Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar Maska e kiki_gj
    Anėtarėsuar
    17-06-2004
    Postime
    75

Rrjet me gjatesi jo normale ?

tung

Nga nje internet kafe kam zgjatur nje kabell me gjatesi prej 143 metrash.
    ne internet cafe eshte i vendosur hub switch modeli Intex 24 port, dhe kabelli eshte FTP i firmes Intex po ashtu.
    ne Kompjuterin tim kam te vendosur lan 3com 10/100mbs, problemi qendron qe ne kompjuterin tim figuron sikur mos te jet i kyqur asnje kabell pra figuron x ne iconen e lanit.
    me pastaj kam provu me nje hub genius 8 port 10mbps, dhe me konektimin ne dy menyra te konektoreve RJ45 ne normal dhe kros por pa rezulat.
    per qudi me vednosjen e hub genius kisha qasjte te rrjetit vetem IP, ndersa rrjet nuk kisha pasi sent kisha ndersa receved nuk kisha (0).
    qka mendoni ku mund te jet problemi pasi edhe kablli ehst testuar qe nuk ka keputje .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-10-2004
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    66
    problemi eshte se kablli nuk guxon te zgjatet me shum se 100 metra, ne momentin kur ti ke vendos ne pun hub genius 10mb lan carda jote ka kalu ne 10mb per ata edhe ke pas sinjal ama komunikim nuk ki, ndoshta ma mir kish me kon me qit edhe nje hub ne mes ma merr menja qe te kish punu

Anėtarėsuar
    17-06-2004
    Postime
    75

flm lavdim

po lavdim me te drejt e ke se pas zgjatjes mbi 100m nuk ka sinjal kjo eshte rregullave qe i ejp Cisko rregulla ndergombetare, por gjerat ndodhin nganjer ndryshe pasi sipas disave qe punojne me rrejt thuhet se kan pasur mundesi te percillet edhe me gjate per ate desha te sigurohem se mos ka ndonje form tjeter,

i/e regjistruar Maska e x-e-n-i
    Anėtarėsuar
    09-05-2004
    Vendndodhja
    GjiLaN City
    Postime
    125
    Hej shiko kabllon a e ke rregullu mire pra konektoret sepse edhe une e kam pas kete problem sepse 4 tela punojne nga 8 qe jane, pra 2 tela e bejne Sent dhe 2 tjere Received ,,problemi eshte se ata 2 received nuk prekin mire ,,,sepse une me UTP cable kam qu deri 150 m e FTP eshte me e mire se UTP per nga gjatesia pra shkon me shume se 150 m,,,tung

Anėtarėsuar
    17-06-2004
    Postime
    75

po xeni

Kam testu kabllin me testet digjital dhe gjithqka ishte ne rregull
    por prap kot
    nuk pat sukses

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-02-2005
    Postime
    10
    Kiki_gj pasi thua qe perdore HUB Genius 8 port 10mbps , a e provuar manualishte te Configuroshe edhe LAn Karten te Ktheshe ne 10MBps

Anėtarėsuar
    17-06-2004
    Postime
    75

po Goni

Kam provur edhe lan karden ta kthej ne 190 mbs por se koti.
    dhe mbi gjitha kam ardh ne perfundim mendoj se edhe ju e ekeni kete mendim se problemi qendron ne Hubin kryesor te firmes Intex e cila nuk ka fuqi te percjell sinjal me gjatesi te medha siq eshte rasti me gjatesi mbi 140 metra.
    flm gjithve per ndimes.

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    eshte pak relative pasi duhet ti hysh llogaritjeve elektronike per te percaktuar a eshte e mundur ta besh kete gje.
    Normalisht mua me ka punuar pa problem ne 150metra me hub-e DTK, INTEL, 3-COM, HP dhe nja dy te tjere.

Kontrollo dhe nja dy opsione qe i kane zakonisht kartat si 3-COM qe testojne vazhdimisht linjen, emrin e sakte te opsionit nuk e mbaj mend fatkeqesisht, pasi ne 150metra propagimi i sinjalit eshte jashte standartit dhe ky opsion nuk e le te punoje.

Tema tė Ngjashme

1. Si mund ta pėrballojė njė grua njė lindje normale
    Nga vajza pa emer nė forumin Tė jesh prind
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 06-07-2012, 04:55
  2. Jeta Normale e krishterė
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 04-05-2010, 07:34
  3. Nė Shqipėri ėshtė normale tė rrahėsh gratė…..
    Nga D@mian nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 18:12
  4. Nje jete normale - premiera e filmit per 8 te rinj Kosovar - Tribeca Film Festival
    Nga katana nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 19-05-2003, 09:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •