Close
Faqja 29 prej 65 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 650
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Vizita tek varret sidomos tyrbet behet per shume gjera , respekt ,perkujtim te devotshmve ne fe , kerkes per shefat normalisht me lejen e Zotit. Lutja pranohet ma shpejt dhe ma mire se Allahu e sheh se po e respekton islamin dhe robte e tij .
    O only truth tyrbe ne islam nuk ka o njeri vetem po ta tregoj te verteten tregom ti mua se ku ka baz kjo ne Kuran apo hadith te Pejgamberit s.a.w.s. po spo di qysh me ju tregu normal qe shefat ka ne boten tjeter e jo ne kete bote e atje inshaAllah na mundeson Allahu shefatin e Pejgamberit Muhammedit s.a.w.s.
    e leni tyrbet se VAll-llahi nuk eshte mire me ju lut varrit. edhe nje her te them se duhet mi vizitu por jo me ju lut sepse njeriu qe eshte ne varr ai perveten e tij smund te bej asgje e leje per tjeret a u kuptuam

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Veç pak a din me i sqaruar disa gjera.

Me trego çka eshte adhurim i varrit se po e permend shume , si qenka me e adhuruar varrin.
    Mu po me duket po beni njejt sikur disa besimtar te feve tjera , ne muslimanet ju thojm feja jone eshte fe e paqes ata medoemos na thojn se eshte fe e dhunes, une nuk po di se me u marr vesh as me ata as me juve.

Edhe ty e disa tjereve me ju thane se nuk eshte adhurim varri ju prap e vazhdoni ate tregimin e juaj.
    Per me i dite a jane adhurime varresh apo çka duhet ti pergjegjeni pyetjeve te mia qe i kam bere disa here ketu.

Edhe nje here po ju pyes , a kane qen adhurues varresh Ehlibejti (familja e Muhamedit a.s) . A i kane vizituar Imam Aliu , Imam Hasani , Imam Hyseni , Fatimeja varrin e Muhamedit a.s , mbas ksaj gjenerate , vjen gjenerata e dyte , a i kane vizutuar edhe kto varrezat e elites islame dhe a kane kerkuar shefatin .

I gjeni ne shume libra fetare se shefati te kerkohet nuk eshte e ndalueshme bile eshte e preferueshme per shume njerez.

Po jau hiçka besimin me shku me e vizituar vendin ku pushojn elita muslimane , ju duket kjo shirk kur te gjitha gjeneratat e para e kane kryer kete veper.
    Edhe Imam Shafiu ka shkuar te kerkoj shefat tek varri i Ebu Hanifes, Po ju pyes pse nuk i lexoni te gjithe ato libra histori qe jane ne islam por shkoni ngujoheni vetem tek fletushkat e vehabistve.

Krejt muslimanet i drejtohen Qabes qe eshte nje ndertese por nuk po bejn shirk , ne qofte se i drejtohesh nje ndertese nuk ben shirk.

Shirk eshte mos me i respektuar Krijesat qe i don Allahu , mos me e respektuar vendet ku pushojn trupat e atyre qe Allahu i ka dashte dhe i don, me u tall me to dhe me i shkaterruar . Asnje gjenerat e muslimanve nuk i kane shembur varrezat e elites muslimane dhe muslimanve ne pergjithsi , vetem kta saudo vehabistet i kryejn kto vepra shkatrrimtare per muslimanet.

Eshte (sevap ) fiton shperblime ai njeri qe ben nje vizite tek varrezat e muslimanve sidomos atyre muslimanve qe kane qene te devotshem.Kjo eshte respekt ndaj Allahut se po ja respekton krijesat e tij qe Ai i don, po i respekton kulturen traditat , historine e muslimanve
    Si po mendoni se muslimanet i harrojn brezat e tyre te meparshem , e harrojn historine sakrificat e te parve , a mos po mendoni me e ba krejt shkretire sikur qe po bejn saudo vehabistat.

Hej qka quani ju shirk sipas jush qka eshte shirku sipas jush tjeter edhe me heret e kam kerkuar edhe tani pe kerkoj leri sharjet ofendimet pse menjeher po nxehesh tu than Wehabi anena knena ne ketu mu fjalos se kemi ndermen .
    Postone Tewhidin qe e mbani ju , kjo eshte kerkesa ime .

Citim Postuar më parë nga auloni2008 Lexo Postimin
    ti a je prej bektashinjeve fluturues qe beni adhurim duke fluturu hahahaha
    nuk kam pare e as degjuar te behet ibadet duke vallezuar sikur eshte nje video ne internet hahah une kam mbet pa mend kur kam pa bektashijt fluturues hahahah
    nuk ka kurrfar argumenti po edhe mendja e shendosh nuk e pranon me ber ibadet ashtu sikurse ju nuk flas me me juve

S eshte i njejti prej tyre .
    selam
    KOSOVA E MADHE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    ti a je prej bektashinjeve fluturues qe beni adhurim duke fluturu hahahaha
    nuk kam pare e as degjuar te behet ibadet duke vallezuar sikur eshte nje video ne internet hahah une kam mbet pa mend kur kam pa bektashijt fluturues hahahah
    nuk ka kurrfar argumenti po edhe mendja e shendosh nuk e pranon me ber ibadet ashtu sikurse ju nuk flas me me juve
    po ty fluturu sikur era e mrin at lartesin e lutjes. haa haa haa, veq mos e provo ti e fluturu se diqka as mu ne regull nuk po me duket me fluturu. hhhhaa hha

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162

nje koment i shkurt

pasiqe i lexova shum prej shkrimeve te kesaj teme pash disa gjera te quditshme. dhe po jap nje koment edhe une. Sa i perket fejes Islame, Islami eshte fe autentike qe perputhet me natyrshmerin njerzore e per bektashizmin kto nuk jane prej ehli sunetit shihen qart, qe sa lexoj e ngoj per islam me u pre me u therr skam pa as nje argument askund thjesh thejsh kjo nuk perputhet me mendjen e shendoshkurse Islami eshte fe e natyres njerzore qe e pranon natyra njerzoresiq e thash me heret. Sa i perket wehabizmi kjo nuk eshte sekt sdi qe ka sekt wehabizem, sa i perket fjales wehabist ket e kan perdor qafirat per muslimant para ni kohe, sepse ka qen nje dijetar i cili quhet Shejh Muhamed ibn AbdulWEHAB
    i cli e ka luftu shirkin edhe ka dhan nje kotribut te madh ne Islam e per ehli sunetin ki eshte nje dijetar Islam siq jan edhe gjith dijetaret tjere.
    kaq kisha per ket her shpresoj se do ta percjelli ket debat.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162

selam

po mire Allahu te shperbleft tregoju njerzeve se bektashinjet nuk veprojne mire sepse ne islam nuk ka adhurim te varreve po vetem te Allahut s.w.t. une ju kisha thene ta pranoni Islamin e leni ato fluturimet se nuk ka ne islam selam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    O only truth tyrbe ne islam nuk ka o njeri vetem po ta tregoj te verteten tregom ti mua se ku ka baz kjo ne Kuran apo hadith te Pejgamberit s.a.w.s. po spo di qysh me ju tregu normal qe shefat ka ne boten tjeter e jo ne kete bote e atje inshaAllah na mundeson Allahu shefatin e Pejgamberit Muhammedit s.a.w.s.
    e leni tyrbet se VAll-llahi nuk eshte mire me ju lut varrit. edhe nje her te them se duhet mi vizitu por jo me ju lut sepse njeriu qe eshte ne varr ai perveten e tij smund te bej asgje e leje per tjeret a u kuptuam
    Tyrbe ka ne islam edhe mire ka pas qe nga koha e Muhamedit a.s .
    Eshte vehabizmii qe mundohet me i rrezuar te gjitha ,njeher kane tentuar ta prishin tyrben ku jane te varrosur Pejgamberi jone a.s , Ebu Bekri dhe Ymeri dy khalifet e pare. Prej kohes se Muhamedit a.s sahabet , tabiinet ,tabi tabiinet e gjenaratat mbas tyre nuk i prishen tyrbet as nuk kishin problem me to.
    Pse keni problem ju vehabistet me diçka çka nuk kane pas problem gjeneratat e para , 1200 vjet muslimanizem nuk eshte prish asgje nga monumentet e historise islame

Vetem ne kto 200 vjet e fundit prej ardhjes se vehabizmit dolen problemet.
    Politikat e vehabistve shihet qarte per ata qe dojn te shohin, e kam permend njeqind here por behen kinse nuk degjojn , talibancat vehabista nuk shkojn me i prish varrezat e muawijes qe gjendet ne damask , sadam hyseinit dhe kotilles se vet qe gjenden ne bazen e al qaides ne tikrit por shkojn i prishin i bombardojn varrezat e nipave te Muhamedit a.s.
    Me aq mjeshti dredh po punojn vetem per me e shkaterruar çdo gje islamike .

Une jau bere disa pyetje per selefat e tane pse ata nuk kane bere veprime sikur vehabistat por si duket nuk keni pergjigje.

Do ti sjell mbas nje kohe edhe hadithe nga komentator sunni per lejimin e vizitave te varret dhe kerkimin e shefatitit ,tawassulit ,nje here nuk po kam aç shume kohe.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    o insan nuk ka turbe ne islam edhe mos shpif qe kan kshyr me i prish varrin e Muhammedit a.s. ti je tu genjy sepse sikur e dojna ne Muhammedin ju nuk e doni ok. Dhe nje gje ne islam nuk ka tyrbe apo qe adhurim duke therrur veten e tyre njerzit nuk ka ne Jeten e Pejgamberit s.a.w.s. asnje her therrje te vetvetes apo prerje e kokes siq e therrni ju . Po more lejohen vizitat e varreve po jo lutjen e tyre o njeri. Qdo njeri ka hallin e vet ju e beni Zot njerzit duke ju lutur kur dihet se vetem Allahut duhet iu drejtuar lutja e ju i adhuroni varret pse nuk tregon qe adhuroni varre dhe adhuroni Aliun radij Allahu anhu trego se ju e preni veten e juaj duke adhuruar varre dhe duke kercyer as mendja e njeriut nuk e percepton se qka beni ju adhurim duke e therrur veten e juaj trego drejt pse po sulmon me Wehabizem une jam Musliman leje ti Wehabiizmin se nuk ka dijetar Islam qe ka lejuar Shirkun adhurimin e varreve dhe skena qka me bisedu ski ka me ja mbajt.
    Mbase ke njdonje hadith te shpifur se nuk ka hadith qe lejohet te adhurohen varret dhe u kry VAllah si keni me dal para Allahut s.w.t. me shirk...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    po mire Allahu te shperbleft tregoju njerzeve se bektashinjet nuk veprojne mire sepse ne islam nuk ka adhurim te varreve po vetem te Allahut s.w.t. une ju kisha thene ta pranoni Islamin e leni ato fluturimet se nuk ka ne islam selam
    Ah bre aulon ti i ke permend disa here fluturimet , edhe thojshe njefar hatabi me ardh me tregu nje video.
    Erdhi nje nga lart qe e kane pushtuar nenforumin islamik e solli videon , nje java a ma shume ka qene kjo video ktu nuk e di pse moderatort e fshine une kam kerkuar qe te mos hiqet.

Shko pyeti pergjigjet qe i kane marre per ate videon propagande primitive , moti une i kam pa ato propaganda primitive qe mundoheni ju vehabistat me i shpernda.
    Nuk eshte e ndaluar muzika apo vallezimi , poezia , kultura ne islam e shume gjera tjera, vetem ata te pakultur ,pa dije i kane ndaluar dhe mendojn se jane te keqija.

Po ti adhurues i youtubes shko shikoje videot talibancat fluturues njehere , shiko se si fluturojn duke u exploduar ne mesin e civilve duke mbyt gra e femij.

Edhe me kane ku me dite çka e keqe ai vallezimi i dervishve te Mevlanas prapseprap nuk krahasohet me devijimet e fluturimet e talibancve.

Feja islame eshte tere jeta jo vetem nje muaj ramazan e disa namaze si mendoni .
    Feja islame eshte edhe te kendosh nje kenge te bukur per islami , te perkujtosh pejgambert etj etj.
    Feja islame ka edhe kulture art e gjithçka tjeter e jo veç shkretir vehabizmi.
    Feja islame eshte tere jeta jo vetem disa minuta ne dite kur ben namaz , per ate besimtaret e devotshem e madherojn Allahun edhe kur kendojn ,edhe kur bejn poezi etj etj.
    Kur i dolen ne pritje banoret e Medines Muhamedit a.s , i dolen ne pritje duke kenduar , por ju nuk e doni tingullin e mire .
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162

Feja islame eshte tere jeta jo vetem nje muaj ramazan e disa namaze si mendoni .
    Feja islame eshte edhe te kendosh nje kenge te bukur per islami , te perkujtosh pejgambert etj etj.
    Feja islame ka edhe kulture art e gjithçka tjeter e jo veç shkretir vehabizmi.
    Feja islame eshte tere jeta jo vetem disa minuta ne dite kur ben namaz , per ate besimtaret e devotshem e madherojn Allahun edhe kur kendojn ,edhe kur bejn poezi etj etj.
    Kur i dolen ne pritje banoret e Medines Muhamedit a.s , i dolen ne pritje duke kenduar , por ju nuk e doni tingullin e mire .
    Jo e ke gabi se Sahabet nuk kanë kënduar kënge të cilat urdheraojne ne te keq dhe ndalojne nga e mira sikur kenget tuaja. por Sahabet kane kënduar Tekbire dhe ato shperthimet qe ivrasin femijet i bejne ata shiitet sikurse ju dhe i ben Amerika shumicen vetem e vetem te thot se keta njerez i bejne, nese me thua mua vraje nje njeri te pafajshem une as shuplak nuk i bi ndersa qysh muslimanet si une u vrasin femijet ndersa armikun e sakatoj VAllah.
    Ndersa muzika eshte e ndaluar dhe ja Argumentet:

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162

selam alejkum

Muzika, zëri i shejtanit

Po ka nga njerëzit që blenë tregime boshe e me qëllim që t’i largojnë njerëzit prej rrugës së Allahut pa pasur kurrfarë fakti dhe për t’i marrë ato (ajetet e) Allahut si tallje. Për ta me siguri është përgatiturdënim i turpshëm.” (Llukman, 6)

O musliman, oj muslimane! Ajetet kuranore dhe hadithet profetike aludojnë për qortimin e muzikës dhe të instrumenteve muzikore, duke tërhequr vërejtjen për to. Allahu subhanehu ue teala ka shpjeguar se përdorimi i tyre është nga shkaqet e humbjes dhe marrje e ajeteve (argumenteve kuranore) për tallje. Thotë Allahu subhanehu ue teala:

( وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّخِذَهَا هُزُوًا أُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُهِينٌ )

“Po ka nga njerëzit që blenë tregime boshe e me qëllim që t’i largojnë njerëzit prej rrugës së Allahut pa pasur kurrfarë fakti dhe për t’i marrë ato (ajetet e) Allahut si tallje. Për ta me siguri është përgatitur dënim i turpshëm.” (Llukman, 6)

Shumica e dijetarëve, prej tyre Abdullah ibn Mesudi, Allahu qoftë i kënaqur me të, kanë komentuar se fjalët tregime boshe (lehvel hadithe) kanë për qëllim muzikën dhe instrumentet muzikore dhe çdo zë që ndalon nga e vërteta. Muzika është sprovë për zemrën, e cila e shpie njeriun drejt së keqes dhe e largon nga e mira. Allahu i ka qortuar tregimet boshe dhe është dhënë premtimi se ai i cili merret me to, do të ndëshkohet me dënime të vështira. Ka thënë Pejgamberi salallahu alejhi ue selem:

"ليكُننَّ من أمتي أقوامٌ يستحلون الحِر و الحَرير و الخمر و المعازف ..." ( رواه البخاري)

“Do të ketë nga umeti im grup njerëzish që do ta lejojnë amoralitetin (zinanë), mëndafshin, alkoolin dhe muzikën.'' Shënuar nga Buhariu.

Elmeazif, muzika, që është përmendur në hadith është muzika dhe instrumentet muzikore. Hadithi aludon për ndalimin e tyre, për qortimin e përdorimit të tyre ose për t’i lejuar ato, sikurse ka qortuar atë që e lejon alkoolin dhe amoralitetin. Është gjë e ditur se nëse njeriu dëgjon muzikë dhe anon nga ajo, i pakësohet logjika, i pakësohet turpi, i largohet morali, i ikën personaliteti, i dobësohet imani, i bëhet Kurani i rëndë (për ta dëgjuar), gëzohet me të shejtani dhe ia zbukuron atij gjërat e fëlliqura dhe mëkatet.
    A ke menduar o rob i Allahut? A ke menduar oj robëreshë e Allahut për vdekjen? Vdekja është realiteti në të cilën nuk bën dobi mashtrimi për ta penguar atë, as dëshpërimi s'bën dobi kur vjen ajo. Largoje nga vetja lëvozhgën e të pakujdesshmëve, se ti do të qëndrosh para Allahut, i Cili di për shikimin me cep të syve dhe për atë që fshihet në zemra.

'' يَوْمَئِذٍ تُعْرَضُونَ لَا تَخْفَى مِنْكُمْ خَافِيَةٌ ''

“Atë ditë ju do të ekspozoheni (para Z otit), duke mos mbetur fshehtë asnjë sekret i juaji.” (El Hakka, 18)

Kini kujdes nga muzika sepse ajo e dobëson fenë, logjikën e turpin dhe shkatërron moralin, pengon për ta përmendur Allahun, pengon nga namazi dhe pronarin e saj e pret dënimi nga Allahu aze ve xhel.
    Është pyetur Kasim bin Muhamedi, Allahu e mëshiroftë, për muzikën dhe është përgjigjur: “Kur Allahu do ta veçojë në Ditën e Gjykimit të vërtetën dhe të kotën, në cilën anë do të jetë muzika?” Tha pyetësi: “Nga e kota.” Tha Kasim bin Muhamedi, Allahu e mëshiroftë:

" فَمَاذَا بَعْدَ الْحَقِّ إِلَّا الضَّلَالُ "

“... Pas së vërtetës nuk ka tjetër pos humbje (lajthitje)...” (Junus, 32)

Nese edhe pas ketyre Argumenteve nuk bindesh ateher me ty nuk ka qka te bisedohet sepse Ajetet Kuranore jan per ata qe kan Mend Ajeti Kuranor

2:164. Është fakt se në krijimin e qiejve e të tokës, në ndërrimin e natës e të ditës, të anijes që lundron në det që u sjell dobi njerëzve, në atë shi që e lëshon All-llahu prej së larti e me të ngjall tokën pas vdekjes së saj dhe përhapë në te nga çdo lloj gjallese, në qarkullimin e erërave dhe reve të nënshtruara mes qiellit e tokës, (në të gjitha këto), për një popull që ka mend ka argumente.

Faqja 29 prej 65 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •