Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509

Question Ligj kunder abortit ne South Dakota

Kam besim se kjo teme eshte e hapur me pare disa here, por une jam e re dhe me kete ligh te ri qe doli ne South Dakota duke jashteligjezuar abortin, them po e hapim prape te marrim disa mendime.

http://www.usatoday.com/news/nation/...s_x.htm?csp=34

Aborti: Pro apo kunder???

Ignore List: Den Bossi

Pro ligjit, kunder abortit.
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Une per vete jam kunder abortit, por edhe kunder ligjit. Nqs. nje grua nuk ka nder mend ta mbaje femijen qe ne fillim, dhe c'fare nene do te ishte ajo me vone. Ngelesh me femije orphan qe nuk kane njeri me veten gjithe jeten. Disa dite me pare diskutuam ceshtjen e adoptimit, dhe shumica e refuzoi ate ide. Keshtu kjo femije me te vertete qe del keq.

Pastaj, kur i jep qeverise kaq kontroll mbi keto vendime qe duhet te behen ne menyre personale (dhe me te vertete duhet te jete ndermjet atij njeriu dhe Zotit),
    atehere c'fare ligjesh do te kemi me vone? Ligje kunder cokollatave se nuk te bejne mire (Demolition Man - good movie).

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    As pro ligjit as pro abortit....po sikur te kesh nje femi te semure, te gjymtuar
    brenda vetes...si ta mbash...Jo mendoj une. Apo je e droguar je me HIV mbet
    shtatzane nga nje mashkull qe ka te njejten simptome me ty..ta mbash ate
    femi..prape jo mendoj une.
    Keshtu qe ka situata qe aborti eshte zgjidhje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Citim Postuar mė parė nga shkodrane82
    As pro ligjit as pro abortit....po sikur te kesh nje femi te semure, te gjymtuar
    brenda vetes...si ta mbash...Jo mendoj une. Apo je e droguar je me HIV mbet
    shtatzane nga nje mashkull qe ka te njejten simptome me ty..ta mbash ate
    femi..prape jo mendoj une.
    Keshtu qe ka situata qe aborti eshte zgjidhje.
    Jo aq per femijet e semure, por edhe per situatat kur nje grua eshte perdhunuar. Nuk besoj se ajo grua duhet te rroje gjithe jeten e vet me ate kujtim nepermjet femijes.

FarewellToNavy Maska e FTN_2004
    Anėtarėsuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    Pro abortit kunder ligjit. Po nuk me habit fakti qe South Dakota aprovoi nje ligj te tille. Meza duket keto shtetet nga mesi i SHBA's preferojne me mire nje femije te lindet e te rritet ne nje familje jonormale (prinder qe abuzojne me te) dhe me prinder te ndryshem, sesa ta abortohen pa e pare driten e diellit. Ose Eeeeh, injoranca eshte e keqja me e madhe e ketij vendi. Nje gje nuk e kuptoj: baza e teorise se konservatoreve eshte everia sa me larg jetes se qytetareve. Po edhe kjo perdoret sipas interesave te politikaneve me duket. Paradoksi i fundit per ket postim: Keta njerez injorante qe jane pro armembajtjes , jane dhe pro jetes (kundra abortit) Hmmm..si shpjegohet kjo?
    NeverAgainVolunteerYourself

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Hey FTN 2004! Good to have you back!
    Une jam nga shtetet e mesit myself, dhe te kuptoj shume kur thua qe keta jane pro armembajtjes dhe kunder abortit. Ligji i armembajtjes ne Missouri i shpall nja dy vjet me pare dhe qe atehere ka lajmerime (flyers?) gjithandej qe nuk lejohen arme ne ndertesa. Ky duke qene shtet konservativ, besoj se shume shpejt do te ndjeki shembullin e South Dakotes dhe aprovon ligjin e vet.

FarewellToNavy Maska e FTN_2004
    Anėtarėsuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    haha Gio flm per urimin, po un ketu kam qene gjithmone, aq me teper gjate orarit te punes qe s'kam ku te shkoi....Ta qaj hallin lal, sesi ia ben te jetosh ne Missouri. Mu andej s'me ka rene rruga ndonjehere po nuk besoj se do vij. Per sa i perket shteteve konservative, un jetoj ne West Virginia, ktu cdo njeri e ka nji pushke me dylbi ne makine se eshte dhe sezon gjuetie Per nje gje me vjen keq, keto shtetet konservative injorante perbejne shumicen dhe perdoren nga politikanet per te fituar zgjedhjet. Un per vete ose ne Maryland ose Californi e kom planin me jetu.
    NeverAgainVolunteerYourself

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Cali, Baby!!!

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    can you blame south dakota really? nje shtepi ketu e nje shtepi pas gjys ore, ata kane nevoje per njerez te popullojne katundin. Keshtu qe shpresat i varin te drunk college blondes se mos ngelen shtatzane on their one-night-stands.

on a serious note, vete jam kunder kriminalizimit te abortit. Ka plot arsye perse nje femije nuk mund te mbahet, dhe nuk mendoj se eshte e drejta e shtetit te vendose. Kemi rastet kur prindi nuk ka mundesine financiare per ta rritur kete femije, kur mamaja nuk eshte me babain e femijes, ose cifti eshte shume i ri (mund t'i besohet nje cift 14vjecaresh rritja e femijes?), ose thjesht nuk jane gati per te pasur femije ne ate moment te jetes se tyre.

god bless the liberals, se te ishte per bush me shoke, do kishim baby boomers every year. lol.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ChuChu : 07-03-2006 mė 13:06

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mocioni, Berisha flet pėr gjithēka, por jo pėr Fazlliē
    Nga njemik nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  2. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •