Postuar më parë nga
Albo
Manulak, nese ti beson se Bibla eshte i Shenjte, atehere ti nuk je orthodhokse, je muslimane pasi muslimanet besojne se Kurani eshte i Shenjte. Bibla nuk eshte shkruajtur nga Perendia, Bibla eshte shkruajtur nga sherbetoret e Perendise, profetet, apostujt, dishepujt, eterit e Kishes. Te shenjta nuk jane fjalet qe ata kane shkruajtur, te shenjta jane jetet qe ata kane jetuar ne syte e Perendise. Prandaj Perendia i bekoi per te bere ato vepra te mira qe ata bene. Une kur lexoj Biblen nuk shenjterohem, une kur lexoj Biblen MESOJ dhe LARTESOHEM MORALISHT, dhe keto te dyja nuk jane ushqime shpirterore, jane mesime morale se si une duhet te jetoj jeten time qe ti pelqeje Perendise. Une filloj te perjetoj Ushqimin Shpirteror dhe nis rrugen e veshtire te shenjterimit, kur ato qe kam lexuar ne Bibel apo degjuar nga goja e priftit ne Kishe i ve ne jete, i jetoj ne jeten time: atehere kur marr pjese ne misteret e Kishes, atehere kur mbaj kreshme, rrefej mekatet e mia, lutem ne menyre te vazhdueshme. Keto e bejne jeten e nje te krishteri te shenjte dhe jo thjeshte libri apo leximi i Bibles.
Pikerisht, kjo eshte ajo qe ti nuk kupton pasi kjo Fjala e Gjalle e vecon Krishterimin nga gjithe besimet e tjera qe ka njohur njerezimi. Per te krishterin Fjala e ka emrin Jisu Krisht, Fjala e Misheruar. Vete Dhiata e Re nuk eshte gje tjeter vecse rrefimi i jetes se Fjales se Misheruar mbi toke e ne mes njerezve. Sa ore ne dite harxhonte Krishti duke lexuar Shkrimet e Shenjta? Sa dite kaloi ne shkretetire duke mbajtur kreshme dhe duke u bere balle tundimeve te qoftelargut? Sa here predikoi para turmave se libri i judenjve apo te krishtereve eshte i shenjte, dhe sa here te tjera u mesoi dishepujve te tij se "keta demone largohen vetem me kreshmim dhe lutje".
Afrimiteti juaj i besimit eshte nje besim letrar dhe jo real. Realiteti duket jo tek mendimet tuaja mbi Biblen, Kishen, Orthodhoksine apo Protestantizmit, realia duket se si ju po perjetoni misteret e Kishes dhe si keto mistere po ndryshojne jeten tuaj.
Albo
Krijoni Kontakt