Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 49
    Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Astrit 77 dhe Gregu faleminderit per mundimin qe moret per te me spjeguar.
    Une kam pare vetem filma rreth jetes e vepres se Jezu Krishtit kur kam qene adoloshente dhe prej ateher kam dashuri e respekt per TE dhe pikerisht Jezu Krishti me ka bere besimtare ne ZOT sepse rrjedhe nga nje familje muslimane (vetem me emer) sepse prinderit e mi kane qene ateista.Nuk e di a me ben besimtare ose e shpetuar fakti qe une vetem dashuri kam per Zotin e Jezu Krishtin sepse ende figuroj ne statistika muslimane dhe nuk zbatoj asnje ritual fetar te krishter.
    Dhe një nga ata, mësues i ligjit, e pyeti për të vënë në provë, duke thënë:
    "Mësues, cili është urdhërimi i madh i ligjit?".
    Dhe Jezusi i tha: "Duaje Zotin, Perëndinë tënde me gjithë zemrën tënde, me gjithë shpirtin tënd dhe me gjithë mendjen tënde".

MIRIAM,

Une nuk e di se ku eshte marredhenja jote me Krishtin.
    Ne fakt shume njerez mendojn se vetem duke lindur ne nje familje te krishter, jane edhe ata. Por ky nuk eshte qellimi i Zotit. Zoti don qe ne ta njohim ate personalisht dhe jo permes kreut te familjes apo fisit.
    Zoti eshte personal. Dhe nese duam ta njohim Ate me shume, atehere vendi me i mire patjeter qe eshte Fjala e Tij-Bibla. po ashtu te bashkuarit me besimtaret e tjer.
    Drut digjen me mire kur jane afer njeri tjetit. Po te lergosh nje nga zjarri, do te shuhet. Nese don te japesh flak me shume, bashkohu me te tjeret qe po kalojn kohe se bashku duke mesuar per Zotin.

Zoti njehe zemren. Me shume se sa fjalet, Ai shikon brendesin tone.
    Une jam rritur ne nje rreth te fes muslimane, por kjo nuk e ndikon lidhjen time me Perendine.
    Nuk ke nevoj te zbatosh ndonje ritual. Ke nevoj te dalesh para Perendise dhe ta njohesh Ate. Marredhenja dhe miqesia me Perendine nuk eshte ritual. (marredhenja jote me prinderit, nuk besoj se eshte ritual).

Gregu
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anëtarësuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Miriam,

Gregu ka dhene nje shpjegim shume te mire te besimit te vertete. Ne qofte se ke dashuri per Zotin Jezu Krisht duhet edhe te zbatosh urdherimet e Tij qe te japin jeten e perjetshme dhe te rrisin ne dashuri per Perendine dhe per te tjeret.
    I vetmi rit qe Perendia kerkon prej teje eshte qe ta dorezosh jeten tende ne doren e Tij dhe ti besosh Atij per gjithshka. Ne qofte se ti beson se je nje njeri qe ke shkelur ligjet e Perendise dhe ke nevoje per Shpetimtarin duhet ta besh kete sa me shpejt madje qe sot dhe mos prit per neser ose per nje dite tjeter. Kerkoji Perendise ndihme dhe lutju Atij dhe vetem Atij dhe beso qe Jezu Krishti vdiq per ty ne kryq per mekatet e tua dhe Ai e beri kete nga dashuria qe ka per ty per mua dhe per cdonjerin qe pranon faljen qe Ai ofron. Ai nuk detyron njeri qe ta pranoje kete dhurate te mrekullueshme, ne kemi pergjegjesine tone qe ti kerkojme Perendise dhe Ai do ti jape kujtdo qe kerkon me gjithe zemer.
    N.q.s do ta marresh kete hap pra ti dorezohesh Perendise dhe te pranosh dhuraten e Tij, Bibla kete e quan rilindje, ti ke rilindur nga brenda je bere nje njeri i ri, nje foshnje ne Krisht. Dhe ashtu si nje foshnje ka nevoje te ushqehet me ushqim te shendoshe qe te rritet ashtu edhe ti ke kete nevoje, dhe ushqimi per te cilen behet fjale eshte ushqim frymeror qe vjen nga Fjala e Perendise. Ti duhet te lexosh Biblen dhe te bashkohesh me nje kishe ungjillore ku predikohet Fjala e Perendise dhe ku jane bashkuar gjithe ata qe jane te rilindur per te adhuruar Perendine se bashku dhe per te ndihmuar njeri-tjetrin ne rritjen qe te gjithe kane nevoje. Edhe besimtaret me te vjeter kane nevoje per tu ushqyer cdo dite nga Fjala e Perendise dhe nevoje per tu mbledhur se bashku.
    Ketu duhet te besh kujdes ne zgjedhjen e nje kishe ungjillore. Ka shume kisha te mira ku nderohet dhe respektohet Fjala e Perendise, por ka edhe shume kisha ku nuk mesohet drejt Fjala e Perendise dhe besimtaret nuk rriten te shendoshe ne besim por rriten te dobet. Kerkoji Perendise dhe Ai do te drejtoje atje ku duhet. N.q.s. je ne Tirane une mund te ndihmoj te bashkohesh me nje kishe ungjillore ku adhurohet Perendia ne Fryme dhe ne te vertete.
    Hiri dhe paqja e Perendise qofte me ty Miriam.
    Astriti
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga Astrit77 Lexo Postimin
    Miriam,

Gregu ka dhene nje shpjegim shume te mire te besimit te vertete. Ne qofte se ke dashuri per Zotin Jezu Krisht duhet edhe te zbatosh urdherimet e Tij qe te japin jeten e perjetshme dhe te rrisin ne dashuri per Perendine dhe per te tjeret.
    I vetmi rit qe Perendia kerkon prej teje eshte qe ta dorezosh jeten tende ne doren e Tij dhe ti besosh Atij per gjithshka. Ne qofte se ti beson se je nje njeri qe ke shkelur ligjet e Perendise dhe ke nevoje per Shpetimtarin duhet ta besh kete sa me shpejt madje qe sot dhe mos prit per neser ose per nje dite tjeter. Kerkoji Perendise ndihme dhe lutju Atij dhe vetem Atij dhe beso qe Jezu Krishti vdiq per ty ne kryq per mekatet e tua dhe Ai e beri kete nga dashuria qe ka per ty per mua dhe per cdonjerin qe pranon faljen qe Ai ofron. Ai nuk detyron njeri qe ta pranoje kete dhurate te mrekullueshme, ne kemi pergjegjesine tone qe ti kerkojme Perendise dhe Ai do ti jape kujtdo qe kerkon me gjithe zemer.
    N.q.s do ta marresh kete hap pra ti dorezohesh Perendise dhe te pranosh dhuraten e Tij, Bibla kete e quan rilindje, ti ke rilindur nga brenda je bere nje njeri i ri, nje foshnje ne Krisht. Dhe ashtu si nje foshnje ka nevoje te ushqehet me ushqim te shendoshe qe te rritet ashtu edhe ti ke kete nevoje, dhe ushqimi per te cilen behet fjale eshte ushqim frymeror qe vjen nga Fjala e Perendise. Ti duhet te lexosh Biblen dhe te bashkohesh me nje kishe ungjillore ku predikohet Fjala e Perendise dhe ku jane bashkuar gjithe ata qe jane te rilindur per te adhuruar Perendine se bashku dhe per te ndihmuar njeri-tjetrin ne rritjen qe te gjithe kane nevoje. Edhe besimtaret me te vjeter kane nevoje per tu ushqyer cdo dite nga Fjala e Perendise dhe nevoje per tu mbledhur se bashku.
    Ketu duhet te besh kujdes ne zgjedhjen e nje kishe ungjillore. Ka shume kisha te mira ku nderohet dhe respektohet Fjala e Perendise, por ka edhe shume kisha ku nuk mesohet drejt Fjala e Perendise dhe besimtaret nuk rriten te shendoshe ne besim por rriten te dobet. Kerkoji Perendise dhe Ai do te drejtoje atje ku duhet. N.q.s. je ne Tirane une mund te ndihmoj te bashkohesh me nje kishe ungjillore ku adhurohet Perendia ne Fryme dhe ne te vertete.
    Hiri dhe paqja e Perendise qofte me ty Miriam.
    Astriti
    Faleminderit per ndihmen ,ZOTI te bekofte.

Une jam nga Kosova dhe ne qytetin tim ekziston vetem nje kishe katolike dhe kisha ungjillore nuk ka por kerkoj nga ti te me tregosh vetem si te lutem,cila eshte lutja qe duhet bere ZOTIT,sepse qe nga mosha 8 vjeqare cdo nate i lutem ZOTIT por ne menyren time.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257

Une jam nga Kosova dhe ne qytetin tim ekziston vetem nje kishe katolike dhe kisha ungjillore nuk ka por kerkoj nga ti te me tregosh vetem si te lutem,cila eshte lutja qe duhet bere ZOTIT,sepse qe nga mosha 8 vjeqare cdo nate i lutem ZOTIT por ne menyren time.

Kjo është edhe lutja e vërtetë që Perëndia kërkon. Ti hapim zemrën Atij. Perëndia nuk kërkon të themi fjalët ë mëdha. Kërkon të themi Atij atë që ndjejmë në zemrat tona. Nuk ka receta lutjeje. Disa të krishterë marrin mundimin dhe japin një mënyrë të luturi ashtu si ata mendojnë se është një mënyrë e mirë lutjeje. Nuk është aspak gabim sepse besoj se mbështeten në lutjen që Krishti u mësoi dishepujve të tij. Dhe të gjithë të krishterët duhet të luten në këtë mënyrë.

Dhe po ashtu nuk është gabim të kërkosh të mësosh se si të lutesh. Ja se çfarë përgjigje u dha Krishti dishepujve të tij kur ata i kërkuan ti mësonte të lutej:

9 Ju, pra, lutuni kështu: "Ati ynë që je në qiej, u shenjtëroftë emri yt.

10 Ardhtë mbretëria jote. U bëftë vullneti yt në tokë si në qiell.

11 Bukën tonë të përditshme na e jep sot.

12 Dhe na i fal fajet tona, ashtu siç ua falim ne fajtorëve tanë.

13 Dhe mos lejo të biem në tundim, por na çliro nga i ligu, sepse jotja është mbretëria dhe fuqia dhe lavdia përjetë. Amen".

Adhurim i Perëndisë, kërkimi i vullnetit të Tij në jetën tonë, kërkesat tona për jetën tonë, falja e fajit dhe mbrojtja nga i ligu. Në një formë të tillë ti mund të lutesh. Bëje këtë me gjithë zemër. Lutu edhe atëhere kur e ndjen vehten të dobët, kur ndjen se fjalët nuk të dalin dhe nuk mund të lutesh. Do të marrësh më tepër fuqi nga Perëndia. Ec me lutje çdo ditë me Perëndinë dhe bekimet e tua do të jenë të mëdha.

Zoti të bekoftë.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anëtarësuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Miriam,

Peniel ka dhene nje shpjegim shume te mire se si mund te lutemi. Kur i lutesh Perendise ki parasysh se Ai eshte At dhe imagjino sikur po i lutesh Atit tend pra babait tend. Ai me shume se prinderit tane sepse eshte Krijuesi yne dhe i prinderve tane. Kerkoi Perendise me gjithe zemer ate qe do dhe sidomos kerkoji qe Ai te drejtoje dhe te marre ne dorezim jeten tende. Ai degjon kudo dhe ne cdo kohe dhe Ai eshte besnik dhe do te te drejtoje prane ujrave qe te clodhin ashtu sic thuhet edhe ne nje Psalm. Miriam ki parasysh se kur vijme tek Perendia dhe pranojme dhuraten e Tij, faljen e mekateve dhe marrjen e jetes se perjetshme ne qiell ka gezim dhe hare te patregueshme nga engjejt e Perendise qe ngazellojne ne prani te Perendise per cdo mekatar qe pendohet dhe kthehet.
    Veren e vitit te kaluar une bashke me nje skuader nga kisha ime ketu ne Tirane ishim ne Kosove me nje udhetim ungjillizimi. Ne ishim ne Peje dhe ndame ungjillin me disa atje. N.q.s me trego se ne cilin qytet te Kosoves rri une mund te interesohem me lidhjet e mia qe kam permes kishes sime dhe kishave te tjera ungjillore ketu ne Tirane dhe Shqiperi per te te sugjeruar nje kishe ungjillore ne Kosove. Mund te me shkruash ne adresen time private dhe do te shikoj se cfare mund te bejme. Eshte shume e rendesishme qe te shkosh ne nje kishe ungjillore ku Fjala e Perendise eshte kryesore dhe drejtuesja e besimtareve. Eshte shume e veshtire per nje besimtar te ri qe te jetoje vetem pa bashkesine e vellezerve dhe motrave te tjere ne Krisht. Ky eshte edhe nje nga urdherat e Perendise ne Bibel. Mblidhuni bashke, mos hiqni dore se mbledhuri se bashku, mesoni njeri-tjetrin dhe inkurajoni njeri-tjetrin sepse ditet jane te mbrapshta dhe te veshtira per tu perballuar vetem.

Zoti te bekofte Miriam dhe te drejtofte atje ku do Ai. Une do te lutem per ty dhe do tu them edhe te tjereve ne kishe te luten per ty.

Astriti.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869

Pershendetje MIRIAM,

Peniel dhe Astrit77 kane thene mjaft, por me lejo te them edhe une dy fjale.

Jezuin e pranojmë përmes besimit.
    "Në të vërtetë, vetëm me mëshirë jeni të shpëtuar. Vetvetiu nuk mund të bëni asgjë veçse ta pranoni me besim atë që Perëndia bëri për ju. Shpëtimin tuaj nuk e meritoni, por ai është dhuratë e Perëndisë. Askush nuk mund të mburret para Perëndisë për atë që ka arritur…" (Efesianëve 2:8-9).

Që tani mund ta pranosh Jezuin me besim përmes lutjes (Lutja është bisedë me Perëndinë) Perëndia ta njeh zemrën dhe më shumë se fjalët dëgjon atë që të thotë zemra. Besimin tënd mund ta shprehësh me një lutje si kjo:

"Zoti Jezu, kam nevojë për Ty. Faleminderit që ke dhënë jetën për mua në kryq. Unë e hap zemrën time dhe të pranoj si Shpëtimtarin dhe Zotin tim. Faleminderit që m'i fale mëkatet dhe që më dhe jetën e përjetshme. Ulu në fronin e jetës sime dhe udhëhiqe atë, Më ndihmo që të bëhem ashtu siç dëshiron Ti të jem."

A shpreh kjo lutje dëshirën e zemrës tënde? Nëse po, në këtë çast mund të lutesh kështu dhe ashtu siç ka premtuar, Jezui do të hyjë në jetën tënde.

P.S. Nuk ka lutje formul. Nuk ka bashkim te formulave kimike per te arritur ne nje substanc apo komponim te caktuar. Edhe nese i thua dy fjale Zotit, Ai do jet i gezuar per zemren dhe vendimin tend.

Zoti me ty,
    Gregu
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Ku i gjete ato fjalë, në Bibël?
    Pse një njeri duhet të përsëritë lutjen e një njeriu tjetër?

C0PT1C
    A shpreh kjo lutje dëshirën e zemrës tënde? Nëse po, në këtë çast mund të lutesh kështu dhe ashtu siç ka premtuar, Jezui do të hyjë në jetën tënde.

P.S. Nuk ka lutje formul. Nuk ka bashkim te formulave kimike per te arritur ne nje substanc apo komponim te caktuar. Edhe nese i thua dy fjale Zotit, Ai do jet i gezuar per zemren dhe vendimin tend.

Parashuta eshte funksionale vetem kur eshte e hapur!
    Kur eshte e mbyllur, nuk ka ndonje funksion. Madje as arra nuk mund te thyhen!

Ajo eshte thjesht nje menyre ku perfshin: Nevojen per Zotin, Falenderim per vepren e Krishtit, Dorzim vete vetes dhe besim, falenderim per faljen e mekateve, Jeten e perjeteshme, dhe lejim qe Zoti te ndertoj nje jete sipas planit te tij.

Shpresoj qe ta kesh kuptuar ate qe thash.
    Gregu

P.S. i di pretendimet tua. Mos e ngah (trazo) me shume kete muhabet. Falemnderit per mirekuptimin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gregu : 13-02-2009 më 18:40

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Jo vetëm ti por të gjithë këtu duket se i dijnë "synimet" e mia. Kjo sidomos kur nuk përputhet me teologjinë tënde. Unë të them si është e mundur që Bibla thotë mos përsërit të njëjtat fjalë, siç bëjnë paganët, por pastaj jep modelin se çfarë të prëfshihet në lutje. E ti thua që nëse e kam në zemër mund ta them.
    Kjo do të thotë se nëse kam në zemër dhe më përshtatet të them edhe ndonjë lutje hinduiste, budiste, shahadet apo ku ta dish.

Synimi im është jo për të pështjelloj, këtë e di akoma më mir ja përse kërcen menjëherë. Por dua që fjala e Perëndisë të mos bastardohet. Dhe sa të jem gjallë do të flas për të. Jo me idetë e mia apo të ndonjë pastori por me Biblën në dorë do të provoj nëse është e nevojshme edhe vetes time se ku e kam gabim.

Ty të pengon të të thotë dikush se e ke gabim, mua për vete nuk më pengon as përpiqem të jap shpjegimet e mia me thënie personale që nuk janë nga Bibla.

Besoj që e kupton që në komentet e mia nuk ka hipokrizi dhe asnjëherë nuk fshehi atë që njoh dhe të përpiqem të mbroj diçka që e di se nuk është ashtu. Por asnjëherë, e them përsëri, asnjëherë nuk kam frikë për atë që besoj, sepse jam i gatshëm ta përmirësoj nëse më jepet arsye biblike dhe nëse fryma e perëndisë e miraton. Nuk jam një që mbroj idetë e të tjerëve këtu dhe nuk krijoj klane për të fshirë pastaj postime që nuk më përshtaten. Prandaj të lutem, nga zemra të them se nuk kam asgjë as kundër teje as kundër dikujt tjetër, thjesht dua të flas për ato që di dhe temat që hapen do t'i përcjell. Derisa të përmendet Bibla, do të jem aty për të diskutuar bashkë me të tjerët.C0PT1C

O trim,

Kujdes! "Bastardimet" mos mi cito mua. Ne rregull!

Une di fort mire qe nuk duhet perseritur fjalet si paganet. Tashme ne dy postime e bera te dukshme qe nuk ka lutje formul si ligji i Omit apo i Faradeit. Ato qe i shkrova, jane model, te ndihmojn te kuptosh se cafr eshte me rendesi ti thuash dhe kerkosh Zotit.

Cfar te mundoi te flasesh per lutje hinduiste, budiste, shahadet...?! Cfare lidhje dhe logjike kane ne ato qe thash? Akoma parashuta jote eshte e mbyllur!

Por ai duke u përgjigjur u tha atyre: Mirë profetizoi Isaia për ju, hipokritë, siç është shkruar: "Ky popull me buzë më nderon, por zemra e tyre rri larg meje".

Farisenjtë dhe skribët ishin mesues te ligjit, dhe i njihnin shkrimet. Por zemra e tyre nuk ishte aty ku ishte e Krishtit.
    Kujdesu per zemren tende, e mos humb kohe me mua.

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Ty të duket trimëri kur dikush të flet të vërtet e Biblës. Dhe ato që the kanë të njëëtën vlerë me ato lutje hinduiste, budiste apo shahadete, sepse nuk pasqyrojnë lutjen model të dhën nga Jezui në Bibël
    Mateu 6:9, 10
    Duket kurrë nuk e ke lexuar me vëmdje Biblën. Por dihet përse ajo lutje që e bëjnë pastorët protestantë me njerëzit ka si qëllim ta bëjnë Jezuin qendrën e lutjes, prandaj është krijuar përderisa në Bibël nuk gjendet një gjë e tillë.

Ti i thua dikujt t'i lutet Jezuit, derisa vetë Jezui thotë lutjuni Atit. Perëndisë tim dhe Perëndisë tuaj. Nga kush mund të vijë një gjë e tillë përveç se nga bastardimet me fjalën e Perëndisë. Dihet kush i udhëheqë këto.
    Vertet qenke i cuditshem!

Lutja qe une shkrova me larte nuk la lidhje me ate qe Jezusi u meson dishepujve tek Mateu 6. Kjo (mateu 6) eshte nje lutje e "perditeshme" kurse nje lujte e tille si ajo qe shkrova me larte, behet vetem nje here ne jete. Atehere kur behemi besimtar dhe ndjekes te Krishtit (te krishter). A morre vesh tani?!

Ti i thua dikujt t'i lutet Jezuit,
    Nuk them une, por Fjala e Perendise:

Atëherë apostujt i thanë Zotit: "Na e shto besimin". Luka 17:5
    Kujt iu luten dishepujt?

Kush është ai që do t`i dënojë? Krishti është ai që vdiq, po për më tepër ai u ringjall; ai është në të djathtë të Perëndisë dhe ai ndërmjetëson për ne. Romaket 8:34

Atë ditë ju nuk do të më bëni më asnjë pyetje. Në të vërtetë, në të vërtetë po ju them se çdo gjë që t`i kërkoni Atit në emrin tim, ai do t`jua japë.
    Deri tani ju s`keni kërkuar asgjë në emrin tim; kërkoni dhe do të merrni, që gëzimi juaj të jetë i plotë. Gjoni 16:23-24

Në atë ditë ju do të kërkoni në emrin tim; dhe nuk po them se unë do t`i lutem Atit për ju;
    Ati vetë në fakt ju do, sepse ju më deshët mua dhe keni besuar se unë dola nga Perëndia. Gjoni 16: 26-27

Etj, etj,...

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Bukur. Kur te mesosh me shume per Faktorin LUTJE, eja dhe flasim pastaj, ok.

Kalofsh mire.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •