Close
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 83
    i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316

Citim Postuar më parë nga dodoni
    Mire e ke ti Bondi. Nuk e di pse disa ketu hapin tema te tilla ne vend qe te hapin tema me ndonje ide se si mund ta pershpejtojme procesin e ribashkimit tone kombetar.
    Ti, edvini83, e ca te tjere ketu ne forum, duhet te mesoni te flisni shqip, ne plan te pare, sepse kur nuk dini te flisni gjuhen tone shekullore, nuk ka se si te keni nje kulture te gjere - aq te gjere sa per te llogjikuar nese duhet nje bashkim apo jo.

Edvin83, ti nisesh nga ndjenjat per te shprehur mendimin, ndersa une mundohem t'i shmang ato sa me shume. Pra, gjykoj ne menyre kritike. Uluni njehere dhe mendojeni mire.

Per me teper, une jam rritur ne nje familje patriotike. Nuk kam as gjyshe serbe, as greke, as turke qe te me fryje ne vesh. Ju mundohuni te jeni me mendjehapur...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

ALBVIRTUALI Maska e The Dardha
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    TIRANE
    Postime
    439
    Citim Postuar më parë nga Edvin83
    ashtu eshte, se shume me thone qe me Kosove 90 % jane kunder bashkimit kombetar, keto jane parrulla antishqiptare dhe percarese, une per vete te gjithe shqiptaret ne Kosove qe i njoh i njoh qe jane pro bashkimit dhe bile nuk duhet tu flasesh keq per kombin se i bone armiq.
    Ma merr mendja se 90% e shqiptareve ne Kosove jane per bashkim, dhe me teper 50% ketu ne Shqiperi jane pro duke u bazuar ne popullsine e Shqiperise.
    Nje pyetje kam per ty Edvin keto perqindje kane ndonje reference???
    (Nuk ka shqiptar qe mos te jete 100% pro bashkimit)
    ateher ai nuk eshte i tille
    C'ESHTJA SHQIPTARE MBI TE GJITHA

revolucionar Maska e bOndi_oo7
    Anëtarësuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    704
    Citim Postuar më parë nga The Dardha
    Kush permendi percarje, te gjith e dine se de fakto Shqiperia e Kosova ne B.E. bejne bashkimin qe per rrjedhoj behet de jure...
    Mashtroheni shuume kur mendoni keshtu.
    Ne BE Shqiperia e Kosova bejne bashkim ne edhe me Greqine,Bullgarine, Kroacine,Francen ......etj, e me thoni a ky eshte bashkimi qe e kerkojme ne?
    Jo vella jo, ne kerkojme bashkimin e trojeve etnike shqiptare, e pastaj anetrasimi ne Organizata ose Unione euro-atlantike eshte pune e lehte
    Punë, djersë, dashuri mes njerëzve dhe ndaj atëdheut.

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316

Nje pyetje kam per ty Edvin keto perqindje kane ndonje reference???
    (Nuk ka shqiptar qe mos te jete 100% pro bashkimit)
    ateher ai nuk eshte i tille
    Sigurisht. Po te ishte Mark Twain gjalle do te thoshte "Nese 50% e shqiptareve jane ne favor te bashkimit, atehere gjysma e Shqiperise nuk eshte."

Ne te vertete, sic e thote dhe The Dardha, bashkimi i pashmangshem do te behet fale integrimit territorial (dhe ekonomik) ne BE. Ky do te ishte gezimi me i madh dhe zgjidhja me optimale per tokat shqiptare. Ne fund te fundit, paradoksi me i madh (apo ironi e fatit - quajeni si te doni) qendron ne faktin se edhe Serbia do te integrohet nje dite....
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316

Bondi_007, arrin dot ta kuptosh qe nje bashkim sic kerkon ti eshte problematik per ekonomike agregate te Shqiperise se Madhe?? Ai bashkim qe kerkon mund te realizohet (me mundesi shume minike), por hapat qe vendi yne do te beje prapa do te ishin kolosale. Kush Bashkim apo Union do te na pranonte per me teper?

Nese ti arrin te me kthesh pergjigje kritike, atehere une do te te perkrahja ne "Kampf"-in tend per bashkim.

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Borix une bie komplet dakord me ty. Por mos u habit nga keta shqiptare te tille qe perdellimi emocional i ben te humbasin arsyen. Nacionalizmi i tepert te armiqeson me te tjeret, kete sduhet ta harrojme ne shqiptaret.

Nuk e ve ne dyshim se bashkimi i trojeve tona eshte deshire normale e shumices se shqiptareve. Por edhe nese ka nga ta qe mendojne kunder nuk duhet ti stigmatiozjme me epitete lopcare te tipit 'serb&grek' se kjo tregon intolerance dhe primitivizem. Serbet e humben Kosoven nga intoleranca dhe ndjesia e te pasurit te drejte. Te mos bejme gabimin e tyre edhe ne.

Une mendoj se bashkimi nuk duhet te jete nje qellim ne vetevete ne emer te te cilit te sakrifikojme gjithcka. Bashkimi duhet te vije gradualisht, ne menyre sa me te natyrshme, pa sforcime patriotike ose ngerce nacionaliste. Te krijojme njehere shtete te shendosha ne te dy anet e kufirit, te krijojme shtetin e se drejtes, te kultivojme respektin ndaj ligjit, respketin ndaj minoriteteve, te nxisim tiparet evropiane, te vendosim parametrat per zhvillim e progres drejt evropes, te unifikojme me fort gjuhen shqipe, te forcojme lidhjet kulturore, sportive, miqesore, turistike, martesat, artin etje tj, dhe pastaj do ta shohim se bashkimi do vije vete si rrjedhoje normale e tipareve te njejta dhe e orientimit tone properendimor. Deri atehere te bejme durim dhe te korrigjojme difektet tek vetja njehere para se te marrim hapa me gjigande. Qe do vije nje dite bashkimi se ve ne dyshim. Ceshtja eshte se si mundet ne shqiptaret ta afrojme ate duke u bere se pari shtete dhe njesi te pergjegjshme dhe te respektuara nga gjithe Evropa per progresin, zhvillimin dhe paqen qe rrezatojme ne rajon.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lunesta : 05-04-2006 më 19:49

hajdut zemrash
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    7
    nje shprehje e urte qe ka karakterizuar shqiptaret nder shekuj eshte
    <<<<BASHKIMI BEN FUQINE>>> Nese jeni shqiptare dhe nese tek ju ka mbetur ndopak patriotizem nuk do te benit pyetje te tilla [retorike]
    te vjedhesh 1 zemer 2 here me teper se sa te falesh 1

ALBVIRTUALI Maska e The Dardha
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    TIRANE
    Postime
    439
    Citim Postuar më parë nga bOndi_oo7
    Mashtroheni shuume kur mendoni keshtu.
    Ne BE Shqiperia e Kosova bejne bashkim ne edhe me Greqine,Bullgarine, Kroacine,Francen ......etj, e me thoni a ky eshte bashkimi qe e kerkojme ne?
    Jo vella jo, ne kerkojme bashkimin e trojeve etnike shqiptare, e pastaj anetrasimi ne Organizata ose Unione euro-atlantike eshte pune e lehte
    E vetmja arsye qe nuk mashtrohem eshte kjo sepse une jam realist dhe liberal ne te njejten kohe, qe nje dite se shpejti edhe maqedonia do te jete e integruar edhe maqedonia dhe se bashku do te bejne de fakto bashkimin e te gjitha trevave etnike te vendit por nje problem qe kam une eshte ai cam ku ti nuk me ndihmon dot. Kete e kam me njohuri e jo me fjale te kota. Politika ekonomike dhe integrimi i shteteve nepermjet institucioneve i jep nacionaliteteve te ndryshme mbrojtjen e tyre.
    Si ekspert i mardhenieve nderkombetare eshte se problemi i shteteve te fryra si Bullgaria e Madhe apo Greqia e Madhe (Megaloidea), Serbia e Madhe e kane bere te vuajne popullin shqiptar.
    Si realist po te mendoj hajde ne Tirane se shkojme bashke te clirojme Mitrovicen ne krahun serb qe ka ngelur se sjemi vone. Biles ta paguaj edhe rrugen....
    C'ESHTJA SHQIPTARE MBI TE GJITHA

