Close
Faqja 11 prej 65 FillimFillim ... 9101112132161 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 650
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    hahahahaha te njetin reagim pata edhe une ....
    Ore c'beni terci-verci me njeri-tjetrin ,jo kamberi ktej jo pejgamberi andej si ne cdo teme .... Flisni shkoqur bukur qarte....Ketu kerkohet te dihet bektashinjte SHQIPTARE ku dallojne me sunitet,me pika edhe sqarohen rrethanat....Jo ky ktej po ai andej....
    Jeni te zote apo jo? nese jeni sqaroni nese s'jeni ca derdellisni kot hadithe e kuranera.... Bektashinjte mblidhen ne Malin e Tomorrit dhe nderojne Baba Tomorrin ne nje vend pagan ne Mal... Skrapallinjte jane bektashinj po te shuajne ne raki e denbabaden ky muhabet...

Flisni ne praktike dreqi ta haje ne shqiperi cfare ndodh?
    Dallime ka shume ne grupet qe jane ne islam.

Jane shiat dhe sunnitet grupet ma te medhaja .
    Tek kto grupe ka shume nengrupe apo shkolla ,drejtime.
    Secili nga kto grupacione pretendon se eshte ne SUNNA (tradita te pejgamberit) edhe shiat (perkrahesit e Imam Aliut) pretendojn se jane ne sunna.

Une kam degjuar dhe ne faqen e internetit tek Bektashite e kam pare se thojne se besojn Kuranin dhe sunnetin e Muhamedit a.s .
    Edhe Bektashite pretendojn se jane ne traditat e Muhamedit a.s sikur tjerat shkolla Hanefite ,Malikit etj.etj.

Per malin e Tomorit eshte krejt nje tjeter tregim ,bektashite nuk shkojn aty sepse na paska qene nje vend pagan.
    Shume vende ne bote kane qene vende te paganve apo te shfrytezuara nga paganet por kjo nuk do te thote se nuk ka edhe ndonje tregim tjeter.
    Bektashite e nderojn malin e tomorit sepse ne ate vend thojn se e ka vizituar Imam Aliu ,me sa di eshte kjo arsyeja apo diçka e ngjajshme.

Sa per alkohol shume muslimane e pijne ka grupe qe e denojn rreptesisht ka grupe qe jane ma liberal dhe nuk e shohin si ndonje gabim te madh.

Islami i muslimanve ne bote dallon ne shume vende ne shume kultura.
    Ke musliman qe jane te njejtes shkolle por ne vende te ndryshme dhe keshtu i kane dallimet e tyre.Vetem shiqoj shtetet islame prej indonezise deri tek maroku dhe i sheh dallimet e tyre.

Mbetshi mire

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Po more mesia edhe nje pjese te diellit e kane vjedhur muslimanet ,edhe ajrin e ksaj bota ata per çdo dite e vjedhin.
    Keni kujdes se po ti vjedhin edhe simbolet e fese tende (po e din per cilat simbole e kam fjalen) hahahahhahah.

Gjithashtu respekt.
    Pershendetje Only Truth. Niku yt po me pelqen shume por kur une po e zbatoj domethenien e ketij niku (qe mua sinqerisht me pelqen) ti po hidherohesh.

Pyetja e rradhes.
    Cfare kerkojne shkrimet apokrife ne Kuran?
    http://www.answering-islam.de/Main/A...apocryphal.htm

Respekt

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Bektashizmi eshte shkolle drejtim ne islam sikur qe jane edhe shume drejtime tjera.
    Bektashite dhe drejtimet tjera tek sufite merren ma shume me mbrendesine e islamit.
    ore prape nuk me kuptuat dhe un po prap nuk po kuptoj gje
    dua te di si quhen te krishter apo myslyman, se sot me sa di un keto dyja jane fe,
    se titulli i temes thot bektashinj apo mysliman
    se ka njerez qe nuk i dine te gjitha gjerat. ja si puna ime, dhe jemi ketu per te mesuar nga njeri tjetri, prandaj quhet forum dhe jo plenum
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga xhori Lexo Postimin
    ore prape nuk me kuptuat dhe un po prap nuk po kuptoj gje
    dua te di si quhen te krishter apo myslyman, se sot me sa di un keto dyja jane fe,
    se titulli i temes thot bektashinj apo mysliman
    se ka njerez qe nuk i dine te gjitha gjerat. ja si puna ime, dhe jemi ketu per te mesuar nga njeri tjetri, prandaj quhet forum dhe jo plenum
    Xhori te pershendes.

Une u pergjegja me aç sa di .
    Edhe ne islam ka shume rryma ,grupe te gjithe e quajn veten musliman por i takojn nje shkolle .
    Edhe ne fete tjera ka grupe qe e quajn veten e tyre krishter p.sh por ka franqeskane ,evangjelista etj.etj.

Sa per titullin e temes une nuk i kam fajet duhet me pyet hapesin e temes se nga po i merr ai kto ide.
    Faji eshte jetim shokut , as edhe forumi nuk pergjegjet se çka shkruajn anetaret ketu ,ndoshta e ke lexuar rregulloren aty thuhet se moderatoret nuk marrin pergjegjsi se çka shkruajn anetaret.
    Askund nuk ceket se Bektashizmi eshte fe ne vete ,mund te kete ndonje i paditur qe pretendon ashtu .Edhe ketu ne forum eshte paraqitur si komunitet

Bektashite jane nje nga 12 tarikatet (rruge ,drejtime ne islam) te gjitha jane te njejta veçse dallojn ne disa gjera te vogla.
    Ne islam existojn edhe 4 shkolla (mezhebe) tjera Hanefi ,Maliki ,Shafi dhe Hanbeli .Existojn edhe tjera shkolla (grupe) qe jane nen kto shkollat (grupet)qe i permenda me lart .Ne islam jane edhe disa grupe te shiave dhe eshte edhe grupi i vehabistve.
    Shumica e popullit tone nuk i dijn kto gjera .Ne Kosove ne qofte se i pyet se çfare besimi ke ne islam te pergjigjen ose jam me Hoxhe ose jam me Sheh , shumica e tyre nuk e din çfare shkolle apo drejtimi kane ata prijsat e tyre.Prap faji eshte jetim .
    Tek ne Shqiptaret dhe ne gjithe ballkanin muslimanet jane te shkolles Hanefi kurse nga tarikatet e dervishve tek ne gjenden nja 7 apo 8 tarikate , edhe Bektashizmi eshte nje nder ta e sigurisht qe eshte me i madhi ne numer prandaj edhe njihet nga te gjithe.

Mire mbetsh

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Pershendetje Only Truth. Niku yt po me pelqen shume por kur une po e zbatoj domethenien e ketij niku (qe mua sinqerisht me pelqen) ti po hidherohesh.

Pyetja e rradhes.
    Cfare kerkojne shkrimet apokrife ne Kuran?
    http://www.answering-islam.de/Main/A...apocryphal.htm

Respekt
    Shoku mesia edhe mu po me pelqen ai niku yt ,per Zotin vetem po bej plane si me ta vjedh ate nik.

Ate linkun tend s'kam nevoje me e lexuar ,nuk eshte kjo menyra te diskutohet edhe juve munden t'ju pyesin jahudite pse i vjedhet shkrimet nga profetet e tyre.
    Ne qofte se nisemi ne kete menyre ma se shumti kane te drejte jahudit.

Do te vij dita po me duket qe jahudit kane me i qit ne gjyq te gjitha fete se jau kane vjedhur profetet e tyre dhe shkrimet e shenjta te tyre ,qat here çka me ba o mesi.

respekt

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Shoku mesia edhe mu po me pelqen ai niku yt ,per Zotin vetem po bej plane si me ta vjedh ate nik.

Ate linkun tend s'kam nevoje me e lexuar ,nuk eshte kjo menyra te diskutohet edhe juve munden t'ju pyesin jahudite pse i vjedhet shkrimet nga profetet e tyre.
    Ne qofte se nisemi ne kete menyre ma se shumti kane te drejte jahudit.

Do te vij dita po me duket qe jahudit kane me i qit ne gjyq te gjitha fete se jau kane vjedhur profetet e tyre dhe shkrimet e shenjta te tyre ,qat here çka me ba o mesi.

respekt
    Flm.

Dhiata e Re ka citime nga Dhiata e Vjeter. Dhiata e Vjeter eshte shkruar nga Profetet e Zotit, Mojsiu (Musa), Davidi (Davudi) etj. dhe cifutet nuk kane monopol ne ato shkrime natyrisht sepse ato jane te inspiruara nga Perendia. Dhiata e Re nuk ka plagjiature nga shkrimet cifute jashta-biblike si p.sh. Talmudi ndersa ne Kuran ka, por ka citime nga Dhiata e Vjeter, natyrisht sepse Jezusi pretendonte se ka ardhur t'i permbushte profecite e Dhiates se Vjeter dhe se ishte Mesia i Premtuar.

E pata hap une nje teme duke permendur disa hadithe ku tregohet sesi nje i krishtere i kishte treguar Muhamedit per Jezusin dhe e kishte akuzuar Muhamedin se ai nuk dinte asgje per Jezusin perveq asaj qe ai i kishte treguar, por menjehere me eshte mbyllyr, nuk e di pse dhe nuk pata marre pergjigje nga myslimanet. P.sh. kur kinse Jezusi ka folur kur ka qene femije (ne Kuran), kjo eshte plagjiature nga The first Gospel of the INFANCY of JESUS CHRIST .

Respekt

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Flm.

Dhiata e Re ka citime nga Dhiata e Vjeter. Dhiata e Vjeter eshte shkruar nga Profetet e Zotit, Mojsiu (Musa), Davidi (Davudi) etj. dhe cifutet nuk kane monopol ne ato shkrime natyrisht sepse ato jane te inspiruara nga Perendia. Dhiata e Re nuk ka plagjiature nga shkrimet cifute jashta-biblike si p.sh. Talmudi ndersa ne Kuran ka, por ka citime nga Dhiata e Vjeter, natyrisht sepse Jezusi pretendonte se ka ardhur t'i permbushte profecite e Dhiates se Vjeter dhe se ishte Mesia i Premtuar.

E pata hap une nje teme duke permendur disa hadithe ku tregohet sesi nje i krishtere i kishte treguar Muhamedit per Jezusin dhe e kishte akuzuar Muhamedin se ai nuk dinte asgje per Jezusin perveq asaj qe ai i kishte treguar, por menjehere me eshte mbyllyr, nuk e di pse dhe nuk pata marre pergjigje nga myslimanet. P.sh. kur kinse Jezusi ka folur kur ka qene femije (ne Kuran), kjo eshte plagjiature nga The first Gospel of the INFANCY of JESUS CHRIST .

Respekt

Ne nje debat nderfetar midis nje muslimani ( Ahmed Didat) dhe nje prifti ( Shorosh ) akuzonte qe Kurani paska qene 75 % kopje e Bibles.
    Te njejtat akuza je duke i perdorur ti duke thene se Kurani paska citate nga Dhjata e vjeter.
    Per ty mesia4ever , kam vetem dy fjale , ose sy nuk ke ose keto sy qe i ke drit nuk te bejne .
    Nqs se thua qe Kurani paska pasur ploty citate nga Bibla , a nuk do te ishte e udhes te sillje disa shembuj ketu ?!!
    Kjo nuk duhet te paraqes ndonje veshtiresi per ty , pasi sipas teje ne Kuran paska shum citate nga Bibla.
    Une respektoj mendimet e tua , i lexoj , u jap rendesi , por besom akoma me shum doti respektoja mendimet e tua sikur te sillje fakte , ne kete raste citate nga Bibla( Dhjata e Vjeter ) dhe Kurani qe jane te njejta.

Me Respekt Gostivari_usa

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Ore me falni qe nderhyj,po historine e cifuteve nga abrahami pastaj Mojsiu e pastaj Davidi e deri tek Jezu Krishti e keni futur si ju kristianet ashtu edhe ju myslymanet ne librat tuaj te shenjte,prandaj cuditem si flisni keshtu,muhabet midis qorrit dhe shurdhit.....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-05-2005
    Postime
    7
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ne nje debat nderfetar midis nje muslimani ( Ahmed Didat) dhe nje prifti ( Shorosh ) akuzonte qe Kurani paska qene 75 % kopje e Bibles.
    Te njejtat akuza je duke i perdorur ti duke thene se Kurani paska citate nga Dhjata e vjeter.
    Per ty mesia4ever , kam vetem dy fjale , ose sy nuk ke ose keto sy qe i ke drit nuk te bejne .
    Nqs se thua qe Kurani paska pasur ploty citate nga Bibla , a nuk do te ishte e udhes te sillje disa shembuj ketu ?!!
    Kjo nuk duhet te paraqes ndonje veshtiresi per ty , pasi sipas teje ne Kuran paska shum citate nga Bibla.
    Une respektoj mendimet e tua , i lexoj , u jap rendesi , por besom akoma me shum doti respektoja mendimet e tua sikur te sillje fakte , ne kete raste citate nga Bibla( Dhjata e Vjeter ) dhe Kurani qe jane te njejta.

Me Respekt Gostivari_usa

Bektashinjte jane myslimane
    se a kane te drejte besimet e tjera te kerkojne llogari nga Islami eshte qeshtje e kuptimit te besimit ne pergjithesi e pastaj te ISLAMIT ne vecanti

Ne historine e besimeve, ciladoqofte, nuk figuron asnjehere se njeri nga Profetet/Pejgamberet te kete predikuar ndonje fe/besim e aq me pak ti kete ftuar bashkekohasit ne ndonje besim te caktuar, perveq besimin ne NJE ZOT.

Profeti Islam, Pejgamberi, i derguari i Zotit, Muhammedi a,s, e ka bere kete. kete gje e njeh historia dhe e dokumenton Kur´ani

Per ti pare paralelet mes Bibles dhe kur´anit ka libra ku shkencetaret per ti diskredituar qe te dyja i kane publikuar--- ne shume gjuhe boterore-- e jane perkthyer edhe ne gjuhen shqipe
    Bibliotekat dhe librarite e besimit Islam anekend botes i kane ato....

Por #
    me sa duket ketu takohen njerez qe duan te mesojne nga njeri tjetri, ose te japin sqarime a udhezime me aq sa dine ejo ta ofendojne njeri tjetrin

veselam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-05-2005
    Postime
    7
    edhe

Besimi islam i njeh edhe dhjaten e vjeter edhe dhjaten e re
    Natyrishte se Isa a.s. (jesusi) edhe njeri nga Profetet e Zotit(qe edhe vet e ceke ne dhj. e re) shume te cmua e te lartesuar--- dhe mesimet e tij jane te drejta--- por cfare u be me mesimet e tij--- ku dhe kush i zabot ato sot--- dhe ne bibel askund nuk permendet qe Jezusi te kete themeluar ndonje fe (te krishtere apo te ngjajshme)

me nderime

Faqja 11 prej 65 FillimFillim ... 9101112132161 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •