Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 130
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Pėr: Populli i dashur nga Zoti apo populli i mallkuar?

Xhemis na spjego perse po ndodhin keto vrasje te njerezve, kush po i vret, njerez qe besojne ne Islam apo njerez qe jane qafira.

http://koha.net/?page=1,16,167672

Publikuar: 01.12.2013 - 16:25

Bagdad, 1 dhjetor - Sulmet nė Irak, muajin e kaluar, kanė vrarė afro 950 persona, shumica nga ta civilė.

Sipas tė dhėnave tė publikuara nga Ministria e Shėndetėsisė e Irakut, Ministria e Brendshme dhe Ministria e Mbrojtjes, nė muajin nėntor janė vrarė 948 persona – 852 nga ta civilė, 53 policė dhe 43 ushtarė, transmeton rel.

Dhuna sektare nė kėtė vend ka shėnuar rritje qysh nė muajin prill.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    Shume njeri i nderlikuar je ti. Tij i jep peshe te njejte Kur'anit, Bibles, mendimarit dhe besimtarit te thjeshte...
    Ku ke lexuar ti se Profeti Muhammed paska pasur cfaredoqofte pretendimesh? Ai ka predikuar ate qe eshte dashur ta predikoje - pa pretendime.
    Prej nga mberrite ti ta konfirmosh se Profeti Muhammed qenka profet i rreme? Nga fantazia yte, apo jo?
    Ne njeren ane e lavderon (aty ku te pershtatet ty), ne tjetren e perqeshe (aty ku s'ta ben qejfin).
    Dhe prapseprap deshiron qe dikush te te marre per serioz! Vet pretendimi yt per te marre dikush seriozisht te ben edhe me qesharak se sa je.
    Une e kam thene edhe me heret ne kete forum, Muhamedi ne fillim ishte i sinqerte ne besimin e tij ne nje Zot, me vone u be mashtrues dhe rreshqiti ne mekat. Ai kur i mbushi mbi 50 vjet u martua dhe pati seks me nje vajze 9 vjecare. Kjo nuk eshte fantazia ime, kete e thone shkrimet islamike.
    Ju beni kesi spekulimesh. Nese mund t'i pergjigjesh kesaj pyetjeje une me kurre sdo te hyj ne kete forum.

Pergjigjmu perse Allahu ka krijuar vetem 70 apo 72 hyrija dhe nuk ka krijuar p.sh. 170 hyrija. Si mund te pergjigjesh ti si mysliman kur nuk jipet arsyeja ne Kuran apo Hadithe?! Nese ta ben dikush kete pyetje a do te humbisje kohe me ate njeri?!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Une e kam thene edhe me heret ne kete forum, Muhamedi ne fillim ishte i sinqerte ne besimin e tij ne nje Zot, me vone u be mashtrues dhe rreshqiti ne mekat. Ai kur i mbushi mbi 50 vjet u martua dhe pati seks me nje vajze 9 vjecare. Kjo nuk eshte fantazia ime, kete e thone shkrimet islamike.
    Ju beni kesi spekulimesh. Nese mund t'i pergjigjesh kesaj pyetjeje une me kurre sdo te hyj ne kete forum.
    A e din ti sa here e ke permendur (perseritur) kete pyetje? Vetem aq sa kam lexuar une nga shkrimet e tua, kam hasur se paku ne nja 100 vende.
    Ta kesh te qarte kete:
    Martesa me 2,3...9, vjecare nuk dmth automatikisht te hysh dhender...sic thua ti: "Te besh seks"
    Profeti ka qene ne ekzil, azilant hesapi...ashtu kane qene rrethanat e kohes per t'u martuar edhe ne kete menyre, ama jo edhe per te bere seks, sic ia ka endja dikujt. Ai ka qene, sic thua ti, 50-vjec dhe e ka ditur me mire se ne se kur duhet martuar e kur duhet bere seks...
    Fundja, cili eshte ai bir nėne qe mund ta vertetoje aktin seksual te Profetit?
    Askush.
    Nese askush, atehere te gjithat jane manipulime.

Pike.

Pergjigjmu perse Allahu ka krijuar vetem 70 apo 72 hyrija dhe nuk ka krijuar p.sh. 170 hyrija. Si mund te pergjigjesh ti si mysliman kur nuk jipet arsyeja ne Kuran apo Hadithe?! Nese ta ben dikush kete pyetje a do te humbisje kohe me ate njeri?!

Per hyrijet ta shpjegova, por nuk te paska pelqyer me gjase.
    Edhe nje here:
    Askund ne Kur'an nuk permendet numri i hyrijeve. As 70, as 72 e as 170.

Pikė.

Edhe dicka te paqarte?

P.S.
    Shume kohe t'u paska dashte per t'iu pergjigjur postimit tim dhe asgje...

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Norēa.li : 01-12-2013 mė 14:43
    klipp&klar

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Xhemis na spjego perse po ndodhin keto vrasje te njerezve, kush po i vret, njerez qe besojne ne Islam apo njerez qe jane qafira.

http://koha.net/?page=1,16,167672

Publikuar: 01.12.2013 - 16:25

Bagdad, 1 dhjetor - Sulmet nė Irak, muajin e kaluar, kanė vrarė afro 950 persona, shumica nga ta civilė.

Sipas tė dhėnave tė publikuara nga Ministria e Shėndetėsisė e Irakut, Ministria e Brendshme dhe Ministria e Mbrojtjes, nė muajin nėntor janė vrarė 948 persona – 852 nga ta civilė, 53 policė dhe 43 ushtarė, transmeton rel.

Dhuna sektare nė kėtė vend ka shėnuar rritje qysh nė muajin prill.

Edhe njehere mos e devijo pyetjen time shkruajte 30 rreshta ne asnje rresht nuk dhe pergjigje

Pyetja eshte e thjeshte zoteri.Do vetem nje koment.Me bind pra te behem i KRISHTERE(VAJOSUR).

Kush ia vendosi emrin fese krishtere?Personi, data te dhenat historike?
    Kush ia vendosi emrin Jezusit, Krisht kur ne bibel ai thirrej Mesia, kush e ndryshoi emrin Mesia nga gjuha hebraishte ne gjuhen greke?Personi, data te dhenat historike?
    Kush ia vendosi Emrin Krishtit Jezus nderkohe qe Jezus eshte emer grek ose latin dhe jo emri i tij ne gjuhen hebraike qe quhej Jeshua?Personi data te dhena historike?
    Kush e emertoi biblen me emrin bibel sepse emri bibel eshte emertim latin dhe jo hebre?
    Kush e emertoi inxhillin dhiata e re ?daten , personin?
    KUsh e urdheroi kete person te bente keto ndryshime rrenjesore qe te vendoste nje emer fese per miliarda njerez, te ndryshonte emrin e librit, te ndryshonte emrin e vertete te Jezusit sipas te cilit u quajt nga nena e tij?

Ka te dhena krishterimi per keto apo jo?Nese ka bujrum silli.Nese ska atehere pse nuk i kuptoni drejte keto versete biblike

Do tė ishte mė mirė qė dikush tė mbėshtetej te forca ime pėr tė bėrė Paqe me Mua, po, pėr tė bėrė Paqe me Mua(Zotin)".(Isai 27/5)

Do tė lidh me ta njė besėlidhje Paqeje; do tė jetė njė besėlidhje e pėrjetshme me ta; do t`i bėj tė qėndrueshėm, do t`i shumoj dhe do tė vė shenjtėroren time nė mes tyre pėrjetė.( Ezekieli 37/26) ose (Ezeikel 34/25)

Edhe sikur malet tė zhvendoseshin dhe kodrat tė luanin nga vendi, dashuria ime nuk do tė largohet prej teje as besėlidhja e Paqes nuk do tė hiqet, thotė Zoti, qė ka dhėmbshuri pėr ty.(Isaia 54/10)

..dhe duke mbathur kėmbėt me gatishmėrinė e ungjillit tė Paqes, (Efesianėve - 6/15)

Sa tė bukura janė mbi malet kėmbėt e lajmėtarit qė sjell lajme tė mira qė njofton Paqen (Isai 52/7) .(Nahum 1/15). (Romaket 10/15)Feja e Jezusit ishte "Islami = Paqa me Zotin".

Unė(Jezusi) po ju lė Paqen, p.(Gjoni 14/27)

Sipas fjalės qė ai u ka dhėnė bijve tė Izraelit, duke u shpallur Paqen me anė tė Jezu Krishtit, (Veprat e apostujve 10-36)

Dhe ai (Jezusi) erdhi pėr t`ju shpallur Paqen, juve qė ishit larg dhe atyre qė ishin afėr,(Efesianėve 2/17)

.

Tani Perėndia e Paqes do ta dėrmojė sė shpejti Satananė nėn kėmbėt tuaja.(Romaket 16/20)

Tė gjitha kuptimet e fjalės Paqe nė citimet e mėsipėrme janė pėr emrin e fesė

Dashuria nuk ligshtohet kurrė; por profecitė shfuqizohen, gjuhėt pushojnė dhe njohuria do tė shfuqizohet,sepse ne njohim pjesėrisht dhe profetizojmė pjesėrisht.Por, kur tė vijė pėrsosmėria, atėherė ajo qė ėshtė e pjesshme do tė shfuqizohet. I Korintesave 13/8-10)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 01-12-2013 mė 15:31
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Te te bej nje pyetje e o Xhemis,mbi cfare kriteri perzgjedh fragmente te shkeputura nga konteksi dhe i sjell si referenca kur nuk e pranon Biblen,apo gjej ate qe te pershtatet dhe futja kot

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Me sill ti kontekstin e sakte dhe versetin e plote bashke me komentimin tend.Une do e pranoja nese do me vinte i sqaruar.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Me sill ti kontekstin e sakte dhe versetin e plote bashke me komentimin tend.Une do e pranoja nese do me vinte i sqaruar.
    Ok,nuk meremi me kontekstin,vetem me thuaj mbi cfare kriteri perzgjedh pjese nga bibla per qellimet e tua,nga e di qe kjo pjesa qe sjell ti nuk eshte e deformuar sic pretendoni ju per gjithe Biblen

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Se pari ky supozim qe ngren ti eshte gabim pasi une po bej pyetje qe spo marr pergjigje, dhe kur smerr pergjigje atehere nenkupton qe personi ose nuk eshte i afte, ose feja e tij nuk jep pergjigje per kete.Une po supozoj sikur mesia4ever eshte i panjohur atehere bujrum le ti sjelle dikush pergjigjet.

Se dyti vjen nje ateist ne kishe dhe ka nje pyetje a do ti jepnit pergjigje ?Vjen nje musliman dhe thote Prift i nderuar ne Kuran kam lexuar ajetin

5:75.
    Mesihu, i biri i Merjemes, ėshtė vetėm njė i dėrguar. Edhe para tij kanė kaluar tė dėrguar. Nėna e tij pėrherė ka qenė e drejtė. Qė tė dy, hanin ushqim. Shiko si ua shpjegojmė atyre shpalljet tona dhe shih si largohen nga e Vėrteta!

Ne Kuran thuhet Mesihu, ne hebraisht thuhet Mesia po pse ne krishterim thuhet KRISHT, kush ia vendosi kete emer ne ckohe?

Une kam kam nje kriter per te gjykuar se kush eshte e sakte ne bibel dhe kush jo, kam nje baze, sic ishte rasti i fjales Mesia une e pranoj kete fjale ne gjuhen hebraike si emertim te Jezusit sepse keshtu ai ka folur ne gjuhen hebraike, por une se njoh personin dhe kohen kur u ndryshua emri Mesia(hebraisht)=KRisht(GREqisht), Une po mendoj kush ishte personi qe emrin e fese e quajti krishterizem per shkak te fjales greke KRISHT, pse nuk ia vendosi emrin MESIANIZEM nga fjala origjinale hebraike, dhe a ka te drejte nje person qe perkthen fjale te vendose emrin e fese per miliarda njerez apo kete emer duhet ta vendosi vete Jezusi ose vete Zoti me gojen e profeteve te TIJ.

Referi cfare feje praktikon kur nje Sulltan i Perandorise osmane vret vellaun e tij apo nje anetar te familjes se vet. Ky Sulltan Mehmedi i III vrau 19 vellezer te tij, nuk i mjaftoi kjo vrau pastaj cdo kundershtar qe i rrezikonte pushtetin. Si mund te shkosh ne Parajse nese i vret 19 vellezer per ta mbajtur apo marrur pushtetin, dhe keta Sulltane konsiderohen si shpetuesit e kombit shqiptar, nese vret 19 vellezer per Referin, Xhemisin, Nuh Musan behesh shpetues i kombit shqiptar, nese lufton per vend tendin si Skenderbeu behesh tradhtar i kombit shqiptar. Per cfare civilizimi po na flet i nderuar?! Kesi rastesh ka me mijera ne vendet islame, shiqoni ne koha.net se sa vrasje behen ne 'civilizimin islam', s'ju konvenon, i mbyllni temat dhe i etiketoni njerezit.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mehmed_III
    Nuk mundet tė lahen krimet shekullore tė civilizimit mė tė keq i ardhur ndonjiher nė histori qė ju aq shum e livdoni, dhe mundoni tja lani mėkatet vetėm me disa fjalė pse ata na shkojnė nė hėnė ose pse kėshtu edhe ashtu.Edhe faraoni mburret me krijimin e tij pra Piramidat qė juve nuk keni mundėsi qa pėr sė largėti ti ndėrtoni piramidat e tyre.Allahu i bėri krkijimtarin e tyre argument dhe mėsim pėr gjeneratat e mėvonshme se si pėrfunduan zullumqarėt.
    Nuk lahen krimet e perėndimsave me atė se ēka na ka bėrė filan sulltani me familjen e tij.Filan sulltani vrau familjarėt e tij dhe nuk vrau tėrė botėn,prej tij nuk mbetėn me miliona fėmij sakatė nga bombat e uraniumit,sebeb tij nuk vdiqėn me miliona njerėz nė vit nga uria,sebeb tij nuk vdiqėn milionė veta sebeb imoralitetit pėrmes sidės dhe sėmundejve tjera,prej tij nuk vdiqėn me milionė njerėz sebeb politikave tė tyre imperialiste shoviniste,sulltanėt nuk ta ndotėn as ujin,as ajrin e as natyrėn nga bombat e tyre atomike dhe nga ndotjet kimike ku pasojat tek tani kan filluar dhe nji zot e di se ēfarė dėme tjera do tė ken gjeneratat e mėvonshme nga kėto katrahura tė sotit qė natė e ditė mendojnė si ti shkatėrrojnė njerėzit,natyrėn dhe ēdo gjė njerėzore...
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Ne Kuran thuhet Mesihu, ne hebraisht thuhet Mesia po pse ne krishterim thuhet KRISHT, kush ia vendosi kete emer ne ckohe?
    Ashtu sic Kurani thote Mesihu,pra ne ndryshim nga Mesia,Dhjata e re u shkruajt jo ne hebraisht por ne Greqishten e vjeter,qe ishte "lingua franca" e kohes,pak a shume si anglishtja e diteve te sotme dhe ajo fjale u perkthye ne ate gjuhe,prandaj sot bota e njeh si "Krishterim".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Archon : 01-12-2013 mė 16:04

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. E pėrbashkėta midis Islamit dhe Krishtėrimit
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 25-11-2013, 09:24
  2. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  3. Si ta mbrosh veten nga shejtani i mallkuar ?!
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 15:20
  4. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  5. Pershedetje o Populli im i dashur!!
    Nga Eriglen nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 07:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •