Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 63

A ka të bëjë "forca e dashurisë" në një falje?

Sa me shume ta duash nje person, aq me shume fal?Apo sa me shume ta duash dike aq me teper lendohesh nga ai/ajo dhe prandaj dhe nese fal, dhimbja ende mbetet ne mendjen dhe shpirtin e lenduar?
    Une them qe njeriu fal, por nese gjeja per te cilin fal eshte nje tradheti, atehere nuk ka njesi kohore qe ta bej kete tradhti qe te harrohet, sepse me nje tradhti njeriu vret shume partnerin, e kete vecanerisht kur lidhja eshte shume e rendesishme.
    Jetoje jeten, sikur cdo dite te jete dita e fundit e saj.

Perjashtuar Maska e MICHI
    Anëtarësuar
    14-09-2004
    Postime
    1,537
    Te paska hy menje e keqe goce ( shaka ). Nuk duhet fal per tradheti FARE. Se pastaj ne shpirtin e lenduar qe thua ti mushet me urrejtje.

Person-negativ, nese njeriu fal ne rastin e tradhetise, prape se prape cdo sekonde do mendoj sesi partneri ka fjetur apo eshte puthur me dike, dhe cdo moment do kete perpara syve kete pamje. Per mua nese vjen puna deri aty, them se lidhja nuk ka me vlera, sepse partneri qe e kane tradhtuar do tentoje te "laj hak" dhe kjo nuk do jete me nje lidhje e "shendetshme" them une.
    Po atij pse do i dhembka??? Ai/ajo e beri qejfin e vet. Le te pranoje dhe pasojat.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    23-05-2005
    Postime
    301
    kjo eshte vertete nje situate e veshtire, kur e humb besimin ne personin qe do, sikur thyhet dicka edhe fillojne dyshmet, xhelozite dhe eshte shume e veshtire ta fitosh ate besim perseri. dhe gjithmone jane 2 ane te cdo vendimi qe merr, nese nuk e fal...detyrimisht do te perfundoni ne ndarje...dhe do te gjykosh veten qe nuk e fale apo vendimin qe more, do te humbasesh personin qe do, personin kaq te vecante per ty. Nese e fal perseri do te gjykosh veten...se ai/ajo nuk e meriton faljen tende sepse tashme ti e ke humbur besimin...
    Besimi eshte shume i rendesishem per nje mardhenie te funksionoje

bej cfare te thote zemra, dhe te uroj suksese

PeRsOn-NeGaTiV une nuk thashe qe une do hakmerresha,sepse maksimumi do kisha nje arsye shume te forte per tu ndare. Por po them qe ne baze te historive te shume shoqeve te mia, keshtu ka ndodhur ne fund, ose ai/ajo (personi qe e ka tradhetuar partneri) fillonte dhe behej shume i/e padurueshem me mosbesimin qe kish krijuar. Tradhetia dicka qe ndodh thua ti? Nuk me duket. Besoj shume qe nese nje vajze tradheton ajo e ben me vetedije te plote.Ndersa qe nje mashkull te tradhetoje (vecanerisht ne rastet kur jeni larg ) eshte shume e mundshme, ngaqe thone se fajin e kane "hormonet" .
    Perse kur nje mashkull tradheton, nese e pyet se cfare do bente nese partnerja do bente te njejten gje shprehet se : " Do e ndante direkt" , ndersa kur e bejne vete kete gje, duhet te kene mirekuptimin e partneres.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Alicia : 18-03-2006 më 13:12

i/e larguar
    Anëtarësuar
    23-05-2005
    Postime
    301
    person_Negativ njerez jemi...por te gjithe zemra kemi..., prandaj ky nuk eshte justifikim, nese nisemi te themi "njerez jemi" do te ktheheshim ne kafshe...

nese tradheton kot per qejf apo pune tundimi, apo xhelozie...do te thote karakter i dobet...
    Nese i je vertet ei dashuruar me nje person...nuk mundesh kurre te puthesh dike tjeter aq me teper te flesh...nuk ka justifikim!!!

ps.shume thone "pune hormonesh" ruaji hormonet per te dashuren tende...

▒[JuL]▒ Maska e Macho
    Anëtarësuar
    05-01-2003
    Vendndodhja
    Me Shpirt ne TIRANE
    Postime
    322
    apo...

Une jam me ato "tre pikat", por jo urrejtje. Se di si mund te urresh dike qe e ke dashur me te vertet. Ne zemer eshte akoma ajo, vetem se nuk me meriton me.

ps. O qeros, sa hyjnor paske qene mer!!!
    ஐ███▓▒ -=][.. _| |_| |_ | ..][=- ▒▓███ஐ

PYETJET: Sa me shume ta duash nje person, aq me shume fal? Apo sa me shume ta duash dike aq me teper lendohesh nga ai/ajo dhe prandaj dhe nese fal, dhimbja ende mbetet ne mendjen dhe shpirtin e lenduar?

Nese shtroj me shume se nje pyetje dhe jap me teper se nje pergjigje, kjo do te thote qe kam kaluar "masen"?
    Pa merak nga ju/ti nuk kerkoj asgje. Eshte nje nder shume temat qe mund te diskutohen ne nje forum si ky.

Macho ne momentin qe cdokujt i preken interesat, nuk jane me hyjnor, ose vazhdojne nje lidhje thjesht per inerci.Megjithate nuk e di se cfare do beja une personalisht, nese i dashuri do te me tradhetonte.

PeRsOn-NeGaTiV perse ti paske qene "qerosi"? Une mendova se Macho me ate fjale kishte parasysh ndonje nickname te ndonjerit qe nuk kishte shkruar ketu, apo i kishin fshire postimin,ose ndonje njeri te padukshem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Alicia : 18-03-2006 më 17:07 Arsyeja: Postimi i meparshem linte hapesire keqkuptimi;)

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anëtarësuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    Ai qe dashuron fal njehere.Plaga nga tradhetia eshte shume e madhe ne kete rast dhe do kohe per sherim.Fal ndoshta edhe heren e dyte sepse dashuron marrezisht,dhe plaga thellohet.Por tradhetia sado e vogel çofte heren e trete plaga eshte vdekjeprurese per ate dashuri.Ska me sherim ,apo kemi nje dashuri te semure qe dhembjet e saj si shuan dot as morfiumi .Andaj kujdes,po dashuruat sinqerisht larg nga tradhetite.

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •