Close
Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 117

Tema: Toleranca

In God I trust Maska e fjollat
    Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes sė hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni
    Fjollat, a ke bėrė kėsi lloj reagimi ndaj vrasjes sė shqiptarėve nga maqedonia, ndaj atyre se derdhen gjakun e njeriut, e shqiptarėve, dhe gjakun e islamit, nėse jo, atėher mos u thirr nė emėr tė shqiptarizmit se shqiptarizmi nuk ka ndikim te ti.
    Dale pak se e shoh ku synon tė dalish. Domethėnė shqiptarizmi vareshka nga protesta qė mund tė bėjmė ndaj anti- islamistėve e jo nga vlerat kombėtare dhe nga tolerance brenda shqiptare? Sipas teje, pėr shkak se unė nuk kam dal nė protesta, shqiptarizmi nuk paska ndikim te unė? Po nė kėtė rast, ti mėr patriot a dole nė protesta? Pse nuk dole nė protesta kur kėta shqiptar qė u vranė janė edhe bashkėkombas tė tu, jo veē tė mi. Domethėnė, shikuar nga ky aspekt edhe tek ti shqiptarizmi nuk paska kurrfarė ndikimi!
    Sa pėr dijeni, kur serbi (si ky qė po ta shan nanėn) i deportoi e i vrau kosovarėt, unė dola nė protesta nė Shkup, bile edhe strehova shqiptarė nė shtėpinė time nėse ka ndonjė domethėnie pėr ty!
    Mbase mua nuk mė djeg dhe aq shumė qė njė taleban ose njė arab, ose njė serb, ose njė franēez na vret ose na fyen a na shan, se e di se askush nuk po vdes pėr ne shqiptarėt, por kur e bėn kėtė (sharje)njė qė e quan veten shqiptar, kjo mi ēon nervat pesh.
    Natyrisht se nuk jam islam dhe nuk besoj nė shkrimet islame, mirpor ajo se dua te them ėshtė se ti je shumė ma largė tolerances se sa dikush tjeter, kjo ėshtė ajo se un kam vėrejtur te ti shumė her, kjo shihet edhe ndaj meje shumė her.
    Sa i pėrket tolerancės, unė asnjėherė nuk kam hapur njė temė ku do tė shahet besimi i kujtdo, as i yti, mund ta vėrtetosh kėtė. Kurse ti ke hapur tema tė tilla edhe bile pa faktizuar asgjė ke sharė islamin. Mos tė flas pėr temat qė hapen nga kėta tjerėt qė janė sharje kryekėput. Tolerancė nuk ėshtė vetėm mos tė pėrdorish vullgaritete, po vėrtet tė tolerosh dhe respektosh besimet dhe mendimet e tjetrit. Prandaj qė je shumė larg nga toleranca, tė paktėn pėr tė pasur tė drejtė tė mė kritikosh mua.
    Ēdo gjė ka kufi!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fjollat : 24-03-2006 mė 06:59
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    gabim nga toni77
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 24-03-2006 mė 07:47

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga fjollat
    Dale pak se e shoh ku synon tė dalish. Domethėnė shqiptarizmi vareshka nga protesta qė mund tė bėjmė ndaj anti- islamistėve e jo nga vlerat kombėtare dhe nga tolerance brenda shqiptare?
    Jo nuk thash ashtu, perkunder asaj se ti po thua; un thash se pasi qė tė vėrejta se je ndie keq per arsye se tė ėshtė fyer bashkomabsi i yt, e vėrejta njė "ndjen patriotike-kombėtare", andaj mendova a mos edhe ke reague ndaj vrasjes sė bashk-vendasėve-bashk-kombasėve-bashk-besimtarėve tė tu, sepse para disa ditėve i vranė ata dhe i hodhen nė rrugė. Ndersa nėse jo, atėher mos u thirr nė shqiptarizem, por mos u thirr as nė islamizem, sepse kėta shqiptarė perpos se ishin shqiptarė ishin edhe besimtarė musliman por jo edhe terroristė. Atėher derisa ėshtė ashtu, thirru nė fundamendalizem - ekstremize -terrorizem islamik.

fjollat
    Sipas teje, pėr shkak se unė nuk kam dal nė protesta, shqiptarizmi nuk paska ndikim te unė?
    .!
    Nuk tė thash siē thua ti; "nė protesta", por thash a ke reague? Ndersa nėse nuk ke reague, atėher je pajtue, e nėse je pajtue atėher...! Ndersa un kam reague me shkrim dhe shkrimi i im ishte edhe nė shtyp-nuk jam pajtuar me kėt akt shemtues dhe anti hyjnorė dhe anti njerzorė.

fjollat
    Sa i pėrket tolerancės, unė asnjėherė nuk kam hapur njė temė ku do tė shahet besimi i kujtdo, as i yti, mund ta vėrtetosh kėtė. Kurse ti ke hapur tema tė tilla edhe bile pa faktizuar asgjė ke sharė islamin.!

Edhe kjo s'ėshtė e vėrtetė Fjollat, un vėrtetė kam hapur tema, por temat e mia ishin ballafaqime nė mes tė shfifjeve dhe trillimeve kuranore-islamike qė u bėhen Bibles dhe tė krishterėve dhe realiteteve. Shkrimet e mia ishin kunder shkrimeve dhe propagandes islame qė bėhen ndaj arsyejeve dhe shkrimeve biblike dhe besimit tė krishterė. Nėse nuk ėshtė ashtu, atėher ke tė drejtė, mirpor secili shkrim i imi ėshtė gjithmonė i bazuar nė shkrimet kuranore dhe tė bazuara nė shkrimet islame, nėse nun e them tė vėrtetėn, atėher sjelle ti at shkrim qė ishte siē thua ti; "pa faktizuar asgjė". Deshmo se ku kam folur un pa fakte.

Tolerancė nuk ėshtė vetėm mos tė pėrdorish vullgaritete, po vėrtet tė tolerosh dhe respektosh besimet dhe mendimet e tjetrit. Prandaj qė je shumė larg nga toleranca, tė paktėn pėr tė pasur tė drejtė tė mė kritikosh mua.
    Ēdo gjė ka kufi!
    Shiqo fjollat, problemi kėtu ėshtė se ju dhe shkrimet islame flasim pėr Jezusin dhe atė e konsideroni rrespekt, mirpor ju nuk keni njۣė gjė parasyshė se; ofendimi, jo toleranca, fyrja, sharja, dhe gjitha tė zezat jan ndaj meje nėse gėnjenė mbi jeteėn e Krishtit, e nėse mohon hyjninė e Krishtit, kjo ėshtė e njėjtė sikurse un ty nėse tė them se Muhamedi nuk ėshtė profet dhe ai ėshtė genjeshtar, njėjtė ėshtė, mirpor ju nuk u vret ajo se ja thuani dikujtė por u vret ajo se ua thotė dikush.

Psh ti beson se Muhamedi ėshtė profeti i Zotit, nėse ta mohoj un kėtė gjė dhe shkruaj shkrime duke e gjymtuar dhe mohuar atė, mesiguri se nuk ėshtė respekt ndaj teje personalisht dhe ndaj islamit, mirpor:

Un besoj se Jezusi ėshtė Bir i Prerendisė, Jezusi ėshtė Zot nė nder tė hyjit At, Jezusi ėshtė shpetimtari-shelbusi i botės, Jezusi vdiq nė kryq, Jezusi ėshtė ringjallja dhe jeta. Tė jeni e sigurtė se nėse ti apo dikush tjetėr e mohon dhe e nenēmon kėtė besim timin dhe duke bėrė shkrime kunder kėti besimi, atėher edhe ti je duke mė fye mua nė rend tė parė dhe andaj tė gjithė tė krishterėt.

Kjo ėshtė ajo se ti nuk e ke kuptuar dhe nuk deshiron ta kuptojsh, kjo ėshtė ajo se quhet mungesė e tolerancės dhe respektetit ndaj njėri tjetrit, por ajo nuk do tė thotė n/se vetem un apo tė krishterėt mohojnė Muhamedin jan jo tolerant por kjo vlenė edhe per islamėt ndaj Jezusit dhe besimt tė krishterė.

respekte nga toni

Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Postime
    1,085
    Jo nuk thash ashtu, perkunder asaj se ti po thua; un thash se pasi qė tė vėrejta se je ndie keq per arsye se tė ėshtė fyer bashkomabsi i yt, e vėrejta njė "ndjen patriotike-kombėtare", andaj mendova a mos edhe ke reague ndaj vrasjes sė bashk-vendasėve-bashk-kombasėve-bashk-besimtarėve tė tu, sepse para disa ditėve i vranė ata dhe i hodhen nė rrugė. Ndersa nėse jo, atėher mos u thirr nė shqiptarizem, por mos u thirr as nė islamizem, sepse kėta shqiptarė perpos se ishin shqiptarė ishin edhe besimtarė musliman por jo edhe terroristė. Atėher derisa ėshtė ashtu, thirru nė fundamendalizem - ekstremize -terrorizem islamik.
    Ndėgjo Toni
    Lexoje kėtė fjalinė me bold dhe llogjiko pak. Kėtu pikėrisht qėndron problemi, se ti dhe njė numėr tjetėr i vogėl anėtarėsh direkt prekni ku nuk keni tė drejtė! Ēfarė tė duket ty vetja qė e merr tė drejtėn me mė thėnė mua se nėse nuk paskam reaguar mos tė thirrem nė shqiptarizėm apo nė islamizėm? Thirri mendjes pak! A je nė gjendje tė kuptosh se kjo fjali e jotja ėshtė e barabartė, nė mos edhe mė e ulėt se ajo e atij tė pa emėr qė kish emėru kosovarėt kopila? Ku merr tė drejtėn more ti tė flasish pėr patriotizmin tim apo devotshmėrinė time?! E ceka mė pare se egziston njė kufi dhe tash po ta them se je duke e kalu atė kufi. O dajė kuptoje njė here pėrgjithmonė se nėse nuk do me ta thėnė dikush njė gjė, as mos ia thuaj! Po ta theksoj, mos prek nė shqiptarizmin apo islamizmin tim!!! Ku e di ti se kush jam unė e ēfarė jam, ti asnjė fjalė nuk e the kundėr atij malokut qė shante kosovarėt, po nga "patriotizmi i madh" e shfrytėzove rastin tė mė etiketosh me trillimet tua! Ty tė dhem kur dikush kritikon krishterizmin, kurse nuk e pėrfill faktin se ti kritikon direkt personalitetin tim!

Edhe kjo s'ėshtė e vėrtetė Fjollat, un vėrtetė kam hapur tema, por temat e mia ishin ballafaqime nė mes tė shfifjeve dhe trillimeve kuranore-islamike qė u bėhen Bibles dhe tė krishterėve dhe realiteteve. Shkrimet e mia ishin kunder shkrimeve dhe propagandes islame qė bėhen ndaj arsyejeve dhe shkrimeve biblike dhe besimit tė krishterė. Nėse nuk ėshtė ashtu, atėher ke tė drejtė, mirpor secili shkrim i imi ėshtė gjithmonė i bazuar nė shkrimet kuranore dhe tė bazuara nė shkrimet islame, nėse nun e them tė vėrtetėn, atėher sjelle ti at shkrim qė ishte siē thua ti; "pa faktizuar asgjė". Deshmo se ku kam folur un pa fakte.
    Tash ta kthejmė anėn tjetėr tė medaljes, jo se dua tė tė mbush mendjen ty ose dikujt tjetėr, po thjeshtė pėr hir tė tolerances, mos ndoshta po e kupton se ēfarė do tė thotė fjala tolerancė dhe se ēfarė dua tė tė bėj me dije sa pėr tė satėn here me rradhė. Tani nė kėtė rast, me kėtė qė ke shkruar, a e kupton se sipas muslimanėve, ti i bėn shpifje dhe trillime Kuranit dhe besimit islam? Ti je munduar ti “faktizosh” perceptimet tua ndaj islamit me anė tė verseteve biblike, por harron tė sjellish nė mend se versetet biblike sa janė valide pėr ty, po aq valide janė edhe versetet kuranore pėr muslimanėt dhe pėr mua. Pra sipas meje, krishterizmi ėshtė fe e devijuar, njashtu siē pėr ty islami ėshtė shpifje. Unė edhe disa here ta kam cek ty se mua nuk mė intereson fare qė ti e preferon dhe beson krishterizmin, mua mė pengon kur ngritesh e shkruan ēarēafe anti-islame dhe thua se kurani ėshtė trillim, duke u bazuar nė librin tė cilin pėr shembull, unė e di tė shtrembėruar. Unė asnjėherė nuk do tė hapi asnjė temė pėr tė thėnė se krishterizmi ėshtė fe e reme, por sa here qė ju hapni tema kundėr islamit, beso se do tė reagoj (e keqja ėshtė se shkrimet e mija fshihen, gjersa lehen zhgarravina sharėse). Tolerancė o Toni ėshtė kur ti tė jesh i kėnaqur me fenė tėnde dhe mos tė dalish e tė kritikosh fetė tjera, ashtu siē unė asnjėherė nuk do tė dal tė hap tema tė tilla ku do tė shahet krishterizmi.

Shiqo fjollat, problemi kėtu ėshtė se ju dhe shkrimet islame flasim pėr Jezusin dhe atė e konsideroni rrespekt, mirpor ju nuk keni njۣė gjė parasyshė se; ofendimi, jo toleranca, fyrja, sharja, dhe gjitha tė zezat jan ndaj meje nėse gėnjenė mbi jeteėn e Krishtit, e nėse mohon hyjninė e Krishtit, kjo ėshtė e njėjtė sikurse un ty nėse tė them se Muhamedi nuk ėshtė profet dhe ai ėshtė genjeshtar, njėjtė ėshtė, mirpor ju nuk u vret ajo se ja thuani dikujtė por u vret ajo se ua thotė dikush.p.sh ti beson se Muhamedi ėshtė profeti i Zotit, nėse ta mohoj un kėtė gjė dhe shkruaj shkrime duke e gjymtuar dhe mohuar atė, mesiguri se nuk ėshtė respekt ndaj teje personalisht dhe ndaj islamit, mirpor:
    Un besoj se Jezusi ėshtė Bir i Prerendisė, Jezusi ėshtė Zot nė nder tė hyjit At, Jezusi ėshtė shpetimtari-shelbusi i botės, Jezusi vdiq nė kryq, Jezusi ėshtė ringjallja dhe jeta. Tė jeni e sigurtė se nėse ti apo dikush tjetėr e mohon dhe e nenēmon kėtė besim timin dhe duke bėrė shkrime kunder kėti besimi, atėher edhe ti je duke mė fye mua nė rend tė parė dhe andaj tė gjithė tė krishterėt.
    Kjo ėshtė ajo se ti nuk e ke kuptuar dhe nuk deshiron ta kuptojsh, kjo ėshtė ajo se quhet mungesė e tolerancės dhe respektetit ndaj njėri tjetrit, por ajo nuk do tė thotė n/se vetem un apo tė krishterėt mohojnė Muhamedin jan jo tolerant por kjo vlenė edhe per islamėt ndaj Jezusit dhe besimt tė krishterė.
    Shumė bukur. Unė jam dakord me kėtė. Tolerancė ėshtė kur tė respektojmė besimin e njėri tjetrit dhe mos tė hapish mė tema pėrēarėse e fyese, megjithėse ty tė duket se nė kėto tema na e tregon tė vėrtetėn. Duhet ta kuptosh se ajo ėshtė vetėm ana jote e tė vėrtetės. Unė kam anėn time tė vėrtetės tė cilės do ti pėrmbahem dhe nuk kam nevojė tė ta imponoj ty. Prandaj edhe tė kam thėnė sa herė deri tani « ty besimi yt, mua besimi im », mjaftohem me kaq, nuk kam nevojė pėr predikimet tua. Besoj se tė kujtohet, edhe atė nė temat qė ti apo tė krishterė tjerė tė kėtij forumi kishin hapur kundėr islamit.

Me respekt nga fjollat
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fjollat : 24-03-2006 mė 09:46

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga fjollat
    Shumė bukur. Unė jam dakord me kėtė. Tolerancė ėshtė kur tė respektojmė besimin e njėri tjetrit dhe mos tė hapish mė tema pėrēarėse e fyese, megjithėse ty tė duket se nė kėto tema na e tregon tė vėrtetėn. Duhet ta kuptosh se ajo ėshtė vetėm ana jote e tė vėrtetės. Unė kam anėn time tė vėrtetės tė cilės do ti pėrmbahem dhe nuk kam nevojė tė ta imponoj ty. Prandaj edhe tė kam thėnė sa herė deri tani « ty besimi yt, mua besimi im », mjaftohem me kaq, nuk kam nevojė pėr predikimet tua. Besoj se tė kujtohet, edhe atė nė temat qė ti apo tė krishterė tjerė tė kėtij forumi kishin hapur kundėr islamit.
    Ke harruar te shtosh qe tolerance eshte edhe te lesh tjetrin rehat te praktikoje fene e vet e jo ta luftosh ashtu sikurse udhezon feja juaj "tolerante".

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    O x files je bo si Back -up file.

Shruajne njerezit e ti kujtohesh me thene dicka ne fund pavaresisht se a ka apo ska kuptim.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Rejjan
    O x files je bo si Back -up file.

Shruajne njerezit e ti kujtohesh me thene dicka ne fund pavaresisht se a ka apo ska kuptim.
    Sa bukur flet o Zot i Madh, je yll.
    plus qe ke edhe ca batuta qe nuk di ēa te them.

Mire e ke ti,
    te komentosh shkrime pa kuptim do nxjerri komente pa kuptim,

dhe ne lidhje me tolerancen ne pergjithesi ,nuk e di nese e keni vene re,
    qe te myslimanet e ketij forumi,me ndonje perjashtim, ofendojne personat qe nuk besojne ne islam ose qe e kundershojne mendimet e myslimaneve.
    Nderkohe qe ne qafirat e forumit kundershtojme fene e nuk ofendojme personin tuaj.
    Kuptohet kjo vjen si pasoje e "Tolerances" qe keni.

Zoti ėshtė Dashuri! Maska e NoName
    Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    Cudi me ' fjollat'!

'Pergjigjet' pa j'u referuar se vertetave dhe shfaq shenja te qarta intolerance. Pergjitheson, teorizon dhe moralizon pa ju referuar pikave qe permend une nga historia.

Stergjyshi eshte gjyshi i gjyshit, fjollat dhe rejjan, dhe te gjithe keta gjysher te gjysherve te shqiptareve jane krishtere. Feja Pagane eshte para-histori. Ne flasim per historine e qyteterimit apo jo. Nuk flasim ketu per Neandertalin ----> periudhen e Gurit.

Gabojne ata qe mendojne se shpirti i shqiptareve eshte Islami! Cudi e madhe qe kur u idenifikuan shqiptaret me islamiket? Ju jeni vete te tille dhe mendoni se edhe 80% e shqiptareve eshte e tille. Vetem etiketa ju ka mbetur si myslimane shqiptareve ne 80% te tyre. Kjo shifer eshte edhe me e ulet tani pas viteve 90'. Psh. vetem ne Kosove gjysma e popullsise eshte nen 25 vjec apo jo. Dhe nje perqindje e madhe e tyre kane eksperience Perendimore dhe jo Islamike. Po t'i etiketosh ata do te ofendoheshin.

Nga e gjeten Shqiptaret e Skenderbeut shpirtin islam? Apo ju do qefi ju se duket qe jeni pak fanatik.

Perkatesia Perendimore e shqiptareve nuk eshte vetem gjeografike. Shpirti i Shqiptareve eshte ne Fene e Skenderbeut qe ju as denjoni fare t'a permendni sikur Gjergj Kastrioti te mos jete Heroi i Shqiptareve dhe njekohesisht Kaloresi i Krishtit. Shikoje pra ne Kaloresi i Krishtit qe pranohet nga gjithe shqiptaret si hero i tyre absolut, shikoje aty tek Ai Karakter i Shkelqyer shpirtin e Shqiptareve - KRISHTERIMIN.

Shpirti i shqiptareve eshte Krishterimi sepse ata e Pranojne Kaloresin e Krishtit si Heroin e Tyre Absolut.

Islamizmi eshte i Huaj zoteri per Shqiptaret e Skenderbeut. 500,000 arbereshe te krishtere u debuan me dhune e toke te djegur nga vatrat e tyre stergjyshore. Cfare doni te thoni ju rejjan dhe fjollat se turqit ne vend te tyre e popullon token e Arberit me kolone Turq!? Prandaj ju thoni se Shpirti i Shqiptareve eshte Islamik?! JO o rejjan dhe fjollat. Turku perdori dhunen, gje qe e kam trajtuar me hollesi me pare, dhe ne 1-shekuj arriti te fute fene islamike tek ata "80% " qe permendni ju. Por kjo fe nuk ka hedhur rrenje ne Shpirtin e Shqiptareve.

Shiko Realitetin fjollat. Qindra mijra shqiptare i jane kthyer fese se Skenderbeut. Po te kishin shpirt islami, shqitaret nuk do t'a benin kete gje me vetedije sic po e bejne sot.

Nuk do te hyje brezi i ardheshem i shqiptareve me Poture ne Europen e Bashkuar o fjollat jo. Feja eshte menyre jetese dhe te menduari para se gjithash. Nuk hyjne dot shqiptaret ne Bizneset e ardheshme dhe ne Kulture me Shallvare, sepse shqiptaret jane te gjithe te Krishtere sot e dy tre breza te shkuar.

E ardhmja i perket Perendimit te Krishter. I Semuri i Ballkanit ka kohe qe eshte shporrur nga Ballkani. Ju nuk ju pelqen historia e Shqiperise. Nga kush o rejjan dhe fjollat fitoj pavaresine Shqiperia, a po me thoni?

Te gjitha keto per ju nuk jane te verteta fare. Une nuk e njoh historine sepse eshte e veshtire ta njoh ate. Vetem ju e njihni historine: Shqiptaret jane Islamike! Pavaresine Shqiperia e shpalli prej Europes jo prej Turqise. Skenderbeu nuk eshte Heroi i Shqiptareve. Keto jane te vertetat tuaja.

'Ideja' juaj eshte injoranca.

NoName

Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Postime
    1,085
    'Pergjigjet' pa j'u referuar se vertetave dhe shfaq shenja te qarta intolerance. Pergjitheson, teorizon dhe moralizon pa ju referuar pikave qe permend une nga historia.
    Stergjyshi eshte gjyshi i gjyshit, fjollat dhe rejjan, dhe te gjithe keta gjysher te gjysherve te shqiptareve jane krishtere. Feja Pagane eshte para-histori. Ne flasim per historine e qyteterimit apo jo. Nuk flasim ketu per Neandertalin ----> periudhen e Gurit.
    Shih sa patriot tė kemi, lum shqiptaria pėr ty… domethėnė ti kombin shqiptar e identifikon me krishterizėm. Shqiptarizmi qenka as mė tepėr e as mė pak, po rrumbullak krishterizėm?! Ti pėr hir tė “patriotizmit” (krishterizmit fanatik) tė flaktė, do tė shlyejsh tė gjitha periudhat tjera tė historisė shqiptare qė nuk i pėrkasin krishterizmit? Sa ēudi! I nderuar, identiteti i njė kombi pėrbėhet nga e tėrė historia e atij populli, qė nga zanafilla (fis pagan), duke i pėrfshirė tė gjitha zig-zaget qė i ka kaluar gjatė kalitjes dhe formimit tė kombit. Njė ndėr kėto periudha, (tė pėlqeu ty apo jo pak punė) ėshtė edhe islamizimi. Islamizimi ėshtė pjesė e historisė shqiptare, ėshtė pjesė integrale e kombit shqiptar, ėshtė realiteti i kombit shqiptar edhe ate jo i periudhės sė neandertalit.

Gabojne ata qe mendojne se shpirti i shqiptareve eshte Islami! Cudi e madhe qe kur u idenifikuan shqiptaret me islamiket? Ju jeni vete te tille dhe mendoni se edhe 80% e shqiptareve eshte e tille. Vetem etiketa ju ka mbetur si myslimane shqiptareve ne 80% te tyre. Kjo shifer eshte edhe me e ulet tani pas viteve 90'. Psh. vetem ne Kosove gjysma e popullsise eshte nen 25 vjec apo jo. Dhe nje perqindje e madhe e tyre kane eksperience Perendimore dhe jo Islamike. Po t'i etiketosh ata do te ofendoheshin
    Ndėgjo o njeri i paskrupullt, mos u gjyko njerėzve devotshmėrinė, besimin, patriotizmin, se ti nuk je nė gjendje tė dijsh se kush ēfarė besimi ose patriotizmi ka. Tė paktėn ne nuk i quajmė shqiptarėt e krahinave tė ndryshme kopila, ashtu siē ti zotėriu tolerant e besimtar i denjė e bėn kėtė. Ti po mė flet pėr tolerancė... shif njėherė se si shprehesh, ēdo gjė qė shkruan kėtu ėshtė anti-islamizėm, bile nė tė shumtėn e rasteve edhe anti-shqiptarizėm, sepse (njė gjė ti nuk kupton)islami ėshtė pjesė integrale e kombit tonė dhe kėshtu do tė mbetet. S'ke pse shqetėsohesh kaq shumė me pėrqindjen e lartė tė shqiptarėve musliman, fundja ėshtė njė fakt qė ti nuk mund ta ndryshosh.

Nga e gjeten Shqiptaret e Skenderbeut shpirtin islam? Apo ju do qefi ju se duket qe jeni pak fanatik.
    Mesa di unė feja e Skenderbeut ishte ortodokse, prandaj edhe ti nėse mendon se pėr tė qenė shqiptar duhet doemos tė kesh besimin e Skenderbeut, duhet tė konvertohesh nė ortodoks, se tė paska ikur shqiptarizmi...

Perkatesia Perendimore e shqiptareve nuk eshte vetem gjeografike. Shpirti i Shqiptareve eshte ne Fene e Skenderbeut qe ju as denjoni fare t'a permendni sikur Gjergj Kastrioti te mos jete Heroi i Shqiptareve dhe njekohesisht Kaloresi i Krishtit. Shikoje pra ne Kaloresi i Krishtit qe pranohet nga gjithe shqiptaret si hero i tyre absolut, shikoje aty tek Ai Karakter i Shkelqyer shpirtin e Shqiptareve - KRISHTERIMIN.
    Shpirti i shqiptareve eshte Krishterimi sepse ata e Pranojne Kaloresin e Krishtit si Heroin e Tyre Absolut.
    Kalorėsi i Krishtit? Skenderbeu kishte lindur 15 shekuj pas vdekjes sė Krishtit, kshu qė Krishti nuk e emėroi kalorės tė tij... ata qė i dhanė kėtė titull duhet tė jenė ngatėrruar pak, se luftėrat e Skenderbeut nuk ishin luftėra fetare, por ishin luftėra mbrojtėse, ēlirimtare, tė trojeve shqiptare.

Islamizmi eshte i Huaj zoteri per Shqiptaret e Skenderbeut. 500,000 arbereshe te krishtere u debuan me dhune e toke te djegur nga vatrat e tyre stergjyshore. Cfare doni te thoni ju rejjan dhe fjollat se turqit ne vend te tyre e popullon token e Arberit me kolone Turq!? Prandaj ju thoni se Shpirti i Shqiptareve eshte Islamik?! JO o rejjan dhe fjollat. Turku perdori dhunen, gje qe e kam trajtuar me hollesi me pare, dhe ne 1-shekuj arriti te fute fene islamike tek ata "80% " qe permendni ju. Por kjo fe nuk ka hedhur rrenje ne Shpirtin e Shqiptareve.
    Kush tha se shpirti i shqiptarit ėshtė islamik?! Kėto mendime tė zymta dhe dashakeqe ushqehen nė kokėn tėnde dhe tė njė pakice shqiptare qė duan tė identifikojnė kombin me fenė, apo thėnė mė troē qė duan tė zhdukin islamin nga trojet shqiptare. Shpirti i shqiptarit ėshtė nė rradhė tė parė i identifikuar me gjakun prej shqiptari, gjuhėn, flamurin, himnin, stemėn, traditat. Kėto janė simbolet kombėtare, kurse feja ėshtė besimi shpirtėror qė nuk ka tė bėjė me kombėsinė e njeriut. Kombe tė ndryshme i takojnė njė feje tė pėrbashėt, qė nuk do tė thotė se po i takuan fesė sė njejtė janė njė komb dhe anasjelltas brenda njė kombi mund tė ketė besime tė ndryshme qė nuk i dallon nga kombėsia, prandaj mos ven shenja barazie midis fesė dhe kombit.

Shiko Realitetin fjollat. Qindra mijra shqiptare i jane kthyer fese se Skenderbeut. Po te kishin shpirt islami, shqitaret nuk do t'a benin kete gje me vetedije sic po e bejne sot.
    Vėrtet? Pa leji propagandat se nuk i shėrbejnė asgjė kombit...

Nuk do te hyje brezi i ardheshem i shqiptareve me Poture ne Europen e Bashkuar o fjollat jo. Feja eshte menyre jetese dhe te menduari para se gjithash. Nuk hyjne dot shqiptaret ne Bizneset e ardheshme dhe ne Kulture me Shallvare, sepse shqiptaret jane te gjithe te Krishtere sot e dy tre breza te shkuar.
    E ardhmja i perket Perendimit te Krishter. I Semuri i Ballkanit ka kohe qe eshte shporrur nga Ballkani. Ju nuk ju pelqen historia e Shqiperise. Nga kush o rejjan dhe fjollat fitoj pavaresine Shqiperia, a po me thoni?
    E sa shumė qenke duke vuajtur pėr faktin se shqipatrėt janė muslimanė. Let it go man, se kjo vuajtje (qė veē mė qenka transformuar nė urrejtje), rrezikon shėndetin nė rradhė tė parė e pastaj edhe vlerat njerėzore nė pėrgjithėsi… Feja nuk i hyn nė punė bizneseve tė ardhshme… feja ka vendin e vet, ajo mbahet nė zemrat e besimtarėve e jo nė tregjet e Europės.

Te gjitha keto per ju nuk jane te verteta fare. Une nuk e njoh historine sepse eshte e veshtire ta njoh ate. Vetem ju e njihni historine: Shqiptaret jane Islamike! Pavaresine Shqiperia e shpalli prej Europes jo prej Turqise. Skenderbeu nuk eshte Heroi i Shqiptareve. Keto jane te vertetat tuaja.
    Nuk arrij ta kuptoj nga i nxjerr ti kėto pėrfundime, apo ke shprehi tė trillosh ashtu siē tė vjen ty pėrsmari. Mė trego kur kam thėnė njė gjė tė tillė, nėse jo atėherė i bie se ti je njė gėnjeshtar, intrigant, manipulant, qė pėr qėllime tė caktuara shkruan marrėzi dhe gėnjeshtra.

Rrofshin figurat e ndritura tė popullit tonė (krishterė e muslimanė) tė cilėt i kontribuan unifikimit tė kombit dhe mallku qofshin ata qė i keqpėrdorin emrat e tyre dhe nė emėr tė tyre ndjellin urrejtje e pėrēarje.

'Ideja' juaj eshte injoranca
    Kjo ide ėshtė fryt i urrejtes sate dhe nuk ka lidhje me realitetin. Le urrejtjen mėnjanė dhe pajtohu me faktin se tė jesh shqiptar do tė thotė tė kesh edhe bashkėkombas musliman, kjo ėshtė nė dobi tė tė gjithėve, sepse tė siguroj se muslimanėt shqiptar nuk do tė konvertohen nė tė krishterė.

ps, nėse nuk ke gjė me mend pėr tė thėnė mos mė repliko se kot po mė humb kohėn me shpifjet tua.

fjollat
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fjollat : 27-03-2006 mė 05:12

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga forum126
    Si ka mundesi qe ortodokset serbe u vrane me katoliket kroate?
    Gjeopolitika Ballkanase eshte shume me e komplikuar se faktori fetar. Si ka mundesi qe orthodokset bullgare jane vrare me orthokset greke etj etj etj.

Luftrat fetare (ne maske) ne Europe ka pasur me shumice, sidomos para Traktatit te Westfalise.

Por qe ta sjellim me shume ne ditet tona (dhe historikisht), si ka mundesi qe sheitet (u vrane) vrihen me sunit? Pyetje retorike kjo ...

Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Toleranca
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 09:08
  2. A duhet mbrojtur toleranca fetare e shqiptareve ?
    Nga Dr Rieux nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-11-2004, 18:19
  3. Ana tjeter e medaljes: Toleranca fetare vetem per jomuslimanet
    Nga StormAngel nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2004, 09:38
  4. Toleranca Fetare NĖ Islam!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-09-2004, 15:40
  5. Toleranca fetare apo papergjegjshmeri?-nga Pirro Misha
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-01-2003, 07:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •