Close
Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 139
    i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anëtarësuar
    01-02-2006
    Postime
    71
    109. Kafirun

1. Thuaj: "O ju jobesimtarë!
    2. Unë nuk adhuroj atë që ju e adhuroni!
    3. As ju nuk jeni adhurues të Atij që unë e adhuroj!
    4. Dhe unë kurr nuk do të jem adhurues i asaj që ju adhuroni!
    5. Por edhe ju nuk do të jeni adhurues të Atij që unë adhuroj!
    6. Ju keni fenë tuaj (që i përmbaheni), e unë kam fenë time (që i përmbahem)!

---------------------------------------------------------------

Cili eshte denimi sipas jush per tradhetaret, pa mare parasysh motivin e tradhetis le te jete ai tradhetar feje kombi?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga buki19
    O xfiles,une sa here te drejtohem,gjithmone te drejtohem si xfiles e jo si +files
    ose zfiles.Ti me drejtohesh mu,ema pytja eshte per qeshtjet e fese,dhe cka do qe te them une jashte keti konteksti, veq asaj qe eshte shpallur,nuk qon pesh.Per mua personalishte nuk eshte e drejt edhe qe dikush te futet ne komore gazi ose te digjet ne karrigen elektike,e mos te flas per kokat e rena ne gilotina.Ema ligji e parasheh qe ashtu te jet,e nese nje ligj njerezish ka te drejt ti pren kokat,pse jo edhe nje ligj i Zotit.Ne anen tjeter deri sa nga keto ligje te njerezve kan rene me qindra e mija koka,faj e pa faj,skam idene me te vogel sa koka kane rene per shkak qe dikush e ka braktisur fene islame (nese dikush e din ne te na thot),po ashtu sheriati parasheh ndeskimin e kurverise me gurezim (mbytje me gur) ema sa here eshte perdorur kjo metode deri me sot - vetem disa here pergjate tere historise se islamit.Si thote nje popullore
    droja e ruan vreshten.
    Perseri po te them, se nuk behet fjale per ligje te parashikuara per vrasesit ose shkelesit e kurores, po behet fjale per dike qe nuk do te jete me mysliman sepse nuk eshte i bindur, me kupton se ç'dua te them.
    Ai njeri eshte njeri i mire si gjithe te tjeret e nuk ka bere ndonje mekat, thjesht nuk do te jete me mysliman. ti si mendon a eshte e drejte?
    Kam pershtypjen se beson se nuk eshte e drejte.
    a thua te jete ligj i zotit ky?
    Ti ke bindjen tende dhe askush nuk te kerkon ta ndryshosh por pergjigju me sinqeritet, a eshte e drejte?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga onpeja

Cili eshte denimi sipas jush per tradhetaret, pa mare parasysh motivin e tradhetis le te jete ai tradhetar feje kombi?
    A thua largimi nga feja eshte "tradheti"?
    Tradhetia e kombit nuk duhet ngaterruar me largimin nga feja.
    Denimi per mua mund te jete edhe me vdekje per tradhetarin e kombit, por ketu flitet per nje njeri qe nuk eshte me i bindur ne vertetesine e fese se tij, perveç kesaj ai nuk i ben dem askujt. Nese Zoti na ka dhene zgjedhje te lire dhe nje llogjike per ta perdorur nuk besoj se ligji do ishte i drejte qofte duke pasur parasysh ate qe thote feja.

Nje pyetje, ky ligj eshte ne kur'an apo thjesht e ka thene muhamedi?

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga F_LASKU
    [B]

Shenim: Ky rregull zbatohet vetem ne vendet ku ka ligj(sheriat) Islam.
    E po, neqoftese zbatohet nje rregull i tille, atehere un e quaj nje rregull idiot dhe psikopat dhe pike ajo pune.

Askush ne bote nuk ka te drejte ta vrasi njeriun, askush. Ai qe vret njeriun per cfare do lloj arsyje qe te jete puna, ai njeri ka vrare veten e vet.

Mua nuk me pelqejne fare k'to lloj ligjesh dhe jam komplet kundra. Vetem vampirat dhe cmendurinat bejne k'soj lloj ligjesh mendoj un.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Iku dhe nje dite Maska e F_LASKU
    Anëtarësuar
    16-07-2005
    Postime
    182
    Citim Postuar më parë nga onpeja

Mos ti ngaterrojme gjerat.Feja nuk eshte komb.Feja eshte e lidhur plotesisht me shpirtin dhe mendjen tende.Dhe pikerisht per kete nuk ka kush te drejte ne bote ta imponoje.Ndersa Islami e ben nje gje te tille.Ti pershembull sot je musliman neser studion meson reflekton dhe te duket verberi kjo fe.Por ligji i sheriatit ti pret krahet,nuk te len te fluturosh i lire.Ti qe mos te prishesh terezine e "deleve" te perendise qe besojne verberisht duhet te shtiresh se beson dicka qe nuk e beson.Perndryshe te pret gijotina e tipit Mullah Omar.Nuk ka lidhje me ajetin qe ju keni fene tuaj e un timen por ka lidhje me ate qe po pranove njehere fene time nuk e len me se ta heq koken si koke zogu
    Per dashuri jap jeten,per liri jap dashurine

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    Perseri po te them, se nuk behet fjale per ligje te parashikuara per vrasesit ose shkelesit e kurores, po behet fjale per dike qe nuk do te jete me mysliman sepse nuk eshte i bindur, me kupton se ç'dua te them.
    Ai njeri eshte njeri i mire si gjithe te tjeret e nuk ka bere ndonje mekat, thjesht nuk do te jete me mysliman. ti si mendon a eshte e drejte?
    Kam pershtypjen se beson se nuk eshte e drejte.
    a thua te jete ligj i zotit ky?
    Ti ke bindjen tende dhe askush nuk te kerkon ta ndryshosh por pergjigju me sinqeritet, a eshte e drejte?
    xfiles,mendoj qe isha shum i sinqert.Ka ndodhur qe per tradheti i ati i ka hjekur koken te birit ose i biri te atit ose vellau vllaut....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga buki19
    xfiles,mendoj qe isha shum i sinqert.Ka ndodhur qe per tradheti i ati i ka hjekur koken te birit ose i biri te atit ose vellau vllaut....
    nuk ka dyshim qe je shprehur sinqerisht,
    po kjo tradhetia qe permende a eshte tradheti feje apo kombi?

Nese eshte tradheti feje une nuk e imagjinoj dot nje vella ose baba duke i prere koken te birit ose anasjelltas,
    per mua kjo nuk eshte normale.

Iku dhe nje dite Maska e F_LASKU
    Anëtarësuar
    16-07-2005
    Postime
    182
    buki19, simbas teje qenka njelloj te tradhtosh familjen me tradhtine ndaj fese?
    Them tradheti vetem qe te kuptohet nga besimtaret e fese tuj por ne fakt nje veprim i tille nuk mund te quhet tradheti por zgjedhje e lire.
    Per dashuri jap jeten,per liri jap dashurine

i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anëtarësuar
    01-02-2006
    Postime
    71
    Nuk di une se si perkufizoni tradhetin, per deri sa quajme tradheti, atehere denim tjeter nuk ka veq se ju te gjithe pajtoheni me denim me vdekje.

Atehere tradhtia eshte e njejte si ne fe, kombe, ajo eshte tradheti.

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    nuk ka dyshim qe je shprehur sinqerisht,
    po kjo tradhetia qe permende a eshte tradheti feje apo kombi?

Nese eshte tradheti feje une nuk e imagjinoj dot nje vella ose baba duke i prere koken te birit ose anasjelltas,
    per mua kjo nuk eshte normale.
    Nese e sheh nje te dashur tendin se po i kanoset rreziku qe te digjet ne zjarr,a do te tenton qe ne cdo menyre ta shpeton?

Dhe sa e dij un dhe nje pjese e antareve ketij forumi,ti nje kohe ishe musliman,sa me duket nuk te mungon asnje nga gjymtyret tua dhe se akoma e ke koken mbi shpatulla .

Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Do të tradhëtonit kombin për besimin tuaj?
    Nga RaPSouL në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 153
    Postimi i Fundit: 19-12-2011, 15:00
  2. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Si ta forcojmë besimin !!!!!!
    Nga phyro në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 08:58
  4. Prerje 1000 dhe 500 lekëshe kanë peshkuar me dhjetëra tregtarë në Tiranë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-09-2005, 17:52
  5. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •