Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    Fine Wine Maska e ildushja
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga xixe xixellonja
    ...................MIRDITA SHQIPTAR TE DASHUR KUDO QE GJINDENI NE SHBA, JU LUTEM ME TREGONI SE NE TE CILEN PJES TE SHBA-se KA ME SE SHUMTI QE FLASIN GJUHEN SPANJOLLE............
    Ju falenderoj dhe ju deshiroj çdo te mir, me nderime nga Shqiptarja e juaj.
    Nuk e di a e di ti kete gje, por Amerika nuk ka gjuhe letrare (official).
    Por gjuha e pare ne Amerike eshte Espanol pastaj vjen Anglishtja.

Shtetet me me teper Spanish speaking people jane: NY, FL, CA
    Ke sa te duaaaaaaaash!

Do mundohem te gjej nje liste qe i tregon vendet..
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Urno rusho, ktu i ke me nr dhe perqindje!

http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish..._United_States

Mbi te gjitha Dashuria Maska e xixe xixellonja
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404

Wink ...Pershendetje Shoqeris...

Citim Postuar më parë nga Kushtrimi24
    Ne Californi eshte gjuhe e dyte .Sa e kame vrejte ne californi nuke i dojne meksikante dhe ata qe flasine spanjollishte dhe shikohen si njerze qe nuke kane koke qe te mesojne anglishte .Marre ne pergjithesi meksikante ose latinot jane shumice ne CA pore jane njerze te pa edukura dhe zakonishte punojne punet me te renda dhe punet qe nuke duhet shkolle .Une e flase pake kete gjuhe sepse kta njerze skane koke edhe pse jetojen me dekada ne amerike nuke ja u kape truri anglishten prandaje i detyrojne te tjeret te mesojne spanjollishte .
    Tung niher

...se pari ju Falenderoj te gjithve per pergjigjejet e juaja, jeni nje shoqeri e shkelqyeshme, ju perqafoj shuuuum e shuuuum, ne veqanti bukuroshen ILDUSHJA, Ildushe te Falenderoj shuuuum ...

...Kushtrimi24, ...jam plotsisht ne takort me ty, per sa i perket Latinve te Amerikes latine, jan mjaft te mbrapambetur, mund te them shuuuuuuum dhe shuuuuum me te mbrapambetur se sa te shtetit me te varfer Haiti, nuk po flas per ata te Afrikes, sepse jan mjaft te zgjuar por te shkretet nuk i kan mundesit, por keta te Amerikes Latine, as nuk jan te zgjuar dhe as disa nuk i kan mundesit, por nese disa i kan mundesit jan si te trullavt, dhe kulturen, Edukimin e kan nen nivel...po ashtu jan te njohur ketu ne Spañe, edhe Spañollet i kan hiri dhe gerdi, ndersa vet kur i shof rruges me japin gerdi...o Zot me duket qe nuk eksiston asnji Popull se si ata, pa marr parasyesh se a eshte i ECUADORIT, PERUS, BOLIVIS, MEKSIKES...ETJ...etj...te gjith jan te njejt, te vogjel, te zi, te tresh, te gerditshem, me beso kur po te shkruaj po me vjen te vjedhi...po ashut dhe ketu ne Spañe, punojne vetem pun qe nuk i ben askush, pastrojn shtepijat Spanjolle, dhe i ruajn pleqet e tyre, ndersa Meshkujt puntor te fundit...nuk po e zgjas me per ta, me beso se nuk kam deshir as te flas per ta, por me e keqeja eshte qe ne disa pjes te Europes dhe te SHBA-se disa mendojne qe jan Spañoll mbasi e Flasin gjuhen Spañolle, por edhe gjuhen Spañolle nuk e flasin tipikeCASTELLANO, qe e shte Spañoll i pastert i Spañes, apo i Madridit, Castilles de Mancho, ata ndallohen prej Spañollve prej Ajroplanit, si per nga menyra Fizike, si per nga Edukimi, po ashtu dhe ne te shprehur...po sa ta hapin gojen e din se prej nga jan, apo po sa ta shef...mir as Spañollet nuk po i levdoj fort, por sado pak jan pak ma normal, jan te bardh, dhe zeshkana, shum te ngjajshem ne ne Shqiptaret, dhe gjuhen tipike Spanjolle met vertet e kan shum te mir, dua te them mua me pelqen shum, por e Amerikes Latine fare. Nuk po e zgjas me me ket se u nxeva mjaft , o Zot po hiri dhe gerdi i kam te Amerikes latine, qe eshte me e keqeja e ja prishen bukurin dhe spanjes me pranin e tyre...a po te marr jan si pulat pa kok, dhe te gerditshem, si...oh ma mir nuk po foliiiiiiii maaaa: ...

... ju lutem ma spjegoni pak, pra dmth, qe ne keto vende qe po thuani qe flitet Spañollisht...pra flitet spañollishtja e Amerikes latine, mbasi eshte e banuar me te Amerikes latine ...sado pak e di se ne Miami, kamjaft Spañoll...ju lutem ma spjegoni pak ket...me intereson...ju lutem pergjigjejet ne Shqip ose spanjollisht se kuku per mu nuk di fare nglishten e shkelqyeshme dhe aq te rendesishme, per fat te keq ne studime nuk kam pasur fat te studijoj Anglishten por vetem Frangjishten qe nuk me ka pelqyer fare...
    ...ju falenderoj...çdo te mir per te gjith ,Perqafimeeeee...eee...
    "Dashuria e vertetë dhe e sinqertë nuk shuhët kurrë"

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anëtarësuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    kudo,madje ka raste qe them a te jeme valle ne p r apo ne usa,dhe imagjino ketu ku jam une jo me andej nga jugu,ca apo fl apo tx etj.

Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    ...se pari ju Falenderoj te gjithve per pergjigjejet e juaja, jeni nje shoqeri e shkelqyeshme, ju perqafoj shuuuum e shuuuum, ne veqanti bukuroshen ILDUSHJA, Ildushe te Falenderoj shuuuum ...

... ju lutem ma spjegoni pak, pra dmth, qe ne keto vende qe po thuani qe flitet Spañollisht...pra flitet spañollishtja e Amerikes latine, mbasi eshte e banuar me te Amerikes latine ...sado pak e di se ne Miami, kamjaft Spañoll...ju lutem ma spjegoni pak ket...me intereson...ju lutem pergjigjejet ne Shqip ose spanjollisht se kuku per mu nuk di fare nglishten e shkelqyeshme dhe aq te rendesishme, per fat te keq ne studime nuk kam pasur fat te studijoj Anglishten por vetem Frangjishten qe nuk me ka pelqyer fare...
    ...ju falenderoj...çdo te mir per te gjith ,Perqafimeeeee...eee...
    Ska perse.

Kte pjesen e dyt se kuptova cfare do te shpjegojme? Nese eshte Castellano apo Espanol ajo qe flasin?? Nese kjo eshe pyetja eshte Espanol, nuk gjenden shume shume qe flasin Castellano pasi nuk ka shume njerez nga Spanja, shumica jane nga Amerika Latine/Jugore.

Mbi te gjitha Dashuria Maska e xixe xixellonja
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404

Wink

Citim Postuar më parë nga ildushja
    Ska perse.

Kte pjesen e dyt se kuptova cfare do te shpjegojme? Nese eshte Castellano apo Espanol ajo qe flasin?? Nese kjo eshe pyetja eshte Espanol, nuk gjenden shume shume qe flasin Castellano pasi nuk ka shume njerez nga Spanja, shumica jane nga Amerika Latine/Jugore.
    ...te FALENDEROJ shuuuum ildushja...o po intelegjence te keni Princes, po mir e paske kuptuar ...Perqafime, naten e mir dhe çdo te mir, pershendetje dhe per XX22
    "Dashuria e vertetë dhe e sinqertë nuk shuhët kurrë"

Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    ...te FALENDEROJ shuuuum ildushja...o po intelegjence te keni Princes, po mir e paske kuptuar ...Perqafime, naten e mir dhe çdo te mir, pershendetje dhe per XX22
    Me kenaqesi.
    Dhe dicka tjeter qe desha te shtoja...dhe pse Espanol eshte nr.1 ketu ne USA, ne shkolle na mesojne Castellano sepse ajo eshte gjuha zyrtare e te gjitha vendeve Amerikano Latine.

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anëtarësuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    pershendetje ylli dhe siç thua ti çdo te mire paç!

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Evropa dhe vrasësit e gjuhëve
    Nga Kryeplaku në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 23-12-2004, 08:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •