më poshtë;
    Në datë 17.10.1998 rreth orës 18.30 i pandehuri Lulzim Berisha në bashkëpunim me të pandehurit Plaurent Dervishaj dhe Dritan Coli si dhe shtetasit Klodian Saliu dhe Ilir Xhunga (aktualisht të vrarë) kanë vrarë me armë zjarri shtetasin Dritan Sallaku në qytetin e Durrësit. Viktima Dritan Sallaku ka qenë i shoqëruar nga shokët e tij, shtetasit Ilir Nela e Agim Rexhepi në oborrin e lokalit që ndodhej përballë shkolles “7 Nëntori” në qytetin e Durrësit dhe nga një makine tip “BMW” me të cilën udhëtonin të pandehurit Lulzim Berisha, Plaurent Dervishaj dhe shtetasit Klodjan Saliu e Ilir Xhunga është qëlluar me armë zjarri ku është vrarë Dritan Sallaku dhe plagosur rëndë Ilir Nelaj dhe Agim Rexhepi.
    Në vijim të goditjeve kriminale ndaj kundërshtarëve në qytetin e Durrësit i pandehuri Lulzim Berisha në bashkëpunim me të pandehurit Plaurent Dervishaj, Dritan (Adriatik) Coli, dhe shtetasit e vrarë Klodjan Saliu e Ilir Xhunga kanë organizuar dhe vrarë më datë 29.10.1998, rreth orës 17.00 në fshatin Rrashbull të Rrethit Durrës shtetasit Arjan Paja e Viron Curri dhe kanë plagosur rëndë shtetasin Marsel Sotiri.
    Autorët kanë përdorur për të realizuar aktin kriminal të mësipërm një automjet tip “Golf” me ngjyrë të bardhë, i cili është gjetur dhe sekuestruar në vendngjarje. Objektivi kryesor i këtij sulmi kriminal ka qenë shtetasi Marsel Sotiri, i cili u plagos në vendngjarje.
    Në datë 05.07.1999 i pandehuri Lulzim Berisha në bashkëpunim me të pandehurit Plaurent Dervishaj, Dritan (Adriatik) Coli, Indrit Taullaj, dhe shtetasin Klodjan Saliu kanë vrarë me armë zjarri shtetasin Eduart Ongari si bashkëpunëtor të shtetasit Marsel Sotiri dhe strehues të autorëve që vrarë shokët e tyre, Ilir Xhunga e Arben Paja. Kjo vrasje është kryer me armë zjarri më datë 05.07.1999 në qytetin e Durrësit rreth orës 12.40 ku viktima Eduart Ongari ishte duke pire kafe me dy shokët e tij, në lokalin e shtetasit Shahin Ollomani në lagjen Nr. 16, të qytetit Durrës.
    Në datë 22.08.1999, rreth orës 21.00 i pandehuri Lulzim Berisha në bashkëpunim me të pandehurit Plaurent Dervishaj, Indrit Taullaj, Dritan (Adriatik) Coli dhe shtetasin Klodjan Saliu kanë vrarë shtetasin Marsel Sotiri në vendin e quajtur zona e Plazhit në qytetin e Durrësit. Viktima po lëvizte me një autoveturë tip “BMW” dhe pasi është ndarë nga një vajzë, të cilën e ka shoqëruar deri në afërsi të shtëpisë së saj është gjendur në pritën e organizuar nga autoret, të cilët kanë qëlluar me disa lloj armësh nga drejtime të ndryshme duke shkaktuar vrasjen e tij.
    Në datën 09. 07. 2000 në vendin e quajtur Shenavlash, të pandehurit Dritan Coli, Indrit Dokle, Indrit Taullai dhe Bujar Gashi kanë vrarë shtetasin Dritan Disha, i cili po udhëtonte me një makinë “BMW” në drejtim të banesës së tij. Shtetasi Dritan Disha ka qenë lidhje shoqërore e shtetasit Erjon Lame dhe Marsel Sotirit.

Tirana Observer

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    30-10-2004
    Postime
    705
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Kërkesa për gjykim mbërrin në Gjykatën e Krimeve të Rënda

Banda e Lul Berishës, dosja e plotë e prokurorisë

Në Tiranë, sot më datë 16. 06. 2007.

Ne, Sokol Malaj, Anton Martini dhe Behar Dibra, me detyrë prokurorë në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda Tiranë, pas përfundimit të hetimeve paraprapake për procedimit penal Nr.35, të vitit 2005, ju paraqesim për gjykim të pandehurit:

1. Lulzim Berisha, i biri i Ademit dhe i Rabijes, i datëlindjes 13.05.1971, lindur dhe banues në Durrës, më kombësi dhe shtetësi shqiptare, i martuar, me dy fëmijë, me arsim të mesëm, i padënuar më parë, hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”, i mbrojtur nga av.Arben Qeleshi.
    “Krijim të Organizatës Kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim ngelur në tentative” në dëm të shtetasit Agim Rexhepi ndodhur më datë 17.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim të kryer në bashkëpunim ngelur në tentative” në dëm të shtetasit Marsel Sotiri ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 78-25-22 te K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Viron Curri ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Arjan Paja ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.

2. Plaurent Dervishaj, i biri i i Njaziut dhe i Liljanes i datelindjes 02. 12. 1972 lindur dhe banues në Durrës me kombësi dhe shtetësi shqipetare, i martuar, me arsim të mesëm, i dënuar më parë hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    -“Pjesëmarrjes në Organizatë Kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Dritan Sallaku ndodhur më datë 17.10.1998, të parashikuar nga neni 78-25 te K.Penal.
    - “Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Agim Rexhepi ndodhur më datë 17.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Viron Curri ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25 te K.Penal.

3. Indrit Taullaj, i biri i Kujtimit dhe i Haties i datëlindjes 11. 04. 1975 lindur dhe banues në Durrës, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, beqar, i dënuar më parë hetuar me masë sigurimi “arrest në burg” në mungesë.
    - “Vrasjes me paramendim kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Dritan Disha ndodhur më datë 09.07.2000, të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.

4. Endrit Dokle, i biri i Mensurit dhe i Rahimes, i datëlindjes 31.12.1983, lindur në Kukës dhe banues në Tiranë, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, beqar me arsim të mesëm, i padënuar më parë, hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    - “Krijim të Organizatës Kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim ëe kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Lulzim Berisha, ndodhur më datë 05.04.2005, të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes në rrethana të tjera ciëesuese, ndaj dy ose më shumë personave” në bashkëpunim e mbetur në tentative në dëm të shtetasve Lulzim Berisha, Isuf Morina dhe Ram Haxhiaj ndodhur më datë 05.05.2005, të parashikuar nga neni 79/dh – 25 - 22 të K. Penal.

5. Sardian Sulejmani, i biri i Bajramit dhe i Liljanes, i datëlindjes 01.05.1985, lindur në Tiranë dhe banues në Durrës, me kombësi dhe shtetësi shqipetare, me arsim ëe mesëm, beqar, i padënuar më parë hetuar me masë sigurimi arrest në burg.
    - “Pjesëmarrje në organizata kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim”, në dëm të shtetasit Avni Gashi, ndodhur më datë 12.10 .2005 të parashikuar nga neni 78-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim të kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Lulzim Berisha, ndodhur në muajin gusht të vitit 2005 të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.

6. Kujtim Buna, i biri i Hajdarit dhe i Fatimes, i datëlindjes 03.08.1978 lindur në Kukës dhe banues në Tiranë, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, me arsim tetëvjeçar, beqar, i padënuar më parë, hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    - “Pjesëmarrjes në organizatë kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    -“Kryerje e Krimeve nga Organizata Kriminale”, të parashikuar nga neni 334 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim”, në dëm të shtetasit Avni Gashi, ndodhur më datë 12.05.2005 të parashikuar nga neni 78-25 te K.Penal.
    - “Prodhim dhe mbajtje pa leje të armëve dhe municioneve luftarake”, të parashikuar nga neni 278/2 teëK.Penal.

7. Altin Olloni, i biri i Llambi dhe i Elefterisë i datëlindjes 1977 lindur në Kukës dhe Banues në Tiranë, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, me arsim tetëvjeçar, beqar, i padënuar më paëe, hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    - “Pjesëmarjes në organizatë kriminale”, të parashikuar nga neni 333 paragrafi 1 dhe 2 të K.Penal.

8. Elvin Hoxhosmani, i biri i Ismail dhe i Tushes i datëlindjes 14. 06. 1983 lindur dhe banues në Burrel, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, me arsim tetëvjeçar, beqar, i dënuar më parë, hetuar me masë sigurimi arrest në burg.
    - “Pjesëmarjes në organizata kriminale”, të parashikuar nga neni 333 paragrafi 1 dhe 2 të K.Penal.
    - “Prodhim dhe mbajtje pa leje të arëeve dhe municioneve luftarake”, të parashikuar nga neni 278/4 të K.Penal.

9. Alban Neli, i biri i Aqifit dhe i Dritës, lindur më 01.01.1979 në Burrel dhe banues në Burrel, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, me arsim tetëvjeçar, beqar, i dënuar më parë, hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    - “Pjesëmarrje në organizatë kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” ngelur në tentativë në dëm të shtetasit Lulzim Berisha, ndodhur më datë 05.04.2005, të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.

10.Selman Heti, i biri i Besimit dhe i Aishes, i datëlindjes 15.05.1983, lindur e banues në Burrel, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, me arsim tetëvjeçar, beqar, i padënuar më parë, hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    - “Pjesëmarrje në organizatë kriminale”, të parashikuar nga neni 333/2/3 i K.Penal.
    - “Vrasjes në rrethana cilësuese kundër dy ose më shumë personave, kryer në bashkëpunim”, në dëm të shtetasit Lulzim Berisha etj, ndodhur më datë 05.04.2005, të parashikuar nga neni 79/dh – 25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” ngelur në tentativë në dëm të shtetasit Lulzim Berisha, ndodhur në muajin gusht të vitit 2005, të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.

11. Spartak Kalthi, i biri i Ndues dhe i Fedies, lindur më 19.12.1988 në Burrel dhe banues në Burrel, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, me arsim tetëvjeçar, beqar, i padënuar më parë, hetuar me masë sigurimi arrest në burg.
    - “Pjesëmarrje në organizate kriminale”, të parashikuar nga neni 333 i K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” ngelur në tentativë në dëm të shtetasit Lulzim Berisha ndodhur në muajin gusht të vitit 2005, të parashikuar nga neni 78-25 -22 të K.Penal.

12.Altin Nikolla, i biri i Nikollës dhe i Luçies, i dtl. 17.03.1983, lindur dhe banues në fshatin Shkall, Bashkia Manëz, Rrethi Durrës, me kombësi dhe shtetësi shqiptare arsim tetëvjeçar, beqar, i padënuar më parë, hetuar me masë sigurimi arrest në burg.
    - “Prodhim dhe mbajtje pa leje të armëve dhe municioneve luftarake”, të parashikuar nga neni 278/2- 25 të K.Penal.

13.Kristian Begu, biri i Thomait dhe i Dafinës i datëlindjes 05. 06. 1976 lindur në Manzë, Durrës dhe banues në lagjen 15 Durrës, i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare me arsim 8-vjeçar i padënuar më parë hetuar me masë sigurimi “arrest në burg” në mungese.

14. Bujar Gashi, i biri i Rakipit dhe i Fatimes i datëlindjes 01. 09. 1971 lindur në Kukës dhe banues në Durrës beqar, me kombësi dhe shtetësi shqipetare me arsim 8-vjeçar i padënuar më parë hetuar me masë sigurimi “arrest në burg” në mungesë.

15. Dritan Coli, biri i Shabanit dhe i Nurijes, i datëlindjes 14. 03. 1971 lindur dhe banues në Durrës me kombësi dhe shtetësi shqipetare, i padënuar më parë, me arsim 8-vjeçar i martuar me dy fëmijë hetuar me masë sigurimi “arrest në burg”.
    - “ Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Agim Rexhepi ndodhur më datë 17.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes me dashje kryer në bashkëpunim” në dëm të shtetasit Viron Curri ndodhur më datë 29.10.1998, të parashikuar nga neni 76-25 të K.Penal.
    - “Vrasjes me paramendim të kryer në bashkëpunim ngelur në tentativë” në dëm të shtetasit Lulzim Berisha, ndodhur më datë 05.04.2005, të parashikuar nga neni 78-25-22 të K.Penal.
    - “Vrasjes në rrethana të tjera cilësuese, ndaj dy ose ëe shumë personave” në bashkëpunim e mbetur ëe tentativë në dëm të shtetasve Lulzim Berisha, Isuf Morina dhe Ram Haxhiaj ndodhur më datë 05.05.2005, të parashikuar nga neni 79/dh – 25 - 22 te K. Penal.

16. Ahmet Ajeti, i biri i Elmiut dhe i Xhemiles i datëlindjes 01. 02. 1983 lindur dhe banues në fshatin Magurë, komuna Lipjan Kosovë.

17. Osman Karpuzi, i biri i Beratit dhe i Sofijes i datelindjes 19. 12. 1978, lindur dhe banues në fshatin Sedllavë, Kosovë.

Prokuroria Për Krime të Rënda në datë 03. 04. 2005 ,ka regjistruar procedimin penal Nr. 35 për veprat penale të: Vrasjes me paramendim në bashkëpunim” në ngarkim të shtetasit Kledjan Saliu “Mbajtjes pa leje të armëve luftarake me pasoja të rënda” dhe Grupit të strukturuar kriminal të parashikuar nga nenet 78 – 25, 278/4 dhe 333/a të K. Penal. Gjatë hetimeve të mëtejshme në kuader të këtij procedimi rezultoi se i pandehuri Lulzim Berisha dhe shtetasi Kledjan Saliu (aktualisht i vrarë) që nga viti 1997 e në vazhdim kanë krijuar dhe drejtuar një organizatë kriminale në të cilën bënin pjesë të pandehurit Plaurent Dervishaj, Indrit Taullaj, Adriatik Coli, Indrit Dokle si dhe shtetasit Ilir Xhunga, Arben Paja, aktualisht të vrarë. Kjo organizatë kriminale në kuadër të veprimtarisë së saj ka kryer një numër të madh veprash penale, hetimet për të cilat një pjesë ishin pezulluar për zbulimin e autorëve.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë më datë 09. 03. 2006 pasi ka rifilluar hetimet dhe ka regjistruar procedimin penal Nr.34 në lidhje me ngjarjen e datës 17.10.1998 ku ka mbetur i vrarë shtetasi Dritan Sallaku dhe janë plagosur Ilir Nela dhe Agim Rexhepi dhe ky procedim penal i është bashkuar procedimit penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Durrës ka regjistruar procedimin penal nr 506 në lidhje me ngjarjen e datës 29 10. 1998 në lidhje me vrasjen e shtetasve Viron Curri, Arjan Paja dhe plagosjen e shtetasit Marsel Sotiri si dhe procedimin penal Nr.274 në lidhje me ngjarjen e datës 10.07.2000 në lidhje me vrasjen e shtetasit Dritan Disha. Për shkak të konkluzioneve të aktit të ekspertimit tekniko balistik Nr. 2154, datë 05.08.2000 ku përcaktohet se një sasi prej 30 gëzhojash të qitura në ngjarjen e datës 29.10.1998 ku janë vrarë shtetasit Arjan Paja e Viron Curri janë qitur nga e njëjta armë që ka qitur 13 gëzhojat e gjetura në vendin e ngjarjes ku është vrarë shtetasi Dritan Disha 09.07.2002, procedimi penal Nr. 506 të vitit 1998 është bashkuar me procedimin penal Nr. 274 të vitit 2000, duke u njohur procedimi i ri me numër 506. Ky procedim penal është rifilluar në datë 09. 03. 2006 dhe është regjistruar me numër 30 dhe i është bashkuar procedimit penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 09.03.2006 ka rifilluar hetimet dhe ka regjistruar procedimin penal Nr.33 në lidhje me ngjarjen e datës 05.07.1999 ku ka mbetur i vrarë shtetasi Eduart Ongari. Ky procedim penal është bashkuar me procedimin penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë më datë 09.03.2006 ka rifilluar hetimet dhe ka regjistruar procedimin penal Nr.32 në lidhje me ngjarjen e datës 22.08.1999 ku ka mbetur i vrarë shtetasi Marsel Sotiri. Ky procedim penal është bashkuar me procedimin penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë më datë 09.03.2006 ka rifilluar hetimet dhe ka regjistruar procedimin penal Nr.29 në lidhje me ngjarjen e datës 28. 07. 1999 ku janë vrarë me armë zjarri shtetasit Arben Paja dhe Ilir Xhunga, për veprat penale të parashikuar nga nenet 333, 334, 78 – 25 dhe 278/2 te K. Penal. Ky procedim penal është bashkuar me procedimin penal Nr 35 të vitit 2005. Pas kryerjes së hetimeve ky procedim penal është ndarë dhe është pezulluar për zbulim autori.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 09. 03. 2006 ka rifilluar hetimet dhe ka regjistruar procedimin penal Nr 28 në lidhje me ngjarjen e datës 12. 12. 1998 në lidhje me plagosjen e shtetasve Adriatik Coli dhe Rudina Tanku. Ky procedim penal është bashkuar me procedimin penal Nr 35 të vitit 2005. Duke marrë parasysh që nuk u zbuluan autorët e kësaj vepre penale materialet për këtë ngjarje janë veçuar dhe kanë marrë numër 35/1 .
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 09. 03. 2006 ka rifilluar hetimet dhe ka regjistruar procedimin penal Nr.31 në lidhje me ngjarjen e datës 14. 01. 2002 ne lidhje me vrasjen e shtetasit Erjon Lame. Ky procedim penal është bashkuar me procedimin penal Nr 35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 18. 03. 2006 ka regjistruar procedimin penal Nr 35 ne lidhje me ngjarjen e datës 05. 04. 2005 ku nga kontrolli i mjetit tip “Pasat” me targa SË04135 u gjetën 4 armë zjarri. Ky procedim penal i është bashkuar procedimit penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 20. 03. 2006 ka regjistruar procedimin penal Nr.37 në lidhje me ngjarjen e datës 05.05.2005 ndodhur në lagjen 4 në qytetin e Durrësit ku janë plagosur shtetasit Lulzim Berisha; Ram Haxhia dhe Isuf Morina. Ky procedim penal i është bashkuar procedimit penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 18. 03. 2006 ka regjistruar procedimin penal Nr 37 në lidhje me ngjarjen e datës 30.08.2005 ndodhur në lagjen 4 në qytetin e Durrësit ku është plagosur qytetari kosovar Ahmet Ajeti. Ky procedim penal i është bashkuar procedimit penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 18. 03. 2006 ka regjistruar procedimin penal Nr.36 në lidhje me ngjarjen e datës 13.10.2005 ku gjatë këqyrjes së vendngjarjes në vendin e quajtur fshati Memaj, Durrës është gjendur i vrarë shtetasi Avni Gashi. Ky procedim penal i është bashkuar procedimit penal Nr.35 të vitit 2005.
    Prokuroria për Krime të Rënda Tiranë në datë 18. 03. 2006 ka regjistruar procedimin penal Nr.38 në lidhje me ngjarjen e datës 04.12.2005 ku rreth orës 21 e 30 minuta persona te pa identifikuar kanë qëlluar me armë në drejtim të banesës së shtetasit Lulzim Berisha në qytetin e Durrësit. Si pasojë e të shtënave është plagosur në këmbë shtetasi Plaurent Dervishaj. Ky procedim penal është bashkuar me procedimin penal nr.35 të vitit 2005. Pas kryerjes së hetimeve paraprake për këtë procedim penal, me qenë se nuk janë zbuluar autorët e ngjarjes materialet në lidhje me këtë ngjarje janë ndarë duke marrë numër procedimi 35/3.
    Nga hetimet e kryera nuk u bë e mundur që të zbulohen autorët e vrasjes së shtetasit Klodian Saliu dhe është vendosur ndarja e procedimit penal Nr.35 të vitit 2005 duke iu dhënë materialeve në lidhje me ngjarjen e vrasjes së shtetasit Klodian Saliu dhe plagosjes së shtetasit Osman Truma në datë 26. 02. 2005 e Nr 35/3
    Gjithashtu, në lidhje me veprën penale të “Pastrimit te produkteve të veprës penale” të parashikuar nga neni 287 i K. Penal dhe “trafikimit të lëndëve narkotike” të parashikuar nga neni 283/a i K. Penal, ndaj të pandehurit Lulzim Berisha megjithëse janë kryer hetime është e nevojshme që të priten letërporositë drejtuar autoriteteve të huaja pasi hetimi nuk është i plotë dhe për sa më sipër është vendosur ndarja e procedimit penal Nr 35 të vitit 2005 duke iu dhënë materialeve në lidhje me akuzen e “Pastrimit të produkteve të veprës penale” të parashikuar nga neni 287 i K. Penal ndaj të pandehurit Lulzim Berisha dhe materialet hetimore në lidhje me veprën penale të “Trafikimit të lëndëve narkotike” të parashikuar nga neni 283/a i K. Penal, nr 35/4.
    Nga hetimet paraprake për procedimin penal Nr 35 të vitit 2005 ka rezultuar si më poshtë;
    Në datë 17.10.1998 rreth orës 18.30 i pandehuri Lulzim Berisha në bashkëpunim me të pandehurit Plaurent Dervishaj dhe Dritan Coli si dhe shtetasit Klodian Saliu dhe Ilir Xhunga (aktualisht të vrarë) kanë vrarë me armë zjarri shtetasin Dritan Sallaku në qytetin e Durrësit. Viktima Dritan Sallaku ka qenë i shoqëruar nga shokët e tij, shtetasit Ilir Nela e Agim Rexhepi në oborrin e lokalit që ndodhej përballë shkolles “7 Nëntori” në qytetin e Durrësit dhe nga një makine tip “BMW” me të cilën udhëtonin të pandehurit Lulzim Berisha, Plaurent Dervishaj dhe shtetasit Klodjan Saliu e Ilir Xhunga është qëlluar me armë zjarri ku është vrarë Dritan Sallaku dhe plagosur rëndë Ilir Nelaj dhe Agim Rexhepi.
    Në vijim të goditjeve kriminale ndaj kundërshtarëve në qytetin e Durrësit i pandehuri Lulzim Berisha në bashkëpunim me të pandehurit Plaurent Dervishaj, Dritan (Adriatik) Coli, dhe shtetasit e vrarë Klodjan Saliu e Ilir Xhunga kanë organizuar dhe vrarë më datë 29.10.1998, rreth orës 17.00 në fshatin Rrashbull të Rrethit Durrës shtetasit Arjan Paja e Viron Curri dhe kanë plagosur rëndë shtetasin Marsel Sotiri.
    Autorët kanë përdorur për të realizuar aktin kriminal të mësipërm një automjet tip “Golf” me ngjyrë të bardhë, i cili është gjetur dhe sekuestruar në vendngjarje. Objektivi kryesor i këtij sulmi kriminal ka qenë shtetasi Marsel Sotiri, i cili u plagos në vendngjarje.
    Në datë 05.07.1999 i pandehuri Lulzim Berisha në bashkëpunim me të pandehurit Plaurent Dervishaj, Dritan (Adriatik) Coli, Indrit Taullaj, dhe shtetasin Klodjan Saliu kanë vrarë me armë zjarri shtetasin Eduart Ongari si bashkëpunëtor të shtetasit Marsel Sotiri dhe strehues të autorëve që vrarë shokët e tyre, Ilir Xhunga e Arben Paja. Kjo vrasje është kryer me armë zjarri më datë 05.07.1999 në qytetin e Durrësit rreth orës 12.40 ku viktima Eduart Ongari ishte duke pire kafe me dy shokët e tij, në lokalin e shtetasit Shahin Ollomani në lagjen Nr. 16, të qytetit Durrës.
    Në datë 22.08.1999, rreth orës 21.00 i pandehuri Lulzim Berisha në bashkëpunim me të pandehurit Plaurent Dervishaj, Indrit Taullaj, Dritan (Adriatik) Coli dhe shtetasin Klodjan Saliu kanë vrarë shtetasin Marsel Sotiri në vendin e quajtur zona e Plazhit në qytetin e Durrësit. Viktima po lëvizte me një autoveturë tip “BMW” dhe pasi është ndarë nga një vajzë, të cilën e ka shoqëruar deri në afërsi të shtëpisë së saj është gjendur në pritën e organizuar nga autoret, të cilët kanë qëlluar me disa lloj armësh nga drejtime të ndryshme duke shkaktuar vrasjen e tij.
    Në datën 09. 07. 2000 në vendin e quajtur Shenavlash, të pandehurit Dritan Coli, Indrit Dokle, Indrit Taullai dhe Bujar Gashi kanë vrarë shtetasin Dritan Disha, i cili po udhëtonte me një makinë “BMW” në drejtim të banesës së tij. Shtetasi Dritan Disha ka qenë lidhje shoqërore e shtetasit Erjon Lame dhe Marsel Sotirit.

Tirana Observer

Gjykata fal Nard Koken, lirohet ne shtator
    Elona Elezi
    E Shtune, 23 Qershor 2007

Tirane - Leonard Koka lirohet nga qelia pas tre muajsh. Gjykata e Krimeve te Renda i ul nje vit denim te pandehurit te kontrabandes se cigareve, me vlere demi rreth 5 milione dollare, ndersa prokuroria kishte kerkuar kater vjet heqje lirie. Per momentin, Koka, i arrestuar ne vjeshten e vitit 2005, ka vuajtur 2 vjet e tete muaj burg, perllogaritur me kohen e paraburgimit dhe i kane mbetur vetem tre muaj po me kete llogari. Diten e djeshme, trupi gjykues ka dhene vendimin perfundimtar per grupin e te arrestuarve per kontrabanden e cigareve. Grupi u godit gjate muajve te pare te vitit 2005 kur u kapen kater kontejnere me cigare kontrabande, ndersa ne kerkim u shpall i akuzuari si bleres, Ndoc Gjergji. U arrestuan Nard Koka, i akuzuar si garant i mallit nga pergjimet dhe Fatmir Zotaj, pronari i anijes, me te cilen u be transporti. Arrestime te tjera pati ndaj policeve te portit dhe drejtuesve te anijeve.

Trupi gjykues i kryesuar, nga gjyqtari Dritan Hallunaj, ka shpallur dje fajtore 21 te pandehurit, te cilet akuzohen se kane trafikuar 8563 koli me cigare kontrabande. Bazuar ne provat dhe faktet e organit te akuzes, te perfaqesuar nga Perparim Kulluri, gjykata ka vendosur te jape 5 vjet heqje lirie per Ndoc Gjergjin, 4 vjet burg per pronarin e anijes “Eni”, Fatmir Zotajn, nje vit me pak per Leonard Koken, 2 vjet e 6 muaj per kapitenin e anijes “Eni”, Bilal Kocin, kohen e paraburgimit per Gentian Kocin, 3 vjet e 4 muaj per Ardian Canin, nje vit me pak per Tahir Hoxhen dhe 3 vjet per Skender Thacin, e gjobe prej 1 milion e 500 mije lekesh per Ardian Gjergjin. Nderkohe qe per 12 policet e portit u vendos liri me kusht, qe ne rast perseritje te vepres penale te rikthehen ne qeli e te vuajne dy vjet burg. Grupi i te pandehurve moren denimin per konsumimin e vepres penale “kontrabande per mallra qe paguhet akcize”.

Per 12 te pandehurit e tjere te grupit te mesiperm u dha denimi per konsumimin e vepres penale “shkelje te rregullave te sherbimit te rojes”. Trupi gjykues, beri te ditur se ka shpallur dhe ka denuar fajtore per kete veper 12 policet e kalates se portit. Per Ngushellim Hyzotin u dhane tre vjet, per Elmaz Stroken koha e paraburgimit, per Alfred Coben 2 vjet e 6 muaj, kurse per Telat Shehun, Shkelqim Takacin, Rexhep Hoxhen, Naun Ranxhen, Pellumb Arucin, Arben Xhixhen, Agim Moken, Behar Kasen si dhe Fran Prengen u denuan me 2 vjet liri me kusht, qe do te thote se brenda ketij kufiri kohor ata s’mund te kryejne asnje veper tjeter penale dhe ne rast te kundert do te denohen per vepren penale te ketij procesi dhe per ate tjetren qe mund te kryejne. Gjithashtu, te liruarit me kusht nuk mund te angazhohen ne detyra shteterore per nje vit.

Leonard Koka 3 vjet

Fatmir Zotaj 4 vjet

Bilal Koci 2 vjet e 6 muaj

Gentian Koci kohen e paraburgimit

Ndoc Gjergji 5 vjet

Ardian Cani 3.4 vjet

Tahir Hoxha 2 vjet e 3 muaj

Skender Thaci 3 vjet

Ardian Gjergji 1 milion e 500 mije leke

Ngushellim Hyzoti 3 vjet

Elmaz Stroku koha e paraburgimit

Alfred Coba 2 vjet e 6 muaj

Telah Shehu 2 vjet

Shkelqim Takaci 2 vjet

Rexhep Hoxha 2 vjet

Naun Ranxha 2 vjet

Pellumb Aruci 2 vjet

Arben Xhixha 2 vjet

Agim Moka 2 vjet

Fran Prenga 2 vjet

Behar Kasa 2 vjet

Faqja 3 prej 24 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  5. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •