Po nese ndodhe qe nje i nje tjeter "besimi" e ben kete dhe behet aleat me muslimanet kunder popullit te vet?Tradhetia e tille definohet keshtu: kur dikush largohet nga feja, dhe i bashkangjitet armikut ne lufte kunder komunitetit musliman.
Po nese ndodhe qe nje i nje tjeter "besimi" e ben kete dhe behet aleat me muslimanet kunder popullit te vet?Tradhetia e tille definohet keshtu: kur dikush largohet nga feja, dhe i bashkangjitet armikut ne lufte kunder komunitetit musliman.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
.................................................. ..
Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 14-03-2006 më 13:09
The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.
Per kete pyeti prifterinjte.Postuar më parë nga iliria e para
"Veç kësaj, i sillni këtu armiqtë e mi, të cilët nuk donin që unë të mbretëroja mbi ta dhe i vritni përpara meje!" (Luka, 19:27)
Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 14-03-2006 më 13:08
The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.
Une nuk kam pse te pyes prifterinjet, as qe kam lidhje me ndonje.
Une pyesja se cka mendoni ju ,cka ju thot ndergjegjeja juaj, duke menduar ne historine e kombit tone.
Ne kete shembull disesi ...spo keni deshire te pergjigjeni!PSh. ne Irak thone amerikanet, kush te kthehet i krishtere, do te kete te gjitha privilegjet, behet drejtor i firmave, gezon te drejtat ne eksploatimin e naftes.....,
kush mos te kthehet duhet te dalin ne male dhe te jetoje si egersire.....
Dhe keshtu kjo te zgjase per V shekuj radhazi. Kjo eshte besa e Zotit apo cka?
PS
Edhe nuk ka nevoje kush as te ofendoje e as te ndihet i ofenduar. Ketu flasim, pyesim, pergjigjemi me ato aftesite qe kemi. Per kete eshte forumi.
Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 14-03-2006 më 13:13
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
toni77 toni nese nuk prish pun po te jap pergjegjen un ne vend te vllaut tim ...
Se pari per ata qe pendohen, ... ato ajete qe i ki servu ti, ato nuk kan te bejn me njerz qe bejn mekate dhe qe jan ende idhujtar ( krishter, jaudi, budista etj etj), por ato ajete kan te bejn vetem per muslimanet qe nuk adhurojn idhuj dhe qe nuk i pershkruan zotit shok.
D.m.dh, nese muslimani ben mekate te shumta dhe pastaj pendohet dhe i kryn rregullat e islamit dhe nuk i ben shok Zotit dhe nuk adhuron idhuj, ateher ati Zoti ja fal gjith mekatet ..., shpresoj se deri ktu ke kuptuar !
Kurse nje njeri qe i pershkruan zotit shok dhe qe beson ne idhujtari eshte diqka tjeter, p.sh nese nje krishter ben mekate te madh dhe pastaj pendohet per ato mekate, por prap vazhdon te besoj ne idhujtari, per to Zoti ka pergatitur denim te tmerrushem, sepse nuk mjafton vetem pendimi qe ka ber per mekate ... por aj duhet qe te mos e adhuroj diken tjeter ne vend te Zotit, dhe ti besoj kuranit dhe te gjith pejgamberve deri te Muhamedi a.s!
Ose p.sh nese nje pabesimtar ben gjith jeten e tij mekate ( mbyt njerz, ben shkatrrime ne tok etj etj) dhe kurr nuk ka besuar ne Zot dhe pejgamber ..., dhe mbas nje kohe pendohet per gjitha mekatet dhe pastaj beson ne Zotin qe eshte nje dhe nuk i ben adhuri idhujve, dhe beson kuranin dhe gjith pejgamberet, ateher Zoti ja fal gjith mekatet pa marr parasysh se qfar mekate ka pas aj njeri ...
Ky eshte besimi islam, te pelqen apo nuk te pelqen, a eshte e drret apo nuk eshte e drret kjo eshte diqka krejt tjeter, por ky eshte besimi yn islam.
Dhe tu kisha lut mos bjer ajete copa copa nga kurani kur nuk din se per qka po filite aty, dhe pastaj te thuash ja se ne kuran thuhet kshtue dhe ashtu, kur nuk ke haber se per qka behet fjal.
Kurse per ket ajetin : "Dënimi i atyre që LUFTOJN (kundërshtojnë) All-llahun dhe të dërguarin e Tij" ktu po e shef qe po thot shum kjart ata qe e LUFTOJN ...
Un po te them se ata qe e kan luftuar pejgamberin a.s dhe qe e luftojn Allahun ( ktu d.n.m ISLAMIN ,fen qe eshte e pranuar te Zoti, sepse Zotin nuk kan si ta luftojn)
Atyre duhet si ka then zoti ne kuran, gjimtyrt me ju pre se veq mi mbyt eshte shum pak, kto e thash edhe dikunt tjeter ktu ne forum.
Islami mban PAQ me ata qe deshirojn PAQ, nuk mundet islami me mbajt paq me dikent qe nuk e deshiron PAQEN. (p.sh ti nuk deshiron paq me ne (: )
Kurse ata qe e kan luftuar deri tash islamin dhe pejgamberin a.s ata nuk kan dashur PAQ por luft, por nuk ka pasur problem as per luft se edhe luften e kan gjet.
Te lutem tash veq politik mos me hy se nuk mirrna shum me te.
Mos mi permend as talibanet se edhe ata si dua HIQ.
Selam (paq)
Ndryshuar për herë të fundit nga Bani gjk : 14-03-2006 më 14:02
Do ishte shume e drejte sikur te ishte keshtu si thua ti.Postuar më parë nga Shiu
Por ne realitet dhe praktike ndodh ndryshe.
xeni,Rule_partizani,
une ju kuptoj ju te dy, por problemi eshte se realiteti eshte ndryshe.
Dhe mos ofendoni kur nuk ju ofendojne.
Fakti qe nuk jam dakord me idete tuaja nuk me ben armikun tuaj dhe as do te thote se po flas kot.
Shendet.
toni77 ishte koha ajo qe me ndaloj per pergjegje, kshtu qe pune e kryer, qendroj pas pergjigjeve qe dha Bani gjk dhe Shiu ju lumt.
Shiu,ky denim nuk duhet pare vetem nga nje kendveshtrim i tille.Jam dakort dhe eshte llogjike qe tradhtaret qe bashkohen me palen tjeter duhen denuar por nuk duhet te harrosh qe nese nje besimtar kthehet ne pabesimtar, edhe sikur mos te bashkohet me palen tjeter,perseri armik mbetet.Per faktin se nje kthim i tille do te ndikoje mbi bashkesine e muslimaneve per keq dhe ndoshta do te kete qe ndjekin shembullin e tij.Pra ne njefare menyre eshte propagande e terthorte qe ky individ ben me veprimin e tij.Dhe pastaj hyn ne fuqi ajeti qe thote:Postuar më parë nga Shiu
2:193
Luftoni ata (idhujtarët) derisa të zhduket propagandimi i idhujtarëve dhe deri sa të aplikohet feja vetëm për All-llahun. E në qoftë se ndalen (nga propaganda dhe lufta), atëherë lereni armiqësinë, përveç atyre që janë zullumqarë.
Pra akoma ne lufte je sepse behesh individ i padeshirueshem per nje shoqeri te tille.Dhe per te ndaluar kete lloj propagande qe mund te cenoje qetesine e deleve te perendise, te pret shpata e mullahut.Apo e ke fjalen qe mund te besosh cfare te duash por kur vjen puna te shprehesh mendimet duhet shprehesh sikur don sheriati ?Ku eshte liria e individit ne nje shoqeri te tille?Mire,jam dakort qe ne veprime duhet jeshe i kufizuar por edhe ne te menduar e te shprehur ? Kjo eshte kulmi.Kjo mungese lirie ka qene faktori kryesor qe kane ngelur kaq mbrapa vendet arabe sepse nuk ka pasur opozite.Nuk ka dal askush ti thote stop; vjedhjes qe benin mbreterit mbi ta.Sepse i ka porositur Muhamedi qe te ju binden udheheqeseve.Dhe fale ketij urdheri udheheqesit e kthyen sundimin ne trashegimeri per pasardhesit e tyre e i rrjepen brez mbas brezi arabet.
Ndryshuar për herë të fundit nga F_LASKU : 15-03-2006 më 07:47
Per dashuri jap jeten,per liri jap dashurine
Kabul:
Abdul Rahman, 41, has been charged with rejecting Islam, a crime under this country's Islamic laws. His trial started last week and he confessed to becoming a Christian 16 years ago. If convicted, he could be executed.
......
The United States, Britain and other countries that have troops in Afghanistan have voiced concern about Rahman's fate.
The Bush administration Tuesday issued a subdued appeal to Kabul to let Rahman practice his faith in safety. German Roman Catholic Cardinal Karl Lehmann said the trial sent an "alarming signal" about freedom of worship in Afghanistan.
...
Afghanistan's constitution is based on Shariah law, which is interpreted by many Muslims to require that any Muslim who rejects Islam be sentenced to death. The state-sponsored Afghanistan Independent Human Rights Commission has called for Rahman to be punished, arguing he clearly violated Islamic law.
The case has received widespread attention in Afghanistan where many people are demanding Rahman be severely punished.
"For 30 years, we have fought religious wars in this country and there is no way we are going to allow an Afghan to insult us by becoming Christian," said Mohammed Jan, 38, who lives opposite Rahman's father, Abdul Manan, in Kabul. "This has brought so much shame."
....
Police arrested him last month after discovering him in possession of a Bible during questioning over a dispute for custody of his two daughters. Prosecutors have offered to drop the charges if Rahman converts back to Islam, but he has refused.
Duket qe Mohammed Jan qenka mjaft tolerant,
turp, turp per ata qe nuk e kane qejf islamin,
po me shume turp per ata qe e thone kete.
E pastaj flasin per TOLERANCE, e cila me sa duket nuk ekziston ne "Fene e Paqes".
Krijoni Kontakt