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Duhet te jesh kritik, ne kete teme eshte folur edhe me pare qe duhet te flasim me fakte se si mund te behet bashkimi e askush nuk eshte kunder tij por menyra se si Borix e shpjegon edhe me larte se si mund te behet eshte e thjeshte dhe efikase. Nese Dodoni i lexon me kendveshtrim nga Phoeniksi e qe kur ajo se shpejti do behet fakt qe te jet ne vendelindje e mos te kerkoj akoma azil dhe te fali nacionalitetin qe me gjak e paska mbrojtur nga Phoenix-i. Te vij e te kontriboj ketu ne vendin e tij. Borix apo Edvini apo shume shqiptare te tjere e kan bere me dashuri mikpritjen e kosovareve qe jane shqiptar gjate 1999-2000 ne familjet e tyre. Dhe mos u bej komunist ne mentalitet por lere kendveshtrime te ndryshme te bejne konstruktin e mos paragjyko kot ashtu me hamendje. Kush permendi percarje, te gjith e dine se de fakto Shqiperia e Kosova ne B.E. bejne bashkimin qe per rrjedhoj behet de jure...
    Ti se pari nuk e njeh Dodonin fare, dhe perderisa nuk e njeh me mire mos fol per te. Dodoni nuk ka kerkuar azil ne asnje vend te botes, asnjehere ne jete. Mua amerikanet me kane lutur qe te vija ketu ne Amerike dhe edhe kam ardhur per edukim e jo per tjetergje.

Me disa sikur ju, me mire shqiptaret e Kosoves te mos kishin ardhur as ne kohen e luftes si refugjate fare, sepse kete te mire ja kane bere disa atdhetare ne Shqiperi, kosovareve, e tash disa si ti (qe jam i sigurte qe nuk ke marre ne familje asnje, sepse po ta kishe bere kete gje, nuk e kishe permendur ketu fare, se nuk e kishe bere per te marre kredita ketu por per te ndihmuar dhe per interesat tua kombetare) e permendin sa here te filloj ndonje debat.

Po une e mijera, e mijera kosovare tjere qe shkojme dhe shpenzojme mijera dollare ne bregdetin shqiptar cdo vere, a te vijme e ta permendim kete ore e cast ketu. Apo une e mijera kosovare tjere si une, qe kemi sakrifikuar edhe jeten tone, qe ju te vini ne Prishtine sot pa vize, dhe ne vend qe te shihni bustin e Millosheviqit ne qender, te shihni bustin e Skenderbeut, apo ne vend qe te vini e te flisni serbisht ne Prishtine, ju vini e flisni shqip atje, ta permendim kete ore e cast sa here qe te fillojme ndonje bisede me juve ketu. Po mijera baballaret tane qe kane vdekur per kete Shqiperine e sotme qe po e gezoni juve.

Jeni duke e tepruar shume me kete te mire duke na vene para hundes, sa qe me vertete jeni duke ja humbur edhe vlerat e kesaj ndihme atyre qe e kane bere vertete me zemer kete pune, sepse ti e di fare mire qe nuk e ke marre asnje ne familjen tuaj, bile larg asaj. Kur i behet nje e mire njeriut, nuk duhet pastaj qe ti shkosh nerva duke i thene gjithe kohen, hej ta kam bere kete mire, sepse ajo e mire nuk ka vlera pastaj, e bile nuk eshte as e mire fare me, sepse po ja shkaterron nervat fare. Une per vete, me pare do kisha vdekur ne lufte se te vija ne ndonje familje te ju qe ma kishte permendur pastaj gjithe kohen, hej une te kam futur ne familje ne kohen e luftes. Pra, e mira e tille nuk eshte e mire fare.

Eshte fakt qe Shqiperia ka ndihmuar Kosoven, por eshte fakt gjithashtu qe Kosova ka ndihmuar mijera here me shume Shqiperine, gjate gjithe historise shqiptare.

Une u pajtova me Edvinin, dhe atij Borix as nuk ju referova fare, e as ty nuk te kisha referuar ketu, sepse jeni shume nivele intelektualizmi me poshte se mua ketu, por meqe ju mu drejtuat mua, ju pergjigja kete here, se hereve tjera, ju jeni te injoruar nga mua, se nuk kam kohe te humbas me njerez si puna e juaj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 05-04-2006 më 20:00
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

hajdut zemrash
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    7
    Nuk me duket nje debat llogjik diskutimi kosova ka ndihmuar shqiperine apo shqiperia kosoven
    mos ngaterroni kontributin e cdo shqiptari per atdhe , dhe at dheu ehte 1 e nuk behet 2
    Mos beni ndarje kosove shqiperi se ato kan qene dhe jane 1 per te gjithe ne shqipet e ketyre maleve shekullore plot histori te lavdishme
    te vjedhesh 1 zemer 2 here me teper se sa te falesh 1

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  2. All-llahu ka thënë
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-01-2007, 07:25
  3. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  4. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •