Close
Faqja 13 prej 13 FillimFillim ... 3111213
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 130
    i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Pėr: Populli i dashur nga Zoti apo populli i mallkuar?

Citim Postuar mė parė nga Archon Lexo Postimin
    Ashtu sic Kurani thote Mesihu,pra ne ndryshim nga Mesia,Dhjata e re u shkruajt jo ne hebraisht por ne Greqishten e vjeter,qe ishte "lingua franca" e kohes,pak a shume si anglishtja e diteve te sotme dhe ajo fjale u perkthye ne ate gjuhe,prandaj sot bota e njeh si "Krishterim".
    Shume mire ti dhe nje gjysem pergjigje, por une pyeta kush ishte personi qe e beri kete perkthim nga hebraishtja ne greqisht? Ne ckohe e beri? ka te dhena historike?
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Shume mire ti dhe nje gjysem pergjigje, por une pyeta kush ishte personi qe e beri kete perkthim nga hebraishtja ne greqisht? Ne ckohe e beri? ka te dhena historike?
    Ska nevoje te ngihet ndonje person qe ta perktheje se nje fjale perkthehet direkt ne nje gjuhe tjeter,aq me teper qe ajo gjuhe flitej nga shume persona ne ate vend.Pastaj emertimi erdhi gradualisht sepse Krishterimi u perhap gjithnje e me shume ne vendet ku flitej greqishtja.

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Ta marr pergjigjen tende si pergjigje nga te gjithe krishteret apo ka ndonje pergjigje qe mund te japi te dhena me te detajuara?

Une mendoj se meqe Jezusi vete nuk ia vuri emrin fese Krishtere sepse ai nuk fliste greqisht, historia duhet ti japi vendin qe meriton personit qe e vendosi kete emer ne gjuhen greke, kete person duhet ta njohin njerzit pasi ai emeroi nje ve ne baze te nje perkthimi te tij per miliarda njerez sot.Si ka mundesi Miliarda njerez sot nuk njohin personin qe i vuri emrin Krishterimit!?

Une po pres ndonje person me njohur me te thelluara ne kete drejtim per te mos dale ne nje konkluzion te gabuar.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Edhe une kam interes te di kush ishte ai person qe e ktheu fjalen Mesia ne Mesihu,fjalen Jeshua ne ISA,Mirjam ne Merjeme,Hebre ne jahudit,Abraham ne Ibrahim,etj etj.Jam shume kurioz ta di.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Archon : 01-12-2013 mė 16:58

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Zoti me ane te Kuranit ia tha kete profetit Muhamed a.s ne vitin 623 e.s dhe profeti Muhamed a.s ia tha muslimaneve.Do ti sjell ajetet Kuranore?

Po emrin Krisht kush e vendosi, po emrin Krishtere kush e vendosi, po emrin bible kush e vendosi, po emrin jezus kush e vendosi?Njerzit duan nje pergjigje, bashke me ta dhe une.

Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Qe te ta kthej njelloj,i bie te te pergjigjem me kete:"I vendosen Eterit e shenjte te Kishes,te frymezuar nga Shpirti i Shenjte"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Archon : 01-12-2013 mė 16:59

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar mė parė nga Archon Lexo Postimin
    Qe te ta kthej njelloj,i bie te te pergjigjem me kete:"I vendosen Eterit e shenjte te Kishes,te frymezuar nga Shpirti i Shenjte"
    Ne cfare viti e bene dhe si quheshin eterit e kishes?

i/e regjistruar Maska e beta85
    Anėtarėsuar
    20-03-2009
    Postime
    137

Ne cfare viti e bene dhe si quheshin eterit e kishes?
    me duket se ke probleme me mendje ti. Eterit e kishes datojne qe ne vet apostujt e Krishtit. D.T.TH duke filluar nga apostujt.
    Ndresa nė Antioki nxėnėsit pėr tė parėn herė u quajtėn “tė krishterė.” D.T.TH ne kohen e vet Apostujve, menjeher po sa filloj te perhapet Lajmi i Mirė Ungjilli - Ngjallja e Jezusit.

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar mė parė nga beta85 Lexo Postimin
    me duket se ke probleme me mendje ti. Eterit e kishes datojne qe ne vet apostujt e Krishtit. D.T.TH duke filluar nga apostujt.
    Ndresa nė Antioki nxėnėsit pėr tė parėn herė u quajtėn “tė krishterė.” D.T.TH ne kohen e vet Apostujve, menjeher po sa filloj te perhapet Lajmi i Mirė Ungjilli - Ngjallja e Jezusit.
    Per kete e ke fjalen kur thua eterit e kishes ti qe me hiqesh si doktorreshe virtuale ?

Festi tha me zė tė lartė: ``Pal, ti je tėrbuar; studimet e shumta tė bėnė tė shkallosh"..[Veprat 26/23-24)

nuk po e them sipas Zotit, por nė marrėzi. (2 e Korintasve 11/)

16
    Ashtu qoftė! Unė nuk u bėra barrė pėr ju; megjithatė, duke qenė dinak ju zura me dredhi.2 korintesave 12 , 16

Ndėrkaq Sauli, duke shfryrė akoma kėrcėnime dhe kėrdi kundėr dishepujve tė Zotit,(Veprat e apostujve 9/1)

Unė vetė mendova se ishte detyra ime tė bėj shumė gjėra kundėr emrit tė Jezusit Nazarenas.Dhe kėtė kam bėrė nė Jeruzalem; mbasi kam marrė pushtet nga krerėt e priftėrinjve, futa nė burg shumė shenjtorė dhe, kur i vrisnin, jepja miratimin tim.Dhe shpesh, duke shkuar nga njė sinagogė te tjetra, i kam detyruar tė blasfemojnė dhe, me zemėrim tė madh kundėr tyre, i kam pėrndjekurderi nė qytetet e huaja.[Veprat 26/9-11)

Dhe, si e nxorėn jashtė qytetit, e vranė me gurė. Dėshmitarėt i vunė rrobat e tyre te kėmbėt e njė djaloshi, tė quajtur Saul(Pal). Kėshtu e vranė me gurė Stefanin.(Veprat e apostujve 7/58-59)

Por Sauli e kishte miratuar vrasjen e tij. Nė atė kohė u bė njė pėrndjekje e madhe kundėr kishės qė ishte nė Jeruzalem; dhe tė gjithė u shpėrndanė nėpėr krahinat e Judesė dhe tė Samarisė, me pėrjashtim tė apostujve. Por Sauli po shkatėrronte kishėn: hynte shtėpi mė shtėpi, merrte me vete burra dhe gra dhe i fuste nė burg.(Veprat e apostujve 8/1-3)

Me jep pak datat dhe referencat historike ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 03-12-2013 mė 00:12

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Zoti me ane te Kuranit ia tha kete profetit Muhamed a.s ne vitin 623 e.s dhe profeti Muhamed a.s ia tha muslimaneve.Do ti sjell ajetet Kuranore?

Po emrin Krisht kush e vendosi, po emrin Krishtere kush e vendosi, po emrin bible kush e vendosi, po emrin jezus kush e vendosi?Njerzit duan nje pergjigje, bashke me ta dhe une.
    Zoteri Xhejms ti a pe njeh Biblen me mire se te krishteret e forumit, eja ti na jep pergjigje, ne po presim keshilla nga ti. lol

Faqja 13 prej 13 FillimFillim ... 3111213

Tema tė Ngjashme

1. E pėrbashkėta midis Islamit dhe Krishtėrimit
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 25-11-2013, 09:24
  2. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  3. Si ta mbrosh veten nga shejtani i mallkuar ?!
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 15:20
  4. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  5. Pershedetje o Populli im i dashur!!
    Nga Eriglen nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 07:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •