Close
Faqja 3 prej 14 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 139
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga onpeja
    Nuk di une se si perkufizoni tradhetin, per deri sa quajme tradheti, atehere denim tjeter nuk ka veq se ju te gjithe pajtoheni me denim me vdekje.

Atehere tradhtia eshte e njejte si ne fe, kombe, ajo eshte tradheti.
    Po si qenka e njejte si ne fe e si ne komb?
    feja eshte bindje personale, nje njeri qe nuk eshte me mysliman nuk i ben dem njeriut, kurse ai qe tradheton popullin e vet i ben dem miliona njerezve me tradhetine tij dhe ve ne rrezik, ne mos shkakton vdekjen e tyre.

Ai qe del nga feja thjesht nuk ka te njejtin mendim me te tjeret.
    Njerezit jane te ndryshem, nuk jane robota qe te bendojne te gjithe njesoj,
    jo te gjitheve u pelqen futbolli, jo te gjitheve iu pelqen gjyra jeshile, disave iu pelqen blu, disa duan plazhin, disa malin, etj etj.

Ti do me kundershtosh duke me thene se feja nuk eshte aq e thjeshte sa puna e pelqimit te ngjyres por duhet pare realiteti se ai qe del nga feja nuk i ben dem askujt, dhe feja eshte bindje personale.

Iku dhe nje dite Maska e F_LASKU
    Anëtarësuar
    16-07-2005
    Postime
    182
    onpeja, ashtu sikur nuk eshte e njejte dashuria ndaj gruas me dashurine ndaj femijes,motres vellait etjere,nuk eshte e njejte edhe tradhtia ndaj kombit ndaj familjes me "tradhtine" ndaj fese.

Ligji Islamik e denon me prerje koke dike qe leshon fene qe ia ka imponuar mentaliteti dhe tradita dhe kupton qe gjendet ne verberi.Pra ia shkelmon te drejtat elementare te lirise se menduarit.I mban nen tutele thjeshte qe mos tu prishet dyzeni "deleve" te perendise qe i pranojne gjerat shabllon ashtu si ua servirin mullahet e khalifet.Ky rregull eshte praktikuar dhe ne kohe te muhamedit dhe ne kohe te khalifeve.Nese per ju eshte i justifikueshem parimisht si e justifikoni?
    Per dashuri jap jeten,per liri jap dashurine

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga buki19
    Nese e sheh nje te dashur tendin se po i kanoset rreziku qe te digjet ne zjarr,a do te tenton qe ne cdo menyre ta shpeton?

Dhe sa e dij un dhe nje pjese e antareve ketij forumi,ti nje kohe ishe musliman,sa me duket nuk te mungon asnje nga gjymtyret tua dhe se akoma e ke koken mbi shpatulla .
    1. a je i sigurte qe ai qe del nga islami digjet ne zjarr?
    mbase ti po , por ai qe del jo. Te gjithe jane pergjegjes per veprimet e tyre para zotit. Dhe ta vrasesh nuk do ta ndihmoje me siguri.
    Pastaj nese nje njeri del nga islami dhe vazhdon te beje mire, te sillet mire , nuk shoh pse duhet te shkoje ne zjarr(duke marre si te vertete qe te dalesh nga islami do te thote te hysh ne zjarr).

2. per fat nuk ndodhem ne nje shtet islamik, se po te kisha qene atje me siguri nuk do me kishte zene rinia gjalle. Une koken do e kem mbi shpatulla deri sa te kem mend ne koke sepse nuk lejoj njeri te vendose drejtimin e jetes sime, nuk jam robot.
    Po jam i sigurte qe sikur ata pak ekstremista qe jane ne shqiperi do kishin qejf te perlyheshin me gjakun tim, po çe do per fatin e tyre te keq shteti jone nuk ka ligje islamike dhe ata te shkretet duhe te durojne pa derdhur gjak, duhet te mjaftohen me gjakun e pulave dhe kurbaneve.

i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anëtarësuar
    01-02-2006
    Postime
    71
    A do e lesh ti gruan e cila te ka tradhtuar ne shtepin tuaj, JO po do e debosh me te gjith forcen qe ke nga vetja jote. Atehere per deri sa ju vet edhe keni dhene titullin temes Per ata qe tradhetojne(!), ateher tradhetia eshte tradheti mereni si te duani.

Une nuk di te beje dallime ne mes tradhetis se ajo fetare qenka tradheti e pademshme, ajo bashkshortore tradheti simpatike, e ajo kombetare tradheti tragjike.

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar më parë nga F_LASKU
    buki19, simbas teje qenka njelloj te tradhtosh familjen me tradhtine ndaj fese?
    Them tradheti vetem qe te kuptohet nga besimtaret e fese tuj por ne fakt nje veprim i tille nuk mund te quhet tradheti por zgjedhje e lire.
    Nese dikush e tradheton psh.kombin shqiptare,a eshte shqiptare edhe pas tradhetise?

F_LASKU,mu me habit fakti qe ti je nje njohes shum i mire i fese dhe dispozitave islame (me i mire se shumica prej tyre qe marrin pjese ne kete forum),por me teper habitem pse vazhdimisht e terhjek litarin ne anen e kundert e njekosishte vazhdon me hulumtimin dhe mesimin e gjerave te njejta
    vetem e vetem per tu kundervene.Po te pyes pse?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga onpeja
    A do e lesh ti gruan e cila te ka tradhtuar ne shtepin tuaj, JO po do e debosh me te gjith forcen qe ke nga vetja jote. Atehere per deri sa ju vet edhe keni dhene titullin temes Per ata qe tradhetojne(!), ateher tradhetia eshte tradheti mereni si te duani.

Une nuk di te beje dallime ne mes tradhetis se ajo fetare qenka tradheti e pademshme, ajo bashkshortore tradheti simpatike, e ajo kombetare tradheti tragjike.
    shume mire atehere , le ta debojne nga vendi ate qe del nga feja, qe te mos "infektoje" te tjeret, por jo ta vrasin.

Pse e anashkalon thelbin e pyetjes dhe e çon tek tradhetia ne familje dhe ne komb, ketu flitet per fene.
    Nese qenka e nevojshme qe te denohet atehere le te debohet e te jete i lire ne doren e Zotit e jo te njerezve.

i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anëtarësuar
    01-02-2006
    Postime
    71
    F_lasku per deri sa thuash ligji islamik, te lutem bere me konstrukrive me ndonje argument nga Kur'ani.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Nese dikush e tradheton psh.kombin shqiptare,a eshte shqiptare edhe pas tradhetise?
    Jo nuk quhet shqipetar,
    ai qe del nga feja myslimane nuk quhet mysliman,
    shume e vertete,
    por,
    kush del nga feja myslimane ngelet perseri shqiptar,
    dhe ne te njejten menyre ai arab apo kushdoqofte del nga feja myslimane ngel perseri arab.

Anëtarësuar
    16-07-2005
    Postime
    182
    Onpeja,akoma nuk e kupton qe te presesh koken dikujt qe nuk beson eshte kontradikte ne thelb?Kontradikte sepse mullahu nuk resht se theni qe besimi eshte dhurat prej Zotit.Atehere me c'te drejte ti pritet koka ktij "tradhtari" kur vete Allahu tallet me te.Njehere ia dhuron e me pas ia merr.Sa dhurues me dinjitet
    Ku eshte drejtesia hyjnore?Allahu(nese egziston) tallet me ne se nuk ka llogjike tjeter.Burrash po ta kishte shkruajtur ne librat qe pretedohet se jane prej tij qe eshte edhe i padrejte un do ta besoja.Por qe eshte i plotesisht i drejte nuk e besoj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga F_LASKU : 13-03-2006 më 11:53

Anëtarësuar
    16-07-2005
    Postime
    182

F_LASKU,mu me habit fakti qe ti je nje njohes shum i mire i fese dhe dispozitave islame (me i mire se shumica prej tyre qe marrin pjese ne kete forum),por me teper habitem pse vazhdimisht e terhjek litarin ne anen e kundert e njekosishte vazhdon me hulumtimin dhe mesimin e gjerave te njejta
    vetem e vetem per tu kundervene.Po te pyes pse?
    Buki19 eshte pyetje me vend kjo.Terheq nga ana e kundert sepse jeni ju qe terhiqni nga ekstremi i tjeter te paret ne cdogje.Jeni ju qe beni propaganden me te madhe ne forum.Jeni ju qe ankoheni me shume se u behen padrejtesi kur ne te vertet po te ishte nje forum musliman mua do te me perjashtonin direkt nese shprehesha si ketu.Pra ti me shoket e tua sillni carcafe copy/paste propagandoni,terhiqni drejt jush me verberi.Ndersa un terheq nga ana ime qe mos te bieje e te dehem

Faqja 3 prej 14 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Do të tradhëtonit kombin për besimin tuaj?
    Nga RaPSouL në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 153
    Postimi i Fundit: 19-12-2011, 15:00
  2. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Si ta forcojmë besimin !!!!!!
    Nga phyro në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 08:58
  4. Prerje 1000 dhe 500 lekëshe kanë peshkuar me dhjetëra tregtarë në Tiranë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-09-2005, 17:52
  5. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •