Close
Faqja 36 prej 65 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 650
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Eshte kusht per me u ba musliman shahadeti , nje nga 5 shtyllat e islamit ose shtylla e para;
    disa i thojn kushte disa i ndajne ne 6 kushte te islamit dhe 5 shtylla te islamit,
    Mos harroni se edhe shtyllat e islamit jane kushte .
    Shtylla e pare nga te pestat eshte kusht ne qofte se dikush don te behet musliman .

Pres pergjigjen qe e parashtrova dhe ju lutem (po bej shirk) shkoni gjeni material apo pyetni disa me te menqur ne qofte se nuk dini te pergjigjeni.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Normalisht nuk i ke qite te gjitha , duhet me punu per se mbari.
    keto qe ceken ne hadith jan shtyllat e islamit.... e kto qe i ke cek ti jan kushtet e imanit... edhe mos um komento mu se hadithi eshte i qart ALL-LLAHU xh.sh e ka dergu Muhammdin s.a.v.s me na mesu fen e ti pom del ktu tu mi kallxu kushtet a spo e she qe hadith eshte... ka e pason be ti ?

Tash po ta bej nje pyetje ,mendohu para se te pergjigjesh .
    Ne qofte se nje njeri i beson kto 11 kushte a eshte musliman ?
    islami eshte besim me zemer shqiptim me gjuhe me praktikim me veper nese e mohon njeren prej kushteve te imanit (qe jan 6 siq ceken ne nje hadith tjeter qe e tarnsmeton Omeri r.a)del prej feje... tash per shtyllat e islamit eshte nje hadith qe nje njeri ka shku te Pejgamberi s.a.v.s dhe e ka pyt per islamin dhe Pejgamberi s.a.v.s i ka than:
    Dëshmia se nuk ka zot tjetër përveç All-llahut dhe se Muhamedi është rob dhe i dërguar i Tij, Falja e namazit, Dhënia e zekatit, Agjërimi i ramazanit dhe Kryerja e haxhit.” ai qe ka pyt ka then se as nuk dot shtoj as nuk dot la manget pastaj pasi ka hec Pejgamberi s.a.v.s ka than ky eshte prej banoreve te Xhennetit.

Pres pergjigjen qe e parashtrova dhe ju lutem (po bej shirk) shkoni gjeni material apo pyetni disa me te menqur ne qofte se nuk dini te pergjigjeni.
    pergjigjen ta dhash une po ti spo ma kthen pergjigjen ashtu siq duhet tregomi ti kushte e bektashive

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Transmetohet nga Umer ibn Hattabi r.a se ka thënë: “Një ditë ishim duke ndenjur tek i Dërguari i Allahu [salallahu alejhi ve selem] kur u duk një njeri me rroba shumë të bardha dhe flokë shumë të zeza. Në të nuk hetohej shenja e udhëtimit dhe askush prej nesh nuk e njohëm. U ul pranë Pejgamberi [salallahu alejhi ve selem] duke i mbështetur gjunjët e vet në gjunjët e tij, i vendosi duart e veta në kofshën e tij dhe tha: “O Muhammed, më trego ç’është Islami?” I Dërguari i Allahut [salallahu alejhi ve selem] tha: “Islami është të dëshmosh se nuk ka Zot tjetër përveç Allahut dhe se Muhammedi është i dërguari i Allahut, ta kryesh namazin, ta ndash zekatin, ta agjërosh Ramazanin, ta vizitosh Qa’benë, nëse ke mundësi ta bësh këtë!” Ai tha: “Të vërtetën e the”. Ne u çuditëm: Po e pyet dhe po ia vërteton. Ai tha: “Më trego ç’është Imani? (Pejgamberi) Tha: “Të besosh Allahun, engjëjt e Tij, librat eTij, të dërguarit e Tij, Ditën e fundit dhe të besosh në të caktuarit e Tij të të mirës dhe të keqes”. Tha: “Të vërtetën e the”. Tha: “Më trego ç’është ihsani?” (Pejgamberi) Tha: “Ta adhurosh Allahun sikur ta shohësh, sepse edhe pse ti nuk e sheh, Ai vërtet të sheh ty”. Tha: “Më trego ç’është çasti (i fundit, Dita e shkatërimit)?” (Pejgamberi) Tha: “Për këtë i pyeturi nuk di më shumë nga ai që pyet”. Tha: “Më trego mbi shenjat e tij?” (Pejgamberi) Tha: “Kur robëresha t’i i lindë vetes zonjushë, kur të shihen barinjtë këmbëzbathur, të zheshur e të mjerë se si garojnë në ndërtimin e gadinave të mëdha”. Pastaj shkoi, kurse unë mbeta një kohë. Pastaj (i Dërguari) tha: “O Umer, a e di kush ishte pyetësi?” Thashë: “Allahu dhe i Dërguari i Tij më së miri e dinë”. Tha: “Vërtet ishte Xhibrili, erdhi t’ua mësojë fenë tuaj”.

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    E Qysh Del Njeri Nga Feja ?

duke pi alkol.
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Citim Postuar më parë nga auloni2008 Lexo Postimin
    Shiqo baba nuk jemi ketu per tu grindur nese jemi per te debatuar ose per ta shiquar mendimin e tjetrit nuk kemi nevoj per fyerje, apo jo.

Ty te kisha thene nese je ateist beso Zotin krijuesin e gjithesis sepse gjithesia nuk eshte krijuar kot se koti, sepse ka shum argumente per kete qe e them, pra eshte mirë të njohësh Krijuesin tuaj dhe timin, që është Një dhe nuk ka tjetër, vetëm të kisha thënë të meditosh rreth krijimit të qiejve dhe tokës pak, nuk te them une ty se je i pa ditur ose diqka ms te ofendohemi por vetem të besosh si ne të gjithë...

Të Përshëndes BaBa klm...këtu jemi për të debatuar...

auloni2008 ashtu asht ke drejt.

PS: dhe ti only truth mir e kishe me taten po baba vec donte me than ate mendimin tim, qe kisha po ju ktu ste lini radhe me then mendimin deri ne funde !

nesje spo shkruaj me tek kjo teme se bej mekat.

shnet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BaBa : 11-08-2008 më 15:24
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga BaBa Lexo Postimin
    duke pi alkol.
    ßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßß
    Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 11-08-2008 më 17:34

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga BaBa Lexo Postimin
    duke pi alkol.
    nese pin aalkohol dhe e edin se asht gjynah dhe epranon qe asht gjynah nuk te largon nga feja, ALLAHU e din masmiri

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga mos_u_mashtro Lexo Postimin
    keto qe ceken ne hadith jan shtyllat e islamit.... e kto qe i ke cek ti jan kushtet e imanit... edhe mos um komento mu se hadithi eshte i qart ALL-LLAHU xh.sh e ka dergu Muhammdin s.a.v.s me na mesu fen e ti pom del ktu tu mi kallxu kushtet a spo e she qe hadith eshte... ka e pason be ti ?

islami eshte besim me zemer shqiptim me gjuhe me praktikim me veper nese e mohon njeren prej kushteve te imanit (qe jan 6 siq ceken ne nje hadith tjeter qe e tarnsmeton Omeri r.a)del prej feje... tash per shtyllat e islamit eshte nje hadith qe nje njeri ka shku te Pejgamberi s.a.v.s dhe e ka pyt per islamin dhe Pejgamberi s.a.v.s i ka than:
    Dëshmia se nuk ka zot tjetër përveç All-llahut dhe se Muhamedi është rob dhe i dërguar i Tij, Falja e namazit, Dhënia e zekatit, Agjërimi i ramazanit dhe Kryerja e haxhit.” ai qe ka pyt ka then se as nuk dot shtoj as nuk dot la manget pastaj pasi ka hec Pejgamberi s.a.v.s ka than ky eshte prej banoreve te Xhennetit.

pergjigjen ta dhash une po ti spo ma kthen pergjigjen ashtu siq duhet tregomi ti kushte e bektashive
    Ma se pari mos u nxej shume se vijm edhe tek pergjigjja dhe i kupton edhe postimet e mia te meparshme.

Tash mbasi nje njeri po u quajka musliman mbasi i pranon kto 6 kushte te imanit dhe 5 shtylla te islamit atehere pse khavarixhet do te denohen me xhehenem dhe jane mallkuar nga vete Muhamedi a.s.
    Khavarixhet i kane pranuar kto kushte dhe shtylla te islamit ateher pse dolen ata nga islami , na tregoni se a mos ka edhe ndonje shtylle apo kusht te islamit qe ata nuk e perfillen.

Sufizmi ne pergjithsi i pranon kto 6 kushte dhe 5 shtylla por nuk ndalet vetem ne to se ka me qindra ndoshta mijera kushte dhe shtylla une veçse i permenda disa ne postimet e mia.

Une e kam nje problem me kto shpjegimet e juaja , e merrni nje hadith e shpjegoni kurse tjetrin qe ka lidhje direkte apo indirekte me kto çeshtje e anashkaloni.
    Ne qofte se do te me thonit se kto kushte dhe shtylla jane kryesoret ateher eshte diçka tjeter .

Ne qofte se i pergjegjes asaj pyetjes se havarixhve i gjen edhe pergjigjet
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Ma se pari mos u nxej shume se vijm edhe tek pergjigjja dhe i kupton edhe postimet e mia te meparshme.

Tash mbasi nje njeri po u quajka musliman mbasi i pranon kto 6 kushte te imanit dhe 5 shtylla te islamit atehere pse khavarixhet do te denohen me xhehenem dhe jane mallkuar nga vete Muhamedi a.s.
    Khavarixhet i kane pranuar kto kushte dhe shtylla te islamit ateher pse dolen ata nga islami , na tregoni se a mos ka edhe ndonje shtylle apo kusht te islamit qe ata nuk e perfillen.

Sufizmi ne pergjithsi i pranon kto 6 kushte dhe 5 shtylla por nuk ndalet vetem ne to se ka me qindra ndoshta mijera kushte dhe shtylla une veçse i permenda disa ne postimet e mia.

Une e kam nje problem me kto shpjegimet e juaja , e merrni nje hadith e shpjegoni kurse tjetrin qe ka lidhje direkte apo indirekte me kto çeshtje e anashkaloni.
    Ne qofte se do te me thonit se kto kushte dhe shtylla jane kryesoret ateher eshte diçka tjeter .

per qeta ta tregoj pergjigjjen me von

po pergjigjju pyetjes me shka bahet njeri bektashi cilat jan bazat kryesore
    qysh ti je bektashi edhe se di me qka je bektashi tregoj parimet shtyllat gjeret themelore filesestari si bahet bektashi a ke pergjigjje trego nese je ne hakk?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin

kisha dashur edhe une me i dite kushtet e bektashijve se si behet njeriu bektashi tregona se e di por kam qef me me tregu ti

Faqja 36 prej 65 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •