Close
Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 98 prej 98
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Te gjitha keto ..........

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    z. Matrix, ne forumin orthodhoks, por edhe ne forume te tjera besoj, gjithkush jep mendimin e vet personal. Edhe une per kete pike kam dhene mendimin tim, qe e kam te bazuar ne predikimet e Eterve te Shenjte te Kishes, te cilet nuk i keshillonin marredheniet me heretiket, bile kane dhene amatema per ta, ne disa Sinode. Me c`ka them nuk dua te fyej asnje shqiptar, qofte ky edhe protestant, ungjillor apo katolik, nuk eshte ky qellimi i postimeve te mia, por mbajtja e nje qendrimi kanonik sipas kanoneve te Kishes Orthodhokse.
    Sot, ne kuadrin e globalizimit, eshte e vertete qe orthodhokset marrin pjese ne konferenca te perbashketa edhe me protestantet, me qellimin e mire per t`i kthyer keta ne rruge te drejte...
    Pra kemi te bejme me misionarizem. Eshte nje misionarizem i ri, i koheve te fundit, i diskutuar mjaft edhe brenda Kishes Orthodhokse, kjo sepse brenda Kishes sone ekziston nje rrahje e gjere e mendimeve dhe nuk ka nje bindje absolute ndaj ndonje uni-papal.
    Megjithe mendimet e ndryshme ne asnje rast nuk mund te shkohet drejt skizmave (ndarjeve), vecse nese ka persona te vecante, armiq te Kishes sone qe e duan kete gje.

Prandaj thashe qe ne fillim mendimin tim, i cili nuk e cenon Kishen, vetem sepse une nuk jam dakord me kontaktet me protestantet, etj...
    Nuk vlejne vetem per protestantet por edhe per te gjitha ata qe kane besuar Jezusin si Zot edhe Shpetimtar.
    Shpetimi eshte i Perendise dhe Ai e jep si dhurate me ane te vdekjes ne kryq te Krishtit.
    Ne njerezit nuk mund te bejme asgje per ta merituar por mund ta marrim si dhurate me besim. Kjo nuk eshte e meritueshme por dhurate e mrekullueshme e Perendise dhe une e marr ate me besim dhe gezim duke e ditur qe une nuk bera asgje per ta merituar.
    Perendia i tha Kainit qe po sillte ne altar frytin e duarve te tij ose mundin e duarve te tij, : Nuk me pelqen oferta jote .
    Pse?
    Sepse ne nuk e meritojme as te kemi mundesi te cojme oferta Zotit.
    Por Zoti i tha Abelit : me pelqen oferta jote, sepse ajo oferte tregonte qe abeli nuk beri asgje vecse derdhi gjak, gjaku ishte aty i krijuar nga Perndia.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    ................Ti jo vetem qe nuk e dashke te afermin tend si veten, por je duke mbjelle edhe urrejtje ne mes njerezve madje paske futur edhe katoliket.
    A jo i nderuar...., nuk lexon me qetesi.. Kritika nuk ka te beje me njerezit por me herezite... dhe sigurisht ne herezi sot perfshihen shume fe duke perfshire edhe ate katolike.

Une jan ne forumin tim albi.... ti qe je futur ofsajt edhe na shan..., se prandaj seicili ka forumin e vet qe te mos shqetesohet nga mendimet qe jepen nga besimtaret e tjere.
    Duaje te afermin tend si veten

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    ..........Protestant, por ne rradhe te pare jam bir i Perendise me ane te besimit ne Jezus KrishtinMund ta lexosh tek Galatasit tek dhjata e re qe e ka shkrojtur Apostulli Pal sepse ne fakt apostull ka qene.

Gjithashtu jam kaq falenderues Perendise qe me do dhe me ka falur te gjitha mekatet dhe me ka shpetuar nga cdo mekat, sepse e ka bere kete duke vdekur ne kryq per mua dhe per gjith boten sigurisht madje edhe per ty, por shikoj qe ti me sa duket nuk i besoke keto gjera sepse sic duket keto gjera te duken herezi , pa pik lidhje , nuk e di a ke lexuar shkrimin e shenjte apo jo?
    Une vet si Alban jam pergjithmon Shume falenderues Perendise sepse Shpetimtari im rron dhe me vdekjen e Tij Ai mua me shpetoi nga humbje,
    Sepse Perendia aq shume e deshi boten (me perfshin edhe mua) saqe dha Birin e Tij te vetem Jezusin qe te vdiste ne kryq, ne menyre qe kush beson tek Jezusi (me perfshin edhe mua) ka jete te perjeteshme. Lvdi Zotit qe kam jeten e perjeteshme sepse nuk e meritoj por eshte dhurate nga Krishti , sepse Ai vdiq per mua nuk vdiqa vet per veten, po te kisha vdekur do te kisha humbur ,por Lavdi Perendise per Krishtin dhe vdekjen e Tij pajtuese ne kryq , une jam i shpetuar , dhe duke filuar nga momenti qe i besova Krishtit kam jete te perjeteshme, Haleluja, Haleluja , qe do te thote , lavdi Zotit, Lavdi Zotit.
    Sepse do te kem jete te perjeteshme dhe do te therras dit e nat atje ne qiell kur te shkoj, Hosana, Hosana, bekuar qofsh o Zot se Ti meriton gjithe lavdin e, pushtetin dhe nderimin, sepse gjithshka eshte e jotja edhe une , faleminderit qe me ke bere djalin tend permes besimit tek Jezusi, Amen.
    Ti nuk beson Kishen i dashur, per kete je i humbur...

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Nuk te kam share aspak

[QUOTE=ilia spiro;2367029]A jo i nderuar...., nuk lexon me qetesi.. Kritika nuk ka te beje me njerezit por me herezite... dhe sigurisht ne herezi sot perfshihen shume fe duke perfshire edhe ate katolike.

Une jan ne forumin tim albi.... ti qe je futur ofsajt edhe na shan..., se prandaj seicili ka forumin e vet qe te mos shqetesohet nga mendimet qe jepen nga besimtaret e tjere.[/Q
    Perkundrazi te kam thene te verteten.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 21-08-2009 më 14:03
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile Ne fillim.................

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Ti nuk beson Kishen i dashur, per kete je i humbur...
    Nuk kishte asnje kishe qe quhej kisha Orthodhokse kete emer e kane vendosur njerezit.
    Por kisha quhej Kisha e Perendise, Kisha e te rilundurve, kisha e Shenjtoreve, Bashkesia e dishepujve ne vende te caktuara, etj.
    E njejta kish vazhdon te egzistoje edhe sot.
    Mjere Ai qe ka besim tek guretm muret, oborret, vendet e larta, apo vendet e mira sepse ne fund do te pesoje humbje nqs nuk pendohet.
    Jezusi tha: Une jam drita e botes, kush beson tek Une nuk do te vdese kurre, dhe gjithashtu tha se kush beson tek Ai do te kete jete te perjeteshme.
    Ai tha : ju hipokrite jo vetem qe nuk hyni ne mbreterine e drites por nuk i lini as te tjeret te hyjne aty..
    Me vjen keq per ashpersine , por keto jane fjale qe duan te ndergjegjsojne njerezit te fillojne te kerkojne vertet Perendine jo te vazhdojne te besojne besime te kota.
    Sa per kishen katolike jam patjeter dakort qe ka gabime, dhe qe duhen ndrequr, sa per kishen Orthodhokse, ka po ashtu nevoje te ndreqet.
    Sa per kishen Protestante , patjeter qe edhe ajo ka gjera qe duhet te ndreqet.
    Perendia gjithmon e ndreq kishen e Tij, sepse Ai eshte nje At qe na do te persosur, dhe per kete na ndreq , dhe faleminderit Atij qe na ndreq , ne menyre qe te dalim te persosur para Tij.

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    C`te them me shume alban. Gjithe problematika eshte sqaruar nje here dhe gjate bile. Nuk ja vlen te perserisim ato qe jane thene.

Vertete qe fillimisht nuk kishte Kishe Orthodhokse, por kur dolen te gjithe nga rruga e vertete, vetem ajo mbeti Kisha e Vertete dhe u quajt keshtu, ndoshta per t`u dalluar nga heretiket.

Nese te gjithe do te vijne drejt kesaj Kishe, mund te thuhet se po fillon nje epoke e re.

Kisha jone zbaton germe per germe Shkrimin e Shenjte dhe Traditen e Eterve te Kishes, te sanksionuar ne 7 Sinode.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Unë kam lexuar disa postime këtu në këtë temë ku per mendimin tim këto janë vetem disa paragjykime të njerëzve te cilët nuk e njohin mirë Krishtin.

Unë jam duke e pergaditur pikërisht tash një punim-liber ku flitet shumë per Kishen.

Kisha është Kisha e Krishtit. Aty ku është Krishti i gjallë, aty është Kishë e gjallë.

Kisha është "Korpi mistik", kryet e të cilës është Krishti. Ne jemi Kisha, mishi-korpi, ne jemi gjymtyret e Krishtit.

Nëse dikush pyet se qfar është korpi-trupi i Krishtit?

Trupi-korpi i Krishtit ndodhet vetem aty ku ёshtё vërtetuar, vertetohet dhe deshmohet ringjallja e Krishtit. Vetem aty ku është Krishti I gjallë është Kishë e vertetë.

respekte dhe uroj suksese dhe zbulime të Zotit. Sa më pak paragjykime mund të kalojmë më mirë kur të dalim para Zotit tonë.

toni77
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    respekte dhe uroj suksese dhe zbulime të Zotit. Sa më pak paragjykime mund të kalojmë më mirë kur të dalim para Zotit tonë.
    Pikerisht per kete qellim po diskutojme edhe kete teme. Dhe mendoj se s`ka mbetur gje per t`u diskutuar, mjafton te lexohen dhe te mendohet per cka eshte shkruar.
    Pershendetje!

Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910

Tema të Ngjashme

1. Çlirimi i Frymës
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55
  2. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  3. Te hedhesh veten ne ere per biblen
    Nga Arrnubi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 30-04-2004, 07:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •