Close
Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 98
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Herezia 31 protestante

BUKË DHE VERË
    APO TRUP DHE GJAK?

31. Por si mund që buka dhe vera literalisht të jenë trupi dhe gjaku?
    Kisha Orthodhokse, ndryshe nga disa kisha të perëndimit, kurrë nuk ka qenë e shqetësuar të ngrejë pyetjen “si”. Kisha e di se cili është mësimi i Zotit dhe e pranon atë me përulësi dhe besë. Ky është me të vërtetë një “mister”. Kisha mund të mos e dijë se “si”, por ngultazi beson se Krishti, përmes Shpirtit të Shenjtë, i merr këto dhurata të shenjta në Vetvete dhe komunikon Vetveten tek ne përmes tyre.

ilia spiro
    protestantet nuk e besojne mrekulline
    Duaje te afermin tend si veten

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Herezia 32 protestante

KRISHTI DHE KANIBALIZMI

32. Po përse duhej që Krishti të na ushqente me trupin dhe gjakun e tij? Një gjë e tillë duket kanibalizëm.
    Nëse mendon se është kanibalizëm, atëherë do të ishte më mirë që ankesën t’ia bëje Krishtit, sepse ishte Ai që na mësoi se duhej të hanim mishin e Tij dhe të pinim Gjakun e tij. Duke marrë pjesë në trupin e Tij, sakrifikuar për ne në kryq dhe gjakun e Tij, të derdhur për shpëtimin tonë, ne marrim pjesë plotësisht në realitetin e shpëtimit tonë. Krishti personalisht na ushqen me Jetën e Tij të ringjallur, duke na bashkuar me njëri-tjetrin në Atë.

ilia spiro
    deri ne c'pike mund te arrine ata qe perzgjedhin sipas qejfit te tyre....kanibalizem=protestanizem

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Herezia 33 protestante

LUTJE PËR TË VDEKURIT

33. Përse luten orthodhoksët për të vdekurit? Është tepër vonë për lutje pasi të ketë vdekur personi.
    Kisha Orthodhokse mëson se të gjithë njerëzit janë të varur në mëshirën e Perëndisë, të gjallë ose të vdekur. Të krishterët, ashtu si edhe jo-besimtarët, do të qëndrojnë përpara “gjykatores së frikëshme të Krishtit”. Sipas Shën Pavlit, veprat tona do të “provohen me anë të zjarrit” (shih 1 Korintasve 3:13). Ne do të ishim përgjegjës për “çdo fjalë të kotë” që kemi nxjerrë (shih Mateu 12:36). Përpara një gjykimi kaq të rreptë, lutja jonë drejtohet tek Perëndia për ata që janë ndarë nga kjo jetë.

ilia spiro
    protestantet nuk besojne ne ekzistencen e jetes pas vdekjes, ose e besojne sipas qejfit te tyre

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Herezia 34 protestante

FALJA PËRMES GJAKUT TË JISUIT

34. Por të krishterët janë të pastruar përmes gjakut të Jisuit.
    Po, janë dhe ne lutemi që çfarë do lloj mëkati dhe paudhësie me të cilën një person ka vdekur t’i falet në bazë të gjakut të derdhur të Jisuit. Një person nuk është përfundimisht ose plotësisht i shpëtuar derisa të hyjë në Mbretërinë e Qiellit.

ilia spiro
    protestantet kane siguri te tepruar

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Herezia 35 protestante

ORTHODHOKSIA DHE EMËRTIMET E TJERA

35. Përse Kisha Orthodhokse sulmon besimet e emërtimeve të tjera?
    Kisha Orthodhokse nuk është e interesuar në “sulmin” ndaj të krishterëve të tjerë. Ajo është e bindur se ajo ka mbajtur plotësinë e besimit dhe jetës së krishterë. Nëse të krishterë të tjerë janë ndarë nga kjo plotësi, Kisha Orthodhokse shpreson t’u tregojë atyre se cila është plotësia dhe rruga e kthimit tek ajo. Kështu, Kisha Orthodhokse aktivisht bashkëpunon me të krishterët e tjerë në lëvizjen ekumenike.

ilia spiro
    ...per te miren tuaj o protestante

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Kur po hartohej kushtetuta evropiane, u hodh ideja nga Vatikani, qe ne preambulen e saj te viheshin ne dukje "rrenjet Kristiane te kontinentit". Nuk e di qe kisha protestante ose variantet e saj kalviniste, metodiste, anglikane, ...mormone, etj, ta kene mbrojtur kete ide. Ne kete rast a mund te quhen te Krishtera keto "kisha". Une mendoj qe jo.

Po te kishin nderhyre ndoshta do te vihej ky shenim ne preambul, gje qe nuk u be, sepse shumica ishin kunder. Evropa Kristiane sot eshte vetem nje genjeshter me bisht. Asgje Kristiane nuk i ka mbetur me asaj kur lejon ne kushtetuten e saj martesen homoseksuale.

Lidhur me martesat homoseksuale, nuk kam pare asnje deklarim te ketyre sekteve si protestanizmi, etj... ne Shqiperi te bejne ndonje deklarim kunder ketyre martesave, sic kane bere komunitetet tradicionale.

Para disa vitesh ne "Kishen" anglikane (variant i protestanizmit), u diskutua qe ne krye te saj te vihej nje pastor homoseksual, c`ka do te thote se jo vetem qe pranon homoseksualizmin por edhe perfaqesuesit e vet te tille i ka.

Pas kesaj me vetem fjala Kristian nuk i takon evropes protestante.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ilia, po te bej nje pyetje qe s'ja kam gjetur dot pergjigjen...

Pse Kisha Orthodhokse merr pjese ne keshilla dhe projekte te perbashketa me protestantet (nqs keta te fundit jane heretike) ?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    z. Matrix, ne forumin orthodhoks, por edhe ne forume te tjera besoj, gjithkush jep mendimin e vet personal. Edhe une per kete pike kam dhene mendimin tim, qe e kam te bazuar ne predikimet e Eterve te Shenjte te Kishes, te cilet nuk i keshillonin marredheniet me heretiket, bile kane dhene amatema per ta, ne disa Sinode. Me c`ka them nuk dua te fyej asnje shqiptar, qofte ky edhe protestant, ungjillor apo katolik, nuk eshte ky qellimi i postimeve te mia, por mbajtja e nje qendrimi kanonik sipas kanoneve te Kishes Orthodhokse.
    Sot, ne kuadrin e globalizimit, eshte e vertete qe orthodhokset marrin pjese ne konferenca te perbashketa edhe me protestantet, me qellimin e mire per t`i kthyer keta ne rruge te drejte...
    Pra kemi te bejme me misionarizem. Eshte nje misionarizem i ri, i koheve te fundit, i diskutuar mjaft edhe brenda Kishes Orthodhokse, kjo sepse brenda Kishes sone ekziston nje rrahje e gjere e mendimeve dhe nuk ka nje bindje absolute ndaj ndonje uni-papal.
    Megjithe mendimet e ndryshme ne asnje rast nuk mund te shkohet drejt skizmave (ndarjeve), vecse nese ka persona te vecante, armiq te Kishes sone qe e duan kete gje.

Prandaj thashe qe ne fillim mendimin tim, i cili nuk e cenon Kishen, vetem sepse une nuk jam dakord me kontaktet me protestantet, etj...

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Me sa shikoj une tek ty.................

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Herezi.
    Qe do te thote zgjedhje, dmth te marresh Shkrimin e Shenjte dhe te zgjedhesh pjeset qe te interesojne ty ose te mohosh Hyjnine e Shkrimit te Shenjte, pikerisht kjo ka ndodhur ne protestanizem me gjithe bijezat e tij, qe s'ka nevoje t'i permendim sepse jane shume.
    Mendoj se duhet vene emri i sakte (me falni se po e permend shume), pra HEREZI.
    Dhe duhet luftuar me keto ashtu sic luftuan Eterit tane te Shenjte me herezite e Ariosit, Nestorit, etj. Nuk duhet bashkepunuar me keta, ne asnje nivel.
    Doktrina jone Orthodhokse eshte Doktrina e Shenjte dhe e Verteta.
    Per te mbrojtur keto, jane vrare dhe martizuar Martiret tane te Shenjte, jane torturuar, rrjepur te gjalle, iu jane copetuar kockat, e gjithe tmerret e tjera. Eshte mbrojtur ne 7 Sinode te Shenjte gjithcka doktrinare, dhe cdo gje qe del kunder tyre eshte pisllek qe duhet hedhur tutje me neveri.
    Nuk duhet futur ne debate dhe "dialoge" me heretiket por te forcojme besimin tone kunder gjithckaje djallezore qe vjen nga protestanizmi, anglikanizmi, kalvinizmi,.....e pa fund...., katolicizmi,....
    ................Ti jo vetem qe nuk e dashke te afermin tend si veten, por je duke mbjelle edhe urrejtje ne mes njerezve madje paske futur edhe katoliket.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Une jam ..............

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    z. Matrix, ne forumin orthodhoks, por edhe ne forume te tjera besoj, gjithkush jep mendimin e vet personal. Edhe une per kete pike kam dhene mendimin tim, qe e kam te bazuar ne predikimet e Eterve te Shenjte te Kishes, te cilet nuk i keshillonin marredheniet me heretiket, bile kane dhene amatema per ta, ne disa Sinode. Me c`ka them nuk dua te fyej asnje shqiptar, qofte ky edhe protestant, ungjillor apo katolik, nuk eshte ky qellimi i postimeve te mia, por mbajtja e nje qendrimi kanonik sipas kanoneve te Kishes Orthodhokse.
    Sot, ne kuadrin e globalizimit, eshte e vertete qe orthodhokset marrin pjese ne konferenca te perbashketa edhe me protestantet, me qellimin e mire per t`i kthyer keta ne rruge te drejte...
    Pra kemi te bejme me misionarizem. Eshte nje misionarizem i ri, i koheve te fundit, i diskutuar mjaft edhe brenda Kishes Orthodhokse, kjo sepse brenda Kishes sone ekziston nje rrahje e gjere e mendimeve dhe nuk ka nje bindje absolute ndaj ndonje uni-papal.
    Megjithe mendimet e ndryshme ne asnje rast nuk mund te shkohet drejt skizmave (ndarjeve), vecse nese ka persona te vecante, armiq te Kishes sone qe e duan kete gje.

Prandaj thashe qe ne fillim mendimin tim, i cili nuk e cenon Kishen, vetem sepse une nuk jam dakord me kontaktet me protestantet, etj...
    ..........Protestant, por ne rradhe te pare jam bir i Perendise me ane te besimit ne Jezus KrishtinMund ta lexosh tek Galatasit tek dhjata e re qe e ka shkrojtur Apostulli Pal sepse ne fakt apostull ka qene.

Gjithashtu jam kaq falenderues Perendise qe me do dhe me ka falur te gjitha mekatet dhe me ka shpetuar nga cdo mekat, sepse e ka bere kete duke vdekur ne kryq per mua dhe per gjith boten sigurisht madje edhe per ty, por shikoj qe ti me sa duket nuk i besoke keto gjera sepse sic duket keto gjera te duken herezi , pa pik lidhje , nuk e di a ke lexuar shkrimin e shenjte apo jo?
    Une vet si Alban jam pergjithmon Shume falenderues Perendise sepse Shpetimtari im rron dhe me vdekjen e Tij Ai mua me shpetoi nga humbje,
    Sepse Perendia aq shume e deshi boten (me perfshin edhe mua) saqe dha Birin e Tij te vetem Jezusin qe te vdiste ne kryq, ne menyre qe kush beson tek Jezusi (me perfshin edhe mua) ka jete te perjeteshme. Lvdi Zotit qe kam jeten e perjeteshme sepse nuk e meritoj por eshte dhurate nga Krishti , sepse Ai vdiq per mua nuk vdiqa vet per veten, po te kisha vdekur do te kisha humbur ,por Lavdi Perendise per Krishtin dhe vdekjen e Tij pajtuese ne kryq , une jam i shpetuar , dhe duke filuar nga momenti qe i besova Krishtit kam jete te perjeteshme, Haleluja, Haleluja , qe do te thote , lavdi Zotit, Lavdi Zotit.
    Sepse do te kem jete te perjeteshme dhe do te therras dit e nat atje ne qiell kur te shkoj, Hosana, Hosana, bekuar qofsh o Zot se Ti meriton gjithe lavdin e, pushtetin dhe nderimin, sepse gjithshka eshte e jotja edhe une , faleminderit qe me ke bere djalin tend permes besimit tek Jezusi, Amen.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çlirimi i Frymës
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55
  2. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  3. Te hedhesh veten ne ere per biblen
    Nga Arrnubi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 30-04-2004, 07:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •