Close
Faqja 52 prej 65 FillimFillim ... 242505152535462 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 511 deri 520 prej 650
    patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Ka edhe dicka tjeter qe vlen te theksohet lidhur me tendencen per t'a quajtur sekt bektashizmin.Kjo eshte nje tendence e vjeter sa edhe vete fillesat e konvertimit fetar ne shqiperine otomane...Bektashijte gjithmone kane komunikuar ne shqip me zotin ndersa myslimanet e tjere nuk e kane patur kete luks ashtu sikurse edhe ortodokset..Nje gje e tille binte ndesh me interesat e portes se larte por sulltanati nuk mund t'i kundervihej kreut bektashi per arsye se ky i fundit kishte ndikim te forte ne repartet jenicere.Ombrella e bektashizmit ne perandorine osmane ka qene strehe per shume te konvertuar,te cilet realisht nuk hiqnin dore nga simbolet e tyre te fillimit,dhe pavarsisht nga kjo toleroheshin nga ky institucion...Pikerisht kjo lloj tolerance e ben ate besimin e perhapur ne menyren me paqesore..

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    E para, dhe e fundit, nuk me behet qefi qe me keni fshir postimin.

Nese bektashizmi qenka ndryshe nga ajo qe e thash, atehere thuane !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Bektashianet e duan Zotin dhe nuk kane frike prej Tij, kurse sunitet rrojne me frike prej atij qe u ka dhene jeten.....ky eshte ndryshimi thelbesor sipas meje....per shiitet mund te themi se anojne me shume nga bektashizmi ......
    Bektashianet jane ata qe çojne perpara vizionin shpirteror te Islamit, duke dale jashte skematizimit te ngurte te rregullave te thata te shek. te VI,por kerkojne te hyjne ne lidhje te drejtperdrejte me frymen e Shenjte.......eshte si me thene "protestantet" e myslimanizmit....

E dim kete perrall jarigas, nuk na jeni te panjofshem ju dhe gjithe ata qe jan kunder sunniteve e qe ju te mos jeni miq dhe vllezër me ta.

Bektashianet s'jan musliman. Jan sekt, dhe si cdo sekt eshte risi ne fe ! E Cdo risi fetare sipas fesë së Muhamedit s.w.a.s., te dergon ne ferr ! Kjo fe eshte e persosur !

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga r'posa Lexo Postimin
    E dim kete perrall jarigas, nuk na jeni te panjofshem ju dhe gjithe ata qe jan kunder sunniteve e qe ju te mos jeni miq dhe vllezër me ta.

Bektashianet s'jan musliman. Jan sekt, dhe si cdo sekt eshte risi ne fe ! E Cdo risi fetare sipas fesë së Muhamedit s.w.a.s., te dergon ne ferr ! Kjo fe eshte e persosur !
    Degjo moter e dashur...
    Nese ti nisesh nga ideja se vetem ti (ose sekti yt) je bartese e te vertetes absolute, atehere ka pak per te diskutuar, pasi do te ishim perballe nje fondamentalizmi.Une nuk mendoj se ti je e tille.
    Nese ti quan sekt bektashizmin, nje bektashi mund te beje te njejten gje karshi teje dhe askush nuk mund te provoje te kunderten.....eshte njesoj sikur nje i krishtere ortodoks te those se nje protestant nuk eshte kristian!!!!
    Fundi ti e ke te qarte se vetem Allahu eshte bartes i se vertetes dhe vetem atij i takon gjykimi, apo jo???
    Pra merre me shtruar dhe kerko te kuptosh me mire rrenjet dhe frytet e bektashizmit....mos bej si ndonje tip(pejani e company) qe din te thone vetem :sufit e çmendur dhe shijat e ndyre etj, pa pasur aspak idene se per çfare flasin...
    Ti nese ke njohuri te mjaftueshme ne mbeshtetje te asaj qe thua silli ketu dhe une do te isha shume i lumtur te mesoja diçka me teper rreth fese se vellezerve te mi shqiptare....(nuk jam kunder suniteve, jam pro shqiptareve)....
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 22-03-2010 më 13:20

Kurre me,ne kete FORUM Maska e woodstock
    Anëtarësuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    Per mua eshte sekt ! gjera qe jan te pamohushme i thash, e ti woodstock mos ma tjerr leshin shum a u morrem vesh? edhe mos më cito më puna ime eshte se çka flas nese moderatorit nuk i duket e mirë e shlyen ti nuk e ke mbri atë nivel qe me më tregu mua qka e tek me postu,e kështu,hajt prrashit naj sen tash....
    "woodstock mos ma tjerr leshin shum a u morrem vesh?"

Jo,nuk u morrem vesh!
    Ketu nuk ke te drejt te shprehesh ne kete menyre.Hyne atje ne forumet e bestytnive dhe shprehu ashtu si ke deshire per bektashianet,amo jo edhe ne forumin e bektashianeve,ketu nuk ke te drejt ti thuash Bektasheve ju jeni Sekt.Shko ne forumet tjera dhe thuaju sekt,Fluturon para se ta perfundon fjalen.
    Keshtu pra...A sa per at lesh,ta nuki dhe ta fus ngoje,A More VESH?
    I vetmi hero i kombit Adem Jashari

Kurre me,ne kete FORUM Maska e woodstock
    Anëtarësuar
    13-04-2004
    Postime
    560

Sekt jeni ju qe keni vetshpallur veten "musliman" JU jeni sekt te ashtuqujturit Hanefi,hambeli shafi....Keto nuk kan ekzistuar ne kohen e Profetit,prandaj quhen SEKT dhe cdo sekt perfundon ne ferr.
    I vetmi hero i kombit Adem Jashari

ve ila Tarikim Mustekim
    Anëtarësuar
    08-05-2009
    Vendndodhja
    Gjilan - Kosovë
    Postime
    72
    Per te gjithe JoMedh`hebistat, ja Ajeti Kuranor qe duhet te kemi nje prijes i cili na tregon Rrugen e Allahut sepse ne njerez te thjeshte jemi dhe nuk kemi mundesi te kuptojme te gjithat:

Surja Maide, Ajeti: 35

O ju që besuat! Kini frikë All-llahun dhe kërkoni afrim te Ai, luftoni në rrugën e Tij që të gjeni shpëtim.
    Per kete Ajet, shumica e Alimeve (kuptohet,perveq joMedh`hebistave) e pranojne kete Ajet ashtu siq e shkrujta ma larte.
    innema juridullahu li judhibe ankumur rixhse Ehlel Bejti ve jutahhirakum tathira

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-03-2010
    Postime
    30
    Bektashianet sjon musliman, se muslimanet e vertet bazohen ne Kuran, e kta bektashianet si perfillin urdherat e Kuranit, e ka do prej tyne qe as Muhamedin a.s. nuk e njohin per pejgamber.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar më parë nga woodstock Lexo Postimin
    Sekt jeni ju qe keni vetshpallur veten "musliman" JU jeni sekt te ashtuqujturit Hanefi,hambeli shafi....Keto nuk kan ekzistuar ne kohen e Profetit,prandaj quhen SEKT dhe cdo sekt perfundon ne ferr.
    Nuk eshte skt te percjellesh shkollen juridike Hanefi/hambeli/shafi etj,..

Sekt eshte kur te fillosh e te veprosh ndryshe nga Lajmetari a.s. ¨!

Si psh. ky bektashiani me posht :

ve ila Tarikim Mustekim
    Anëtarësuar
    08-05-2009
    Vendndodhja
    Gjilan - Kosovë
    Postime
    72
    Nuk eshte skt te percjellesh shkollen juridike Hanefi/hambeli/shafi etj,..

Sekt eshte kur te fillosh e te veprosh ndryshe nga Lajmetari a.s. ¨!

Si psh. ky bektashiani me posht :

me sa po shifet ne foto, ato shishe qenkan te mbushura e jo zbrasta gje qe do te thote se nuk jane te perdorura.
    Por me sa po duket, duke i shiko Ti ato shishe, qenke dehur sepse i paske lene shume shkronja mangut. Eee dikush pin ALKOHOL dhe nuk dehet, e dikush besa vetem me ajer dehet bahet tape.

P.s. Kush munde te garantoje qe kjo foto nuk eshte e manipuluar (montazhe) me qellime te njohura?! ASKUSH NUK MUNDE TE GARANTOJE keshtu qe per mua kjo foto nuk ka ASPAK domethenie. Nje gje qe nuk e shef me syte e tu e nuk e ndegjon me veshte e tu, mos e konsidero si te vertete sepse munde te jete genjeshter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fakir : 28-03-2010 më 11:14
    innema juridullahu li judhibe ankumur rixhse Ehlel Bejti ve jutahhirakum tathira

Faqja 52 prej 65 FillimFillim ... 242505152535462 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •