Close
Faqja 35 prej 65 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 650
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Only argumentoi bre fjal koti je ka fol o djal . Edhe sunnit i paskan shkatrrue e ti hangsha mendet qe mi paske , pse more djal lejon me be hajgar e me ty njerezia me te sill ne gisht qysh te dojn sa vjet i ki a ban me dite , qe je femij tregom e di qe te kane mbush naj ka dhe tani shprazesh vetem 1 gje ta them " Qfare ta ha mendja ty , mendon qe ne nuk e dojm familjen e Pejgamberit a.s "?
    Urrejtja ndaj arabve qka eshte kjo o djal ?

E qka je tu mendu tash kufrit e shirkut mos me i tha kufer e shirk a ?
    O eldonel pash Zotin lexoj mire postimet mos te keqkuptohemi se nuk dihet tani kend duhet me e pyet se sa vjet i paska edhe pse mosha nuk ka edhe aç rendesi ne fene islame.

Une perkundrazi thash Ehli Sunneti dhe Xhemati i kane ruajtur dhe nuk i kane prishur varrezat (mauzeliumet, tyrbet) per 1200 vjet deri sa kane ardh ne pushtet saudo vehebate ne keto 200 vitet e fundit.A i lexove postimet e mia ku i permenda Ehlibejtin ,sahabet ,tabiinet, tabii tabiinet dhe gjeneratat e tjera qe nuk kane bere rrenime sikur qe bejn kta te fundit

Ehli Sunneti e don dhe e respekton Ehlibejtin (familjen e Muhamedit a.s)
    Ka hadithe te Buhariu Muslimi e te tjere ku thojne Ebu Bekri .Ymeri Osmani e te tjere se familjen e Muhamedit a.s e dojn ma shume se familjen e tyre.
    Duhet te jepen te gjitha mendimet te gjitha hadithet e tani te qartesohen çeshtjet e jo veç me disa.

Gjithmone duhet te permendet shirku dhe tewhidi por jo ne menyra si po bejn disa, mundohen me nau shit melaqe e te tjeret me i quajt krejt te djallezuar , keshtu fillozofi nuk ka pas as nuk do te kete ne islam.

Per shirkun dhe tewhidin muslimani meson krejt jeten dhe nuk i del ne fund se nuk mesohen keto me dy tri faqe te shkruara.
    Kalofsh mire.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    une bana pytje edhe mos mu ban ksihe dikushi se ndryshe i qerojm hesapet
    mos i mshef te keqiat trgoj shtyllat e islamit sipas jush nese je ai qe je ne hak e

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Bel ami
    vetem Wehabistet e perdorin fjalen URREJ, sepse ata urrejne cdo gje qe vetem sipas tyre nuk eshte Islame. Keshtu ata harrojne se misioni Islam eshte paqja ne kete bote, Islam do te thote paqe,por wehabistet nuk i lene ne paqe as ata qe kane nderuar jete duke u shkatruar varet. Zoti i ndjefte!
    more djal ti i paske harru luftat qe i kan ba sahabet e islam eshte me pranu islamin nese nuk e pranon islamin duhet me pagu gjize e nese nuk pagun gjize ateher luft a u kuptum

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    injejti , ti akoma nuk e di se cfare eshte shirku. Ato qe na thua i ke mare diku si shabllone dhe po i tund si flamur. Ben mire te heshtesh kur ske gje per te thene.

BaBa, te ofendosh eshte e lehte dhe ti vecse te ofendosh di. Megjithate nga pozitat ku je ti, ofendimet e tua jane si pickimet e mizave te dheut.
    Vallahi disa lloje te shirkut te madh dhe te vogel i di por jo te gjitha, edhe ato vetem qa ikom lexu neper hadithe te pejkamberit s.a.v.s . por ju nuk kishit shirk hiq.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Only argumentoi bre fjal koti je ka fol o djal . Edhe sunnit i paskan shkatrrue e ti hangsha mendet qe mi paske , pse more djal lejon me be hajgar e me ty njerezia me te sill ne gisht qysh te dojn sa vjet i ki a ban me dite , qe je femij tregom e di qe te kane mbush naj ka dhe tani shprazesh vetem 1 gje ta them " Qfare ta ha mendja ty , mendon qe ne nuk e dojm familjen e Pejgamberit a.s "?
    Urrejtja ndaj arabve qka eshte kjo o djal ?

E qka je tu mendu tash kufrit e shirkut mos me i tha kufer e shirk a ?
    O Eldonel kujt je ti fol ti une qe sa ja terheqi vemendjen se nuk ben keshtu po ai nuk po kupton hajr inshaAllah se skam qka me i bo, une sot kam nejt me nje Hoxh qe e ka kryy fakultetin ne Medine dhe krejt notat 9 dhe askund nuk tha me i adhuru varret por vizitoni varret por deri ne ate mas qe njeiu nuk guxon ti lutet te vdekurit sepse ka ajete Kuranore per kete,
    Nuk e di une edhe sa duhet me te tregu ne se nuk ben te adhurohen varret,, edhe nje gje mire e ka cekur Eldonel, qka mendon ti ne nuk e dojm familjen e tij fisnike, shoket e tij fisnik qe shijjat nuk i dojn kua Allahu i ka lavderuar ne Kuran, une nese nuk e dua Muhammedin s.a.w.s. familjen e tij shoket e ti pasuesit e tij, qka me ka mbetur mua me dasht, po hajr inshaAllah Allahu na forcon dhe na run nga shirku dh kufri....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga mos_u_mashtro Lexo Postimin
    une bana pytje edhe mos mu ban ksihe dikushi se ndryshe i qerojm hesapet
    mos i mshef te keqiat trgoj shtyllat e islamit sipas jush nese je ai qe je ne hak e
    Mos e pate me mu diçka dhe trego se si i qeron hesapet ne qofte eshte me mua.
    Kush po mshef te kqija ,mos tu ka bere ty islami prone private e me i thane se qenkan vetem disa shtylla ashtu si mendon ti.
    Ndaç le te vjen mire ndaç keq islami ka shume shtylla qe duhet permbajtur jo vetem disa .

Edhe nje shtylle e islamit qe dikujt mund ti duket e vogel eshte durimi dhe dashruria ndermjet muslimanve , nje shtylle tjeter eshte largimi ndaj krimit e keshtu me rradhe ka shume tjera.

Une mundem me i argumentuar kto çka po flas ndash me Kuran ndash me hadith.

Lerni extremizmat se po mohoni shume ajete te Kuranit dhe shume hadithe ne kete menyre.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    transmeton Ibni Omerit - radijallahu anhuma - nga Muhamedi alejhis-selam i cili ka thënë: “Islami është ndërtuar mbi pesë shtylla:

1. Dëshmia se nuk ka zot tjetër përveç All-llahut
    dhe se Muhamedi është rob dhe i dërguar i Tij,
    2. Falja e namazit,
    3. Dhënia e zekatit,
    4. Agjërimi i ramazanit dhe
    5. Kryerja e haxhit.” (Transmetuar nga Buhariu dhe Muslimi)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Mos e pate me mu diçka dhe trego se si i qeron hesapet ne qofte eshte me mua.
    Kush po mshef te kqija ,mos tu ka bere ty islami prone private e me i thane se qenkan vetem disa shtylla ashtu si mendon ti.
    Ndaç le te vjen mire ndaç keq islami ka shume shtylla qe duhet permbajtur jo vetem disa .

Edhe nje shtylle e islamit qe dikujt mund ti duket e vogel eshte durimi dhe dashruria ndermjet muslimanve , nje shtylle tjeter eshte largimi ndaj krimit e keshtu me rradhe ka shume tjera.

Une mundem me i argumentuar kto çka po flas ndash me Kuran ndash me hadith.

Lerni extremizmat se po mohoni shume ajete te Kuranit dhe shume hadithe ne kete menyre.
    Only Truth a keni Ramazan ju a agjeroni apo jo se nuk e di...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga mos_u_mashtro Lexo Postimin
    transmeton Ibni Omerit - radijallahu anhuma - nga Muhamedi alejhis-selam i cili ka thënë: “Islami është ndërtuar mbi pesë shtylla:

1. Dëshmia se nuk ka zot tjetër përveç All-llahut
    dhe se Muhamedi është rob dhe i dërguar i Tij,
    2. Falja e namazit,
    3. Dhënia e zekatit,
    4. Agjërimi i ramazanit dhe
    5. Kryerja e haxhit.” (Transmetuar nga Buhariu dhe Muslimi)
    Normalisht nuk i ke qite te gjitha , duhet me punu per se mbari.

Jane edhe 6 kushte te besimit islam.

1 . Besimi ne Zotin Nje.
    2 . Besimi i Engjujve (Melaikve apo Melaqeve)
    3 . Besimi ne librat e Zotit.
    4 . Besimi ne profetet e Zotit
    5 . Besimi ne diten e gjykimit
    6 . Besimi ne vendimin caktimin e Zotit (Kaderin).

Tash po ta bej nje pyetje ,mendohu para se te pergjigjesh .
    Ne qofte se nje njeri i beson kto 11 kushte a eshte musliman ?
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    E Qysh Del Njeri Nga Feja ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 11-08-2008 më 13:49

Faqja 35 prej 65 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •