Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 83
    Citim Postuar mė parė nga Nyx Lexo Postimin
    Varet shum nga shkolla qe shkon. Kjo qe un filloj javen tjeter tek faqa e international students, ku ta thekson mire qe te tille studenta paguajne "out-of-state fees" i ndan ne menyre te tille shpenzimet (kuptohet vetem per credits), pa harruar qe si international student qe je nuk te lejohet te marresh me pak se 12 credits ne simester, ndryshe te sjellin probleme me SEVIS.

Shpenzimet e jeteses, transporti, librat etj etj jane me vete pastaj, kshuqe gati gati $20,000 e mos me shum shkon.
    Just to add:

Po ashtu vitin e pare ne universitet, zakonisht te kerkohet qe te jetosh on-campus. Vecse nqs i bind ata qe ke familjen qe jeton afer shkolles ose dike shume te aferm qe mund te te mbajne, atehere mund te jetosh off-campus.

Po ashtu nuk te lejohet qe te punosh vitin e pare ne universitet nqs je an F-1 International Student, dhe ketu po flas per pune jashte universitetit.

$360/cr hr nuk qenka shume shtrenjte sidomos po te jete nje regionally accredited university.

Suksese

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Ma thote dot dikush nese Marilda Gjoka vazhdon te jete e punesuar ne UNYT? Ka qene profesoreshe e Gjuhe e Letersise Angleze.
    Nje miku im qe studionte atje, me tha njehere qe kjo mesimdhenese i kishte detyruar ca studente qe te ndiqnin kurse te anglishtes ne shkollen e saj private ne Tirane, per te marre ndonje note me te larte. Nuk e di nese ka ndonje student tjeter qe mund te konfirmoje nje gje te tille. Gjithsesi, gjest i turpshem per nje person qe ka vendosur t'i perkushtohet arsimimit ne UNYT.
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2008
    Postime
    26
    po te hysh ne sitin e uny tiranes ,tek stafi do shikosh emrat e gjith pedagogeve qe japin mesim,por mesa kam pare un ,eshte larguar,(gjithsesi ndonje tjeter mund te te japi nje pergjigje me te sakte.
    Dhe ketu ku jam un viti i pare eshte i detyrushem te jetosh ne konvikt,dhe kap shifrat e 25,ooo £ ne vit,kurse vitin e dyte jeton ku te duash dhe tarifat bien goxha.mendoj se vetem viti i pare eshte i shtrenjte.
    per nje universitet privat ,faqja e web qe kane eshte shum e varfer ne info.

Citim Postuar mė parė nga ~LiLy~ Lexo Postimin
    Just to add:
    Po ashtu vitin e pare ne universitet, zakonisht te kerkohet qe te jetosh on-campus. Vecse nqs i bind ata qe ke familjen qe jeton afer shkolles ose dike shume te aferm qe mund te te mbajne, atehere mund te jetosh off-campus.
    Po ashtu nuk te lejohet qe te punosh vitin e pare ne universitet nqs je an F-1 International Student, dhe ketu po flas per pune jashte universitetit.
    $360/cr hr nuk qenka shume shtrenjte sidomos po te jete nje regionally accredited university.

Suksese
    Nje korigjim:

Nuk ka te thoje aspak se ku jeton vitin e pare. Mjafton qe personi qe te del garant paraqet ca dokumenta qe provojne se do te mbuloje shpenzimet e tua te jeteses (apo edhe me shum, varet nga relatat). Ne shkollen qe shkoj une asnje nuk do tia dije nqs jeton jashte kampusit apo brenda, mjafton qe ne rastin e dyte ti te kesh ber vaksinat e duhura (MMR, Meningitis).
    Qysh se kur fillova shkollen ketej asnje dite s'kam jetuar ne kampus, madje as qe e di ku i kane rezidencat.

Eshte e vertet qe nuk lejohet te punosh jashte kampusit nen F1 status, po brenda mjafton te marresh lejen nga ISO dhe je ne rregull. Pas 9 muajsh duke pasur edhe nje nivel akademik shum te mire te jepet e drejta te punosh jashte shkolles. Ose fare mire mund te gjesh nje internship ku merr pagese, shoqeruar kjo me seminarin perkates.

Ne fakt si CUNY qe eshte nuk eshte keq $360 per credit, pastaj edhe QC nuk eshte keq per nga reputacioni

Faleminderit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2008
    Postime
    26
    Nuk ka te thoje aspak se ku jeton vitin e pare. Mjafton qe personi qe te del garant paraqet ca dokumenta qe provojne se do te mbuloje shpenzimet e tua te jeteses (apo edhe me shum, varet nga relatat). Ne shkollen qe shkoj une asnje nuk do tia dije nqs jeton jashte kampusit apo brenda, mjafton qe ne rastin e dyte ti te kesh ber vaksinat e duhura
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    cdo universitet eshte i pavarur dhe ka si i thone ,regullat e kerkesat e veta.
    .ketu ku jam un e kane te "detyrushem" te jetosh vitin e pare ne konvikt,pasi te kerkojne shum te dhena per personin qe te del garant ,dhe jo vetm ambasada ,por shkolla.gje e cila si intereson shum atij qe do te mbaj ,pasi s`do te nxjerre te dhenat e tij.
    kurse vitin e dyte s`te pyesin pasi ti/ajo, supozohet ,eshte integruar me jeten e qytetit ka shoqeri ,etje .
    pagaesat varen e varjone anga dega qe ke z`gjedhur , dhe nga ajo cfar kerkon studenti.

cdo universitet eshte i pavarur dhe ka si i thone ,regullat e kerkesat e veta.
    E pikerisht dhe un ndaj e thash qe kisha nje korigjim. Ishte hera e pare qe degjoja se vitin e pare duhet te jetosh ne konvikt. Personi qe me ka dal mua garant ne plotesimin e dokumentave iu kerkua llogaria bankare, vertetim nga vendi i punes, si edhe nga landlord asgje tjeter. Nqs dikush te thote se po te dal garant, dhe nuk i ploteson dokumentat e duhura, kot qe harxhon kohen ti me ate, se po e ben thjesht per sy e faqe.

Citim Postuar mė parė nga Nyx Lexo Postimin
    Nje korigjim:

Nuk ka te thoje aspak se ku jeton vitin e pare. Mjafton qe personi qe te del garant paraqet ca dokumenta qe provojne se do te mbuloje shpenzimet e tua te jeteses (apo edhe me shum, varet nga relatat). Ne shkollen qe shkoj une asnje nuk do tia dije nqs jeton jashte kampusit apo brenda, mjafton qe ne rastin e dyte ti te kesh ber vaksinat e duhura (MMR, Meningitis).
    Qysh se kur fillova shkollen ketej asnje dite s'kam jetuar ne kampus, madje as qe e di ku i kane rezidencat.

Eshte e vertet qe nuk lejohet te punosh jashte kampusit nen F1 status, po brenda mjafton te marresh lejen nga ISO dhe je ne rregull. Pas 9 muajsh duke pasur edhe nje nivel akademik shum te mire te jepet e drejta te punosh jashte shkolles. Ose fare mire mund te gjesh nje internship ku merr pagese, shoqeruar kjo me seminarin perkates.

Ne fakt si CUNY qe eshte nuk eshte keq $360 per credit, pastaj edhe QC nuk eshte keq per nga reputacioni

Faleminderit
    Ndoshta kjo ka te bej me shkollen ku shkon sepse te shkolla qe shkova une ishte e detyruar qe te qendroje vitin e pare ne konvikt. Megjithate sic e thashe me lart mund ta gjesh menyren qe te manovrosh dhe te jetosh off-campus.

Persa i perket punesimit off-campus ka disa menyra por duhet te kesh kujdes sepse nuk eshte aq e lehte.

Per me teper ja dhe nje link ku i sqaron menyrat tamam:

http://www.hio.harvard.edu/students_...ent/f1_emp.php

(dhe jo nuk kam shkuar ne Harvard although I wish )

Persa i perket tuition e kisha sinqerisht qe $360 nuk eshte expensive sepse me shtrenjte edhe nuk perballohet. Ne universitetin ku shkova per 5 vjet ishte $35,000/yr dhe sado qe fitova dy bursa prape me duhej te paguaja $1,000/mth nga xhepi sepse nuk mund te marresh as Financial Aid si International Student.

Megjithate it's all worth it.

Have an awesome year!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2008
    Postime
    26
    piekrisht ate doja te thoja un lily
    Kur erdha per here te pare perpara se te nisja studimet,me shkruajten te zezen mbi te bardhe,nese si ploteson kushtet ,s`behet fjale.
    duhej patjeter te rrija vitin e pare ne konvikt,dhe pagesa ishte 25.000£ ne vit,dhe kjo shum duhej te garantohej nga un dhe jo nga ai qemund te me dilte garant.pendryshe s`me jepinin te drejten ne ate universitet.por ketu un kam te mite,keshtu u detyrova qe vitin e pare "t`ja "plotesoja deshiren ketyre te universitetit.tani jam ne te tretin ,jetoj tek te mite plus punoj part time ,per te nxjerre noi lek .
    plus...mos harojme se jo te gjith emigranetet e deklarojne te ardhurat e tyre atje ku jetojne.
    mbas vitit te pare , vitin e dyte ,ik ku te dush.
    jane goxha shpenximet ,por siq e thashe dhe me perpara ,ja vlen,ndryshe shikohet nje student qe diplomohet nga jashte ,dhe ndryshe ai qe e merr ne tirane,s`ka rendesi shteteror apo privat.
    plus cdo vit tarifat ndryshojne,ate qe ke paguar ne te parin ,ne te dytin eshte me shtrenjte,pasi ti specializohesh akoma me shum ne profesionin qe ke zgjedhur.
    nejse s`ka ketu noi te uny qe t`me kthej i pergjigje per pytjen qe kam bo,ne lidhje me nje pedagog.
    suksese te gjithve atyre ,qe do vazhdojne kete vit studimet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2008
    Postime
    26
    piekrisht ate doja te thoja un lily
    Kur erdha per here te pare perpara se te nisja studimet,me shkruajten te zezen mbi te bardhe,nese si ploteson kushtet ,s`behet fjale.
    duhej patjeter te rrija vitin e pare ne konvikt,dhe pagesa ishte 25.000£ ne vit,dhe kjo shum duhej te garantohej nga un dhe jo nga ai qemund te me dilte garant.pendryshe s`me jepinin te drejten ne ate universitet.por ketu un kam te mite,keshtu u detyrova qe vitin e pare "t`ja "plotesoja deshiren ketyre te universitetit.tani jam ne te tretin ,jetoj tek te mite plus punoj part time ,per te nxjerre noi lek .
    plus...mos harojme se jo te gjith emigranetet e deklarojne te ardhurat e tyre atje ku jetojne.
    mbas vitit te pare , vitin e dyte ,ik ku te dush.
    jane goxha shpenximet ,por siq e thashe dhe me perpara ,ja vlen,ndryshe shikohet nje student qe diplomohet nga jashte ,dhe ndryshe ai qe e merr ne tirane,s`ka rendesi shteteror apo privat.
    plus cdo vit tarifat ndryshojne,ate qe ke paguar ne te parin ,ne te dytin eshte me shtrenjte,pasi ti specializohesh akoma me shum ne profesionin qe ke zgjedhur.
    nejse s`ka ketu noi te uny qe t`me kthej i pergjigje per pytjen qe kam bo,ne lidhje me nje pedagog.
    suksese te gjithve atyre ,qe do vazhdojne kete vit studimet.

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Personalisht, mendoj qe eshte humbje e madhe per nje student te konsumoje kohen ne institucione arsimore private ne Shqiperi. Niveli eshte shume poshte si dhe pagesat jane ne disproporcion me ate qe ofrojne.
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •