Une Them qe muzika klasike s'eshte gje i ka ikur koha.
Une Them qe muzika klasike s'eshte gje i ka ikur koha.
Nuk eshte e vertete, muzika klasike, kompozohet, luhet, dhe ndiqet ne cdo vend te botes, asaj nuk i ka ikur koha.
Nuk e kuptoj cdo te thuash me ate "nuk eshte gje"? shprehuni me sakte, cfar do te thuash?.
Nqs nuk e kuptoni si del kjo muzike, si luhet, eshte e lehte apo e veshtire etj, mund te formuloni nje pyetje te ciles do i pergjigjesha me kenaqesi.
Muzikes klasike jo vetem nuk i ka ikur koha por perkundrazi ka treguar qe i ka rezistuar koherave. Admiruesit e saj ne te gjithe boten e tregojne nje gje te tille.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 07-03-2006 mė 19:13
Mendoj se Muzika Klasike eshte muzika me e bukur se cdo gje tjeter(pa hedhur poshte rymat e tjera te muzikes). Muzika klasike eshte me clodhese se cdo gje tjeter.A e keni provuar ndonjehere kur vini nga puna te lodhur e te shtriheni ne dysheme me kembet the duart e hapura duke degjuar muzike klasike? ne qofte se jo provojeni do te ndjeheni me te clodhur se kurre. Nuk them se Muzika si Pop Rock R&B etc... jane muzike qe e nenvlehtesoj por edhe muzika klasike ze nje vend te madh ne cdo vend.Kam qene nje nga ata te cilet e urejne muziken klasike si plot njerez ketu po thjesht nuk ishte dicka qe e kisha degjuar ndonjehere me vemendje. Pasi hyra ne shkollen e Muzikes ne Korce cdo dite oren e fundit duhet te degjonim muzike klasike mundohesha ti beje bisht por edhe pse nuk doja te rija isha i detyruar.Duke degjuar kete lloj muzike cdo dite me te vertete filloi te me pelqente edhe kur shkoja ne shtepi kisha nje deshire qe te degjoja kete lloj muzike. Nga Eksperinca ime menodj se muzika klasike eshte muzika me e nderlikuar dhe e me veshtire e te gjitha koherave. Mos mendoni se eshte me kollaj te shkruash nje kenge se sa te kriojsh nje pjese klasike eshte gjeja me e veshtire qe kam provuar ne jeten time kam shkruar dhe kompozuar shume kenge por kurre nuk kam mundur te hedh dy reshta muzike klasike![]()
Opinion is like ass.. Everybody has one!
sI MORE TI KETE IKUR KOHA SHIRTIT TE MUZIKES?
MUZIKA KLASIKE GEZON E FISNIKERON DHE BIMET.
CUNA UNE FORMIM TEORIK MUZIKOR NUK KAM,VETEM ME PELQEN NE VESH,MADHESHTORE.
PO PATI DIKUSH MUNDESI LE TE SJELLE NE FORUM QOFTE DHE COPEZA NGA JETET E KETYRE GJENIALEVE ME SIGURI TE OBORIT HYJNOR.
Musika klasike per mendimin tim jo qe nuk vdes por do ti shtohen admiruesit.mer te vetmen arsye se eshte mekat te mos degjosh: Fur Elissa(L. V. Bethoven),Alla Turca(W. A. Mozart)
Allegro(A. Vivaldi) etc.Po kjo musike te hap shpirtin eshte me te vertete mekat te mos e dedjosh.
Me respekt : gunman![]()
You only get one shot, do not miss your chance to blow
This opportunity comes once in a lifetime yo
EMINEM - Lose Yourself
Muzika klasike eshte klasike jo thjesht per kohen kur u krijua por per vlerat qe vitet nuk ja zbehin.
Me kalimin e kohes edhe shume kenge e pjese muzikore te koheve moderne futen ne Fondin klasik.
Muzika klasike nuk ka kufij te prere. Cdo dite krijohet muzik e bukur nji pjese e se ciles hyn ne fondin e pavdekshem.
Beatles psh tashme jane klasik.
Njeriu eshte mire qe te mos kufizohet por te degjoje te gjitha llojet e muzikes. Me kalimin kohes veshi i tije sofistikohet edhe e kapercen stadin e "katundarit".
Psh . nji me nick Superstar1 nxiton te deklaroje injorancen. nejse.
Nji gje eshte e sigurte.
Asnji adhurues i muzikes klasike ose Muzikes se bukur nuk ka dosje per krime e korrupsion e prostitucion ne arkivat e Policise e Prokurorive.
Kjo eshte fryt i edukates dhe frymes fisnike qe fut tek njerzit MUZIKA E BUKUR.
Mos qeshni..lol.
Ate mos e thuaj ti Brar. Psh eskobar bosi i droges, muziken klasike e ka shume qef, po ashtu edhe Fatos Nano ka filluar i pelqen kjo muzike (ne nje artikull e lexova).
Nejse..
Te rikthehemi temes me nje trivia te shpejte, dhe shume te thjeshte (vetem si fillim)
Kam tre pyetje:
1- Ne c'moshe vdiq Wolfgang Amadeus Mozart, dhe cilat ishin pasojat e vdekjes se tije.
2- Cila eshte ditelindja e SAKTE e Ludwig van Beethoven.
3- C'fare lidhje farefisnore kishte Fanz Liszt me Wagner.
Be peacefull in your pursuit of a beautiful life.
Me pelqen shume muzika klasike.Shpesh e degjoj ate sepse me clodh.Asaj nuk i ka ikur aspak koha,ajo eshte nder artet me dinjitoze.
Nga kopozitoret me pelqen Moxart,Bethoven,Vivaldi,Verdi.
"E mira vjen nga Zoti,e keqja eshte kusht i egzistences se krijeses"
Muzika klasike me pelqen shume kur studioj. Me lehteson mendjen dhe largon zhurmat.
Krijoni Kontakt