Postuar mė parė nga
sulioti
Fet, mund te quhen pa frik, si semundje e frikshme,qe po perhapet me ritme te shpejta ne hapesiren e shqipfoleseve.Ato po fitojn terren dita dites, duke grumbulluar sa me shume njeres rreth tyre,dhe ne te njejten koh,po i percajn shqiptaret, por kjo gje nuk vihet re,sepse verberimi i frikes se propagandes fetare,eshte me i fuqishem se sa analfabetizmi,i cili ka prekur fort shoqerin e mbar shqipfolese.
Po e hap kete tem, per ti then ketyre (idioteve te doktrinave fetare)se fet flasin SHQIP,dhe per ket pohim,garant eshte gjuha jon e cila,per mua eshte nje thesar,jo vetem i joni, por mbar boteror.
Jam i sigurt se shume nga ata qe do lexojn kete tem,do ju duket si enderr ose si jo-natyrale, por per hir se vertetes, me duhet te flas, sepse keshtu do ju mbyll nje her e mire gojen te gjithve atyre qe,me dashje apo pa dashje, po helmosen per dite e me shume nga ndikimet e huaja,ne trojet tona kaq shume te vuajtura prej ketyre hienave, qe do ti cilesoja me te keq se vete djalli.
Le te hyjm ne tem, ja kush eshte Krishti dhe Allau,(po analizojm pak keto dy emertime SHQIPE);
Krishti nuk eshte nje person, por nje metafor e cila ne thelbin e saj ka, nje civilizim jashtetokesor(Nibiriun ose NE+BEREN).
Ja ku eshte llogjika e asaj qe kam then me lart;
Krisht(ang-KRAISHT)Kra+ishte=Fluturim=Engjell me krah(metafore per njerzit qe fluturojn nga planetet e tjera)=Shqiponj(si metafore) te cilen e gjejm, pothuajse ne te gjitha civilizimet e medha te globit, duke filluar nga Mesopotamia e deri tek Amerika e sotme.
Pra E+KRA+ISHT eshte puro Shqip, dhe e nxjerr kuptimin e saj ne menyre perfekte ne gjuhen ton, me kete rast, kam nderin tju mbyll gojen te gjith atyre qe pretendojn te kunderten e asaj qe pohova me lart(me shume kenaqesi).
Kurse per pjesen tjeter(Allah -adhuruesit) do thoshja se dhe keta kopjuan nga shqipja por ne nje menyre tjeter, sepse nuk mund te prezantonin Zotin njesoj sic ben te krishteret , ju duhej me doemos nje menyre tjeter prezantimi,dhe keshtu ndryshuan (metaforen)per hir se strategjis se tyre te re.
Me pak fjal nuk mund ta prezantonin zotin e tyre si ENGJELL ME KRAH por si ALLAH ose me sakte si YLLI(fjal e huazuar ose me mire e vjedhur), pra feja e re(muhamedizmi)i formoi themelet e saj me E-KRA-ISHTE por me personazh kete her jo me ata qe zbriten ne tok, por vete planetin, ALLAHUN,ose akoma me sakt YLLIN prej te cilit erdhen krijesat inteligjente ne token e krijuar prej tyre NE+BEREN ose sic njihet ndryshe nga njerzit e thjesht NIBIRU.
Pra miq e lexues te dashur, konkluzioni sipas meje,eshte keshtu sic e kam then me lart,dhe me qart se kaq besoj se nuk ka ku te vej me.
Fet flasin Shqip,dhe shqiptaret duhet te kuptojn nj her e mire se cfare perfaqesojn dhe se pse duhet te ngrejn koken lart, per te pare qart preardhjen e tyre, dhe tju tregojn ketyre gjasma te ndriturve(hoxhallar e prifterinj)se nuk kan nevoj per tju treguar arat e babgjysherve te tyre.
Lexim te kendshem, konkluzionet nxirrni vet, vec se do ju lutesha shume,para se te shkruani nje postim ne kete tem,lexojeni mire ate qe kam shkruajtur me lar, kure them lexojeni mire,nenkuptoj ndjeshmeri te plot, sepse keshtu do mund te kuptonit dicka e me pas te benit nje postim te llogjikshem.
Krijoni Kontakt