Postuar më parë nga
dodoni
Ti se pari nuk e njeh Dodonin fare, dhe perderisa nuk e njeh me mire mos fol per te. Dodoni nuk ka kerkuar azil ne asnje vend te botes, asnjehere ne jete. Mua amerikanet me kane lutur qe te vija ketu ne Amerike dhe edhe kam ardhur per edukim e jo per tjetergje.
Me disa sikur ju, me mire shqiptaret e Kosoves te mos kishin ardhur as ne kohen e luftes si refugjate fare, sepse kete te mire ja kane bere disa atdhetare ne Shqiperi, kosovareve, e tash disa si ti (qe jam i sigurte qe nuk ke marre ne familje asnje, sepse po ta kishe bere kete gje, nuk e kishe permendur ketu fare, se nuk e kishe bere per te marre kredita ketu por per te ndihmuar dhe per interesat tua kombetare) e permendin sa here te filloj ndonje debat.
Po une e mijera, e mijera kosovare tjere qe shkojme dhe shpenzojme mijera dollare ne bregdetin shqiptar cdo vere, a te vijme e ta permendim kete ore e cast ketu. Apo une e mijera kosovare tjere si une, qe kemi sakrifikuar edhe jeten tone, qe ju te vini ne Prishtine sot pa vize, dhe ne vend qe te shihni bustin e Millosheviqit ne qender, te shihni bustin e Skenderbeut, apo ne vend qe te vini e te flisni serbisht ne Prishtine, ju vini e flisni shqip atje, ta permendim kete ore e cast sa here qe te fillojme ndonje bisede me juve ketu. Po mijera baballaret tane qe kane vdekur per kete Shqiperine e sotme qe po e gezoni juve.
Jeni duke e tepruar shume me kete te mire duke na vene para hundes, sa qe me vertete jeni duke ja humbur edhe vlerat e kesaj ndihme atyre qe e kane bere vertete me zemer kete pune, sepse ti e di fare mire qe nuk e ke marre asnje ne familjen tuaj, bile larg asaj. Kur i behet nje e mire njeriut, nuk duhet pastaj qe ti shkosh nerva duke i thene gjithe kohen, hej ta kam bere kete mire, sepse ajo e mire nuk ka vlera pastaj, e bile nuk eshte as e mire fare me, sepse po ja shkaterron nervat fare. Une per vete, me pare do kisha vdekur ne lufte se te vija ne ndonje familje te ju qe ma kishte permendur pastaj gjithe kohen, hej une te kam futur ne familje ne kohen e luftes. Pra, e mira e tille nuk eshte e mire fare.
Eshte fakt qe Shqiperia ka ndihmuar Kosoven, por eshte fakt gjithashtu qe Kosova ka ndihmuar mijera here me shume Shqiperine, gjate gjithe historise shqiptare.
Une u pajtova me Edvinin, dhe atij Borix as nuk ju referova fare, e as ty nuk te kisha referuar ketu, sepse jeni shume nivele intelektualizmi me poshte se mua ketu, por meqe ju mu drejtuat mua, ju pergjigja kete here, se hereve tjera, ju jeni te injoruar nga mua, se nuk kam kohe te humbas me njerez si puna e juaj.
Krijoni Kontakt