Enika jep:
International Law and Diplomacy
Advanced International Relations
History of International Relations
PS. Ryder me behet qefi qe mer pjes. (Ke humbur fare, te fala)
Enika jep:
International Law and Diplomacy
Advanced International Relations
History of International Relations
PS. Ryder me behet qefi qe mer pjes. (Ke humbur fare, te fala)
C'ESHTJA SHQIPTARE MBI TE GJITHA
cun i mire eshte ky Ryderi kshu se ti e njifke.
po s'na thate, pa dept finance e keni shkollen?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ChuChu : 23-03-2006 mė 11:28
Marketing, management, finance and economics are all included at the Economics Departement.
Me departament finance une kuptoj aty ku shkojme per te bere formalitetet financiare dokumentat per parate qe ke per te paguar apo faturat.
Pastaj ende 4 vjet si ka bere universiteti, universitetet tjera jane bjeri ti bijme.
Stafi nderrohet dhe shtohet nga viti ne vit.
Ne fillim kemi pasur vetem 100 studente vitin e pare, dhe nuk e kemi te gjithe ate staff qe kemi pasur qe ne vit te pare. Dhe ka edhe qe jane part-time professors.
Eshte ende universitet i vogel, brezi i pare qe diplomohet eshte kete qershor dhe jemi pak a shume 20-25 vete nga 3-4 dege te ndryshme.
ok, ju prifte e mbara.
mgjte dhe ne amerike mund te gjesh shkolla me te njejten kosto, e ktu pervec diplomes, eshte mbi te gjitha experienca e te jetuarit ne usa qe ndikon ne formimin (e gdhendjen) e individit.
por mundesirat e deshirat jane te ndryshme, nothing to argue there. suksese pra.
Ate e di shume mire se jane me mijera universitetet ne USA, edhe une u pranova ne nje atje por problemi eshte se nuk te jappin vize per ne USA, studente nga universiteti jone deshen te transferohen andej dhe prape shume nga atyre nuk ua dhane vizen. Pastaj kam shoke qe u transferuan nga UNYT ne New York dhe paguajne te njejten tarife per tution and fees edhe atje por shpenzimet vjetore u shkojne 20 000$ dhe keto jane shume ne krahasim me Tiranen ku keto shpenzime i kemi shume te ulta. Mua 25 000 me kane shkuar te 4 vitet ketu, kurse po te isha ne USA keto do te dilnin vetem per nje vit.
Ne departamentin e Finances ka goxha profesore por un nuk i njoh te gjithe sepse vete kam pasur te bej me ta vetem ne lendet e menaxhimit, por Financial Accounting, apo Managerial Accounting ka pasur profesor greke por qe japin edhe ne us.
P.S. Une e di qe ne se ke mundesi te shkosh me mire ne US kjo eshte fenomenale por kush nuk ka mundesi atehere e ka nje te dyte ketu. Nje pjese e madhe kane qene jashte edhe kane ardhur dhe ndonje krahasim i madh nuk eshte por normal qe US eshte nje ambjent qe te jep edhe pjekurine intelektuale apo kulturore, gjithashtu Anglia ku une kam studiuar per 4 vjet.
C'ESHTJA SHQIPTARE MBI TE GJITHA
shume mire se shof qe qenkeni shume defensive.
s'me the gje per Ryderin. lol
i hodha nje sy faqes se universitetit, dhe eshte update-uar per here te fundit ne 2004...(apo nuk ka ndyshuar gje qe atere?)
A di dikush se ku variojne rrogat e profesoreve (atyre me Phd, jo me Bachelore)
When in Doubt, Act Stupid!
Parvjet,Postuar mė parė nga nausika
Nje profesoreshe me Phd, mikja e nje shokut tim, qe sapo filloi pune atje merrte 1000 $ ne muaj. Gjeja qe me cuditi ishte se i donin 8 ore ne Universitet..![]()
![]()
Per sivjet nuk di gje...lol, megjithese qenka dhe njera qe e njoh...(jo Enika)
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
Krijoni Kontakt