Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 85
    I come back
    Anëtarësuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Citim Postuar më parë nga antares
    Diskutimi yne eshte me shume i karakterit social-filozofik: Eshte me i pershtatshem sistemi Mamonit Anglo-Sakson apo ai i Europes se Vjeter!
    Nuk e kuptoj lidhjen ndermjet Evropes se vjeter dhe Frances.
    Francezet e kane kuptuar qe politika e tyre ka deshtuar, prandaj po kerkojne te orientohen drejt sistemeve anglo-saxone. Eshte pikerisht ky kryeminister qe nga njera ane kerkon te ruaj Francen e vjeter, por nga ana tjeter eshte i detyruar (per shkak te problemeve te shumta sociale) te orientohet drejt sistemeve anglo-saxone.
    Si per çudi, sot u miratua ne Gjermani i njejti ligj per punen. Analistet thone se atje s'do te kete asnje reagim sepse extremi i majte atje nuk eshte i fuqishem, siç eshte ne France. Nje tjeter arsye eshte se ne Gjermani nuk ka rremujaxhinj ashtu si ne France.
    Antares,- nqs je simpatizant i se majtes franceze, ta dish qe ajo nuk beri asgje per te luftuar papunesine kur ishte ne pushtet. Ndersa tani ajo del kunder reformave qe ndermerr qeverria e djathte per te luftuar kete plage te keqe kapitaliste.
    Sidoqofte, protesta nuk behet me te djegur, me te vrare dhe me te shkaterruar siç po ndodh ne France.

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Citim Postuar më parë nga emile
    Po kur punedhenesi puneson me paramendimin se i duhet vetem per disa muaj dhe pastaj e pushon pa asnje indemnitet? Ju duket e drejte?
    Vertet Anglia apo Austria mund te kene ulur shifrat e papunesise, por duke shkelur te drejtat e puntoreve dhe duke i varferuar akoma me shume keta te fundit. Kjo pseudo-kontrate i ve te rinjte ne nje pozicion akoma me te varfer se ajo qe kane provuar gjate jetes studentore.
    Sa per fyejt, une nuk kam takuar shpesh qe te kene Bac+5,...,8 se ne pergjithesi fyejt mezi marrin maturen ketu.
    Nje fyell pa shkolle i kushton nje punedhenesi 3-4 here me pak se nje fyell me
    bac+1001!!! Ne punen ku jam studentet qe mbarojne shkollen jane te detyruar
    te bejne stazhe pa fund deri sa te fitojne besimin e punedhenesit, dhe keto
    stazhe siç e dini dhe vete ne shumicen e rasteve jane pa pagese!

Nga 10-15 kandidate, maksimumi 3-4 mbahen ç'do vit nga firma! Mire keta 3-4 qe
    fituan vendin e punes, por ata 12 te tjeret ç'do bejne?!! Plus qe gjate stazheve
    falas kane punuar si qeni, tani jane dhe pa pune dhe pa te ardhura!

Nderkohe qe nqs firma do kishte mundesi te punesonte/pushonte me minimumin e
    perçapjeve administrative, atehere gjithe keta studente/kandidate do kishin
    nje kontrate te rregullt e cila do u shtonte pervojnen!!
    Per me teper ata qe jane te talentuar e serjoz, vete firma ka interese te investoje
    mbi ta dhe ti mbaj!

Anasjelltas, nqs nje firme praktikon pushimet ne mase pa paralajmerim e pa
    arsye, shume shpejt do hubmase besimin, dhe do fitoje namin e keq! Askush
    nuk do kete deshire te kandidoje per nje firme te tille!

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anëtarësuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Faqezi! Kultura jote gjysmake dhe aftesia jote intelektuale e nivelit te nje trogloditi te shtyn te mendosh se une jam i majte.....
    Nese do te isha francez do te votoja per Le Penin!
    Infeksioni anglo-sakson duhet ndalur ne La Mansh!
    --------------
    Normanda e Pare ishte fundi i Europes
    Normandia e dyte (qe po pergatitet) do te jete fundi i Europes "se Vjeter"
    Shpresa e fundit per ruajtjen e qyteterimit tashme jane Raketat Bulava dhe sfida e Rusise se Shenjte Monstruozitetit Mamonit!
    Spasiba!
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolívar

Anëtarësuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    ==============
    Anasjelltas, nqs nje firme praktikon pushimet ne mase pa paralajmerim e pa
    arsye, shume shpejt do hubmase besimin, dhe do fitoje namin e keq! Askush
    nuk do kete deshire te kandidoje per nje firme te tille!
    ===========
    Sotir tranguull apo anasjelltas (trangull-sotir) Vertet i beson keto gjera qe ke shkruar?
    Ku jeton ti?
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolívar

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Antares, po ia fut me top tani ose me raketa . Keshtu eshte ne fakt kur ke aftesi "intelektuale" te tepruara, eshte dmth ekstremi tjeter i te mos paturit fare.

RoniSotiri qe jeton ne France e ka shpjeguar me se miri situaten nga ana praktika. Troc muhabeti, perse une si pronar/e e nje biznesi do marr ne pune nje te sapodale nga shkolla, qe nuk ka punuar nje dite ne jeten e tij (ne krahasim psh me US ku te fusin ne pune sa fillon te ecesh ), pra perse do rrezikoj nje gje te tille, dhe ky person ngaqe s'e pushoj dot nga puna do me mbetet ne dere? Prandaj papunesia e te rinjve eshte kaq e madhe.
    Ti tani thua nga inati i vjehrres (Anglo-Saksoneve) te fle Franca me mullixhiun, nje gjume te thelle letargjik ne ekonomine me ritme te shpejta te shek. 21.

Anëtarësuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Shum e nderume Luanesh!
    \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Antares, po ia fut me top tani ose me raketa . Keshtu eshte ne fakt kur ke aftesi "intelektuale" te tepruara, eshte dmth ekstremi tjeter i te mos paturit fare.
    ==================================
    Do te te lutesha qe te mos i hyje llogarise (se ngaterruar) te nivelit intelektual se nuk i dihet se ku del.....
    ==================
    RoniSotiri qe jeton ne France e ka shpjeguar me se miri situaten nga ana praktika.
    ========================================
    Fakti qe nje individ (virtual si ti e une) me emr Roni Sotiri thote kete apo ate gje, nuk perben asgje!
    Jo cdo njeri qe e kane marre per dore dhe i kane bere nje xhiro ne nje Porche 911 eshte ekspert i motorit te kesaj makine.......
    ====================
    Troc muhabeti, perse une si pronar/e e nje biznesi do marr ne pune nje te sapodale nga shkolla, qe nuk ka punuar nje dite ne jeten e tij (ne krahasim psh me US ku te fusin ne pune sa fillon te ecesh ), pra perse do rrezikoj nje gje te tille, dhe ky person ngaqe s'e pushoj dot nga puna do me mbetet ne dere? Prandaj papunesia e te rinjve eshte kaq e madhe.
    =====================
    Luaneshe e dashur dhe e nderuar! Nese dikush shkel rregulloren e brendeshme te X-kompanie ai pushohet bile cohet edhe ne biruce nese e ka teperuar!
    Mos do te na thuash qe ne France nuk eshte pushuar askush nga puna keto 40 vjetet e fundit?
    Sekreti i vockel eshte se me ke e identifikon vehten ti Luaneshe.......me punesuesit apo te punesuarit.... (Kjo do te shpjegoje dhe fatin tend te metejshem gjate dialogut qe do te kesh me Gijotinen!)!

----------------
    Ti tani thua nga inati i vjehrres (Anglo-Saksoneve) te fle Franca me mullixhiun, nje gjume te thelle letargjik ne ekonomine me ritme te shpejta te shek. 21.
    ================================
    Pesa i perket te ashtuquajtures "ekonomine me ritme te shpejta te shek. 21." nuk kam ndonje koment tjeter vecse
    Piss off (anglo-saksofon-ishtce)!
    -Simón Bolívar

I come back
    Anëtarësuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Nese do te isha francez do te votoja per Le Penin!
    --------------
    Spasiba!
    Mos i bi fyellit me nje vrime!
    Komunizmi ka vdekur bashke me Rusin sllavo-ortodokse.
    Ndersa ndermjet Le Penit dhe extremit te majte ne France nuk ka asnje ndryshim. Te dyja keto grupime politike jane fanatike, rraciste. Mundohu te jesh pak me realist, si analist i ?shkelqyer„ qe je. Nqs nuk jeton ne France nuk ben mire qe diskuton per kete teme.Per faktin se je shume kontradiktuarr.
    Ndryshuar për herë të fundit nga qafezezi : 22-03-2006 më 17:55

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Faqezi! Kultura jote gjysmake dhe aftesia jote intelektuale e nivelit te nje trogloditi te shtyn te mendosh se une jam i majte.....
    Sekreti i vockel eshte se me ke e identifikon vehten ti Luaneshe.......me punesuesit apo te punesuarit.... (Kjo do te shpjegoje dhe fatin tend te metejshem gjate dialogut qe do te kesh me Gijotinen!)!

Nje cikez kontradiktore, apo jo camarade Robespier?

Anëtarësuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Jo dhe aq nese njeh ndopak historine Europiane te shekullit te kaluar, perqendrohu ne Itali e Gjermani (vitet 1920-1945)......
    Te jesh i majte nuk do te thote te aspirosh per tufezim pulash e patash.....
    ============
    Mos kij merak se nuk do lejoj ti ndodhe gje e keqe Luaneshes
    -Simón Bolívar

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Jo dhe aq nese njeh ndopak historine Europiane te shekullit te kaluar...
    Posi ore nuku e njoh, kam edhe una nivell intellektual! C'kujtove, se vetem ti e ke lexuar vepren madhore "Eurokomunizmi eshte antikomunizem"

Te jesh i majte nuk do te thote te aspirosh per tufezim pulash e patash.....
    E di e di, te jesh i majte do te thote te aspirosh ne radhe te pare per tufezim njerezish, dhe tufes se krijuar i ve nje emer te pershtatshem si p. sh. "Popull i lavdishem" ose "Kllase punetore" ose "Fshataresi kooperativiste" etj.

Mos kij merak se nuk do lejoj ti ndodhe gje e keqe Luaneshes
    Dmth, shyqyr qe e kemi mik shokun komisar thuaj, se perndryshe...

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shinasi Rama: Ju rrëfej kujtimet e mia mbi lëvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  2. Tifozat e Francës!
    Nga Juventini në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 60
    Postimi i Fundit: 09-07-2006, 22:16
  3. Filmat Qe kane bere Historine e Kinemase
    Nga autori në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-07-2005, 15:17
  4. TOP10 i kinematogarfise boterore
    Nga autori në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 15-06-2005, 10:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •