Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 139
    i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anëtarësuar
    01-02-2006
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    ne rregull eshte tradheti,
    po ti do pajtoheshe me mendimin qe kush del nga krishterimi per te hyre ne islam duhet vrare?
    X-file nuk jame une qe gjykoj per te krishteret, ajo ju takon atyre te gjykojne.
    E sa i prket asaj qe flitet se kush del prej islamit duhet vrar juve nuk dhate argument nga Kur'ni se keshtu eshte ne islam, e une nuk ju takoj atyre qe vrasin ne emer te islamit.

pershendetje

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga onpeja
    Nese vertet pretendon se Zoti po shperlajka mekatet e krimineleve, zullumqareve, kryelarteve, ather chfar, pse more ekzistojne gjygjet ne kete bote, e pse do ekziston edhe ne boten tjeter gjykimi i madhe?

Ti thua kështu por Kurani thotë krejt ndryshe! Cilës i besojnë Islamët, kësaj apo asaj? Sipas këti shkrimi kuranorë, robë të luftës ishin ata që luftuan rrugene Allahut, "mëkatar", "kriminel" dhe....! Por nëse besojnë në Allahun ai po falke menjëher pavaësisht se qka kan ba ma perpara....!!!!!!!!

Kështu nuk them un por Kurani.

(el enfalë 69-70.)
    Pra, (është lejuar preja e luftës) hani atë që e fituat me luftë, si të lejuar dhe të mirë, përmbajuni dispozitave të All-llahut se All-llahu është Ai që falë dhe që mëshiron.

O Pejgamber! Thuaju atyre robërve që i keni në duart tuaja, se posa të vërejë All-llahu ndonjë të mirë (besim të drejtë e të sinqertë) në zemrat tuaja, Ai ju jep edhe më shumë të mira nga ajo çka është marrë nga ju, ua falë gabimet, se All-llahu falë pa masë, se është mëshirues i madh.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    X-file nuk jame une qe gjykoj per te krishteret, ajo ju takon atyre te gjykojne.
    .
    Besimi i krishterë nuk denon askë, nëse një popull apo shtet i kësajë përkatësie fetare zhvillon luftë, apo denon ndokë lidhur me këtë, ai është duke vepruar në kundërshtim me ungjijt e Krishtit.

onpeja
    E sa i prket asaj qe flitet se kush del prej islamit duhet vrar juve nuk dhate argument nga Kur'ni, se keshtu eshte ne islam, e une nuk ju takoj atyre qe vrasin ne emer te islamit
    (el enfalë 15-19)
    O ju që besuat! Kur të ndesheni në turmën (që lëviz ngadalë) e atyre që mohuan, mos ua ktheni shpinën. ......!

Ju nuk i mbytët (në të vërtetë) ata, por All-llahu (me ndihmën që ua dha) i mbyti ata, dhe ti nuk i gjuajte (në të vërtetë) kur i gjuajte ata, por All-llahu (të ndihmoi) i gjuajti, e (bëri këtë) për t'i shpërblyer besimtarët me një dhunti të mirë nga ana e Tij. All-llahu gjithçka dëgjon dhe di. Ja, kjo është e vërteta. All-llahu dobëson dredhitë e qafirëve (mohuesve). Nëse ju (idhujtarë) kërkuat fitore, ja ku e keni fitoren, (kjo është ironi për ta),
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 14-03-2006 më 10:39

Tradhetar I Kombit Maska e Aldo_west_83
    Anëtarësuar
    14-09-2005
    Vendndodhja
    Ne Interrnim!
    Postime
    132
    Amon mer amon jetojm 2006-en ene ju flisni akoma per ceshtje fetare per Allahra ene per Jezu-Krishtra ncncncncncncncnncncnnc !!!! Icik me seriozitet ne forum ju lutem
    Tradhetar I Kombit!

I Denuar Me Interrnim Per Agjitacion E Propagand !

i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anëtarësuar
    01-02-2006
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni
    Ti thua kështu por Kurani thotë krejt ndryshe! Cilës i besojnë Islamët, kësaj apo asaj? Sipas këti shkrimi kuranorë, robë të luftës ishin ata që luftuan rrugene Allahut, "mëkatar", "kriminel" dhe....! Por nëse besojnë në Allahun ai po falke menjëher pavaësisht se qka kan ba ma perpara....!!!!!!!!

Kështu nuk them un por Kurani.

(el enfalë 69-70.)
    Pra, (është lejuar preja e luftës) hani atë që e fituat me luftë, si të lejuar dhe të mirë, përmbajuni dispozitave të All-llahut se All-llahu është Ai që falë dhe që mëshiron.

O Pejgamber! Thuaju atyre robërve që i keni në duart tuaja, se posa të vërejë All-llahu ndonjë të mirë (besim të drejtë e të sinqertë) në zemrat tuaja, Ai ju jep edhe më shumë të mira nga ajo çka është marrë nga ju, ua falë gabimet, se All-llahu falë pa masë, se është mëshirues i madh.
    Po mire chka do prisje ti qe te abuzohet me roberit e luftes, te perdhunohen dhe te keqperdoren si ndodhe ne burgjet e amirekaneve me te burgosurit irakian dhe afgan, e me vrasjet e talebanve ndaj shqiptareve e te tjerve te huaj, jo kursesi feja islame edhe fe e paqes, faleminderit per kohen qe ke shpenzuar per te shkruar.

Neve kishim fjalen per njerezit qe vdesin si kriminel, e zullumqare, si lloji i milloshit e tiraneve tjer mos mendo se do pendohen ata ndonjere per te berat e tyre, per keta them se nuk ka te falur per ta.

6:147.
    Po, në qoftë se (për këtë jehuditë) të përgënjeshtrojnë Thuaj: "Sa mëshirues i madh është ky Zoti juaj, po (mos u mashtroni) dënimi i Tij për njerëzit kriminelë nuk mund të prapësohet!"

2:160.
    Përveç atyre që pendohen, që përmirësohen dhe që u shpjegojnë njerëzve (të vërtetën), të tillëve ua pranoj pendimin, se Unë pranoj shumë pendimin, jam mëshirues

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    2:160.
    Përveç atyre që pendohen, që përmirësohen dhe që u shpjegojnë njerëzve (të vërtetën), të tillëve ua pranoj pendimin, se Unë pranoj shumë pendimin, jam mëshirues

Ti thua se; "që përmirësohen dhe që u shpjegojnë njerëzve (të vërtetën)," Problemi është se e vërteta gjithmonë është në krah të njeriut, pra secili mendon se në anën e tij është e vëreteta.

Të krishterët mendojnë se e drejta dhe e vëreta është krahune tyre, ashtu edhe islamët, judenjët etj etj. Poashtu edhe ateistët mendojnë se e verteta dhe e drejta është në krahun e tyre.

Çka mendon se cilat shpjegime janë të drejta sipas teje?

Pos të gjithave, një gjë duhet kuptuar mirë dhe për gjithmonë se; Asnjë njeri nuk ka të drejtë ta vret tjetrin pse mendon nderyshe. Asnjë njeri nuk ka të drejt që me dhunë të detyroj njeriun të mendon ndryshe. E ti mos u nxej se këto denime janë të shkruara në shkrimet kuranore por edhe zbatohen nga islami. Tjetër është dëshira e juaj për një interpretim të tjetër dhe tjetër është ajo se është e shkruar. Pos asaj, të pakten ne shqiptarët nuk mund të ikim ati realiteti të hidhur që perjetuam gjakderdhje, burgosje, shperngulje dhe tatime për të ndryshuar fenë. Kjo nuk mund të ndryshohet edhe pse pretendohet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 14-03-2006 më 11:02

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Po mire chka do prisje ti qe te abuzohet me roberit e luftes, te perdhunohen dhe te keqperdoren si ndodhe ne burgjet e amirekaneve me te burgosurit irakian dhe afgan, e me vrasjet e talebanve ndaj shqiptareve e te tjerve te huaj, jo kursesi feja islame edhe fe e paqes, faleminderit per kohen qe ke shpenzuar per te shkruar.
    Jo jo, prite Zot, por fjala ishte se sipas shkrimit tëndë ishte një kundërthënje në mes të shkrimit tënd dhe Kuranit, amdaj un veq të pyeta se a duhet një njeri të beson fjalës të nde ku thua se:

Postuar më parë nga onpeja

"Nese vertet pretendon se Zoti po shperlajka mekatet e krimineleve, zullumqareve, kryelarteve, ather chfar, pse more ekzistojne gjygjet ne kete bote, e pse do ekziston edhe ne boten tjeter gjykimi i madhe?"
    Apo duhet besuar kësaj:

Postuar më parë nga toni77_toni

el enfalë 69-70

jo kursesi feja islame edhe fe e paqes, faleminderit per kohen qe ke shpenzuar per te shkruar.
    Qofsh me nder dhe me faqe të bardhë ore burr i dheut, po ja lëshoja syrin njëher se qka po shkruan këtu sipa asaj feje të "paqes" , ky shkrim duket.....!

(el maide 33.)
    Dënimi i atyre që luftojnë (kundërshtojnë) All-llahun dhe të dërguarin e Tij dhe bëjnë shkatërrime në tokë, nuk është tjetër vetëm se të mbyten ose të gozhdohen, ose (të gjymtohen), t'u priten duart dhe këmbët e tyre të anëve të kundërta, ose të dëbohen nga vendi. Kjo (masë ndëshkuese) është poshtërim për ta në Dunja, dhe në botën tjetër ata do të kenë dënim të madh.

njëher vetëm kjo!
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 14-03-2006 më 11:41

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Denimi me vdekje sipas Sheriatit parashihet ne 2 kategori:

Vrasja me paramendim
    Per vrasje te qellimshme te ndonje personi, pra me vetedije te plote. Ne kete rast, familja e viktimes ka te drejte te kerkoje ekzekutimin e vrasesit, te kerkoje demshperblim apo ta fale.

Fasaad fi al-ardh
    Krimet e kesaj kategorie mund te jene te ndryshme, por ne pergjithesi perfshihen krimet te cilat mund t'i shkaktojne dem shoqerise si teresi, gje qe nuk mund te jete rasti kur dikush me vullnet te vet, individualisht konvertohet ne ndonje fe tjeter.

Tradhetia e tille definohet keshtu: kur dikush largohet nga feja, dhe i bashkangjitet armikut ne lufte kunder komunitetit musliman.

Pra, jo pse eshte larguar nga feja (sepse nuk lejohet imponim ne fe), por pse i eshte bashkangjitur armiqve ne lufte kunder komunitetit musliman. Pra, ne rast se ka marre pjese ne lufte, ai do te trajtohet njejte sikur cdo agresor tjeter.

Krime te tjera qe futen ne kete kategori jane:
    - terrorizmi,
    - pirateria,
    - dhunimi,
    - tradhetia bashkeshortore (per te cilen duhet te deshmojne 4 deshmitare okulare dhe te besueshem)
    - sjelljet homoseksuale
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga x-files
    E ke te kote Lasku,
    sa here e kam bere une kete pyetje dhe nuk me jane pergjigjur me seriozitet,
    Ti flet kot. Te kam thene qe tek tema "tre pyetje" eshte sqaru. Po qellimi yt nuk eshte te marresh nje pergjigje, por te mos marresh. Sidoqofte pergjigja gjithmone jepet. Dhe ne kete rast, eshte dhene pergjigja nga Shiu. Nese do vazhdoni te llapni akoma, athere s'ua ka kush fajin.

bravo shiu

jam plotesisht dakord me ty xeni,,,kjo pergjigje te eshte dhen me dhjetra here x-files po je ti qe sdo ta pranosh me duket.Mua personalisht me duket shume qart,dhe nuk e kupotj ku eshte paqrtesia dhe mizoria ne kete rast???
    gutentag hope hope shtajgen mute muten tope

fishkelle te rrapi treshit[COLOR=DarkOrange]

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Do të tradhëtonit kombin për besimin tuaj?
    Nga RaPSouL në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 153
    Postimi i Fundit: 19-12-2011, 15:00
  2. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Si ta forcojmë besimin !!!!!!
    Nga phyro në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 08:58
  4. Prerje 1000 dhe 500 lekëshe kanë peshkuar me dhjetëra tregtarë në Tiranë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-09-2005, 17:52
  5. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •