[QUOTE=fatlumi18]Fatlum duhet te shikosh konceptin e kombit , kete mund ta gjesh ne libra qe flasin per politiken nderkombetare ose neper libra historie te cilat e shpjegojne shume mire.Postuar më parë nga Edvin83
NAtion=A people who share common customs, origins, history, and frequently language; a nationality: “Historically the Ukrainians are an ancient nation which has persisted and survived through terrible calamity” (Robert Conquest).
Nuk ka as as tre kombe shqiptare por ka vetem nje KOMB shqiptar , por mund te kete disa shtete shqiptare.NE pashaporte ty te shkruhet kombesia shqiptar pavaresisht shtetit ku ti jeton, dhe ti vete me goje e deklaron qe je shqiptar nga kombesia. Ti mund te thuash pastaj jam çam, lab, mirditor, apo kosovar por kombesia mbetet shqiptare. Sipas idese tende atehere trojet shqiptare duhet te ndahen e te percaktohen ne dhjetera e dhjetera kombe!!!!Eshte absurde.
Me thuaj pak ti a ka komb Omanez, Jemenitas, Irakian, Kuvajtian, Libian etj etj???
Jo nuk ka se eshte absurde, megjithese arabet jane te ndare ne 22 shtete nuk kam takuar asnje arab qe kur e kam pyetur per kombesine me kane thene jam Libian apo Jemenas, te gjithe me kane thene arabe, pastaj per te dalluar se nga cili shtet vijne me thonin qe vinin nga Libia apo Jemeni.Bile e kane per ofendim po tu thuash qe ti nuk je aranb por libian apo kuvajtian.Prandaj qe ta kuptosh me mire, komb e shtet jane koncepte te ndryshme. Rastin qe ti e deshe ne bote ja ku e ke, ke 22 shtete arabe por nje komb arab. kE dhe raste tjera plot, pse sipas teje ke komb Moldav?JO, ke vetem komb rumun por ke shtet rumun dhe shtet moldav.Kombi kurd eshte i ndare ne 5 shtete, sipas teje kemi 5 kombe kurde? Keto jane disa nga shembujt per te ta mbushur mendjen ty me argumeta e fakte e jo me fjale koti.
Krijoni Kontakt