Bethoven sipas meje eshte legjenda e klasikes boterore...
Bethoven sipas meje eshte legjenda e klasikes boterore...
My silence doesn't mean I am gone!
Une dua te dal pak jashte spekrit te kompozitoreve te degjuar qe jane permendur ketu. Dihet qarte qe Mozart, Bethoven, Litz etj etj, kane muzike mbreselense. Por per mua me i pelqyeri, disa here me i fuqishem se keta me lart eshte Karl Orf me Carmina Burhana. Muzike plot energji dhe shpirt, qe te jep force dhe kurajo, per mua eshte shume e paaritshme.
Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.
thuhet qe kur engjejt luajne per njerezit, luajne muziken e Beethoven...
kur luajne per zotin (!) luajne Bach-un..
ndersa per veten e tyre, luajne MOZART
po, Mozart.. me i madhi i te gjitheve !!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 04-09-2004 mė 00:45
Prektora
Une nuk mendoj qe i ka ikur koha muzikes klasike.Gjithkush ka preferecen e tij,dhe gjithashtu cfaredo lloj muzike percjell emocione te vecanta per ata qe e ndiejne me te vertete muziken.Muzika nuk eshte ceshtje kohe,ajo ne cdo kohe pelqehet![]()
Prandaj quhet edhe muzike KLASIKE se nuk i ka ikur koha....pra eshte bere klasike..
Mua me pelqen shume sinfonia e 9-te e Beethoven.....
me pelqen edhe Vagner...edhe operat ne pergjithesi....
Cja fut kot dhe ti albanez.
Muzikes klasike nuk i iken koha,prandaj quhet klasike.
Nuk del nga moda.Edhe pse jo te tere njerezit e marrin vesh.Ju doni hip hop se merret vesh kollaj por pastaj te merzitet akoma me kollaj.
Gjat nje bisede mes miqsh ku ish me ne dhe nje pianist.. (ne Shqiperi ) dhe aty pran dhe nje piano.. i thash pianistit a na e luan pak filan pjese te Dvorzhakut.. (kjo me poshte) ..posi jo tha.. profesori im Tonin Harapi tha.. e kishte te preferuaren e tij..
I pershendes miqt e mi ktu me Dvorzhakun e famshem..
http://www.youtube.com/watch?v=QJp8cRLmqb0
rrofshin ata krijuesit e yuotybes..
hap icik fjalori e lexo percaktimin e fjales klasike, e pastaj bej diskutim per gjerat qe meritojne te marrin percaktimin si KLASIKE (muzike, sjellje, veshje etj)Postuar mė parė nga SUPERSTAR_N1
une them se kjo lloj rryme nese mund ta quaj keshtu nuk i iken koha kurre
Muzika klasike ndiqet ne mbare boten, dhe vazhdon te jete nje rryme e forte. Normale qe s'eshte per cdo njeri, pasi cdo njeri ka preferenca te vecanta, por ka qene, eshte dhe do jete e pavdekshme, sidomos disa vepra shume te njohura nga Beethoven, Moxart, dhe Bach, qe s'mund te pershkruhen me fjale te tjera pervec se Masterpieces (Kryevepra) te pavdekshme.Postuar mė parė nga SUPERSTAR_N1
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Visage : 15-04-2007 mė 11:19
Krijoni Kontakt