Une si i Krishter mendoj se njeriu udhehiqet nga Zoti aq sa njeriu lejon---punon qe te udheheqet nga Zoti, e fillimi i punes per me kan me Zotin per me pase nje fe te fort ne Zotin dhe ne jete ne pergjithesi eshte, MESHA, KUNGIMI I SHPESHT DHE LUTJA.
Ne jemi te krijuar nga Zoti dhe keshtu si jemi na don dhe mbron Zoti si Shqipetar por te Krishter sepse eshte temeli i gjuhes dhe kultures ton, ato tjerat vdiqet mendoj Iliret.
Koha e kesaj bote kalon dhe si ata qe JAN TE MARTUAR, si ata qe qajn si ata qe gezohen te varfer e te pasur, dote japin llograi para Zotit. Ne shum raste gjykimi apo frytet filllojn te ipet prej kesaj jete, ate qe e mbjell ate edhe e korre.
Gjerat qe i bejn Shqiptaret per nje jete me te mir, jan katastrofale e sidomos per kete MARTESA.
Ne kete vend ku une jetoj gjdo i ri eshte i intersuar te martohet por jo ketu ne Kosove dhe jo me ate fjalen dashuri ose djal---vajze e mir per te jetuar nje jete te mir, per te krijuar familje por, PARE, VENDI KU JETOJN PERSONI.
Te perdoret martesa qe eshte nje gje e shejte per ne te Krishteret por edhe per te gjithe njerzit, per qellime tjera, nje gje qe eshte temeli i njeriut qe eshte nje peregjithesi per femijet qe doti lindin per familjen e gjer [ prinderit].
Gjdo gje qe ndertohet jasht Zotit dote shkaterrohet, nuk eshte e rendesishme martesa me koh ose.. por qendrimi i saj pergjithmon, nuk eshte e rendesishme bukuria qe shihet me sy te njeriut por me sy qe na ipet prej Zotit.
Eshte e vertet se Shqiptaret qe jetojn ne Europe ose... jan te ndryshem me ne qe jetojm ne Kosove, Shqiperi, Maqedoni.
Por edhe ne qe jetojm ne ketu qe i thash me lart jemi te ndryshem, psh. nje vajze na Prishtia nuk eshte sikur nje nga gjakova, ose nga Tirana, po edhe ne 10 kilometra largesi ndryshon dialekti, traditat, etj.
Psh. Une jam 10 kilometra nga Gjakova dhe ndryshojm shum me te gjitha sidomos une VARFNJAK, por eshte shum e rendesishme martesa me Shqiptar sido qe jemi ndryshe prap se prap eshte shum me e mir.
Nje shembull, nje kusherir e imja qe eshte e martuar me Gjermane erdhi ne pushim me te, ishte hera te par dhe, menqense askush nuk dinte te fliste me te gjermanisht, me luti mua qe te shoqerohem me te sepse une e di gjuhen gjermane.
Mbase nje kohe me pyti per nje shtepi te vjeter i intersonte per te me shum se te rejat, une fillova ti tregoj ashtu sikur ishte. I thash se eshte e ndertuar ne kete vit dhe shkurt e trup ne kemi jetuar ne te, por kusherira mi ndaloj fjalet qe ti tregoj se deri ne cilien koh kemi jetuar ne te, keshtu qe nuk dija shka te flas sepse me tha mos ti tregoj shum gjera, psh. se kemi qe me shum dathe se sa mbathe kur kemi qen te vegjel dhe kemi hanger shpesh buk me djath, ky ishte ushqimi//specjaletiteti jon.
E kjo eshte pra aj problemi kjo vajze edhe pse ka shum koh qe eshte martuar dhe i ka dy femije prap se prap e kishte nje frike te madhe qe burri i saj ta din se si ka jetuar, qe te mos nepemrkembet prej ti.
Shka eshte kjo pune qe edhe sote nuk e kuptoj...
Edhe pse fola pak shum po mundohem te them se gjdo njeri duhet te martohet NE POPULL TE VET edhe ate I KRISHTERI ME TE KRISHTEREN.
Provo e shko ne Kosove dhe shikoj ne pasteritn e djemve ne bukurin me sy te Zotit, jasht Holiwudit dhe pluse nje mendim i imi, njerzit vujan shum per te jetuar sipas tyre mir, vuajn punojn shum qe te kan tesha te mira ose makin te mir qe te munden te exsotojn ne kete bote, kurse ne btoen e Zotit njerzit punojn dhe martohen me njerze te paster ne shpirt e jo me ata qe kan makin ose tesha te bukura ata existojn edhe pa vujtur shum, kenaqen me ato qe i kan nga Zoti e jo nga ajo bta tjeter.
Edhe nje mendim, martohuni vajza me varfnjake, he shka pse shka keni ju qe ne nuk e kemi.
Krijoni Kontakt