Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 61
    i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Selam (paq)

Hubejb shumm e vertet eshte ajo qe ke then, nuk kom qfar te shtoj. te lumt !!
    Eshte e vertet sa ata sod nuk jan ka dijin as qfar eshte ndermjetsimi as qfar eshte Zoti, e lere per disa gjana tjera. Para nja 3 vjete ata ahmaka e kishin ndertuar bustin e imam aliut dhe e kishin vendosur ne teqe !! Subhanallah.

Edhe un po them Zoti i ndimoft bektashit e devijuar, shehat e devijun, bin ladenat, disa imama, e shum e shum te tjer.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga onpeja
    Bani me gjithe pershtypjen e mire qe kame fitu nga shkrimet tua me duhet te kthej pergjigje.

Bani or vella si mund te beson ky far tipi Kur'anin kur ter teqen e ka me alkool, kjo eshte njera nga mos besimi i Kur'anit.

nuk me behet deret se a e pine ai alkoolin, nuk ka rendesi, por kapadaia te flet ne emer te Islamit, dhe Kur'anit, eshte e pa pranuar, dhe ti mashtron njerzit kjo eshte tmershme.

Por mendimi im eshte qe mos te thiren me Islam, askush nuk ju ndalon ate qe bejne, le te divorcohen nga islami.

Mos haroni se ka edhe me te rezikshem se keta siq jane KADIJANIZMI DHE SEKTI AHMEDIJĖ

Selam
    .

Onpeja ju kam thene edhe me pare se ka nga te gjitha grupet njerez qe nuk i permbahen rregullave fetare dhe keto mospermbajtje te rregullave ndryshojne nga vendi ne vend .

Pyete dikend qe jeton ne france belgjike apo hollande dhe do te tregon se ēfare po bejne marokanet algjerianet neper xhamija .

Une vete i kam pare edhe droge duke shitur edhe kam pare edhe emisione ne tv per ta .Por kjo nuk do te thote se te gjithe besimtaret i bejne keso gjerash .
    Sa e sa besimtaret nga ana e juaj luajne edhe bixhoz (kumor) bejne gabime nga me te ndryshmet a shiqoni ju keto .

Per shume gjera une nuk do te shkruaj po jua la juve te shihni vete .
    Vetem dilni ne lagjen ku jetoni ,ne qytetin ku jetoni shkoni edhe ne xhami dhe shiqoni se a i permbhen te gjithe rregullave siē duhet .
    Shiqoni se sa gjera duhet te rregullohen ne shoqerine tone dhe pastaj ejani dhe flasim prap

Nuk po dua te ndalem ketu dhe te postoj ne ate menyre siē po shkruani ju .
    Ne qofte vazhdojme keshtu do te shkojme edhe me muaj duke e akuzuar njeri tjetrin per gjera te nryshme .
    Materiale ka sa te duash per te gjithe , mirepo ku do te arrijme me kete .

Nje gje qe sme pelqen tek hoxhallaret e ehli sunnetit eshte matematika e tyre .Ata qysh po bejne llogari .
    Mos harroni se llogarit e juaja po i kushtojne islamit shume ne kete kohe .

Ju po e llogaritni veten dhe grupin e juaj shume te mire dhe te devotshem dhe te tjeret si njerez te keqij .

Prandaj edhe populli eshte ne eresire tash dhe shumica e pergjegjsive do te bie mbi ju pasi qe ju e perfaqsoni ate shumicen.

Personalisht nuk e konsideroj aē gabim te madh pirjen e alkoholit.
    Ka gabime edhe me te medha nder grupet e tjera qe ata nuk dojne te degjojne per to
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albprofiler : 20-03-2006 mė 10:50

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga hubejb
    Nuk e di pse behet e gjitha kjo polemik kur eshte e njohur dhe nuk diskutohet ne fene Islame se nese nje njeri apo nje drejtim nuk beson nje fjale qe eshte e shkruajtur ne librin e Allahut (Kuranin) apo dyshon ne te, atehere ai person apo ajo grup konsiderohet e devijuar dhe nuk pranohet ne gjirin Islam.
    Kurse sa i perket Bektashizmit ky eshte perplot me mbeturina te tilla, ne perjashtim te besimtareve te tij ne kohet e hershme te cilet e kane falur namazin, jane larguar nga alkooli, dhe shum e shum gjera te tjera.
    Ndersa besimtaret e tashem bektashi jane katastrof vecanerisht mund te them per besimtaret qe i kam ne qytetin tim.
    Besimtaret bektashi nuk e falim namazin, edhe ate plus e mohojne e nese e mohon nje fjale te Kuranit atehere si mund te thot dikush se beson ne te, tjeter budallaki cka bejne keta njerez eshte vardisja duke u lutur neper vorreza kinse keta te vdekurit po japin dicka, ne vend se ti luten Allahut i cili eshte i gjithmundshem dhe i gjithdishem, vetem mos me thuani se kerkojne ndermjetesim te ta se injorantet nuk dine cka eshte ndermjetesim e cka eshte kerkes.
    Dhe me katastrofa cka bejne keta besimtare eshte mbyllja e perbashket te cilen e realizojne keta, ne te cilen mund ti bjere rradha edhe dikujt prej familjareve, por shyqir kete cmenduri besimtaret e qytetit tim e kane lene dhe nuk kam njohuri se e bejne nje gje te tille, dhe besoj se edhe qytetet e tjera jane vetedijesuar per gabimin dhe turpin cka sjell ajo.
    Por keto fjale cka thashe nuk jane e gjitha ka edhe shum devijime te tjera te cilat nuk jane aspak me te vogla se keto cka i permenda.
    Dhe se fundi e lusim Allahun qe ti vetedijesoje dhe udhezoje ne te verteten, gjithashtu kjo vlen edhe per na.
    hubejb edhe une kam degjuar shumeēka sikur ti , propaganda i ka rrenjet e fella dhe me siguri se dikush edhe ju beson shume gjerave .
    Jam shume i zhgenjyer nga disa hoxhallar te ehli sunnetit pikerisht per keto gjera qe thojne sikur ti qe ke shkruar me lart .
    Disa fjale me lart qe i postove nuk jane tradite (sunna)e Muhamedit a.s , ato jane tradite (sunna) e rrugaqve
    Tradite e Pejgamberit a.s ka qene qe te mos akuzosh dhe shpifesh per zina , pastaj eshte ligj qe se paku 4 veta te shohin krejt ngjarjen e zinase ,pastaj te veprojne dhe te shkruajne ashtu siē shkruani ju .

A eshte me keq kur dikush pin alkohol apo ata qe shpifin keso gjerash

Edhe pejgamberin a.s e kane akuzuar per zina dhe gjera te lloj llojshme edhe sot mundohen ta fyejne ne forma te ndryshme .Lexo hadithe te buhariut dhe do ti kuptosh shume gjera .

Tarikatet te gjitha e pranojne Kuranin komplet dhe te pandryshueshem .Eshte nje e pavertet ēfare flasin disa hoxhallar .
    Ka hadithe te shkruara nga dijetar te ehli sunnetit ku thuhet se mungojne nje apo dy sure ,keso hadithesh mund te gjeni edhe tek buhariu , (tash skam kohe por ne qofte se doni me vone do tjua sjell).

Pra shume ēka eshte e pashpjeguar mire ne shume raste .

Sa i perket ndermjetsimit dhe lutjeve qe prane varreve ,ajo eshte krejt diēka tjeter .Nuk do te thote se dikush po i lutet varrit apo po i lutet ndonje personi tjeter .Keto raste po i shfrytezojne me mjeshtri disa hoxhallar duke shpif se kjo eshte shirk apo diēka tjeter .

Shirku do te gjykohet nga Allahu dhe ai e din me se miri se kush po ben shirk.
    Allahu e din me se mirti se kush po i lutet Atij . Ai e din se kush po behet kinse po i lutet atij
    Eshte shume e lehte te shohesh se kush po ben shirk .
    Shiqoj vendet arabe a thua aē shume po besojne ne fe .
    Zot per njerzit tash eshte bere paraja , pushteti , shkuarja mbas grave e shume e shuma gjera te tjera .
    Mos harroni se na ka paralajmeruar per keto gjera Muhamedi a.s

Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Citim only truth: Nje gje qe sme pelqen tek hoxhallaret e ehli sunnetit eshte matematika e tyre .Ata qysh po bejne llogari .
    Mos harroni se llogarit e juaja po i kushtojne islamit shume ne kete kohe .
    Ju po e llogaritni veten dhe grupin e juaj shume te mire dhe te devotshem dhe te tjeret si njerez te keqij .

O ju lutem bre mos gjykoni ne emer te te gjithve se nuk ben kshtu!
    Eshte shum e vertet qe ata WEHABISTAT e konsiderojn veten ne ket mnyr qe vetem ata jan te vertete dhe gjith te tjeret jan te dewijuar, por jo te gjith hoxhallaret oo Only truth, heke ket ide nga mendja qe e ke sepse nuk eshte e vertet ( O mal pa derra nuk ka bre).

Citim only truth:Personalisht nuk e konsideroj aē gabim te madh pirjen e alkoholit.

Ktu e ke ber nje gabim gjuhsor me duket ? Mbasi ti thuash, un nuk e konsideroj alkoholin aq mekat te madhe, ke then nuk e konsideroj aq gabim te madhe !
    Un po them, a ka Gabim me te madh kur nuk vepron ashtu si ka then kurani ???

Citim: Ka gabime edhe me te medha nder grupet e tjera qe ata nuk dojne te degjojne per to

Me kujtohet kur nje dijetar i islamit pat then: Populli musliman shummm keq gjykon, sepse nese nje musliman ja shen hoxhes ne gisht unazen e arit (dukatin) menjeher e gjykon dhe thot, ja ja shiko se qfar hoxhe i keq eshte i then rregullat e islamit.
    Por kur ja nis nje hoxh ti pergojoj besimtaret tjer, ateher as kujt nuk i duket kjo mekat, dhe gjithve ju duket nermale. Por nuk ju shkon ndermend qe pergojimi eshte SHUMM mekatme me i madhe se sa te stoliset hoxha me ari (dukat).

Citim: Ka gabime edhe me te medha nder grupet e tjera qe ata nuk dojne te degjojne per to
    Eshte shum e vertet qe bejin gjynahe ma te renda se sa pirja e alkoholit, por per ket pun po them, mos i shikoni gjerat vetem me nje sy.

Edhe edhe mos u mundoni more vlla te shini mizen ne sy te tjetrit, dhe te mos e shikoni bullin ne sy te jujin ! (kjo vlen per onpejen dhe only truth hehe, e di qe nuk me hidhrohi, per at pun po ju them)

Selam (paq)

Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Tash ju kisha lutur indritit qe ti fshij gjith postimet qe nuk kan te bejn me tem, pa dallim te kujne jan ato postime!

Dulen shum nga tema ...

Selam (paq)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Gjerat te cilat une i permenda nuk kisha per qellim te shpif dicka, por keto gjera jane te njohura dhe te cilet edhe vet besimtaret bektashinj i pranojne dhe nese don te dish ne qytetin tim ka plot besimtare te tille.
    Por edhe nje here them se keto akuza nuk i drejtova per te gjithe besimtaret bektashinj, se ndoshta ka edhe te mire per te cilet une nuk kam bere hulumtime, une e dij se vet Veli Bekteshi emrin e te cilit e ka mare ky tarikat ka qene njeri i mire dhe i cili pirjen e alkoolit nuk e ka konsideruar asgje sikur qe e konsideroni ju.
    Edhe njehere po e potencoj se ky Kuran i cili eshte ne duart tona eshte po ai Kuran i cili i eshte zbritur Muhammedit alejhisselam, dhe ne te cilin nuk ka asnje ndryshim apo mungese dhe ai njeri i cili e mohon qofte edhe nje shkronje te tij automatikisht sipas Kuranit konsiderohet pabesimtar.
    Dhe nese thua se ne kete Kuran mungon dicka atehere kundra teje eshte vet Kurani i cili thote se Allahu fuqiplote do ta ruaj nga ēdo falsifikim, dhe per ate qellim ai njeri i cili e mohon ndalimin e alkoolit, faljen e namazit dhe ibadetet tjera te cilat jane me tekst ne Kuran nuk i mbetet tjeter vetem se sipas Sheriatit Islam te konsiderohet jobesimtar.
    Une nuk do ta kisha humbur kete kohe per te shkruar nese ju beni mekate, por une kete tekst e shkruaj per ate shkak se ju i mohoni tekstet e Kuranit dhe ligjet e tij. Dhe mu ky eshte dallimi ndermjet besimtareve bektashinj nga besimtaret sunni.
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga hubejb
    Gjerat te cilat une i permenda nuk kisha per qellim te shpif dicka, por keto gjera jane te njohura dhe te cilet edhe vet besimtaret bektashinj i pranojne dhe nese don te dish ne qytetin tim ka plot besimtare te tille.
    Por edhe nje here them se keto akuza nuk i drejtova per te gjithe besimtaret bektashinj, se ndoshta ka edhe te mire per te cilet une nuk kam bere hulumtime, une e dij se vet Veli Bekteshi emrin e te cilit e ka mare ky tarikat ka qene njeri i mire dhe i cili pirjen e alkoolit nuk e ka konsideruar asgje sikur qe e konsideroni ju.
    Edhe njehere po e potencoj se ky Kuran i cili eshte ne duart tona eshte po ai Kuran i cili i eshte zbritur Muhammedit alejhisselam, dhe ne te cilin nuk ka asnje ndryshim apo mungese dhe ai njeri i cili e mohon qofte edhe nje shkronje te tij automatikisht sipas Kuranit konsiderohet pabesimtar.
    Dhe nese thua se ne kete Kuran mungon dicka atehere kundra teje eshte vet Kurani i cili thote se Allahu fuqiplote do ta ruaj nga ēdo falsifikim, dhe per ate qellim ai njeri i cili e mohon ndalimin e alkoolit, faljen e namazit dhe ibadetet tjera te cilat jane me tekst ne Kuran nuk i mbetet tjeter vetem se sipas Sheriatit Islam te konsiderohet jobesimtar.
    Une nuk do ta kisha humbur kete kohe per te shkruar nese ju beni mekate, por une kete tekst e shkruaj per ate shkak se ju i mohoni tekstet e Kuranit dhe ligjet e tij. Dhe mu ky eshte dallimi ndermjet besimtareve bektashinj nga besimtaret sunni.
    Ju lutem hubejb te kuptohemi .

Lexoj postimet e mia me kujdes dhe do te me kuptosh me mire .

Une thash se te gjitha tarikatet (bektashi ,kadri , rufai ,mevlevi etj jane gjithsej12 tarikate ) te gjitha e pranojne se Kurani eshte komplet dhe i pandryshuar .

Nuk e di ku e ke pare tarikatet e mohojne Kuranin .Sqarohu pakez ,mos te qesim vetem fjale boshe

Pastaj ju thash se ka fakte se ne hadithet e buhariut gjenden disa hadithe ku thuhet se Kuranit i mungojne disa sure e gjera te ngjajshme .Hadithet e buhariut jane me se shumti qe i lexojne ehli sunneti.
    Ska dyshim se keto hadithe qe thojne se Kurani eshte i manget apo diēka te ngjashme ato jane hadithe te rrejshme.

Ato gjera qe jane te njohura per ty ,nuk jane te njohura per mua dhe une i konsideroj si propagande ato .Rrugaqet flasin aso gjera per te tjeret .
    Ju tregova se si vepron nje besimtar qe i thot vetit pasues i Tradites se Muhamedit a.s. edhe jam bazuar ne te 4 mezhebet e juaja qe thuani ju se i pasoni.

Paqe per te gjithe
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albprofiler : 20-03-2006 mė 14:49

i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anėtarėsuar
    01-02-2006
    Postime
    71
    O Only_truth,

Populli thot "mos reh uje n'havan".

O zotri une nuk e di se si e kupton ti fene, por po te sqaroj se si eshte per mua feja.

Feja eshe krijimtari e Allahut, dhe eshte MANUL per njerzit. Dhe kushtetur per njerzit eshte Kur'ani, me qene se eshte prej Zotit (mjeshtrit i cili krijoj njeriun) Ai dine me se mire se kur dhe si duhet mbajtur fiziku dhe shpirti, le te ngritet e tere bota jo vetem bektashit, per te shkruar apo ndryshuar dichka ne te nuk do te kene sukses kete ta garantoj.

Mua personalisht nuk me intereson per marokianet e as per arabet, une jame nje identitet ne vete perndryshe nje DNA kode gjenetik, dhe une do gjykohem vetem per vete dhe pergjegjesit e mia qe i kame ne kete jete, e as sesi per ate se chka bejne te tjeret.

Mllefi eshte tek prijesit, edhe tek disa hoxhallare mos mendo ti se neve kemi fort simpati per disa hoxhallar, problemi eshte te thiresh si prijes dhe te lejosh ate qe ka ndaluar Zoti dhe te ndalosh ate qe ka lejuar Zoti nuk eshte e njejt sikur ti te jesh vetem besimtare pa pergjegjesi ansore jo prijes.

Edhe fundja ne nuk mund te jemi paparaz i askujt. Kerkuat fakte gjetet fakte.

Islami eshte i vetmi drejtim i vertet.

vazhdon....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga onpeja : 20-03-2006 mė 17:10

i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anėtarėsuar
    01-02-2006
    Postime
    71
    Citim Postuar mė parė nga only truth
    Sa i perket ndermjetsimit dhe lutjeve qe prane varreve ,ajo eshte krejt diēka tjeter .Nuk do te thote se dikush po i lutet varrit apo po i lutet ndonje personi tjeter .Keto raste po i shfrytezojne me mjeshtri disa hoxhallar duke shpif se kjo eshte shirk apo diēka tjeter .

Shirku do te gjykohet nga Allahu dhe ai e din me se miri se kush po ben shirk.
    Allahu e din me se mirti se kush po i lutet Atij . Ai e din se kush po behet kinse po i lutet atij
    Eshte shume e lehte te shohesh se kush po ben shirk .
    Shiqoj vendet arabe a thua aē shume po besojne ne fe .
    Zot per njerzit tash eshte bere paraja , pushteti , shkuarja mbas grave e shume e shuma gjera te tjera .
    Mos harroni se na ka paralajmeruar per keto gjera Muhamedi a.s
    Or vella, ore shok, ore zotri nuk po di se si te drejtohem, te lutem ne disa gjera jame shum senzitiv, te lutem te jesh i kujdeshem ne disa shkrime, ne ketu nuk jemi te bejme gara e kush po shkruan me shum e kush po fyen me shum, kuptoje, kete gje qe e bejme diten e naten, ne orar te punes e ne lunch break, une personalisht e marr si kshillim kete pune, se paku ne nenforumin e komunitetit musliman. Sa i perket shirkut do te mundohem qe te tregoj, ti nese te pelqen mere e nese jo le.

Pse njerzit shkojne tek varrezat? Pershkak se kane halle a po? sigurisht se po, njera nga elementet e shirkut eshte drejtimi i gabuar drejt varrit per ndihme nga hallet qe ka, si do te duash gjyko, kerkon ndermjetesim apo i lutet drejt per drejt eshte shirk, pse, sepse Allahu njeriun ngriti ne shkall te larte nga krijesat tjera ia lejoj komunikimin direkt me Allahun, si nepermjet namazit dhe sexhdeve drejtuar Allahut, nese ne jemi drejtuar nga varret ne kemi nenchmuar dhuntin e Allahut per komunikim kerkim ndihme nga Ai. Keshtu qe njeri nga emrat e Allahut eshte Er-rahman/Meshiruesi e si mund te jete dikush tjeter me meshirues se Ai qe te krijoj dhe di per te ardhmen tuaj e per hallet tua.

E mos u kap si popi per kryq, po e ke pa deshmin eshte e pa pranuar te shkohet pas tij, nuk ka vend per Kur'anin aty ku eshte alkooli, more ne ato dhoma behet ziqer, permendet emri i Allahut.

Kerkoj nga Allahu te me udhezoj mua dhe te gjith tjeret.

.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga onpeja
    O Only_truth

Edhe fundja ne nuk mund te jemi paparaz i askujt. Kerkuat fakte gjetet fakte.

Islami eshte i vetmi drejtim i vertet.

vazhdon....
    Selam onpeja

Mos nxito te lutem .

T e citova vetem kete rresht .
    Po e lajm ashtu siē thua ti kerkova fakte edhe ti sjelle fakte .
    Ti e sjelle nje foto (existojne edhe me shume foto ndoshta) une te thash se existon edhe filmi .

Veq te kuptohemi pakez ne fillim ju kam thene se disa hoxhallar shume gjera veē se i kan propagande dhe rrena .Por nuk eshte puna veē te alkoholi .

Me keni pelqyer me fakte per alkohol por per te tjerat ēfare do te thuani

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rreth Pėrhapjes Sė Islamit Ndėr Shqiptarėt
    Nga cobra nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18
  5. Bektashinjte. Cilet jane ata?
    Nga angeldust nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 09-03-2003, 09:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •