Close
Faqja 5 prej 52 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 520
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-02-2006
    Postime
    25
    Une si i Krishter mendoj se njeriu udhehiqet nga Zoti aq sa njeriu lejon---punon qe te udheheqet nga Zoti, e fillimi i punes per me kan me Zotin per me pase nje fe te fort ne Zotin dhe ne jete ne pergjithesi eshte, MESHA, KUNGIMI I SHPESHT DHE LUTJA.
    Ne jemi te krijuar nga Zoti dhe keshtu si jemi na don dhe mbron Zoti si Shqipetar por te Krishter sepse eshte temeli i gjuhes dhe kultures ton, ato tjerat vdiqet mendoj Iliret.
    Koha e kesaj bote kalon dhe si ata qe JAN TE MARTUAR, si ata qe qajn si ata qe gezohen te varfer e te pasur, dote japin llograi para Zotit. Ne shum raste gjykimi apo frytet filllojn te ipet prej kesaj jete, ate qe e mbjell ate edhe e korre.
    Gjerat qe i bejn Shqiptaret per nje jete me te mir, jan katastrofale e sidomos per kete MARTESA.
    Ne kete vend ku une jetoj gjdo i ri eshte i intersuar te martohet por jo ketu ne Kosove dhe jo me ate fjalen dashuri ose djal---vajze e mir per te jetuar nje jete te mir, per te krijuar familje por, PARE, VENDI KU JETOJN PERSONI.
    Te perdoret martesa qe eshte nje gje e shejte per ne te Krishteret por edhe per te gjithe njerzit, per qellime tjera, nje gje qe eshte temeli i njeriut qe eshte nje peregjithesi per femijet qe doti lindin per familjen e gjer [ prinderit].
    Gjdo gje qe ndertohet jasht Zotit dote shkaterrohet, nuk eshte e rendesishme martesa me koh ose.. por qendrimi i saj pergjithmon, nuk eshte e rendesishme bukuria qe shihet me sy te njeriut por me sy qe na ipet prej Zotit.
    Eshte e vertet se Shqiptaret qe jetojn ne Europe ose... jan te ndryshem me ne qe jetojm ne Kosove, Shqiperi, Maqedoni.
    Por edhe ne qe jetojm ne ketu qe i thash me lart jemi te ndryshem, psh. nje vajze na Prishtia nuk eshte sikur nje nga gjakova, ose nga Tirana, po edhe ne 10 kilometra largesi ndryshon dialekti, traditat, etj.
    Psh. Une jam 10 kilometra nga Gjakova dhe ndryshojm shum me te gjitha sidomos une VARFNJAK, por eshte shum e rendesishme martesa me Shqiptar sido qe jemi ndryshe prap se prap eshte shum me e mir.
    Nje shembull, nje kusherir e imja qe eshte e martuar me Gjermane erdhi ne pushim me te, ishte hera te par dhe, menqense askush nuk dinte te fliste me te gjermanisht, me luti mua qe te shoqerohem me te sepse une e di gjuhen gjermane.
    Mbase nje kohe me pyti per nje shtepi te vjeter i intersonte per te me shum se te rejat, une fillova ti tregoj ashtu sikur ishte. I thash se eshte e ndertuar ne kete vit dhe shkurt e trup ne kemi jetuar ne te, por kusherira mi ndaloj fjalet qe ti tregoj se deri ne cilien koh kemi jetuar ne te, keshtu qe nuk dija shka te flas sepse me tha mos ti tregoj shum gjera, psh. se kemi qe me shum dathe se sa mbathe kur kemi qen te vegjel dhe kemi hanger shpesh buk me djath, ky ishte ushqimi//specjaletiteti jon.
    E kjo eshte pra aj problemi kjo vajze edhe pse ka shum koh qe eshte martuar dhe i ka dy femije prap se prap e kishte nje frike te madhe qe burri i saj ta din se si ka jetuar, qe te mos nepemrkembet prej ti.
    Shka eshte kjo pune qe edhe sote nuk e kuptoj...
    Edhe pse fola pak shum po mundohem te them se gjdo njeri duhet te martohet NE POPULL TE VET edhe ate I KRISHTERI ME TE KRISHTEREN.
    Provo e shko ne Kosove dhe shikoj ne pasteritn e djemve ne bukurin me sy te Zotit, jasht Holiwudit dhe pluse nje mendim i imi, njerzit vujan shum per te jetuar sipas tyre mir, vuajn punojn shum qe te kan tesha te mira ose makin te mir qe te munden te exsotojn ne kete bote, kurse ne btoen e Zotit njerzit punojn dhe martohen me njerze te paster ne shpirt e jo me ata qe kan makin ose tesha te bukura ata existojn edhe pa vujtur shum, kenaqen me ato qe i kan nga Zoti e jo nga ajo bta tjeter.
    Edhe nje mendim, martohuni vajza me varfnjake, he shka pse shka keni ju qe ne nuk e kemi.

Larg familjes Maska e lumturi
    Anëtarësuar
    27-08-2005
    Postime
    111
    Mendimi im eshte nese e do nuk ka rendesi nese eshte i huaj apo shqiptar. Nga shkrimet e tua duket se ti nuk e do ate. Ka vajza qe thone nese ai me do une do te filloj ta dua me vone, dhe kjo gje ndodh por duhet te kesh kujdes.
    Une jam e martuar me nje te huaj dhe cdo gje shkon mire. Me siper anetaret kane shkruar per fisin, familja ime e pelqen dhe ai e pelqen familjen time ( vetem nje gje thote qe bertasim shume kur flasim ) Ne beme 2 dasma nje ne Amerike dhe nje ne Shqiperi, ai i pelqen traditat tone, kudo qe shkon thote qe gruaja ime eshte Shqipetare. Kur ishim ne Shqiperi me bleu gjera tradicionale shqipetare dhe flamurin dhe mi dha si dhurate. Ishte nje suprize shume e bukur. Mundohet te mesoje shqip qe te flasi me mamin tim. Eshte dakord ti mesoj femijeve shqip, kur kam pare familje shqiptare qe ketu ne Amerike femijet nuk dine shqip fare. Te martohesh me nje te huaj nuk do te thote ti humbesh traditat.
    Ky eshte mendimi im, ti pyet 100 vete dhe bej si di vet.
    First try to understand, than try to be understood.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar më parë nga xixe xixellonja
    .......................Pershendetje............... .......
    ME INTERESON MENDIMI I JUAJ, ju lutem a ishit martuar me nji njeri qe nuk eshte Shqiptar,dmth. qe e flet gjuhen e tjeter.

........ka shum vite qe jetoj jasht Vendlindjes...tash momentalisht eshte nji djall jo Shqiptar i dashuruar ne mua, para nji viti qe e njoftova, ishim vetem shok por mbas nji muaji mu shpreh qe deshiron te martohet me mua,...vet ket qe ne fillim ja kam lan te kjart qe vet e dua si shok dhe asgje tjeter, qe nuk jam e dashuruar ne te, por neqense jetoj jasht atdheut mund te ndoll qe nji dit te dashurohem ne nji te huaj...!
    Ju lutem shpreheni mendimet e juaja, SE A DO TE MARTOHENI ME TE HUAJ, APO JO? ...NESE PERGJIGJEJA ESHTE PO,DHE NESE JO...ARSYEN. JU FALENDEROJ, ju deshiroj çdo te mir
    Ajo c'ka ju parashtroni eshte teper e drejte dhe une do ju them mendimin tim, por.......! do ju pyes dicka. Pikesepari ju jeni e lire te martoheni me kedo dhe sa here te doni, kjo mbase per arsye te ndryshme si psh, mireqenia, ndienja, interesi, etj... Ajo qe me cudit se tepermi eshte hapja e kesaj teme, kerkesa juaj per mendimin e gjithkujt mbi problemin e lindur ne pozicionin tuaj. Perse duhet te pyesesh nje te panjohur mbi ndienjen? A nuk mendon qe ndikimi mund te coje ne zgjedhje te gabuara? A jeni e sigurte qe nuk e doni kete djale qofte edhe nje grime? Une dyshoj qe jo, sepse dilema juaj ka ardhur deri ne faqet e ketij forumi te kendshem.
    Mendimi im... Vijoj....
    Nese vertet nuk e shikoni aspak me syrin apo me rrahjet e zemres kete djale, atehere duhet te shkepusni cdo kontakt me kete djale. Kete duhet ta beni per veten, por edhe per djalin. Perderisa ky njeri ju shfaqi ndienjat e tij eshte tashme robi juaj, mendja dhe zemra e tij jane tek ty. Je ti ajo qe duhet ta largosh nga cdo iluzion dhe menyra e vetme eshte (Harresa).
    Ju pyesni se me cilin do martoheshit, me te huaj apo shqiptar! Une dua t'u them dhe kunderpyes. A pyet ndienja per kombesi? Romanca eshte genjeshtra me e madhe por me e bukura sepse ajo fal momentet me te delirshme gjate gjithe jetes se gjithsecilit.
    Perfundimisht te them vetem kaq: Bej ate qe te thote zemra, qofte edhe gabim zgjedhja, por bej ate qe thote ajo.

Dito.

Mbi te gjitha Dashuria Maska e xixe xixellonja
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404
    Citim Postuar më parë nga Bani gjk
    xixe xixellonja, nese e ki martesen vetem per bukuri, ateher nuk di se qfar te them, vetem ti lutem zotit qe te mbusha mend me shumm, sepse ke nevoj mi shiku gjerat me gjersisht.
    Ti mu duke me intelegjente me ato shprehjet Fizolofike (: , mirpo kur e permende vetem Bukurin ne martes, kjo me beri per tu befasuar me ty ):
    Nejse gjith te mir dhe kalofsh mir.
    ................................
    TE FALENDEROJ PER MENDIMIN TEND, me mesazhin e par jam plotesisht ne takort me ty me duket qe i ke marrur mendimet e mia, dua te them qe vet po ashtu mendoj dhe me shum.
    Por qe fole per vajzat perendimore nuk jam aq ne takort, pakez, te dual mendimi maqist, po djemt si jan...

Ndersa ne ket mesazh te dytin nuk jam ne takort, sepse bukuris nuk i jap aq rendesi, te tjerat gjera e zen vendin e par, nese me pelqejn zeshkanat nuk do te thot qe jan te bukur, apo qe duhet te jet me nji bukuri perfekte, dhe te them te v erteten Spanjollet nuk me pelqejn fare as per nga bukuria dhe me shum nga gjerat e tjera, por sipas mendimit tim per mrekulli nder 100 meshkuj pikpyetje del nje qe do te me pelqej, dhe eshte normale qe do te me pelqej po te takoja nji shqiptar, por ketu eshte pak e mundur, ...besoj qe me ket mesazh te fundit me gjukove pakez, por nese mendon ashtu e respetoj mendimin tend e ke me te drejt ta shprehesh mendimin tend,por besoj qe me ke keqkuptuar...
    te deshiroj shum te mira ne jet, pershendetje.
    "Dashuria e vertetë dhe e sinqertë nuk shuhët kurrë"

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    xixe xixellonja : Por qe fole per vajzat perendimore nuk jam aq ne takort, pakez, te dual mendimi maqist, po djemt si jan...
    xixillonja si mashqit si femrat jan te njejt ne perendim ( me pak ndjenja), nuk e pata per qellim vetem femrat.
    Te kerkoj falje nese je ndjer e ofenduar nga un, mirpo nuk pata diqka per qellim te keq por vetem per te mir.

p.sh Xixilloja : DakorD e jo TakorT
    edhe jo Pakez por Paksa ose pak ...

Nuk e kam per te ofenduar, por me qen tha nuk di mir te shkruaj shqip po te trregoj qka mundem ...

Kalofsh mir dhe Zoti te ndimoft me nje nafak (djal) qfare te deshiron zemra yte ...

Like The Dead Maska e Erindi
    Anëtarësuar
    12-07-2002
    Vendndodhja
    Ka Fry Era
    Postime
    203
    Po Jap Dhe Un Mendimin Tim Si te gjithe.Ne radhe te pare Dua Te Them Dicka.Ti Nuk Je e Detyruar te martohesh.Atehere Vim Ne Pergjigjen,Per Mua Nuk ka Rendesi Se Vajza Qe un do Lidh Jeten Eshte Shqiptare Amerikane Kineze etj etj.. E rendesishme eshte Se ç'fare I bashkon Keto Dy Njerez qe te lidhin jeten Nqs (Dashuria) Nuk Existon Atehere Pse e Ben te Vuaj Kot?Ose Thuaj Thjesht Shoqeri Dhe Mbaroi Sepse Mund Ta Lendosh.Nejse Ky Ishte Mendimi Im C'do Njeri Ka Mendimin e Tij dhe te Gjithe jemi te Lire te Shprehim Ate qe Mendojm .Bye Bye!
    Dio C'è

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Xixellonja, une sdi cte them, ne duhet te martohesh me te huaj apo shqiptar, sepse te dy variantet kane te mirat dhe te keqiat e veta. Por do te keshilloja ti provosh njehere te gjithe, dhe pastaj zgjidh ate qe te mbush syrin....Hajde good luck !!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    qe thu ti xixellonja, ka shum faktore ktu ylli

ne rradh te pare ate robin me te cilin do lidhesh jeten, duhet ta njohesh ca si mire,
    masi e ke njof me rrenje eme dhemball, e ja di idete qe ka ne koke, pastaj do marresh parasysh njenjat e tua dhe te atij personit, e pastaj mer vendimin!

ti bi shkurt e mos zgjatem me: per mendimin tim, nqs e njeh personin mjaftueshem dhe je e bindur qe me te do ja kalosh mire, per mua ska te bej se eshte i/e huaj apo shqitar/e, pra rendesi ka njeriu e jo nacionaliteti!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Te jet njeri qe ja vlen dhe te duheni ju po nga eshte ska shume rendesi (vetem ndo nje zezak mos te jet)

Perjashtuar Maska e romeoOOO
    Anëtarësuar
    27-08-2005
    Postime
    1,542
    Hmmmm, akoma me keto komplekse?

Dalloi gjerat xixe, jane dy gjera te ndryshme.

1) Ta dashurosh.

2) Te pranosh te dashurosh nje te huaj.

Nese e dashuron me te vertete nje njeri, sma mer mendja se do te shikoje shume se nga vjen!

Faqja 5 prej 52 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •