Një lajm i mirë është ky i hapjes së Ambasadës izraelite në Shqipëri! Nuk është cështje vetëm e interesave ekonomike, e investimeve të mundshme izraelite në Shqipëri, por edhe një njohje e një rrespektim i ndersjellë. Shqipëtarëve nuk duhet tu pengojë konflikti arabo izraelitë, ngase ata dy popuj kanë mosmarrëveshjet e tyre ndërsa shqiptarët nuk janë të përzier në konflikt dhe as që mund ta shuajnë dhe as ti vëjnë më shumë zjarr atij konflikti. Shqiptarët duhet ti shiqojnë kanë interesat e tyre dhe të mbajnë marrëdhenje me të dya palët. Pastaj, mos harrroni se izraelitet, gjatë historisë, u kanë dhënë më së shumti shkencës dhe filosofisë njerëzore.
Sidoqë të jetë duhet të pritet deri sa të hapet ambasada izraelite në Shqipëri. Sepse nuk i dihet se cfarë mund të ndodhë deri atëherë. Politika shqiptare ka dhënë prova sa e sa herë se në momente vendimtare është treguar "topuz" ndaj hapave të arsyeshëm dhe me interes kombëtar. Nuk besoj se ishte fajtore diplomacia dhe shteti izraelit për atë se pse deri më tash nuk pati ambasadë në Tiranë, apo përse Shqipëria nuk pati dhe nuk ka ambasadë në Izrael. përkundrazi
Krijoni Kontakt