Close
Faqja 61 prej 65 FillimFillim ... 11515960616263 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 601 deri 610 prej 650
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Elytony Lexo Postimin
    Përshendetje![B]Kuptova si jo...por se vet Bibla thotë atë që muslimanët e ndjekun,adhurimin e vetëm një Zoti. Nga kjo ishte përgjigjeja e Jezuesit kur ai u përgjigj...është përmendur tek Marku,kapitulli 12,strofa 29 se:"...Dëgjo, o Izrael: Zoti, Perëndia ynë, është i vetmi Zot."
    Kurse ate pjesen qe thote se nuk mund t'i shtohet asgje Bibles, nuk e kuptove??!! Si ka mundesi qe nje mendje e ndritur si e jotja te mos kuptoje ate qe eshte thene troç, por kupton ato qe s'jane shkruar??!!
    Pra shikoni sesi Bibla argumenton atë që tha ai i dërguari Muhammed salAllahu alejhi we selem,bile ardhja e tij përmendet edhe në Bibel.
    Te sfidoj ta provosh!!!
    Problemi qëndron se vet Bibla e argumenton këtë dhe se disa gjëra u ndryshuan e disa jo,prandaj ka aty kundërthënie...
    Po ti tashi don te vazhdosh ne teme, apo kerkon ballafaqim midis Bibles dhe Kuranit??!! Mjaft qe te hapesh gojen dhe ti kerkosh leje miqve bektashiane.....se ti je njeri i edukuar, apo jo??!!
    Prova është kjo:"...se asnjë priftë apo njeri i ditur i krishter nuk mund t'a gjej askund në Bibel fjalën TRINITET"
    Pse ti si sunit, e ke gjet fjalen "sunet" ne Kuran??!!
    Në të dyja thotë kështu,sepse Kur'ani dhe Sunneti janë një.
    Aha, dmth kur ti sjell ajetin:
    Prandaj juve oj femër e nderuar,duhet t'a përkrahni Islamin në tërësi ashtu siç thotë Allahu s.w.t.:"O ju që besuat, hyni në Islam tërësisht (dmth përqafoni fenë Islame në tërësi), e mos ndiqni rrugën e djallit, sepse ai është armiku juaj i hapët." (Kur'an, 2:208)
    ...do te thote se me femer kuptohet edhe nje vogelushe 6 vjeçare si Aishja??!! Ky eshte suneti i Muhamedit apo jo??!!!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-07-2011
    Postime
    19
    As unë nuk njoh imagjinatë më qmedore sesa kjo që bëni juve!!!
    mund tna i shpjegosh pak kte 'imagjinaten cmendore ,qe bejm ne????

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-07-2011
    Postime
    19
    Islami është Feja e All-llahut subhanehu we te'ala dhe nëse aty ka 12 tarikate si thuani juve,atëherë sjelli argumentet për këtë sepse në të kundërten jeni të refuzuar të flisni pa argument.
    lexo per sufizmin dhe i gjen...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-07-2011
    Postime
    19
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Kurse ate pjesen qe thote se nuk mund t'i shtohet asgje Bibles, nuk e kuptove??!! Si ka mundesi qe nje mendje e ndritur si e jotja te mos kuptoje ate qe eshte thene troç, por kupton ato qe s'jane shkruar??!!
    Te sfidoj ta provosh!!!
    Po ti tashi don te vazhdosh ne teme, apo kerkon ballafaqim midis Bibles dhe Kuranit??!! Mjaft qe te hapesh gojen dhe ti kerkosh leje miqve bektashiane.....se ti je njeri i edukuar, apo jo??!!
    Prandaj juve oj femër e nderuar,duhet t'a përkrahni Islamin në tërësi ashtu siç thotë Allahu s.w.t.:"O ju që besuat, hyni në Islam tërësisht (dmth përqafoni fenë Islame në tërësi), e mos ndiqni rrugën e djallit, sepse ai është armiku juaj i hapët." (Kur'an, 2:208)
    ...do te thote se me femer kuptohet edhe nje vogelushe 6 vjeçare si Aishja??!! Ky eshte suneti i Muhamedit apo jo??!!!
    nga e di ti qe aishja ishte 6 vjecare ??apo ke jetu ti ne ate koh dhe e pe...

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Erind.B Lexo Postimin
    nga e di ti qe aishja ishte 6 vjecare ??apo ke jetu ti ne ate koh dhe e pe...
    Po nga ai burim qe na tregon per Muhamedin....e ke pare ti Muhamedin??!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Bektashizmi eshte nje mish-mash feshe te ndryshme.

Ne te ka edhe elemente te fese tone te vjeter para se te kristianizohemi/islamizohemi/helmohemi ne Shqiptaret.

"Teqja" ne mal te Tomorrit eshte nje Tempull shuuuum i vjeter qe eshte shendrruar (shkatrruar) ne Teqe t'm*tit.
    Religion Is Curable

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Fol konkretisht,çka je ka thua?!!!
    Te sfidoj ta provosh!!!
    Do e bëj një postim të ri,natyrisht!!
    Sido që të jetë Bibla u ndryshua dhe ka argumente për këtë....
    Sunit dhe Sunnet janë dy terme të ndryshe,për cilin e ke fjalën?!!
    Sunneti i pejgamberit është vet praktikimi i librit të Allahut,çka shkurt e shqip d.m.th. praktikoni atë që iu porosit Kur'ani duke ndjekur shembullin e Muhammedit salAll-llahu alejhi we selem,mendoj se këtë e kupton çdo njeri budalla.
    Kurse femer konsiderohet edhe fëmija i porsalindur(që ka gjini femërore) i nderuari im!

Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    mund tna i shpjegosh pak kte 'imagjinaten cmendore ,qe bejm ne????
    A mund t'a shpjegoni ju së pari këtë...se çfarë është ky "ELEFANDI" kamikaz mjekërosh??

Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    lexo per sufizmin dhe i gjen...
    Nuk thash t'i sjellni linket apo faqet për të lexuar,por thash FAKTET i nderuar...

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Fol konkretisht,çka je ka thua?!!!
    E humbe fillin Tony??!
    Me kerkove nje varg nga Bibla ku te thuhej se ju(myslimanet) jeni te humbur dhe une ta solla: Zbulesa 22: 18 Unë i dëshmoj secilit që i dëgjon fjalët e profecisë së këtij libri: » Atij që do t’i shtojë ndonjë gjë, Hyji do t’ia shtojë plagët e përshkruara në këtë libër.
    Pra, myslimanet qe i kane shtuar gjera te tjera, madje edhe nje profet te fundem,jane te humbur......kurse ti u pergjigje tjeter per tjeter.....nuk kishe kuptuar nje gje kaq troç!!!
    Sido që të jetë Bibla u ndryshua dhe ka argumente për këtë....
    Aha, ...eshte ndryshuar, por perseri juve ju vjen per mbare te provoni pejgamberllekun e Muhamedit duke u mbeshtetur ne nje liber te ndryshuar!!!! Ka logjike ketu??!!
    Sunit dhe Sunnet janë dy terme të ndryshe,për cilin e ke fjalën?!!
    Vertet jane te ndryshem??!! Je ne gjendje te shpjegohesh me mire??
    Sunneti i pejgamberit është vet praktikimi i librit të Allahut,çka shkurt e shqip d.m.th. praktikoni atë që iu porosit Kur'ani duke ndjekur shembullin e Muhammedit salAll-llahu alejhi we selem,mendoj se këtë e kupton çdo njeri budalla.
    Pajtohem me ty....budallejte i kuptojne kesi gjerash...!!!
    Kurse femer konsiderohet edhe fëmija i porsalindur(që ka gjini femërore) i nderuari im!
    ....dhe si e tille, duhet te mbuloje fytyren kur eshte perpara burrave e te vere shami ne koke, apo jo??!!
    Mah, ju rrofte Islami, ç'te te them...lum si ju dhe motrat e bijat tuaja!!!
    Jarigas

Faqja 61 prej 65 FillimFillim ... 11515960616263 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •